fbpixel

Search icon
Search
5 σημάδια ότι η σχέση σας έχει τελειώσει και δεν θέλετε να το δείτε
LIFE & CAREER

5 σημάδια ότι η σχέση σας έχει τελειώσει και δεν θέλετε να το δείτε

Μήπως ταυτίζεστε και δεν το έχετε καταλάβει;


Αν βρίσκεστε σε μία σχέση - ιδίως μακροχρόνια - γνωρίζετε πολύ καλά ότι δεν είναι όλοι οι περίοδοι το ίδιο. Υπάρχουν στιγμές που τα πράγματα μοιάζουν ιδανικά και ρόδινα, αλλά υπάρχουν και εκείνες που νιώθουμε ότι κάτι δεν πάει καλά. Πόσες φορές άραγε έχετε αναρωτηθεί αν το μέλλον με το σύντροφο σας θα είναι κοινό ή αν επιθυμείτε και οι δύο τα ίδια; 

Η συνήθεια είναι μία από τις μεγαλύτερες παγίδες, κυρίως αν το "μαζί" διαρκεί πολλά χρόνια. Πολλές φορές υπάρχουν εκείνα τα σημάδια που είτε δεν θέλουμε να τα δούμε είτε δεν τους δίνουμε την απαραίτητη προσοχή, τα οποία όμως αποδεικνύουν ότι η σχέση στην οποία βρίσκεστε πλησιάζει προς το τέλος της. 

Συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω και ανακαλύψτε τις μικρές, αλλά σημαντικές συμπεριφορές, που θα σας υποδείξουν ότι έχει έρθει η ώρα να πάρετε τη μεγάλη απόφαση!
2ac82a545c1383f4bfa39e2e4bec7fc1.jpg

1. Δεν έχετε πια κοινούς στόχους

Στην αρχή συζητούσατε για το μέλλον κι όλα αυτά που θα κάνετε μαζί. Πλέον ο καθένας παίρνει τις αποφάσεις για τη ζωή του σαν μονάδα. Τα datings έχουν μειωθεί αισθητική και τη θέση τους έχουν πάρει κοινωνικές έξοδοι με φίλους. Τα ταξίδια που σχεδιάζατε να κάνετε έχουν αντικατασταθεί από "εύκολες δικαιολογίες" ή έχουν πάρει τη μορφή υποχρέωσης. Οι σχέσεις, ερωτικές ή μη, έχουν ως βασικό στόχο την εξέλιξη και την ανάπτυξη. Αν αυτό πλέον δεν μπορεί να συμβεί, τότε είναι το πρώτο red flag για την πορεία τους. 

2. Δεν μπορείτε να επικοινωνήσετε αποτελεσματικά 

Αν εσείς και ο σύντροφό σας δυσκολεύεστε να επικοινωνήσετε και να λύσετε τα προβλήματα σας σε ήρεμο και φιλικό πλαίσιο και δεν υπάρχει διάθεση να κατανοήσετε ο ένας τον άλλον, τότε υπάρχει σημαντικό πρόβλημα στην επικοινωνία σας. Η επικοινωνία είναι από τους πιο σημαντικούς πυλώνες σε μία σχέση και αν αυτή έχει χαθεί, τότε πολύ πιθανό να έχει έρθει η αρχή του τέλους. 

3. Έχει χαθεί η σεξουαλική έλξη μεταξύ σας 

Τόσο η σωματική όσο και η συναισθηματική έλξη αποτελούν, ίσως, το Α και το Ω σε μία σχέση. Αν νιώθετε ότι κάποιο απ' αυτά ή και τα δύο έχουν χαθεί ανάμεσα σε εσάς και το ταίρι σας, τότε καλείστε να κάνετε μία εσωτερική αναζήτηση και να πάρετε τις αποφάσεις σας. Plus, αν αυτό το κενό υπάρχει για μεγάλο χρονικό διάστημα τότε, μάλλον, η απόφαση είναι μονόδρομος. 

gwyneth-paltrow-chris-martin-2014-billboard-1548.webp

4. Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη 

Ποιος δεν αναζητά την εμπιστοσύνη από μια σχέση; Σε περίπτωση που αισθάνεστε ότι εσείς και ο σύντροφός σας δεν είστε σε θέση να εμπιστευτείτε ο ένας τον άλλον, και να επικοινωνήσετε όπως στις αρχές τότε αυτό είναι ένα σημάδι που δείχνει ότι η σχέση σας δεν βασίζεται σε γερές βάσεις.

5. Κάθε διάθεση προσπάθειας έχει χαθεί 

Όσο κλισέ κι αν ακούγεται, η σχέση θέλει προσπάθεια. Υπάρχει όμως μία πολύ λεπτή γραμμή στο πότε αυτό αποδίδει και πότε μετατρέπεται σε υπερπροσπάθεια για να κρατηθεί μία σχέση με το ζόρι. Αν λοιπόν οι αποφάσεις που παίρνετε και οι κινήσεις που κάνετε νιώθετε ότι σας "πλακώνουν" τότε έχει χαθεί κάθε διάθεση και απλά έχετε κουραστεί. 

Ό,τι κι αν συμβαίνει, μία τέτοια απόφαση δεν είναι ποτέ εύκολη. Προσπαθήστε να καταλάβετε τι πραγματικά θέλετε από τη ζωή σας και πάντα να σκέφτεστε ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο!