fbpixel

Search icon
Search
101 Ways to Have Fun This Summer: Αυτό το καλοκαίρι μπορεί να είναι το καλύτερο της ζωής σας
ESCAPE

101 Ways to Have Fun This Summer: Αυτό το καλοκαίρι μπορεί να είναι το καλύτερο της ζωής σας

Ανακαλύψτε πώς θα εκμεταλλευτείτε κάθε του λεπτό


Μετά από σχεδόν δύο πιο «ιδιαίτερα» χρόνια, αισθανόμαστε ασφάλεια πλέον να δηλώσουμε ότι όλοι χρειαζόμαστε μια γενναιόδωρη δόση ψυχαγωγίας - όπως εκείνη που σχετίζεται με μουσική στο τέρμα από τα παράθυρα του αυτοκινήτου μας, ατελείωτες βόλτες, μοναδικές βουτιές και φυσικά ξέφρενο χορό μέχρι να ανατείλει ο ήλιος! Με αφορμή την άφιξη του Ιουλίου, έχουμε συγκεντρώσει μια λίστα με 101 τρόπους για να διασκεδάσετε αυτό το καλοκαίρι - δοκιμάζοντας επιτέλους εκείνη την κατάδυση που τόσα χρόνια σκεφτόσασταν ή την πρώτη παρακολούθηση μαθημάτων surfing έως το glamping κάτω από τα αστέρια και τα bookings σας για εκείνο το ταξίδι-ζωής που επιθυμούσατε να οργανώσετε από πάντα και δεν είχατε τον χρόνο. 

Ελπίζουμε όχι μόνο να σας βοηθήσει να εμπνευστείτε για το φετινό καλοκαίρι, αλλά και να σας δώσει μια αφορμή για να ενθουσιαστείτε με τα ταξίδια (και σχέδια) που σας περιμένουν στο μέλλον! 

Spend time outside

Ξυπνήστε μία ώρα νωρίτερα και κάντε μια αναζωογονητική βόλτα πριν γραφείο. Η πρωινή καλοκαιρινή δροσιά θα σας προσφέρει ευεξία.

Κλείστε εισιτήρια για θερινό σινεμά. Απολαύστε την αίσθηση ελευθερίας και άλλης εποχής, παρακολουθώντας μια ταινία.

Απολαύστε μια συναυλία. Το καλοκαίρι είναι η ιδανική ευκαιρία για να ακούσετε τους αγαπημένους σας καλλιτέχνες υπό το φως των αστεριών.

Must-have, το αντηλιακό σας. Μην ξεχνάτε να το ανανεώνετε κάθε τρεις ώρες, όπου κι αν βρίσκεστε.

Οργανώστε εκδρομές. Ακόμα κι ένα Σαββατοκύριακο μακριά από τους απαιτητικούς ρυθμούς θα συμβάλει σημαντικά στην ψυχολογία σας.

Διοργανώστε βραδιές στο μπαλκόνι. Προσκαλέστε τους φίλους σας και απολαύστε το ποτό σας με κεριά και μουσική.

Γευτείτε φρέσκο ψάρι. Κάντε κράτηση στο εστιατόριο που θέλετε να επισκεφθείτε καιρό και απολαύστε τις τέλειες γεύσεις του.

Μη διστάσετε να κάνετε μερικές υπερβολές. Το καλοκαίρι όλα γίνονται «πολύ».

Επισκεφθείτε τις πισινές της πόλης. Ακόμα κι αν δεν καταφέρετε να πάτε στη θάλασσα, αποτελούν μια όαση δροσιάς.

Δοκιμάστε νέους τρόπους διασκέδασης. Ένα οργανωμένο πικ νικ μαζί με φίλους θα σας βοηθήσει να κάνετε την αρχή.

shutterstock-298767080.jpg

Summer essentials

Δημιουργήστε μία ολοκληρωμένη συλλογή μαγιό. Ανακαλύψτε τα χρώματα που ταιριάζουν στην επιδερμίδα σας και αναδεικνύουν τη σιλουέτας σας κι ετοιμαστείτε να εντυπωσιάσετε.

Επενδύστε σ’ ένα statement ζευγάρι sunglasses. Θα χαρίσουν έξτρα πόντους στην εικόνα σας.

Δημιουργήστε μια υπερπολυτελή καλοκαιρινή hat collection. Αποτελούν το final touch σε κάθε summer look.

Προσθέστε αέρινες σιλουέτες. Maxi skirts, καφτάνια και slouchy φορέματα θα γίνουν ο «καλύτερός» σας φίλος.

Επενδύστε στα απαραίτητα λινά κομμάτια. Oversized shirts, linen shorts και tops θα σας χαρίσουν την απαραίτητη δροσιά.

Οργανώστε το νεσεσέρ σας για την παραλία. Αντηλιακό, after sun και προστασία για τα μαλλιά είναι μερικά από τα απαραίτητα.

Straw bag my love. Η πρακτικότητα είναι συνώνυμο του καλοκαιριού γι’ αυτό μια τσάντα που μπορείτε να κρατήσετε και στην πόλη και στην παραλία είναι η καλύτερη επιλογή.

Μην αδικείται τα flip flops. Πλέον μπορούν να ολοκληρώσουν τόσο τα urban όσο και τα beach looks σας.

Επενδύστε σε κομμάτια που μπορείτε να φορέσετε με διαφορετικούς τρόπους. Τα φουλάρια έχουν την ικανότητα να μετατραπούν από head pieces σε tops.

Επιλέξτε το denim το καλοκαίρι. Ένα shorts, μια mini skirts ή ένα denim dress θα σας βοηθήσουν να εντάξετε το αγαπημένο ύφασμα στα summer looks.

shutterstock-668045059.jpg

Eat and drink at your favorite summer spots - and discover new ones

Γνωρίστε την πόλη μέσα από τους γαστρονομικούς περιπάτους του “Eat and Walk Food Tour”.

Δειπνήστε στα νέα καλύτερα εστιατόρια της πόλης!

Υποστηρίξτε την τοπική αγορά και επιλέξτε φρέσκες και ποιοτικές πρώτες ύλες από τα ντελικατέσεν της. 

Ανακαλύψτε και γιορτάστε την ethnic κουζίνα της Θεσσαλονίκης. 

Απολαύστε κρεατοφαγικά πιάτα σε μερικά από τα meat lovers' places-to-be. 

Τελειοποιήστε τα camping γεύματά σας, τρώγοντας υγιεινά και καλλιεργώντας βιολογικά λαχανικά.

Πραγματοποιείστε ένα τετραήμερο γαστρονομικό ταξίδι στην άλλη πλευρά της Χαλκιδικής, μέσα από τους παραγωγούς τις γευσιγνωσίες και τις ανθρώπινες ιστορίες σε ποικίλα μέρη, όπως η Ιερισσός, ο Ταξιάρχης, τα Βράσταμα, η Κρυοπηγή και η Μεγάλη Παναγιά.

Aφιερώστε ένα απολαυστικό βράδυ στην οινογευσία μέσα στους εκλεπτυσμένους αμπελώνες του Κτήματος Γεροβασιλείου, του κτήματος Μπουτάρη, στην Μεσήμβρια Οινοποιητική και στο κτήμα Αρβανιτίδη. 

Πιείτε μια παγωμένη μπύρα στις αγαπημένες μπυραρίες της πόλης που θυμίζουν βρετανική αισθητική. 

Εντυπωσιάστε τους φίλους σας με τα σπιτικά σας cocktails! 

... Ή παραγγείλτε από έναν expert - bartender στα must-visit bars της πόλης.

Happy hour στα top roof gardens της Θεσσαλονίκης που προσφέρουν ατελείωτη θέα στη θάλασσά της. 

Ενώ από την άλλη, βρεθείτε και κοντά σε αυτήν, πίνοντας το αγαπημένο σας στα exclusive seafront spots της. 

Move your body

Χορέψτε. Δεν υπάρχει τίποτα πιο λυτρωτικό και απελευθερωτικό από το να βάλετε το αγαπημένο σας τραγούδι στο τέρμα και να χορέψετε στο ρυθμό του. Ειδικά το καλοκαίρι.

Ανεβείτε στο βουνό. Ποιος είπε ότι τα βουνά είναι αποκλειστικά για το χειμώνα; Μερικά από τα πιο ωραία μέρη στην Ελλάδα (όπως ο Όλυμπος) μπορείτε να τα απολαύσετε το καλοκαίρι. Η επαφή με τη φύση όχι μόνο θα σας γυμνάσει, αλλά θα σας απελευθερώσει και ψυχικά.

Μην παίρνετε το ασανσέρ. Καλοκαίρι και σκάλες είναι σίγουρα ένα δίδυμο που δεν θέλετε να έχετε στη ζωή σας. Παρόλα αυτά όταν είναι να πάτε στο σπίτι σας δοκιμάστε να ανεβείτε με τις σκάλες. Θα αυξήσετε τη γυμναστική της ημέρας και θα απολαύσετε ακόμη περισσότερο το ντουζ σας.

Πηγαίνετε για τρέξιμο στην πόλη. Ποτέ δεν είναι αργά για να ανακαλύψετε την πόλη σας καθώς τρέχετε.

Μάθετε ένα καινούριο σπορ. Είτε θέλετε να ξεκινήστε padel, είτε κάποιο άλλο σπορ που είδατε στο feed σας, αυτή είναι η στιγμή.

Βγείτε για περπάτημα. Μπορεί το περπάτημα να μην είναι γυμναστική αλλά σίγουρα είναι προτιμότερο από το να κάθεστε στον καναπέ του σπιτιού σας.

Κολυμπήστε. Τι ποιο διασκεδαστικό από το να απολαύσετε τη θάλασσα τις μέρες του καλοκαιριού;

Βάλτε τα καθίσματα στην καθημερινότητά σας. Δοκιμάστε να εντάξετε 100 καθίσματα τη μέρα στο πρόγραμμα σας. Θα δείτε διαφορά χωρίς καν να το καταλάβετε στο πίσω μέρος του σώματος σας.

Κάντε yoga στην παραλία. Θα αλλάξει την ενέργεια σας, θα σας βοηθήσει να γυμναστείτε και τελικά θα δώσει στο σώμα σας την ενέργεια που χρειάζεται.

Παίξτε με τα παιδιά. Η ενέργεια των μικρών σας φίλων είναι αστείρευτη και μπορεί να σας χαρίσει τον πιο εύκολο τρόπο κίνησης. Θα γίνει ευχάριστα, δε θα τη νιώσετε σαν γυμναστική και τελικά θα βάλετε την κίνηση στη ζωή σας.

shutterstock-124406617.jpg

Sex upgrade

Αλλάξτε τη συχνότητα. Μήπως έχετε νιώσει πως μειώσατε το σεξ; Δοκιμάστε να κάνετε μια αλλαγή!

Διαφοροποιήστε τον τρόπο! Το σεξ με το ίδιο άτομο μπορεί να είναι βαρετό αν δεν δοκιμάσετε κάτι καινούριο που θα αλλάξει τη σύνδεσή σας. 

Πείτε «ναι» στο λιπαντικό. Είναι απαραίτητο, αναπόσπαστο κομμάτι της υγιούς σεξουαλικής ζωής και σίγουρα οφείλετε να το χρησιμοποιήσετε έστω μια φορά.

Δοκιμάστε ένα sex toy. Τα σεξουαλικά παιχνίδια μπορούν να κάνουν "upgrade" στη σεξουαλική σας ζωή - χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Αν δεν τα έχετε ήδη δοκιμάσει, τώρα είναι η στιγμή! 

Δείτε κάποια ταινία. Οι ερωτικές ταινίες δεν είναι για να τις απολαμβάνετε μόνοι σας. Έχετε σκεφτεί ποτέ να τις εντάξετε στο ερωτικό σας παιχνίδι;

Αλλάξτε μέρος. Όταν πάτε διακοπές ή όταν αλλάζετε σπίτι η σεξουαλική ενέργεια ανεβαίνει. Μήπως να το κάνετε πιο συχνά;

Ρωτήστε τι του αρέσει. Ποια είναι η τελευταία φορά που ρωτήσατε το σύντροφό σας για τις προτιμήσεις του; Δοκιμάστε το και μπορεί να εκπλαγείτε.

Βρείτε τι αρέσει σε εσάς. Το ίδιο κάντε και με τον εαυτό σας.

Μιλήστε ανοιχτά. Κάντε το κατά τη διάρκεια του σεξ και δε θα το μετανιώσετε. Το dirty talking είναι σίγουρα μέρος ενός καλού παιχνιδιού.

Μην έχετε ταμπού. Αυτό μπορεί να αφορά ένα τρίτο άτομο, μπορεί να αφορά μια διαφορετική πρακτική ή οτιδήποτε άλλο σας ερεθίζει σεξουαλικά.

shutterstock-519815515.jpg

Τhe big trip

Οργανώστε -επιτέλους- εκείνο μεγάλο ταξίδι που θέλατε να κάνετε στην Καραϊβική. Ήρθε η ώρα να διευρύνετε τους ορίζοντές σας κι αυτός, είναι ο κατάλληλος προορισμός για να το κάνετε!

Εμπλουτίστε τη δική σας bucket-list. Σίγουρα θα υπάρχουν μερικά spots στον κόσμο, που θα θέλατε να επισκεφθείτε έστω για μία φορά στη ζωή σας.

Set your goals! Για να κάνετε αυτό το πολυπόθητο, το μαγικό ταξίδι των ονείρων σας, χρειάζεται οργάνωση. Επιλέξτε τον κατάλληλο προορισμό κι από εκεί και πέρα, οργανώστε το πλάνο σας, προκειμένου να τα καταφέρετε.

Μιλήστε με κάποιον specialist. Ένα μακρινό ταξίδι, ειδικότερα όταν πρόκειται για κάποιο εξωτικό μέρος, δεν είναι πολύ εύκολο να οργανωθεί, ειδικά αν υπάρχει πίεση χρόνου. Εμπιστευθείτε κάποιον ειδικό κι αφεθείτε στα χέρια του.

Points and miles strategy: Ήρθε η ώρα να ασχοληθείτε σοβαρά και με το συγκεκριμένο κομμάτι. Επωφεληθείτε από αυτό και ταξιδέψτε, με μεγαλύτερη ευκολία, χωρίς άγχος.

Airport lounge: Πολύωρο ταξίδι, σε έναν απομακρυσμένο προορισμό του κόσμου; Ταξιδέψτε με άνεση και βιώστε την απόλυτη travel-εμπειρία, όπως ακριβώς την έχετε οραματιστεί.

Θάλασσα ή βουνό; Ένα ταξίδι το καλοκαίρι, δε σημαίνει αυτόματα πως θα πρέπει να βρεθείτε σε ένα μέρος με θάλασσα, άμμο και ζέστη. Υπάρχουν κι αυτοί που λατρεύουν το βουνό, τη δροσιά και τα μοναδικά του vibes κι ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, αξίζει να κάνετε την αντίστοιχη επιλογή.

Organise your time: Εφόσον σκοπεύετε να ταξιδέψετε σε κάποιο μακρινό μέρος, είναι σημαντικό να είστε σίγουροι πως θα έχετε χρόνο και την ηρεμία να το απολαύσετε, όπως ακριβώς το έχετε ονειρευτεί.

Βεβαιωθείτε πως έχετε στη διάθεσή σας όλα όσα χρειάζεστε για το αγαπημένο σας ταξίδι. Η travel-bag σας είναι σημαντικό να είναι σε άρτια κατάσταση, για να αποφύγετε οποιαδήποτε δυσάρεστη έκπληξη.

Enjoy your trip! Χαλαρώστε, απολαύστε το κάθε λεπτό, αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας κι αφεθείτε. Είναι η στιγμή που περιμένατε, η δική σας στιγμή!

shutterstock-1928167319.jpg

Hug your loved ones

Έχει γενέθλια κάποιο δικό σας πρόσωπο και θέλετε να του ετοιμάσετε μία διαφορετική έκπληξη; Ξεπεράστε τα όρια κι αφήστε τη φαντασία σας να τρέξει. Τώρα είναι η στιγμή!

Το καλοκαίρι προσφέρεται για summer-parties, για επίσημα καλέσματα και κοινωνικές επαφές. Απολαύστε την κάθε στιγμή όπου κι αν βρίσκεστε, πιείτε, χορέψτε με τους αγαπημένους σας κι αφιερώστε τους χρόνο.

Πώς θα σας φαινόταν μία καλοκαιρινή εξόρμηση με το άλλο σας μισό; Plan your ideal trip κι εντυπωσιάστε το, κανονίζοντας την πιο ρομαντική απόδραση eve.

Η αλλαγή περιβάλλοντος πάντα δημιουργεί θετικά συναισθήματα και φέτος το καλοκαίρι, ήρθε η στιγμή να το διαπιστώσετε κι εσείς! Οργανώστε ένα mini-break σε ένα resort για εσάς και τους αγαπημένους σας και… have fun.

Ακόμη κι αν δεν έχετε τη δυνατότητα να κάνετε κάτι super-διαφορετικό φέτος, πάντα μπορείτε -απλά- να αφιερώσετε χρόνο στους αγαπημένους σας. Μία αγκαλιά και μερικές τρυφερές λέξεις είναι πάντα αρκετά!

Επιστροφή στις ρίζες: Έχετε καιρό να βρεθείτε στο χωριό σας και να δείτε από κοντά αρκετούς συγγενείς σας και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, που δε βρίσκονται στην πόλη; Προσθέστε κι αυτή την εξόρμηση στη λίστα σας.

Η summer-season είναι γεμάτη με γάμους και βαπτίσεις κι αν έχετε κι εσείς μία φίλη που ετοιμάζεται να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας, αυτό που πρέπει να κάνετε, είναι να ετοιμάσετε το απόλυτο bachelorette party!

Δε θα μπορέσετε να βρεθείτε κοντά στα αγαπημένα σας πρόσωπα; Η τεχνολογία -ευτυχώς- λειτουργεί σαν σύμμαχος σε αυτήν την περίπτωση. Βρείτε μερικά λεπτά κι επικοινωνήστε μαζί τους, με video calls. Ακόμη κι αυτή η επαφή, μετράει.

Family reunion: Οι απαιτητικοί ρυθμοί της καθημερινότητας, μπορούν να μας οδηγήσουν στην αποξένωση, γι’ αυτό κι όταν υπάρχει χρόνος, πρέπει να τον εκμεταλλεύεστε. Κανονίστε ένα ραντεβού για όλη την οικογένεια κι απολαύστε το δικό σας reunion.

Gift o’clock. Υπάρχει κάτι καλύτερο από ένα δώρο; Βρείτε αυτό που έχουν ανάγκη οι αγαπημένοι σας άνθρωποι κι ετοιμάστε την πιο fun έκπληξη, που θα τους χαρίσει χαρά κι ευγνωμοσύνη.

Become an outdoorsy person

Νοικιάστε ένα Airbnb στα νησιά των Κυκλάδων για να βιώσετε το νησιώτικο vibe και να απολαύσετε την αρχιτεκτονική του τόπου.

Ώρα να αξιοποιήσετε τον θαλάσσιο εξοπλισμό που είχατε για καιρό κρυμμένο. Στολές, μάσκες, είδη snorkeling και άλλα θα γίνουν σύμμαχός σας για να εξερευνήσετε τους βυθούς της χώρας.

Κάντε camping! Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από αυτό ώστε να γίνετε «ένα» με την ύπαιθρο, ζώντας μερικές ημέρες άκρως απελευθερωτικές και ανέμελες.

«Ναι» στο glamping, τη νέα τάση για τους λάτρεις της πολυτέλειας αλλά και της φύσης. Ο όρος ουσιαστικά σημαίνει «πολυτελής διαμονή στη φύση.

Δοκιμάστε την πεζοπορία (στα must spots της χώρας). Γίνετε μέλος μιας ομάδας και μαζί με τον ξεναγό σας αδράξτε κάθε διαδρομή, απολαμβάνοντας του ήχους, τα χρώματα και τα αρώματα του φυσικού περιβάλλοντος.

Επιλέξτε να κάνετε island hopping με κρουαζιέρα. Κάντε τον γύρο των Κυκλάδων και δείτε από κοντά τα πιο όμορφα νησιά της χώρας μας. Μια all-inclusive κρουαζιέρα θα σας προσφέρει εμπειρία γεμάτη εκπλήξεις -φαγητό, ποτό, θέα στο Αιγαίο, ενώ πολλές από αυτές παρέχουν spa, γυμναστήριο κ.ά. Δοκιμάστε outdoor activities για υγιές σώμα. Γυμναστείτε στη φύση, τόσο κατά τη διάρκεια των διακοπών όσο και μέσα στο υπόλοιπο καλοκαίρι.

Δοκιμάστε outdoor meditation για υγιές πνεύμα. Ο διαλογισμός στη φύση θα καθαρίσει το μυαλό σας από ό,τι σας βαραίνει.

Επισκεφθείτε τα πιο διάσημα εθνικά πάρκα εκτός συνόρων. To καλοκαίρι δεν είναι μόνο Ελλάδα και αυτή μπορεί να είναι η ευκαιρία σας για ένα αξέχαστο ταξίδι στο εξωτερικό.

Extreme sports (scuba diving, parapente, kitesurfing, caving κ.ά). Για εσάς τους πιο τολμηρούς τύπους είναι σίγουρα μια εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε και που θα ανεβάσει την αδρεναλίνη σας στα ύψη.

shutterstock-1903383022.jpg

Spoil yourself

Απολαύστε μια νύχτα σ’ ένα ξενοδοχείο χωρίς υποχρεώσεις. Αλλάζοντας παραστάσεις θα ανανεώσετε την ψυχολογία σας.

Κάντε δώρο στον εαυτό σας μια ολόκληρη μέρα σε spa. Χαλαρώστε και απολαύστε ξέγνοιαστες στιγμές.

Κοιμηθείτε καλά για πρώτη φορά εδώ και χρόνια. Κλείστε τα παντζούρια και το κινητό σας κι ξεκουραστείτε όπως σας αξίζει.

Οργανώστε το dream-trip σας. Έχει έρθει η στιγμή που περιμένατε.

Φορέστε μόνο άνετα ρούχα ή μόνο τις πιτζάμες σας καθ’ όλη τη διάρκεια των διακοπών σας. Βιώστε την έννοια της ξεγνοιασιάς στο έπακρο.

Ξεκινήστε την ψυχανάλυση που θέλετε καιρό. Δεν υπάρχει καλύτερο δώρο για τον εαυτό σας.

Συζητήστε με τους φίλους σας. Η εξωτερίκευση των συναισθημάτων και των σκέψεων αποτελεί λύτρωση.

shutterstock-1921908491.jpg

Upgrade your summer equipment

Επενδύστε σε μια comfy & stylish σεζλόνγκ για πάρκα, παραλίες, φεστιβάλ και πολλές ακόμα καλοκαιρινές εξορμήσεις.

Προμηθευτείτε αδιάβροχα είδη πρώτης ανάγκης για χαλαρές μέρες δίπλα στη θάλασσα, τη λίμνη ή την πισίνα!

Βρείτε ένα αξιοπρεπές ηχείο για να κάνετε upgrade στην απόλυτη λίστα αναπαραγωγής του καλοκαιριού.

Δημιουργήστε επιτέλους εκείνη την πολυπόθητη summer big hits list στο Spotify.

Χαλαρώστε στο νερό με το δικό σας στρώμα θαλάσσης. (Κοιτάξτε να είναι διπλό).

Αγοράστε μια ειδική sling bag για μεγάλες πεζοπορίες και εξερεύνηση νέων πόλεων.

Ξεχωρίστε μέσα στο πλήθος με μια statement μεγάλη πετσέτα θαλάσσης που θα χωράει εσάς και τους φιλούς σας!

Αγοράστε ένα mini ψυγείο, με καλές αντοχές, για πικ νικ, εξορμήσεις, ημέρες και νύχτες στην άμμο! Όλοι χρειάζονται πάντα μια παγωμένη μπύρα!

And if that's still not enough…

Πάρτε την απόφαση να μετοικίσετε μόνιμα σε ένα καινούριο μέρος. Μπορεί να είναι απλά ό,τι χρειάζεστε αυτήν τη στιγμή!