fbpixel

Search icon
Search
Μετακομίζετε; 6 expert-approved tips για να το κάνετε πιο εύκολα
INTERIORS

Μετακομίζετε; 6 expert-approved tips για να το κάνετε πιο εύκολα

Ό,τι χρειάζεται να γνωρίζετε


Σίγουρα η αναζήτηση σπιτιού αλλά και η μετακόμιση σε αυτό μπορεί να μας προκαλέσει έξτρα άγχος αφού χανόμαστε στα «μονοπάτια» της οργάνωσης και της προσαρμογής σε ένα νέο περιβάλλον. Εάν σε αυτό το στάδιο βρίσκεστε αυτήν τη στιγμή καλό θα ήταν να γνωρίσετε κάποια tips από ειδικούς του design, που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε τις καλύτερες συνθήκες για μια εύκολη και ανώδυνη μετακόμιση. Παρακάτω ακολουθούν τα 6 must-know expert-approved tips που χρειάζεται να γνωρίζετε! 

Discover them!

Να έχετε ένα πλάνο 

Εάν δεν έχετε πλάνο για το που θέλετε να καταλήξουν όλα τα έπιπλα και τα υπάρχοντά σας αφού τα μεταφέρετε στο νέο σας σπίτι, θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα να προσθέσετε στον εαυτό σας περισσότερη δουλειά ξεπακετάροντας και μετακινώντας τα πολλές φορές. «Είναι εξαιρετικά χρήσιμο να χαρτογραφήσετε που ακριβώς θα θέλετε να τοποθετήσετε τα items σας στον νέο χώρο και να κρατήσετε ενήμερους τους μεταφορείς ή όποιον σας βοηθήσει για αυτές τις τοποθεσίες». Αποκτήστε λοιπόν, μια κάτοψη του νέου σας περιβάλλοντος, είτε να χρησιμοποιήστε μια μεζούρα στον χώρο εκ των προτέρων για να σχεδιάσετε που επιθυμείτε να βρίσκονται τα μεγαλύτερα αντικείμενα.

shutterstock-420587308.jpg

Ξεκινήστε το πακετάρισμα νωρίς

Ένα από τα λάθη που συχνά κάνουμε είναι ότι αφήνουμε την οργάνωση των πακέτων μας για την τελευταία στιγμή και δεν αφιερώνουμε τουλάχιστον μια ολόκληρη μέρα για να κάνουμε τη μετακόμιση. «Πολλοί άνθρωποι δεν αφήνουν αρκετό χρόνο για να φτιάξουν τις βαλίτσες και τις κούτες τους και αυτό σίγουρα δεν είναι κάτι που μπορείτε να χειριστείτε το βράδυ πριν από τη μετακόμισή σας. Έτσι λοιπόν, σας προτείνουμε να ξεκινήσετε τη διαδικασία λίγες εβδομάδες πριν από την ημερομηνία που θα αλλάξετε τελικώς σπίτι, μαζεύοντας μερικά από τα πράγματα που δεν χρησιμοποιείτε τακτικά, όπως διακοσμητικά αντικείμενα ή ρούχα που δεν θα φορέσετε μέχρι να αλλάξει ο καιρός.

Αδειάστε τα πάντα (και μετά ελέγξτε τα ξανά)

Είναι εύκολο να αφήσετε πράγματα πίσω σας κατά τη διάρκεια μιας μετακόμισης, ακόμα κι αν νομίζετε ότι έχετε ελέγξει κάθε γωνιά του σπιτιού σας. Συνιστούμε να κάνετε τριπλούς, ακόμη και τετραπλούς ελέγχους στο σπίτι σας πριν φύγετε οριστικά. Επίσης, φροντίστε να κάνετε αυτήν τη διαδικασία και με κάποιον άλλον, ώστε να έχετε ένα άλλο «σύνολο ματιών» που αναζητούν ξεχασμένα αντικείμενα που κρύβονται στα έπιπλα και τις ντουλάπες σας.

shutterstock-1064138159.jpg

Boxes: Όσο περισσότερα τόσο καλύτερα

Παρόλο που μπορεί να μην φαίνεται ότι διαθέτετε σωρούς προσωπικών αντικειμένων όταν έρθει η ώρα να αδειάσετε κάθε συρτάρι, ράφι και γωνία της ντουλάπας, ο όγκος των υπαρχόντων σας μπορεί να διπλασιαστεί. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα θέλετε να επενδύσετε σε αρκετά κουτιά υψηλής ποιότητας από την αρχή τα οποία θα χρειαστούν εν τέλει για όλα τα πράγματά σας και να αποφύγετε να τα στριμώξετε.

Συσκευάστε τις κούτες σας με στρατηγική 

Αντί να προσπαθείτε βιαστικά να συσκευάσετε ολόκληρη την κουζίνα σας σε ένα κουτί, αφιερώστε λίγο χρόνο για να εξετάσετε τον καλύτερο τρόπο για να τοποθετήσετε σε αυτήν τα αντικείμενά σας χωρίς να προκαλέσετε ζημιά. Πριν βάλετε τα αντικείμενα σε κουτιά, κάντε μια γρήγορη απογραφή όλων των εύθραυστων και του βάρους τους. Μια καλή ιδέα είναι να επενδύσετε σε κουτιά που παρέχουν επιπλέον απορρόφηση κραδασμών για μέγιστη προστασία προτού αρχίσετε να μαζεύετε τα τιμαλφή σας.

shutterstock-766165456.jpg

Βάλτε ετικέτες στα κουτιά σας

Είναι σημαντικό ή αν όχι και απαραίτητο να επισημαίνετε τα κουτιά σας με ετικετάκια για σωστή αποδελτίωση. Επειδή θα χρειαστείτε κάποια αντικείμενα αμέσως, ενώ άλλα μπορούν να περιμένουν να τα οργανώσετε με την ησυχία σας στον νέο σας χώρο, οι ετικέτες θα σας βοηθήσουν να φτάσετε γρήγορα στα σημαντικά πράγματα - όπως την εσπρεσιέρα σας για παράδειγμα. Είναι καλύτερο να προσδιορίζετε τα κουτιά με βάση την ομάδα στην οποία ανήκουν, όπως τα απαραίτητα για την κουζίνα ή τα διακοσμητικά. Μπορείτε ακόμη να γράψετε μερικά από τα βασικά στοιχεία επάνω για να σας βοηθήσουν να θυμάστε και να ανακτήσετε γρήγορα ό,τι χρειάζεστε αμέσως μετά τη μετακόμισή σας.