fbpixel

Search icon
Search
5 must-visit προορισμοί για τις φετινές γιορτές μία «ανάσα» από την πόλη
TRAVEL

5 must-visit προορισμοί για τις φετινές γιορτές μία «ανάσα» από την πόλη

Γνωρίστε νέα μέρη και απολαύστε φανταστικές δραστηριότητες


Έχουμε μπει πια στην festive season κι όλοι μας -η αλήθεια είναι- αισθανόμαστε όλο και περισσότερο την ανάγκη να κάνουμε ταξίδια, σε μαγικούς προορισμούς, που θα μας αναζωογονήσουν και θα αλλάξουν θεαματικά την ψυχολογία μας. Ωστόσο, ακόμη κι αν δεν έχετε αρκετό χρόνο στη διάθεσή σας προκειμένου να επισκεφθείτε κάποιον destination του εξωτερικού, μπορείτε να οργανώσετε ένα χαλαρωτικό short trip σε κάποιο από τα μέρη που βρίσκονται κοντά στη Θεσσαλονίκη, απολαμβάνοντας ποιοτικό χρόνο στα πιο ειδυλλιακά τοπία. Εμείς συγκεντρώσαμε μερικούς από τους must-visit προορισμούς που πρέπει να βρίσκονται στην travel list σας και το μόνο που έχετε να κάνετε εσείς, είναι να επιλέξετε τον κατάλληλο για εσάς.

Η κατάλληλη εποχή για γιορτινά getaways!

Παλαιός Άγιος Αθανάσιος 

shutterstock-1297472818.jpg

Αποτελεί έναν από τους πιο hot και δημοφιλείς προορισμούς αυτή την περίοδο κι όχι αδίκως! Ο Παλαιός Άγιος Αθανάσιος προσφέρεται για ένα σύντομο, χαλαρωτικό break και φαντάζει ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να συνδυάσουν την ξεκούραση με πολλές, χειμερινές δραστηριότητες. Τα γραφικά καλντερίμια, οι ξενώνες, τα σοκάκια και τα παραδοσιακά κτίσματα συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό και σε αυτό, έρχεται να προστεθεί κι η μαγευτική θέα στη λίμνη Βεγορίτιδα. Πρόκειται ουσιαστικά, για έναν παραδοσιακό οικισμό που βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Καϊμάκτσαλαν σε υψόμετρο 1200 μέτρων κι απέχει μόλις 28 χιλιόμετρα από την Έδεσσα, ξεχωρίζοντας για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του, αλλά και τα πετρόσπιτα σπίτια που ταξιδεύουν τους επισκέπτες σε μία άλλη εποχή. 

Η περιοχή προσφέρεται για όσους θέλουν να δοκιμάσουν δραστηριότητες όπως το ski, το snowboard, η πεζοπορία, η ιππασία κι η τοξοβολία, ενώ για τους wellness-lovers, ιδανική επιλογή αποτελεί το Miramonte Chalet Hotel. Το πολυτελές αυτό art hotel, είναι κτισμένο στον παραδοσιακό οικισμό του Αγίου Αθανασίου Ν.Πέλλας και διαθέτει ευρύχωρες suites, ενώ προσφέρει μία αίσθηση ζεστασιάς στους guests και μία μαγευτική θέα, που κόβει την ανάσα. Παράλληλα, διαθέτει ένα υπερσύγχρονο spa, όπου μπορείτε να απολαύσετε ένα άκρως χαλαρωτικό massage σε συνδυασμό με τη sauna, το hamam, τη θερμαινόμενη πισίνα και το prive τούρκικο χαμάμ. Αν θέλετε να δοκιμάσετε τις τοπικές γεύσεις, επιβάλλεται να επισκεφθείτε μερικές από τις πιο γνωστές ταβέρνες της περιοχής, όπως το Καταφύγιο κι η Ασάγκα, που φημίζεται για το τσουπλέκι και το μπάτσο σαγανάκι, που συνοδεύονται από τις πιο εκλεκτές ετικέτες κρασιού.

Ζαγοροχώρια 

shutterstock-1011541267.jpg

Πρόκειται για μία από τις πιο όμορφες, ορεινές περιοχές της Ελλάδας κι αποτελεί πόλο έλξης αυτή την περίοδο. Τα Ζαγοροχώρια ανήκουν στο νομό Ιωαννίνων κι αποτελούνται από 46 μικρά χωριά, που το κάθε ένα από αυτά έχει καταφέρει να διατηρήσει τον παραδοσιακό του χαρακτήρα. Τα πετρόκτιστα σπίτια, τα γεφύρια, οι ιστορικές εκκλησίες και τα γραφικά σοκάκια αποτελούν σήμα κατατεθέν τους και τα πιο γνωστά από αυτά, είναι το Μονοδένδρι, η Βίτσα, το μικρό και το μεγάλο Πάπιγκο, το Ελατοχώρι και η Αρίστη. Αν επιλέξετε να κάνετε αυτό το ταξίδι, πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε μία βόλτα στα πετρόχτιστα, τοξωτά γεφύρια που κατασκευάστηκαν το 18ο και τον 19ο αιώνα και φυσικά, πρέπει να βρεθείτε στο ξακουστό φαράγγι του Βίκου. Ιδανικά, αξίζει να επισκεφθείτε τις πηγές του Βοϊδομάτη, ακολουθώντας το μονοπάτι που ξεκινάει από το χωριό Βίκος, για να φτάσετε στο εκκλησάκι της Παναγίας. Θα συναντήσετε ένα ειδυλλιακό τοπίο, που θα σας κλέψει την καρδιά, αρκεί να έχετε σύμμαχο τον καιρό. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι τα Ζαγοροχώρια αποτελούν must-visit προορισμό για τους λάτρεις των extreme sports και κυρίως της πεζοπορίας κι αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία αυτό το ταξίδι θα σας μείνει αξέχαστο. 

Το πεντάστερο Kôres Boutique Hotel & Spa, που βρίσκεται στη Βίτσα Ζαγορίου, διαθέτει 13 ευρύχωρα δωμάτια εκ των οποίων τα 8 είναι πολυτελείς suites κι είναι η ιδανική επιλογή αν θέλετε να απολαύσετε την ultimate εμπειρία χαλάρωσης και ξεκούρασης, μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε και το Apivita Wellness & Spa που -μεταξύ άλλων- διαθέτει sauna με χρωματοθεραπεία, hamam κι ειδικό χώρο με douche massage. Last but not least, το εστιατόριο Πάνθεον και το Κουκουνάρι φημίζονται για τα πεντανόστιμα πιάτα τους και σερβίρουν τοπικά εδέσματα και ποτά που θα λατρέψετε!

Βασιλίτσα

shutterstock-1540779458.jpg

Εξίσου αγαπημένος προορισμός, είναι κι η Βασιλίτσα με το τεράστιο χιονοδρομικό κέντρο, που συγκεντρώνει παραδοσιακά αρκετό κόσμο. Η αλήθεια είναι πως το συγκεκριμένο μέρος έχει συνδεθεί πια με τα winter sports κι αποτελεί αγαπημένη επιλογή για όσους αγαπούν το ski, ωστόσο θα πρέπει να γνωρίζετε πως προσφέρεται -επίσης- για ατελείωτους περιπάτους στο δάσος, αλλά και για κυνήγι μανιταριών! Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο βουνό που βρίσκεται στα όρια της Ηπείρου και της Μακεδονίας και διαθέτει ένα τεράστιο χιονοδρομικό κέντρο με 5 πίστες και 8 αναβατήρες κι αποτελεί μία από τις κορυφές της οροσειράς της Πίνδου. Από τις πιο famous δραστηριότητες που μπορεί να δοκιμάσει κανείς, είναι το snow rafting και το snowboard, ενώ οι γύρω περιοχές είναι ιδανικές για πεζοπορία κι εξερεύνηση. Το χιονοδρομικό κέντρο, διαθέτει ένα μεγάλο σαλέ, όπου μπορείτε να απολαύσετε ένα ζεστό ρόφημα, με θέα το απέραντο λευκό χιονισμένο τοπίο, κάνοντας ένα break από το γεμάτο πρόγραμμά σας. 

Για τη διαμονή σας, ιδανική επιλογή αποτελεί το Vasilitsa Spa Resort, που βρίσκεται σε μία ειδυλλιακή τοποθεσία στο Εθνικό πάρκο της Βόρειας Πίνδου. Στο spa του resort μπορείτε να απολαύσετε στιγμές χαλάρωσης κι ευεξίας στην εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα, τη sauna και το hamam, ενώ διαθέτει κι ένα πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο, για όσους θέλουν να μείνουν πιστοί στη ρουτίνα τους, ακόμη και στη διάρκεια των διακοπών. Αν είστε λάτρεις της μεσογειακής κουζίνας, επιβάλλεται να επισκεφθείτε το εστιατόριο La Punti, αλλά και το Venetico, που σερβίρει τοπικές συνταγές και πιάτα, που θα λατρέψετε.

Μέτσοβο

shutterstock-1432968005.jpg

Το Μέτσοβο βρίσκεται λίγο πιο μακριά από τη Θεσσαλονίκη, σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους προορισμούς, ωστόσο, αξίζει πραγματικά να το επισκεφθείτε ειδικά αυτή την περίοδο. Πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Ηπείρου που ξεχωρίζει για τον γραφικό του χαρακτήρα και την μοναδική ομορφιά του. Οι ατελείωτες βόλτες στα στενά σοκάκια του και στην πλατεία, τα μαγευτικά τοπία και το καλό φαγητό, είναι μερικά μόνο από αυτά που μπορεί να απολαύσει κανείς εφόσον οργανώσει ένα short trip στο συγκεκριμένο μέρος, ενώ αποτελεί κι ιδανική επιλογή για τους φυσιολάτρεις. Σε περίπτωση που ανήκετε κι εσείς σε αυτή την κατηγορία, must-visit αποτελεί η πανέμορφη λίμνη Πηγών Αώου, ενώ πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε και μία βόλτα στο χωριό Ανήλιο. Plus: Μπορείτε να οργανώσετε ένα hiking tour ή να κάνετε ποδήλατο και canoe kayak. 

Όσο για τη διαμονή σας; Το πεντάστερο Grand Forest Metsovo αποτελεί αναμφίβολα την top επιλογή! Βρίσκεται σε μία πανέμορφη τοποθεσία μέσα στο πλούσιο μαύρο πευκόδασος, στην κορυφή του βουνού και διαθέτει μία σειρά από suites που καλύπτουν όλα τα γούστα, ενώ στο Fontus Spa μπορείτε να απολαύσετε τις πιο χαλαρωτικές θεραπείες από τους experts του χώρου, που θα σας καθοδηγήσουν όπως ακριβώς πρέπει. Στο εστιατόριο Μέτσοβο 1350 μ. θα έχετε την ευκαιρία να γευτείτε μοναδικές γεύσεις και πιάτα, με θέα που κόβει την ανάσα, ενώ must-visit αποτελεί και το The Pines. Γενικότερα, πρόκειται για ένα ιδιαίτερο ταξίδι, που θα σας αναζωογονήσει και θα αλλάξει πλήρως τη διάθεσή σας.

Λίμνη Πλαστήρα

shutterstock-694076863.jpg

Είναι γνωστή κι ως η λίμνη των τεσσάρων εποχών, καθώς η καθεμία από αυτές χαρίζει διαφορετικά χρώματα στο συγκεκριμένο μέρος, που απέχει περίπου 30 λεπτά από την πόλη της Καρδίτσας. Ένα weekend getaway στη λίμνη Πλαστήρα, μπορεί να συνδυαστεί με μία επίσκεψη στο φράγμα της, που βρίσκεται στο νότιο τμήμα, ενώ must-visit αποτελεί και το παρατηρητήριο, που προσφέρει μία μαγική θέα, όπως κι ο Βοτανικός κήπος. Εφόσον κάνετε αυτό το ταξίδι, επιβάλλεται να δοκιμάσετε μερικές από τις δραστηριότητες που προσφέρονται για τους λάτρεις των extreme sports, όπως η ιππασία, η τοξοβολία, το canoe kayak, το mountain bike δίπλα από τη λίμνη και φυσικά, η πεζοπορία. Παράλληλα, προσθέστε στη λίστα σας και μία επίσκεψη στο χιονοδρομικό κέντρο Αγράφων για να κάνετε ski και snowboard. 

Ακόμη κι η διαδρομή προς το χιονοδρομικό και το καταφύγιο -ειδικά αυτή την περίοδο- με το χιόνι είναι μαγευτική! Το Kazarma Ηοtel αποτελεί ιδανική επιλογή για τη διαμονή σας, καθώς διαθέτει cozy rooms που προσφέρονται για χαλάρωση και ξεκούραση, όπως κι ένα πλήρως εξοπλισμένο spa που θα ξυπνήσει όλες τις αισθήσεις σας μέσα από τις αμέτρητες θεραπείες για το πρόσωπο και το σώμα. Αν θέλετε να απολαύσετε το πιο νόστιμο γαστρονομικό ταξίδι, must-try αποτελεί το Μανιτάρι που βρίσκεται λίγα μέτρα από τις όχθες της λίμνης, για να δοκιμάσετε την πιο νόστιμη μανιταρόσουπα με φρέσκα άγρια μανιτάρια της περιοχής και πλευρώτους στη σχάρα, που έχετε γευτεί ever! Εξίσου εντυπωσιακό menu διαθέτει και το εστιατόριο Δόλοπες, που προσφέρει μία απίστευτη θέα στο φαράγγι και στις κατάλευκες αγραφιώτικες κορφές Μπορλέρο και Αράπη. Το κοκκινιστό και το στιφάδο με τα ξερά κορόμηλα θα σας κλέψουν την καρδιά και θα πρέπει να τα δοκιμάσετε οπωσδήποτε!

Απολαύστε το ταξίδι σας κι αφήστε την ομορφιά της Ελλάδας να σας παρασύρει!