fbpixel

Search icon
Search
Οι most-awaited ταινίες που θα δούμε στα θερινά σινεμά το καλοκαίρι
ARTS & CULTURE

Οι most-awaited ταινίες που θα δούμε στα θερινά σινεμά το καλοκαίρι

Οι top παραγωγές που αναμένεται να κάνουν πρεμιέρα στις open air αίθουσες


Οι υψηλές θερμοκρασίες μάς υπενθυμίζουν πως το καλοκαίρι βρίσκεται εδώ, με το θερινό σινεμά να μπαίνει δυναμικά στην καθημερινότητά μας. Νέες παραγωγές κάνουν πρεμιέρα μέσα στο επόμενο διάστημα και ήδη ανυπομονούμε να τις απολαύσουμε και να χαθούμε στις συναρπαστικές ιστορίες τους. Ταινίες για όλα τα γούστα που σίγουρα θα σας κρατήσουν με αμείωτο το ενδιαφέρον και που θα θυμάστε για καιρό.

Δείτε παρακάτω τις πιο πολυαναμενόεμενες του φετινού καλοκαιριού κι εντάξτε τες στη watch-list σας!

Black Glasses

mv5bnmmymgvjodgtzwq1yy00ngjmlwewy2etnzlknmvjnwzmyzzixkeyxkfqcgdeqxvymja4oty5oa-at-at-v1.jpg

Η Diana μια νεαρή γυναίκα που έχασε την όρασή της, βρίσκει τον οδηγό της σε ένα αγόρι από την Κίνα, τον Chin. Μαζί θα εντοπίσουν έναν επικίνδυνο δολοφόνο μέσα στα σκοτάδια της Ιταλίας. Μια ιστορία γεμάτη δράση που θα σας συναρπάσει και θα σας κρατήσει με κομμένη την ανάσα. Πρωταγωνιστούν: Ilenia Pastorelli, Asia Argento, Andrea Zhang κ.ά.

Πρεμιέρα στις 2/6.

Three Floors

mv5byjblyjyxytgtmgfhnc00mgvkltk1ymitywq5nwiwzjlhzjvkxkeyxkfqcgdeqxvymtk4ntizmzi-at-v1.jpg

Η καινούρια ταινία του Nanni Moretti είναι βασισμένη στο βιβλίο του ισραηλινού συγγραφέα Eshkol Nevo, «Τρεις Όροφοι» και ακολουθεί τις ζωές τριών οικογενειών που ζουν σε τρεις διαφορετικούς ορόφους του ίδιου κτιρίου της Ρώμης, όπου μεταφέρεται η δράση του φιλμ από το Tel Aviv του βιβλίου. Πρωταγωνιστούν: Riccardo Scamarcio, Margherita Buy, Alba Rohrwacher κ.ά.

Πρεμιέρα στις 9/6.

Good Luck to You, Leo Grande

good-luck-to-you-leo-grande-2022.jpeg

Μια κωμωδία για το σεξ, τον πόθο και την ικανοποίηση, σε σκηνοθεσία της Sophie Hyde. Βασισμένο στο αρχικό σενάριο της βραβευμένης Katy Brand (Big Ass Show της Katy Brand, νικητής των Rose D'Or, Psychobitches), η ταινία θα επικεντρωθεί στην Nancy, μια 55χρονη χήρα που λαχταρά για μία περιπέτεια, για μία ανθρώπινη σχέση και φυσικά για σεξ. Για καλό σεξ, έστω και για πρώτη φορά στη ζωή της. Πρωταγωνιστούν: Emma Thompson, Daryl McCormack, Isabella Laughland κ.ά.

Πρεμιέρα 16/6.

The Lost Daughter

merlin-199610376-38c2a1f3-5b4f-47ae-ba4b-e340b99b3257-superjumbo.jpg

Με τη Maggie Gyllenhaal να κάνει το ντεμπούτο της στη σκηνοθεσία, το σενάριο της ταινίας βασίζεται στο μυθιστόρημα της Elena Ferrante. Ενώ κάνει μόνη διακοπές σε παραθαλάσσιο μέρος, η Λήδα ασχολείται εμμονικά με μια νεαρή μητέρα και την κόρη της, ενώ τις παρακολουθεί στην παραλία. Η ίδια μπαίνει στη διαδικασία της σύγκρισης αυτής της γυναίκας με τον δικό της ρόλο ως μητέρα πριν από χρόνια. Όλα έρχονται και πάλι στην επιφάνεια, σχεδόν απρόσκλητα! Οι επιλογές του παρελθόντος τη βασανίζουν και πάλι. Η ταινία θα έχει φόντο τις δικές μας Σπέτσες! Πρωταγωνιστούν: Olivia Colman, Jessie Buckley, Dakota Johnson κ.ά.

Πρεμιέρα στις 30/6.

Paris, 13th District

paris-13th-district.jpg

Κάπου στο 13ο διαμέρισμα του Παρισιού, μια περιοχή γνωστή και ως «Ολυμπιάδες» εξαιτίας των οκτώ πολυόροφων κτιρίων που έχουν το όνομα πόλεων που έχουν φιλοξενήσει τους Αγώνες, η Emilie γνωρίζει τον Camille, ο οποίος νιώθει έλξη για τη Nora, η οποία συναντά στον δρόμο της την Amber... Μια ταινία που καταφέρνει να αποδώσει την πολύχρωμη παλέτα του διαφορετικών πιθανών σχέσεων που γεννιούνται από τη ραγδαία επιθυμία, μέσα από τους γκρίζους τόνους μιας ασπρόμαυρης φωτογραφίας με απαλή, ανάγλυφη αίσθηση. Πρωταγωνιστούν: Lucie Zhang, Makita Samba, Noémie Merlant κ.ά.

Πρεμιέρα στις 7/7.

Where the Crawdads Sing

new-film-where-the-crawdads-sing-starring-daisy-edgar-jones-and-harris-dickinson-reveals-stills-via-vanity-fair-magazine-6.jpg

Ένα ερωτικό θρίλερ μυστηρίου που βασίζεται στο ομώνυμο best-seller βιβλίο της Delia Owens, όπου τον πρωταγωνιστικό ρόλο ενσαρκώνει η ταλαντούχα και ανερχόμενη Daisy Edgar-Jones από τη σειρά "Normal People" του Hulu. Την ταινία μουσικά ντύνει η Taylor Swift η οποία έγραψε για χάρη της ένα πρωτότυπο κομμάτι με τίτλο "Carolina". Πρωταγωνιστούν: Daisy Edgar-Jones, Garret Dillahunt, Harris Dickinson κ.ά.

Πρεμιέρα στις 14/7.

Eiffel

mv5bmtrjmjmyogetzgrjms00ymy1ltg2mzytnjzlnjlmodg1mtu3xkeyxkfqcgdeqxvymza4mda0mjc-at-v1.jpg

Το 1886, ο ήδη καταξιωμένος μηχανικός και αρχιτέκτονας Gustave Eiffel αναλαμβάνει την κατασκευή του πασίγνωστου πλέον πύργου που φέρει το όνομά του. Ο λόγος; Η επανεμφάνιση μιας γυναίκας από το παρελθόν του. «Το "Eiffel" δεν είναι ένα κλασικό biopic ούτε μια ιστορική ταινία που θέλει να απεικονίσει την επεισοδιακή κατασκευή του Πύργου του Eiffel. Είναι όμως ένα κινηματογραφικό ρομάντζο παλαιάς κοπής, που κάνει τις προθέσεις του ξεκάθαρες από τις πρώτες κιόλας σκηνές του, αποδεικνύοντας ότι ο Martin Bourboulon (σκηνοθέτης) ξέρει τι ταινία θέλει να κάνει», σύμφωνα με την κριτική του Move It. Πρωταγωνιστούν: Romain Duris, Emma Mackey, Pierre Deladonchamps κ.ά.

Πρεμιέρα στις 28/7.

Stay tuned για περισσότερες νέες παραγωγές!

Κεντρική φωτογραφία: Eiffel