fbpixel

Search icon
Search
Θεσσαλονίκη & εστίαση: Οι νέες αφίξεις «σερβίρουν» μια πολλά υποσχόμενη εμπειρία εξόδου
CITY VIBES

Θεσσαλονίκη & εστίαση: Οι νέες αφίξεις «σερβίρουν» μια πολλά υποσχόμενη εμπειρία εξόδου

Και ενισχύουν το γαστρονομικό σκηνικό της χειμερινής σεζόν


Ξεχώρισαν από την αρχή της άφιξής τους στην γαστρονομική σκηνή της Θεσσαλονίκης. Κουζίνες καινούριες, spots σε αρχαιολογικούς χώρους και μπάρες προστίθενται στον «χάρτη» της εστίασης κι εμείς είμαστε εδώ για να δώσουμε τον παλμό, με όλα όσα αξίζουν τη δοκιμή σας. Για τη φετινή χειμερινή σεζόν αδημονούμε για ανατρεπτικές γευστικές προτάσεις. Μερικές από αυτές θα τις απολαύσουμε προσεχώς, στις επόμενες ημέρες και εβδομάδες. Αυθεντικότητα, πρωτοτυπία και υψηλή ποιότητα αποτελούν τα κεντρικά συστατικά της ταυτότητάς τους, με το καθένα να εκπροσωπεί το είδος του. Αυτοί οι τέσσερις (νέοι και ανανεωμένοι) προορισμοί της πόλης μας υπόσχονται μια ευχάριστη εμπειρία εξόδου, θέλοντας να μας χαρίσουν ξεχωριστές στιγμές διασκέδασης.

Ας τους ανακαλύψουμε!

Aristotel

Elite διακόσμηση, ένα μείγμα vintage γοητείας και σύγχρονης εκλέπτυνσης, μάς προσκαλεί για να απολαύσουμε στιγμές χαλάρωσης και να «βυθιστούμε» σε ένα περιβάλλον, το οποίο ενισχύει τη συζήτηση. Στο Aristotel, κάθε λεπτομέρεια, από τα βελούδινα καθίσματα μέχρι τα εξεζητημένα έργα Τέχνης και τους δίσκους, είναι προσεκτικά επιλεγμένη, για να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα ζεστασιάς και έμπνευσης. Άλλωστε, το κεντρικό του motto "Forever & #alwaysiconic" αποδεικνύει τη διάθεση των ανθρώπων του να μοιραστούν μαζί μας μια exclusive εμπειρία.

Προχωρώντας στη γαστρονομική του κουλτούρα, κάθε του πρόταση αποτελεί και ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα υψηλής γευστικής αξίας, με την εποχικότητα και την αγνή πρώτη ύλη να βρίσκονται σε πρώτο πλάνο. Η προσέγγιση της μεσογειακής γευστικής φιλοσοφίας είναι πρωταγωνιστής, αποτελώντας την κατάλληλη βάση. Κάθε πιάτο - από τις επιλογές του πρωινού μέχρι το δείπνο- αφηγείται τη μοναδική του ιστορία, γεμάτη από πρωτότυπα αρώματα και εκπλήξεις, ειδικά αφιερωμένες στη χαρά του ουρανίσκου! Τα ίδια προσεχτικά βήματα ακολουθούνται και στο σκηνικό της τέχνης του mixology. Ένα αρμονικό μείγμα ζωηρών γεύσεων και μπαχαρικών, επισφραγίζεται με  λεπτές γαρνιτούρες.

Info: Αριστοτέλους 2. Instagram: @aristotel_skg

_______________________________________________________________________

Estet cafe

estet-2.jpg

Ένα μικρό καφέ, το οποίο θα σερβίρει homemade παρασκευές καθημερινά, ετοιμάζεται για να μάς υποδεχθεί Ολύμπου με Τοσίτσα γωνία. Το Cafe Estet των Βασίλη Χαμάμ και Δημήτρη Βλασίου αποτελεί μια fresh πρόταση για την πόλη, με μια φιλοσοφία, η οποία ανταποκρίνεται στους σύγχρονους ρυθμούς της πόλης, χωρίς να αφήσει πίσω του το αστικό παρελθόν της. Αυτό αποδεικνύεται και από το κόκκινο logo του, με τα πλάγια καλλιγραφικά γράμματά του. Όπως, χαρακτηριστικά μάς αναφέρει ο Βασίλης: «Το μαγαζί ήταν μπουγατσατζίδικο παλιά και αποτελείται από δύο τριγωνικούς χώρους που συνδέονται με ένα διάδρομο. Ο μπροστά χώρος αποτελείται το καφέ και το ταμείο με ένα μεγάλο τριγωνικό μπαρ από μάρμαρο Πεντέλης και διάκοσμο μοντέρνο μινιμαλιστικό με μερικές αναφορές στο αστικό παρελθόν της περιοχής. Όπως η διχρωμία λαδομπογιάς/ακρυλικού και το χειροποίητο λόγκο από φύλλο χρυσού στο τζάμι σχεδιασμένο από τον Βασίλη Κότσικα και εφαρμοσμένο από τον quick brown fox. Ο πίσω χώρος θα έχει καθιστικό και παρασκευαστήριο με δυνατότητα μετατροπής για events και supper clubs και one offs στα οποία θα μαγειρεύω για ένα μικρό αριθμό ατόμων από πρωινό μέχρι δείπνο. Τύπου φαντάσου το μαγαζί "p Franco" μόνο ένα επαγωγικό κ ένα φουρνάκι μπροστά στο κόσμο. 

1000086091.jpg

Το φαγητό τις καθημερινές θα είναι κρύα σάντουιτς, και τοστ τύπου grilled cheese. Προζυμένιο ψωμί. Δικές μου παρασκευές και σάλτσες, coffee sriracha/hamam sauce. Ελληνικά τυριά κι αλλαντικά. Εποχικά φρούτα και λαχανικά. Κ κάποια κρύα πιάτα. Σαλάτες και χειροποίητο χούμους, πατατοσαλάτα. Στο φουρνάκι θα κάνω πίτες και κέικ. Πίτες όπως κρεατόπιτα με κατσίκι, κυδώνια και κάστανα. Το χειμώνα θα βάλω ζεστό φαγητό κατσαρόλας. Λαδερά, όσπρια ή σούπες που θα γίνονται στο επαγωγικό».

Info: Ολύμπου 78. Instagram: @estet.cafe| *Το spot αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του την ερχόμενη εβδομάδα. Stay tuned! 

____________________________________________________________________________

Momus Art Cafe 

Είναι υπέροχες οι νέες κινήσεις να πλησιάζουν όλο και πιο κοντά στην ατμόσφαιρα, την οποία αποπνέει η Τέχνη της πόλης μας. Η δημιουργία coffee spot στους χώρους σημαντικών πολιτισμικών φορέων, αποκτά έδαφος και χαιρόμαστε ιδιαίτερα γι' αυτό! Πριν λίγες εβδομάδες ξεκίνησε τη λειτουργία του Momus Art Cafe στον εσωτερικό χώρο του MOMus- Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Πρόκειται για ένα cozy coffee spot, το οποίο μάς υποδέχεται καθημερινά (εκτός Δευτέρας), εντός και εκτός ωρών λειτουργίας του μουσείου, με την πιο θετική διάθεση! 

Εμείς συνομιλήσαμε με έναν εκ των διαχειριστών του, τον δημοσιογράφο Χρήστο Κιούση, ο οποίος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην άνετη ατμόσφαιρα του χώρου, αλλά και στις φιλικές τιμές προς όλους, καθώς το καφέ βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση με την περιοχή των πανεπιστημίων. Ο ίδιος μοιράζεται μαζί μας ακόμη ένα σημείο - κλειδί του, το οποίο αποδεικνύει την ελαστικότητά του όσον αφορά στη λειτουργία και φιλοσοφία του είναι ότι εξυπηρετεί ως ένα lounge spot, άκρως κατάλληλο για να μελετήσουμε και να εργαστούμε με το laptop μας, με τη συνοδεία μιας άριστης ποιότητας καφέ, φρέσκων χυμών και ελαφριών snack. 

Όπως μάς εξηγεί, πρόκειται για ένα κτίριο, το οποίο διακρίνεται για την εξωστρεφή αρχιτεκτονική του σε μια ακτίνα 110 τ.μ. και στοχεύουν στο να αξιοποιήσουν με τους καλύτερους δυνατούς τρόπους και τους καλαίσθητους εξωτερικούς χώρους του μουσείου για special events. Σημείο αναφοράς του σχετικά με τη διαμόρφωσή του, όπως τονίζει, είναι η κυριαρχία του κίτρινου χρώματος, το οποίο ολοκληρώνει αρμονικά την ενιαία αισθητική ταυτότητα με το μουσείο. Οι ίδιοι, μάλιστα, ζήτησαν τον κωδικό του ίδιου χρώματος από το αρχιτεκτονικό γραφείο της Νέας Υόρκης, το οποίο είχε επιμεληθεί τη διακόσμηση του πολιτιστικού χώρου, ακόμη και για την custom μηχανή του καφέ, ώστε να ταιριάζει άψογα με το σκηνικό!

Info: Εγνατίας 154 (Εντός του MOMus- Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης). Instagram: @momusartcafe| Ώρες & ημέρες λειτουργίας: Καθημερινά από τις 10:00 μέχρι τις 18:00, Πέμπτη από τις 12:00 μέχρι τις 20:00. Δευτέρα κλειστά.

________________________________________________________________________________
Προσεχώς! 

Μεταφορά του ’Ούζου Μέλαθρον στον εξώστη της Αγοράς Μοδιάνο

aghora-modiano-1.jpg

Η Αγορά Μοδιάνο ολοκληρώνει με σταθερά και αποφασιστικά βήματα το ανανεωμένο και πολλά υποσχόμενο νέο της πρόσωπο, συνθέτοντας ένα ψηφιδωτό πολλαπλών διαφορετικών επιλογών σε καταστήματα λιανικής και εστίασης, προσφέροντας στους Θεσσαλονικείς τα πιο εκλεκτά και προσιτά προϊόντα της πόλης.

Σε πολύ λίγο καιρό, υποδέχεται ένα spot με άρωμα από το παρόν, αναμνήσεις από το παρελθόν και μεγάλες προσδοκίες για το μέλλον. Το άκρως επιτυχημένο concept του μεζεδοπωλείου Ούζου Μέλαθρον που φέτος κλείνει 30 ολόκληρα χρόνια ζωής, έρχεται στην μεγάλη αγκαλιά της ανανεωμένης Αγοράς σ' έναν μοναδικό χώρο στον εξώστη επί της οδού Βασιλέως Ηρακλείου. Η πάντα ανατρεπτική μεζεδοφαγεία του,  προσαρμοσμένη στη νέα εποχή και βασισμένη πάντα στα τοπικά προϊόντα της Θεσσαλονίκης, τα οποία βρίσκονται πλέον και μέσα στην Αγορά Μοδιάνο, δημιουργεί το καινούριο στέκι για το μεζέ, και όχι μόνο.

Info: Ερμού 24 και, Βασ. Ηρακλειου 33| *To Ούζου Μέλαθρον αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του στην Αγορά Μοδιάνο στο τέλος Οκτωβρίου.

Stay tuned!

Cover photo: Aristotel