fbpixel

Search icon
Search
5 seafront στέκια της Θεσσαλονίκης με ατμοσφαιρικό mood για early dinner
CITY VIBES

5 seafront στέκια της Θεσσαλονίκης με ατμοσφαιρικό mood για early dinner

Ειδυλλιακοί προορισμοί στην πόλη, που είναι ιδανικοί για after work meet ups


H θέα της θάλασσας στη Θεσσαλονίκη δεν γίνεται ποτέ βαρετή. Η πόλη αγαπάει το γαλάζιο χρώμα και κάθε γωνιά της το αποδεικνύει. Είτε τις πρώτες πρωινές ώρες είτε κατά την golden hour του ηλιοβασιλέματος, που ο ήλιος «βουτάει» στη θάλασσα και ο ουρανός αποκτά ροζ χρώμα σε μαγεύει. Εάν λοιπόν, επιθυμείτε να απολαύσετε το «χρυσό» δίωρο των 7:30 με 9:00 σε κάποιο μοναδικό προορισμό της, τότε παρακάτω θα βρείτε τα στέκια εκείνα που θα σας προσφέρουν μοναδικές στιγμές χαλάρωσης δίπλα στο κύμα, θα σας παρασύρουν σε έναν χορό αισθήσεων με τις πιο ταξιδιάρικες μουσικές και θα σας προετοιμάσουν για ένα όμορφο καλοκαίρι! 

Bohème

1-mzbE2.jpg

Εκεί ακριβώς που σκάει το κύμα, το Bohème χαρίζει εδώ και χρόνια μοναδικές στιγμές με θέα τη θάλασσα κι ένα από τα καλύτερα sunsets στα Ανατολικά της πόλης. Το café-bar-restaurant διακρίνεται από κοσμοπολίτικο αέρα και φίνα αισθητική στο design και το service. Με ένα πλήρως ανανεωμένο μενού που χαρακτηρίζεται από εκλεκτές μεσογειακές γεύσεις, pasta και finger food, καθώς και πιάτα με ασιατικές επιρροές, στο Bohème θα βρει κανείς ένα απόλυτο καλοκαιρινό στέκι, που συνδυάζει την πολυτέλεια με την εκλεκτή ψυχαγωγία. Υπό τον ήχο των πιο upbeat μουσικών επιλογών και τη συνοδεία των πιο δροσιστικών cocktails, η αύρα του θα σας ταξιδέψει. Την ίδια στιγμή, έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε βραδιές με guests Djs αλλά και δημοφιλή music bands της πόλης, όπως οι My Excuse, που απογειώνουν την summery διάθεση στην πιο ωραία τοποθεσία δίπλα στη θάλασσα.

Info: Λεωφ. Γεωργικής Σχολής 84, @boheme_skg

Kitchen Bar

1-1-epoAe.jpg

Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην Αποθήκη Β2, στην Προβλήτα Α' θα βρείτε το δικό σας ησυχαστήριο. Σήμα-κατατεθέν του κέντρου για χρόνια, το Kitchen Bar διατηρεί τα ηνία σε ό,τι αφορά την υψηλή αισθητική συνολικών υπηρεσιών, αποτελώντας μια όαση δροσιάς, δίπλα στη θάλασσα, με θέα ολόκληρη την παραλία μέχρι τον Λευκό Πύργο. Κάντε την κράτηση σας, ζητώντας ένα τραπέζι μια «ανάσα» από τον Θερμαϊκό, και δοκιμάστε τις θεσπέσιες γεύσεις του από δροσιστικά πιάτα, όπως το αγαπημένο μας Avocado Delight αλλά και υπέροχες μακαρονάδες απευθείας από την... Ιταλία! Μάλιστα, εάν βρεθείτε εκεί την ώρα του σούρουπου μπορείτε να μοιραστείτε μια από τις εξαιρετικές πίτσες του και να τη συνοδεύσετε με ένα Aperol ή έναν αφρώδη οίνο. Ο outdoor χώρος του ενδείκνυται για ωραίες συζητήσεις με φίλους ή την οικογένειά σας, ενώ βραδιάζοντας, το εξωτερικό του bar μετατρέπεται στον απόλυτο προορισμό για να απολαύσετε ένα γευστικό cocktail υπό τους ήχους ανεβαστικών μουσικών επιλογών!

Info: Αποθήκη Β2 Α' Προβλήτα Λιμένα, @kitchenbar_official

    Shark Bar Restaurant 

    1-eKogp.jpg

    Στην περιοχή Σοφούλη της Καλαμαριάς το Shark Bar Restaurant αποτελεί την «ψυχή» της παραλιακής ακτής, αφού εδώ και χρόνια προσφέρει τις πιο ενημερωμένες προτάσεις ψυχαγωγίας. Σε έναν ανοικτό χώρο που σέβεται το περιβάλλον του και με ατελείωτη θέα στη θάλασσα, εκεί θα παρακολουθήσετε τον ήλιο να χάνεται στον ορίζοντα, καθώς στα αυτιά σας θα παίζουν οι πιο ατμοσφαιρικές μουσικές. Από το απόγευμα έως και αργά το βράδυ, ο «Καρχαρίας» της πόλης μετατρέπεται στο απόλυτο place-to-be, με δυναμικές γαστρονομικές γεύσεις, αλλά και enjoyable ποτά και cocktails! Κάτω από το φως του φεγγαριού, τα summer nights σας φαντάζουν one-of-a-kind...

    Info: Αργοναυτών 2, Σοφούλη, @sharkbarrestaurant

      Ακτή Ντοβίλ

      1-1-x8fi7.jpg

      Στην ιστορική τοποθεσία της Ακτής Ντοβίλ, στο Καραμπουρνάκι στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, o νέος γαστρονομικός προορισμός, το εστιατόριο Ντοβίλ, υποδέχεται τους λάτρεις του ψαριού και των θαλασσινών. Στην άκρη της θάλασσας με μοναδική άνεση, οι ψαροφάγοι ανακαλύπτουν μοναδικές comfort food προτάσεις μιας απόλυτης seafood φιλοσοφίας. Ιδιαίτερα την ώρα που δύει ο ήλιος, το Ντοβίλ μετατρέπεται στο πιο ειδυλλιακό σημείο της πόλης, με τον ουρανό να γίνεται ροζ και τον ήχο από τη θάλασσα να δημιουργεί μια γλυκιά μελωδία. Lounge -απόλυτα ατμοσφαιρικοί- ήχοι συνυπογράφουν την επιτυχία της γευστικής εμπειρίας που υπογράφει ο chef, Παναγιώτης Δεληθανάση. Φρέσκα προϊόντα από κάθε γωνιά της χώρας και κυρίως από τη Χαλκιδική αλλά και μια πλήρως ενημερωμένη wine list θα εξιτάρει το νου και τον ουρανίσκο σας!

      Info: Θεμιστοκλή Σοφούλη 86, Τηλ.: 2310 407 000, Instagram: @aktintovil

      Βράχος

      1-hisqF.jpg

      Διατηρώντας την παράδοση που κρατάει απ' το 1932 και ατενίζοντας ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον, ίσως το παλιό στέκι για αυθεντικό ψάρι στην Καλαμαριά, ο Βράχος μετατρέπεται στον απόλυτο προορισμό για τους λάτρεις της θάλασσας. Τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού, οι τρεις διαδοχικές βεράντες του θα σας κάνουν να νιώσετε σαν να βρίσκεστε σε νησί! Υπέροχο περιβάλλον συνδυασμένο με προσεγμένες γεύσεις από ολόφρεσκες πρώτες ύλες και νόστιμα ψάρια, φαγγριά, καραβίδες, συναγρίδες, τσιπούρες, κ.ά. Παράλληλα, φυσικά η κάβα του εστιατορίου διαθέτει μεγάλη ποικιλία σε ετικέτες κρασιών, καθώς και παραδοσιακά ελληνικά ποτά, όπως τσίπουρο και ούζο που συνδυάζονται ιδανικά με ένα αξέχαστο απόγευμα by the sea.

      Info: Μικράς Ασίας 2, Καλαμαριά, @vrachos_seafood