fbpixel

Search icon
Search
An insider guide to: Ύδρα με την Ευτυχία Στεφανίδη
TRAVEL

An insider guide to: Ύδρα με την Ευτυχία Στεφανίδη

Η συν-δημιουργός και creative director των boutique hotels Shila Athens στο Κολωνάκι και Mona Athens στου Ψυρρή μάς ξεναγεί στο νησί της καρδιάς της.


H συν-δημιουργός των boutique hotels Shila Athens στο Κολωνάκι και Mona Athens στου Ψυρρή, και creative director των ανερχόμενων Supper Clubs των Αθηνών, ξέρει να απολαμβάνει κάθε ομορφιά της ζωής και να τη μοιράζεται απλόχερα με όσους αγαπά. Ο δικός της κόσμος πλάθεται από άψογο στιλ και Τέχνη. Μάλιστα, θα τη συναντήσεις να κυκλοφορεί σχεδόν πάντα με μια φωτογραφική κάμερα στο χέρι, για να αναρωτηθείς: πόσο πιο ρομαντικά αντιλαμβάνεται μια καλλιτεχνική ψυχή το καλοκαίρι;

THE ISLAND Η Ιστορία της Ύδρας εμπεριέχεται στην αρχιτεκτονική της. Είναι το νησί με τα πολλά αρχοντικά και τα ακόμη περισσότερα καπετανόσπιτα. Κάποια από αυτά είναι επισκέψιμα, όπως του Λάζαρου Κουντουριώτη και το σπίτι του σπουδαίου ζωγράφου Παναγιώτη Τέτση. Το περπάτημα εδώ είναι μονόδρομος, μιας και στο νησί απαγορεύεται οποιοδήποτε τροχήλατο. Αφεθείτε, λοιπόν, στο να χάσετε τον προσανατολισμό σας στα σοκάκια και ξεχάστε το GPS. Εξερευνήστε τον οικισμό της Κιάφας με τα ανηφορικά σοκάκια και τα καλντερίμια της. Κάντε πεζοπορία από το λιμάνι στις Πλάκες και περάστε από το γραφικό λιμανάκι στο Καμίνι με το χαρακτηριστικό «κόκκινο σπίτι». Οι πιο όμορφες παραλίες είναι προσβάσιμες μόνο με βαρκάκια και η εμπειρία της εν πλω μετακίνησης είναι απαραίτητη, για να μπείτε στο κλίμα των αργών ρυθμών της Ύδρας. Την ώρα του ηλιοβασιλέματος, κάντε τη διαδρομή από το λιμάνι προς τον χώρο Τέχνης DESTE και απολαύστε το από το μπαλκονάκι της γκαλερί.

shutterstock-671878639.jpg
Κόκκινο σπίτι, Καμίνι


M
UST VISIT Tο Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο της Ύδρας και το Old Carpet Factory, κτίριο του 18ου αιώνα, υπέροχης αισθητικής, που σήμερα στεγάζει ένα state-of-the-art recording studio και artist residencies, αποτελούν εξαιρετικά δείγματα υδραίικης αρχιτεκτονικής. Μη σας τρομάζει η ανάβαση, θα ανταμειφθείτε. Αξίζει να σημειωθεί και το παλιό σφουγγαράδικο, που με ιδιαίτερο μεράκι σήμερα έχει μετατραπεί στο ξενοδοχείο Bratsera.

TOP SECRET Η Λιμνιόνιζα και η Νήσιζα για μπάνιο στο νότιο μέρος του νησιού είναι από τα μέρη που γνωρίζουν μόνο λίγοι και καλοί. Και πάλι η πρόσβαση είναι εφικτή μόνο με βαρκάκι.

shutterstock-1737972965-scaled.jpg
Υδρονέτα


L
OCAL FLAVORS Για πρωινό κατευθυνθείτε στον Ίσαλο, στο λιμάνι, ή στο Kam.in, αν θέλετε να βρεθείτε κάπου πιο απόμερα. Για μεσημεριανό, θα σας πρότεινα το Πευκάκι, με διάλειμμα για βουτιά από κάτω, ή τη Χριστίνα στο Καμίνι, μια παραδοσιακή ψαροταβέρνα. Όσο για το καλύτερο ηλιοβασίλεμα
και θαλασσινά, επιλέξτε τις Πλάκες στο Four Seasons, ενώ, για βραδινό, δεν υπάρχει καλύτερος προορισμός από την ιστορική ταβέρνα «Η Ξερή Ελιά» του Ντούσκου στην καρδιά του νησιού, ένα μέρος που επισκέπτονται καλλιτέχνες εποχής, ανάμεσά τους ο Leonard Cohen και η Sophia Loren. Ένα ακόμα πιο συνοικιακό ταβερνάκι που αγαπώ είναι το Γιασεμί, για πολύ καλό κρέας και λαδερά. Τέλος, στο Il Casta, για αέρα ναπολιτάνικο, δοκιμάστε οπωσδήποτε τη lemon pasta.

FAVORITE BEACH Το καλύτερο μπάνιο στην Ύδρα είναι αδιαμφισβήτητα από την προβλήτα της Υδρονέτας. Η εικόνα, όπως κατεβαίνετε, είναι μαγική και τα νερά κρυστάλλινα. Μικρούς καταγάλανους κολπίσκους μπορείτε να ανακαλύψετε παίρνοντας το μονοπάτι που οδηγεί στο Μανδράκι. Και αν αποφασίσετε να πάρετε βαρκάκι, θα πρότεινα την παραλία Μπίστι, κάτω από το μοναδικό πευκοδάσος του νησιού.

shutterstock-1297021855.jpg
Ανηφορικό καλντερίμι


H
IDDEN GEMS Αν αποφασίσετε στις βόλτες σας το βραδάκι να επιδοθείτε στα ψώνια, το Turquoise διαθέτει τα πιο ξεχωριστά καφτάνια και παρεό, που κατασκευάζονται με block-printing techniques από την Ινδία, ενώ το Eclectica, τα πιο αέρινα λινά. Θα σας πρότεινα, επίσης, να κάνετε οπωσδήποτε ένα πέρασμα από το φαρμακείο-μουσείο Ραφαλιά, -λειτουργεί από το 1890 περνώντας από γενιά σε γενιά- τόσο για την ιστορία του και όσο και για τα χειροποίητα παρασκευάσματα καλλυντικών με φυτικά προϊόντα. Τέλος, το Hydra Book Club, το εμπνευσμένο pop-up βιβλιοπωλείο του Josh Hickey, κάθε Σεπτέμβρη αναβιώνει στο Ιστορικό Μουσείο με σπάνιες εκδόσεις ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας και ποίησης, εμπνευσμένες από το νησί, τις οποίες οφείλετε να αναζητήσετε.


Island Inspiration


monastery-of-prophet-elias.jpg
Προφήτης Ηλίας


Στην παραλία, διαβάστε τον «Υπνοβάτη» της Μαργαρίτας Καραπάνου και ποίηση του Leonard Cohen, που ταιριάζουν τέλεια στα vibes του νησιού.

Από το μοναστήρι του Προφήτη Ηλία ξεδιπλώνεται μπροστά σας σχεδόν ολόκληρο το νησί. Για το ηλιοβασίλεμα, πάτε για ένα απεριτίφ στην Υδρονέτα και αργότερα στον Πειρατή για πιο χαλαρό ποτό και people watching.

Φεύγοντας, πάρτε μαζί σας και ένα κουτί από τα περίφημα αμυγδαλωτά της Ύδρας, τα οποία όλοι ανεξαιρέτως λατρεύουν.