fbpixel

Search icon
Search
September 2024 Horoscope: Οι ημερομηνίες-«κλειδιά» κατά τη διάρκεια του Ανάδρομου Ουρανού
LIFE & CAREER

September 2024 Horoscope: Οι ημερομηνίες-«κλειδιά» κατά τη διάρκεια του Ανάδρομου Ουρανού

Μια μεγάλη περίοδος αναγέννησης έρχεται


Την 1η Σεπτεμβρίου, ο Ουρανός έκανε την ετήσια ανάδρομη στάση του. Όπως όλοι οι εξωτερικοί πλανήτες, κάνει κάτι ανάλογο κάθε χρόνο για περίπου πέντε μήνες, με τις επιπτώσεις του να γίνονται αντιληπτές σχεδόν ολόκληρο το έτος. Ωστόσο, μην πανικοβάλλεστε, πρόκειται για μια ενέργεια με την οποία είμαστε όλοι εξοικειωμένοι, επειδή την βιώνουμε κάθε έτος. 

Ο Ουρανός είναι ο πλανήτης της καινοτομίας, της αλλαγής, των ανθρωπιστικών ιδεωδών, της τεχνολογίας και της κοινωνίας. Όταν γίνεται ανάδρομος, έχουμε κίνητρο να ενσωματώσουμε τις προσωπικές αλλαγές του περασμένου έτους στην καθημερινότητά μας. Μέσα στο 24άωρο μας, σε συλλογικό και προσωπικό επίπεδο, απελευθερωνόμαστε και χαράζουμε μια ζωή που να αντανακλά τις εσωτερικές μας αλλαγές και την ανάπτυξή μας. 

shutterstock-2456869873.jpg

Ο συγκεκριμένος πλανήτης μας βοηθά να εκτιμήσουμε τον εαυτό μας με νέους τρόπους. Ο Ταύρος είναι το ζώδιο της αυτοεκτίμησης και των αξιών, οπότε αν νιώθετε αποσυνδεδεμένοι από συγκεκριμένες εμπειρίες που γενικά σας δίνουν αυτό το καλό αίσθημα, αυτό είναι φυσιολογικό. Το να κοιτάζεστε στον καθρέφτη και να αναρωτιέστε ποιος σας κοιτάζει πίσω είναι επίσης αναμενόμενο. Ο ανάδρομος Ουρανός, ωστόσο, θα μας βοηθήσει να προσδιορίσουμε τις σκέψεις και τα συναισθήματα που έχουμε τους τελευταίους μήνες. Θα υπάρξουν φωτεινές στιγμές που θα συμβάλλουν ώστε να συνειδητοποιήσουμε πού μπορούμε να αποδεχτούμε και να εφαρμόσουμε καλύτερα την «γκρινιάρα» φωνή στο πίσω μέρος του μυαλού μας!

Επιπλέον, μας ωθεί να «αγκαλιάσουμε» θετικές αλλαγές στη ζωή μας, ιδιαίτερα σε υλικό επίπεδο. Όντας στο ζώδιο του Ταύρου, ο Ουρανός μας ζητά να εξετάσουμε τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουμε τον υλικό κόσμο. Πώς βγάζουμε χρήματα; Πώς εκτιμούμε τα υπάρχοντά μας; Τι δουλειά κάνουμε και πώς επηρεάζει τον κόσμο; Ο Πλούτωνας και ο Ποσειδώνας, εν τω μεταξύ, σηκώνουν το πέπλο από τα μάτια μας, δείχνοντας ότι ακόμη και οι πιο μικρές πράξεις έχουν τεράστιο αντίκτυπο (προς το καλύτερο ή το χειρότερο). Τόσο ο Πλούτωνας όσο και ο Ποσειδώνας μας αναγκάζουν να αμφισβητήσουμε (δικαίως) θεσμούς εξουσίας που μπορεί να μας εξαπατούν. Ευτυχώς, ο ανάδρομος Ουρανός θα μας βοηθήσει να επανεκτιμήσουμε τον τρόπο με τον οποίο επενδύουμε τα χρήματά μας και να διασφαλίσουμε ότι ασχολούμαστε μόνο με ό,τι πραγματικά εκτιμούμε στα βαθύτερα επίπεδα.

Τέλος, ο πλανήτης αυτός βγαίνει μπροστά για να βοηθήσει στη διάλυση μοτίβων από το παρελθόν. Είναι διαφωτιστική ενέργεια, αλλά μερικές φορές ακόμη και οι πιο συναρπαστικές ιδέες μπορεί να είναι τρομακτικές. Ωστόσο, αντί να φοβάστε τις αλλαγές, θυμηθείτε ότι αυτή είναι μια περίοδος κατανόησης του τρόπου εφαρμογής των αλλαγών που διαισθητικά γνωρίζουμε ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε, αλλά ίσως δυσκολευόμαστε να το κάνουμε. 

Uranus Retrograde: Key Dates

shutterstock-2354617791.jpg

24 Οκτωβρίου & 22 Ιανουαρίου: Άρης στον Καρκίνο

Μπορεί να βιώσετε ισχυρότερη έμπνευση και μεγαλύτερη ικανότητα να αναλάβετε δράση. Θεωρήστε τις ημέρες που περιβάλλουν αυτές τις όψεις, ως στιγμές για να προχωρήσετε μπροστά και να εργαστείτε πιο σκληρά από το συνηθισμένο. Ο πειραματισμός είναι ζωτικής σημασίας για να διατηρήσετε τη δυναμική σας.

16 Νοεμβρίου: Ήλιος στον Σκορπιό απέναντι από τον ανάδρομο Ουρανό στον Ταύρο

Μπορεί να νιώθετε ιδιαίτερα ευμετάβλητοι γύρω από αυτή την ημερομηνία. Αντί να σκύβετε σε κάθε παρόρμηση που σας παρουσιάζεται, κάντε ανά μία στιγμή κάθε φορά. Συμβιβαστείτε με τα γεγονότα και αφήστε το σύμπαν να σας καθοδηγήσει αντί να επιβάλλετε μια αφήγηση που δεν είναι δική σας.

2 Δεκεμβρίου: Αφροδίτη στον Αιγόκερω

Οι εξελίξεις στις σχέσεις σας είναι αναμενόμενες, γι' αυτό μην κρατάτε τον εαυτό σας πίσω. Παραμείνετε σε εγρήγορση και ανοιχτοί σε ό,τι αλλαγές έρχονται με τη μορφή των σχέσεών σας. Μπορεί επίσης να βρείτε ότι αυτή είναι μια καλή στιγμή για να αναζωογονήσετε τα πράγματα που σας δίνουν ομορφιά (γκαρνταρόμπα, χτενίσματα κ.λπ.). Είναι ενδεχομένως μια ευοίωνη περίοδος για την καριέρα και τα χρήματά σας, επίσης.

27 Δεκεμβρίου: Ουρανός ανάδρομος στον Ταύρο

Με τη χρονιά να τελειώνει, χρησιμοποιήστε αυτή τη στιγμή για να αξιολογήσετε τα οικονομικά σας. Ποιους οικονομικούς στόχους έχετε για το επόμενο έτος; Πού μπορείτε να μάθετε από τις αναποδιές του παρελθόντος για να κάνετε τις απαραίτητες αλλαγές ώστε να διατηρήσετε έναν τραπεζικό λογαριασμό που σας ικανοποιεί;