fbpixel

Search icon
Search
6+1 κορυφαίες μπυραρίες της Θεσσαλονίκης για υψηλές θερμοκρασίες
CITY VIBES

6+1 κορυφαίες μπυραρίες της Θεσσαλονίκης για υψηλές θερμοκρασίες

Κάθε παγωμένο ποτήρι είναι και ένα γευστικό ταξίδι σε μια ζυθοποιία του κόσμου


Άγρια ομορφιά και ροκ διάθεση. Γοητευτικός χαμηλός φωτισμός και ένα μεγάλο bar σε υποδέχονται με την υπόσχεση μιας ξεχωριστής γευσιγνωσίας. Δεν αποτελεί απλά ένα ποτό, αλλά κουβαλάει μαζί της μια ολόκληρη κουλτούρα. Η γεύσης της είναι ένα «θαύμα» αρωμάτων, βοτάνων και μπαχαρικών που ξυπνούν φυσικά τις αισθήσεις. Δεν μπορείς να αντισταθείς και ανυπομονείς να την δοκιμάσεις ξανά. Η μπύρα στην Θεσσαλονίκη έχει την τιμητική της και πρωταγωνιστεί στα all time classic spots της πόλης, αλλά και στα "new kids on the block". 


Εμείς συγκεντρώσαμε επτά αγαπημένες μπυραρίες της Θεσσαλονίκης που ξεχωρίζουν για την υψηλή γευστική τους ποιότητα και μας χαρίζουν δροσερά ταξίδια σε κάθε ζυθοποιία του κόσμου

Bulldogs and the Beast

283929494-428596955406896-7626274203918615516-n.jpg

Στην καρδιά της Σβώλου, η μπύρα είναι μια πολύ προσωπική υπόθεση και γι΄ αυτό την επιμελούνται με ιδιαίτερη φροντίδα. Από τα ζουμερά αρώματα εσπεριδοειδών της εξωτικής "Punk Ipa" μέχρι τις παραδοσιακές μπύρες της ελληνικής γης, κάθε επιλογή αποτελεί και μια εγγύηση διασκέδασης με γεύσεις υψηλής ποιότητας.

Info: Αλ. Σβώλου 1, Facebook: Bulldogs & The Beast - Pub, Instagram: @bulldogs_and_the_beast

Zithos Dore

zithos.jpg

Μια διαχρονική τοπική ιστορία που διαγράφει είκοσι επτά χρόνια επιτυχημένης πορείας. Από την ίδρυσή του το 1995, συνεχίζει να έχει ως θέα του την απαράμιλλη γοητεία του Λευκού Πύργου. Οι Παραδοσιακές γεύσεις της Μεσογείου συναντούν τις γοητευτικές συνταγές της φρέσκιας μπύρας και η πρωτιά στην καρδιά των ανθρώπων της Θεσσαλονίκης είναι μονόδρομος. Έχει διακριθεί ως η πρώτη μπυραρία στην Ελλάδα που αγκάλιασε και εμπιστεύτηκε από την αρχή της την προσπάθεια της ελληνικής μικροζυθοποιίας και αναγάγοντάς την ως την κυρίαρχη στους καταλόγους του. 

Info: Τσιρογιάννη 7, Λευκός Πύργος, Facebook: Dore Zithos, Instagram: @zithos

Τhe Pulp Bar

pulb.jpg

Retro διακόσμηση που παραπέμπει σε βρετανική pub. Rock n' roll και soul μελωδίες μας ταξιδεύουν στα '70s. Από την πρώτη στιγμή ξέρεις πως αποτελεί την κατάλληλη επιλογή για να περάσεις όμορφα μέσα σε μια loose διάθεση και παρέα με τις πιο ποιοτικές μπύρες παγκόσμιας, αλλά και ελληνικής παραγωγής. Από τις κλασσικές ευρωπαϊκές επιλογές, με πρωταγωνίστρια την Αugustiner Weisse μέχρι τοπικές ετικέτες με εκλεπτυσμένα υλικά.

Info:  Αλ. Σβώλου 8, Facebook: PULP bar thessaloniki, Instagram: @pulpbarthessaloniki

The Bristol Pub

bristol.jpg

H πρώτη αγγλική pub της Θεσσαλονίκης. Το στοιχείο που την εκπροσωπεί είναι η  μεγάλη ποικιλία μπύρας που προσφέρει. Live μελωδίες απογειώνουν την ατμόσφαιρα παρέα με παγωμένη μπύρα και dirty finger food. Η διασκέδαση είναι η μόνη επιλογή και σίγουρα εγγυάται την επιτυχία.

Info: Γεωργίου Παπανδρέου 24, Facebook: The Bristol Pub

The Pub Thessaloniki

242005194-191438429624457-9004184584472711493-n.jpg

"Η μπύρα είναι η απόδειξη ότι ο Θεός μας αγαπάει και μας θέλει ευτυχισμένους", έχει πει ο Benjamin Franklin. Το στοιχείο αυτό ταυτίζεται με το βασικό motto αυτής της pub. Αυθεντικό ιρλανδικό στιλ μας καλεί να δοκιμάσουμε μια τεράστια ποικιλία από βαρελίσιες και εμφιαλωμένες μπύρες και με την συνοδεία live μουσικής μαθαίνουμε τι σημαίνει ροκ ταυτότητα. 

Info: Αιγύπτου 11, Facebook: The PUB Thessaloniki, Instagram: @thepub.thessaloniki

Sugar Draft

sugar-draft.jpg

"Το μέρος, όπου η μπύρα ρέει σαν το κρασί".Vintage ατμόσφαιρα που μας κάνει από την αρχή να αισθανθούμε ότι θα προετοιμάσει με κάθε επιμέλεια το δροσερό ποτήρι μας. Μετράει επιτυχημένα δεκατέσσερα χρόνια, χαρίζοντάς μας μοναδικές γευστικές εμπειρίες μέσα από premioum συλλογές μπυρών, όπως είναι η φρουτώδης La Trappe Quadrupel. Κάθε δοκιμή είναι και μια υπόσχεση ότι θα την ξαναεπισκεφθούμε. 

Info: Κατσιμιδη 4, Facebook: Sugar Draft, Instagram: @sugardraft_

U Fleku

272653600-605036710595862-6230378226762945489-n.jpg

Special νέες μπύρες από όλα τα μέρη της Ευρώπης έχουν εισβάλει στα ψυγεία της με τις συσκευασίες τους να ξεχωρίζουν ιδιαίτερα για την αισθητική τους και τους ανατρεπτικούς συνδυασμούς αρωμάτων. Από την αμερικάνικη "Iconic IPA" μέχρι της fresh "Let's Bee Homies", οι επιλογές είναι πολλές και όπως μας αποκαλύπτουν, δύσκολα θα αποχωρήσει και η χαρά της απόλαυσης. Mια craft beer pub που γνωρίζει πολύ καλά εδώ και δέκα χρόνια πώς να αναβαθμίζει συνεχώς το brandname της, διατηρώντας σταθερό τον σεβασμό της για την υψηλή ποιότητα.

Info: Bαΐου 2, Facebook: U Fleku, Instagram: @u.fleku