fbpixel

Search icon
Search
New Entries: Τα 3 νέα bars που έκαναν απόβαση στην καλοκαιρινή Θεσσαλονίκη
CITY VIBES

New Entries: Τα 3 νέα bars που έκαναν απόβαση στην καλοκαιρινή Θεσσαλονίκη

Οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από τη δημιουργία τους μοιράζονται μαζί μας τέσσερα αγαπημένα τους μυστικά


Ξεχώρισαν από την αρχή της εμφάνισής τους για την αυθεντική τους προσωπικότητα, η ιδιαίτερη αισθητική τους αποδεικνύει το έντονο πάθος από την πλευρά των δημιουργών τους και δηλώνουν πλέον πανέτοιμα, προσκαλώντας μας σε μια διαφορετική αισθητική εμπειρία! Τρία new entries στον κόσμο των city bars έχουν έρθει για να μείνουν, ετοιμάζοντας exclusive εκπλήξεις για όλους εμάς που ανυπομονούμε να τα εξερευνήσουμε!

Μια πρώτη «γεύση» πάντα λέει πολλά, γι' αυτό και είχαμε την χαρά να μιλήσουμε με τους ανθρώπους, οι οποίοι βρίσκονται πίσω από τη δημιουργία τους και μοιράζονται μαζί μας τα αγαπημένα τους μυστικά!

Harara Hammam

279448993-711394576668889-2875788422273135122-n.jpg

Μια πολύχρωμη «όαση» στην καρδιά της πόλης ανοίγει τις πόρτες της και μας περιμένει να ανακαλύψουμε τα μοναδικά εξωτικά μυστικά της. Διασχίζοντας τα γραφικά στενάκια του γοητευτικού Φραγκομαχαλά, στον αριθμό 33 της οδού Κατούνη, κάνουμε μια στάση σε ένα πανέμορφο spot που δε διαφέρει σε τίποτα από έναν local οικισμό της Βόρειας Αφρικής.

Ο Βασίλης Αγραφιώτης, ένας εκ των ιδιοκτητών του Harara Hammam, μοιράζεται την κεντρική ιδέα για τη διαμόρφωση της αισθητικής του και τα τέσσερα αγαπημένα του στοιχεία στο bar: 

«Η ιδέα για μια στοά που θα σε ταξιδεύει μέσα από χρώματα και αισθήσεις, σε μια διαφορετική κουλτούρα, γεννήθηκε με αφορμή το hammam που βρίσκεται στο τέλος του διαδρόμου της και σύντομα θα ανοίξει τις πόρτες του με στόχο να "απογειώσει" τα αισθήματα χαλάρωσης και ηρεμίας».

Το ιδιαίτερο cocktail που προτείνω είναι το Harära. Αποτελεί μια μίξη γεύσεων που συνδέει απόλυτα την ελληνική παράδοση με την ανατολίτικη και ethnic κουλτούρα.

Το αγαπημένο μου spot είναι η χαρακτηριστική γωνία με τα σκαλάκια που ενώνει στοιχεία και χρώματα από Μαρόκο κάτω από το φυσικό φως του αίθριου του κλασικού κτιρίου.

Το motto της ταυτότητας του café-bar είναι: "Euphoria".

Τρεις λέξεις που χαρακτηρίζουν το main menu του είναι: Λιτότητα, ουσία, αυθορμητισμός. 

Info: Κατούνη 33, Facebook: Harara Hammam, Instagram: @harara_hammam

Tiger Loop στο ON Residence 

279341843-3223665224627396-7384884423055726580-n.jpg

Το κινέζικο σύμβολο της τίγρης δηλώνει δύναμη, ικανότητα, ισχύ. Το ιερό αυτό στοιχείο αποτελεί την βασική έμπνευση για την διαμόρφωσης του main design, όπως και του ξεχωριστού cocktail menu. Πολυτελής maximal διακόσμηση, «ντυμένη» με μετάξι, ξύλο και μάρμαρο, χαμηλός φωτισμός και αγαπημένες ‘80s και ‘90s μελωδίες, στολίζουν μια super εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα. Το Tiger Loop Bar του ON Residence γνωρίζει άρτια τον τρόπο που μπορεί ο κόσμος να αναμειχθεί σε ένα μόνο ποτήρι! 

O Aχιλλέας Πλακίδας, βραβευμένος bartender και επικεφαλής της πιο creative ομάδας bar tender στην Ευρώπη, βρίσκεται πίσω από τη δημιουργία του cocktail menu του bar. Μοιράζεται μαζί μας ό,τι λατρεύει σε αυτό:

Το ιδιαίτερο cocktail που προτείνω είναι... Θα έλεγα ότι όλο το menu είναι αρκετά ιδιαίτερο! Από άποψη προσέγγισης, προτείνουμε στους πελάτες να ξεχάσουν το πώς έχουν το cocktail στο μυαλό τους σήμερα, συχνά μαρμελωηδές με πολλές γλυκαντικές ουσίες, και να ετοιμαστούν να δοκιμάσουν κάτι καινούριο. Φυσικά, όλο αυτό έγκειται στο γεγονός ότι ο κατάλογός μας είναι based στο κινεζικό ωροσκόπιο, όπου κάθε μήνα έχει ένα διαφορετικό ζώο και το κάθε ζώο έχει τα δικά του χαρακτηριστικά. Αποτυπώσαμε το καθένα από αυτά, στο εκάστοτε cocktail που δημιουργήσαμε. Απαραίτητη δικλίδα για το creative κομμάτι είναι κάθε ένα από τα ποτά που έχουμε φτιάξει, δηλαδή κάθε μήνας και κάθε ζώο, να έχουν τουλάχιστον ένα συστατικό που να συνάδει με την ασιατική κουλτούρα.

Το αγαπημένο μου spot είναι... Όταν μιλάμε για ένα bar και συγκεκριμένα για ένα hotel bar, δεν υπάρχει τίποτα πιο ωραίο και πιο ρομαντικό από το να μπορείς να καθίσεις σε αυτό - στη μπάρα του!

Το motto της ταυτότητας του bar είναι... Αυτό που δεν υπάρχει σίγουρα στη Θεσσαλονίκη είναι ένα σπουδαίο hotel bar. Πρόκειται για μία τάση που συναντάμε πολύ στο εξωτερικό και θέλαμε να φέρουμε στην πόλη μας. Δηλαδή, ένα εξαίσιο ξενοδοχειακό bar που σέβεται το προϊόν, δε λειτουργεί απλά βοηθητικά και πρωταγωνιστεί στην ψυχαγωγική σκηνή της πόλης. Κι αυτό έχουμε προσπαθήσει να δημιουργήσουμε! 

Τρεις λέξεις που χαρακτηρίζουν το main menu του είναι Ασία, ωροσκόπιο, ανατρεπτικό.

Info: Λεωφόρος Νίκης 5, Facebook: Tiger Loop, Instagram: @tigerloopbar

Yvonne

279197277-1483419888743769-8643587280408839939-n.jpg

Με ταυτότητα που αποτελεί βασικό «συστατικό» της downtown αίγλης των '00s, ρισκάρει να σπάει κάθε «καθωσπρεπισμό», έχοντας ως προτεραιότητά του την ελευθερία και την cool διάθεση! Την Πέμπτη 12 Μαΐου απολαύσαμε το grand opening του με τον dj Alexandros Chalkias στα decks. Το Yvonne μας υποδέχεται από νωρίς το πρωί, ξεκινώντας την ημέρα μας με ένα fresh breakfast συνοδευόμενο από έναν πλούσιο μονοποικιλιακό χαρμάνι espresso μέχρι αργά το βράδυ, όταν μας κερνάει signature cocktails παρέα με αγαπημένη ελληνική και ξένη μουσική. 

Ο Πασχάλης Παπαδόπουλος, ένας εκ των ιδιοκτητών, μοιράζεται μαζί μας τα αγαπημένα του στοιχεία σε αυτό:

Το ιδιαίτερο cocktail που προτείνω είναι το Fearless Yvonne Vodka με φράουλα, ανανά, mango και lime juice.

Το αγαπημένο μου spot είναι το bar, με οπτική επαφή σε όλο το μαγαζί!

Το motto της ταυτότητας του bar είναι: «Κάποιος άγνωστος πριν δεκαετίες είπε για τη Θεσσαλονίκη: Την ιστορία τη γράφουν οι παρέες. Από τότε έγινε σύνθημα σε τοίχους, σλόγκαν για περιοδικά. Στο YVONNE είναι το dna μας. Ανοίγουμε τις πύλες μας στο κοινό της πόλης ως κομμάτι της αστικής αίγλης των '00s, με κομψή αισθητική, απαλλαγμένο από δήθεν καθωσπρεπισμούς.»

Τρεις λέξεις που χαρακτηρίζουν το main menu του είναι: Σύγχρονο, εκλεκτό, ιδιαίτερο. 

Info: Κατούνη 25, Facebook: Yvonne, Instagram: @yvonne_skg