fbpixel

Search icon
Search
Swimming Lovers: 5 λόγοι για να συνεχίσετε το κολύμπι ακόμα και τους φθινοπωρινούς μήνες
WELLNESS

Swimming Lovers: 5 λόγοι για να συνεχίσετε το κολύμπι ακόμα και τους φθινοπωρινούς μήνες

Μάθετε ένα προς ένα τα οφέλη του κι εντάξτε το στην καθημερινότητά σας


Λατρεύετε το κολύμπι αλλά σκέφτεστε πως απομένει λίγος καιρός ακόμη για να το απολαύσετε; Κι όμως, δεδομένου ότι ζούμε σε μια χώρα όπου οι υψηλές θερμοκρασίες διαρκούν ακόμη και μέσα στο φθινόπωρο, είναι στο χέρι σας να πείτε ένα τεράστιο «ναι» στην κολύμβηση, αφού πρώτα ανακαλύψετε τους λόγους που την καθιστούν τόσο σημαντική στο everyday πρόγραμμα όλων μας.

Μάθετε όλα τα οφέλη κι εντάξτε το κολύμπι στο lifestyle σας ακόμα και μετά το τέλος του καλοκαιριού!

1. Συμβάλει στην καλή λειτουργία της καρδιάς

Εντάσσοντας στις συνήθειές σας την κολύμβηση επί εβδομαδιαία -ή και καθημερινή- βάση, ο σημαντικότερος μυς του σώματός σας που είναι η καρδιά θα αντλήσει τα άκρως απαραίτητα εφόδια για να εξοπλιστεί με ενέργεια και δύναμη για να λειτουργεί σωστότερα. Κρατώντας μια εξασφαλισμένη απόσταση από διάφορα καρδιακά νοσήματα που μπορεί να προκύψουν εν μέσω της ζωής, θα διανέμεται το αίμα με ορθότερη ροή και ο ρυθμός του συγκεκριμένου οργάνου θα πραγματοποιείται με τον κατάλληλο τρόπο, χωρίς δυσλειτουργίες και καθυστερήσεις.

1-ARdSs.jpg

2. Βελτιώνει την ψυχική υγεία

Άλλος ένας εξίσου σημαντικός λόγος, τον οποίο ενδεχομένως δεν είχατε σκεφτεί. Η τακτική κολύμβηση συντελεί στη μείωση του άγχους και στην αύξηση της αισιοδοξίας, χαρίζοντάς σας boosts ενέργειας για να αδράξετε κάθε ημέρα. Άλλωστε, η επιστροφή στην καθημερινότητα είναι από μόνη της αγχωτική κι έτσι γίνεται μια διαδικασία πολύ πιο απλή. Αυξάνοντας τις ενδορφίνες παραπάνω από κάθε άλλο άθλημα, είναι ικανή να χαλαρώσει σε ανύποπτο χρόνο του μύες σας εντός του νερού κι έτσι να σας εντάξει σε ρυθμούς zen, έχοντας παρόμοιες ιδιότητες με αυτές τις γιόγκα.

3. Έχει αντιγηραντικές ιδιότητες

Με γνώμονα τη μακροζωία και την καλύτερη ποιότητα ζωής, υποστηρίζεται ότι μειώνει τη θνησιμότητα κατά 50% για όσους το εφαρμόζουν επί εβδομαδιαία βάση. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνες, αποδείχθηκε πως μεταξύ 40.000 ανθρώπων (20-90 ετών) -αφού πρώτα εξετάστηκε η καθημερινή τους ζωή-, κατάφεραν να ζήσουν περισσότερο όσοι κολυμπούσαν συχνά, ενώ οι αντοχές τους ήταν φανερά πιο αυξημένες συγκριτικά με των υπολοίπων. Μπορεί να μην εμποδίζει την εμφάνιση ρυτίδων και το σχηματισμό λεπτών γραμμών έκφρασης, αλλά έχει τον τρόπο να κάνει θαύματα ως προς τη διάρκεια της ζωής σας και αυτό είναι πολύ πιο σημαντικό!

2-xTiVe.jpg

4. Συντελεί στην απώλεια βάρους

Το ξέρατε ότι μπορείτε να αποκτήσετε το σώμα των ονείρων σας απλά και μόνο κολυμπώντας; Υποστηρίζεται πως μια ώρα κολύμβησης ισούται με την καύση περισσότερων από 500 θερμίδων, οπότε μπορείτε εύκολα να κατανοήσετε το πόσο αποτελεσματικός είναι αυτός ο τρόπος για να χάσετε βάρος. Συνδυάζοντας αερόβιες κινήσεις που γυμνάζουν κάθε σημείο του σώματος, μέσα από αυτό το είδος προπόνησης μπορείτε να κρατήσετε σε εγρήγορση ολόκληρο το κορμί σας και να το βοηθήσετε να κάψει εύκολα και γρήγορα τις περιττές θερμίδες και το άχρηστο λίπος.

5. Αυξάνει την ευλυγισία & την ελαστικότητα του κορμιού

Το νερό είναι ένα από τα καλύτερα μέσα για να αυξήσετε την ευλυγισία σας. Στραφείτε, λοιπόν, στην κολύμβηση, που μέσα από τις κινήσεις στις οποίες οδηγεί το σώμα καταφέρνει να διατηρεί την πρέπουσα ελαστικότητα και τα κατάλληλα στάδια για να καθίσταται το σώμα εύκαμπτο. Plus, το τέντωμα των μυών επηρεάζει θετικά στην κατάκτηση ευελιξίας. Επίσης, πολύ σημαντικό είναι ότι το κολύμπι, όπως πολλές άλλες αερόβιες ασκήσεις, αυξάνει την ικανότητα των πνευμόνων, μειώνοντας αποτελεσματικά τα συμπτώματα άσθματος.