fbpixel

Search icon
Search
Πώς θα απολαύσετε το σεξ εάν ο σύντροφος σας έχει στυτική δυσλειτουργία
PSYCHOLOGY

Πώς θα απολαύσετε το σεξ εάν ο σύντροφος σας έχει στυτική δυσλειτουργία

Μια κατάσταση που πολλοί αντιμετωπίζουν


Είτε δε σας συνέβη ξανά, είτε είναι μια κατάσταση που γενικά βιώνετε είναι ο καιρός να την αντιμετωπίσετε. Το μαλακό πέος είναι κάτι που ίσως σας φέρει σε δύσκολη θέση αλλά σίγουρα δεν είναι κάτι για το οποίο φταίτε εσείς ή αντιμετωπίζετε αποκλειστικά εσείς. Σύμφωνα με την Αμερικανική Ουρολογική Εταιρεία, εκτιμάται ότι 30 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν στυτική δυσλειτουργία (ΣΔ), που είναι ιατρικός όρος για όσους δυσκολεύονται να επιτύχουν ή να διατηρήσουν μια στύση που είναι αρκετά σταθερή. Και σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, μπορεί να επηρεάσει άτομα όλων των ηλικιών. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι η ευχαρίστηση είναι εκτός παιχνιδιού, αν βγαίνετε ραντεβού με κάποιον με στυτική δυσλειτουργία.

sex-and-the-city-kalitera-epeisodia.jpg

Σίγουρα, αν σας αρέσει το διεισδυτικό παιχνίδι, μπορεί να είναι πρόβλημα να μην μπορείτε να κάνετε τέτοιου είδους σεξ τόσο συχνά ή για όσο χρονικό διάστημα θέλετε. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές λύσεις για μια σεξουαλική ζωή που είναι εξίσου υγιής και ικανοποιητική.

Μόλις αποκλείσετε πως η στυτική δυσλειτουργία οφείλεται σε κάποιο ιατρικό ζήτημα, τότε μπορείτε να διαβάσετε τα παρακάτω. Σε περιπτώσεις όπου το άγχος ή η κατάθλιψη είναι δεδομένα η ενθάρρυνση του συντρόφου σας να δει έναν πάροχο ψυχικής υγείας μπορεί να είναι ένα σημαντικό βήμα στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Διαφορετικά, η επαναδιαμόρφωση της νοοτροπίας και της προσέγγισής σας στο σεξ μπορεί να βοηθήσει πολύ στην εύρεση σεξουαλικής ικανοποίησης.

sex-life.jpg

  • Πιστέψτε ότι είναι ακόμα δυνατό να βιώσετε την ευχαρίστηση. Αν θέλετε να κάνετε ευχάριστο σεξ με κάποιον που έχει ΣΔ, πρέπει να πιστέψετε, με ολόκληρο το σώμα σας, ότι είναι πράγματι δυνατό. Διαφορετικά, η ανησυχία για την έλλειψη ευχαρίστησης μπορεί κάλλιστα να γίνει μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία.
  • Μιλήστε με τον σύντροφό σας. Έχετε μιλήσει εσείς και ο σύντροφος σας για τη στυτική δυσλειτουργία; Αν όχι, ήρθε η ώρα να συνομιλήσετε. Και δεδομένου ότι η σεξουαλική δυσλειτουργία μπορεί να επηρεάσει όλα τα μέρη σε μια σχέση, σίγουρα δεν χρειάζεται να περιμένετε να το αναφέρει ο σύντροφος σας. Στην πραγματικότητα, αν το κάνετε, θα χρειαστεί να περιμένετε πολύ καιρό γιατί ίσως αυτός να διστάζει.
  • Μιλήστε με ένα τρίτο μέρος. Εάν εσείς και ο σύντροφός σας δυσκολεύεστε να μιλήσετε για τη σεξουαλική σας ζωή, ένας επαγγελματίας ψυχικής υγείας μπορεί να σας βοηθήσει. Μπορούν να καθοδηγήσουν τη συζήτηση με έναν ευαίσθητο τρόπο, ενώ επικυρώνουν και τις ανάγκες και τα συναισθήματα σας.
sex-life.jpg

  • Επανεξετάστε τον ορισμό του σεξ. Πολλοί από εμάς δίνουμε έμφαση στις στύσεις που λανθασμένα τις ταυτίζουμε με το ίδιο το σεξ. Αλλά το σεξ δεν είναι μια δύσκολη στύση. Επίσης, δεν είναι αποκλειστικά ένα σκληρό πέος που εισέρχεται στον κόλπο. Το να σκέφτεστε έξω από το κουτί μπορεί να σας δείξει ότι ο καθένας – ανεξάρτητα από τις ικανότητες και τις διαμορφώσεις του σώματος του – μπορεί να κάνει σεξ.
  • Ξεκαθαρίστε γιατί σας αρέσει να κάνετε σεξ. Σίγουρα, το «αισθάνεστε καλά» μπορεί να είναι ένας από τους λόγους που σας αρέσει το σεξ. Αλλά συχνά υπάρχουν και άλλοι λόγοι στο παιχνίδι. Για παράδειγμα, ίσως το σεξ σας βοηθά να απενεργοποιήσετε το Work Brain ή ίσως το φυσικό άγγιγμα είναι ο τρόπος με τον οποίο εκφράζετε την αγάπη σας και το σεξ είναι η κύρια περίπτωση αφής στη σχέση σας.
  • Δοκιμάστε προϊόντα ευχαρίστησης. Το πέος του συντρόφου σας δεν είναι το μόνο πράγμα που μπορεί να σας ευχαριστήσει - και αυτό είναι απαραίτητο να το θυμάστε αν βγαίνετε με κάποιον με στυτική δυσλειτουργία. Υπάρχουν πολλά παιχνίδια που μπορούν να αντικαταστήσουν τη στύση. Οι πιο προφανείς επιλογές είναι οι δονητές και στα υπόλοιπα θα αφήσουμε τη φαντασία σας να κάνει τα παιχνίδια της.