fbpixel

Search icon
Search
Τι να κάνετε στη Θεσσαλονίκη την πρώτη εβδομάδα του Σεπτέμβρη
AGENDA

Τι να κάνετε στη Θεσσαλονίκη την πρώτη εβδομάδα του Σεπτέμβρη

Οι πιο updated προτάσεις είναι εδώ


Η Θεσσαλονίκη υποδέχεται το φθινόπωρο και παρουσιάζει τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις στην πολιτιστική σκηνή. Μοναδικά δρώμενα που θα μας κρατήσουν συντροφιά τις προσεχείς ημέρες και που κάνουν την επιστροφή μας στην πόλη πιο εύκολη και διασκεδαστική.

Κρατήστε σημειώσεις...

Δευτέρα

Νατάσσα Μποφίλιου - Καλοκαίρι 2024 «Κάτι καίγεται» στο Θέατρο Γης

bofiliou-1320x880.jpg

Έπειτα από τις εκρηκτικές χειμερινές εμφανίσεις της στη σκηνή του Vox στην Αθήνα και τις μεγάλες συγκινήσεις που προσέφερε στο πολυπληθές κοινό της, η Νατάσσα Μποφίλιου έρχεται στη Θεσσαλονίκη, μπαίνει σε νέα φλεγόμενη τροχιά, παρουσιάζει με ενθουσιασμό τη νέα παράσταση που έφτιαξαν με τον Θέμη Καραμουρατίδη και τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο και μοιράζεται για πρώτη φορά ζωντανά τα ολοκαίνουργια τραγούδια του δίσκου «Κάτι Καίγεται» που έχουν ήδη ξεχωρίσει και αγαπηθεί.

Info: Θέατρο Γης (Νταμάρι Τριανδρίας), Δευτέρα στις 21:00.

«Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής» του Μολιέρου στο Θέατρο Δάσους

asthenhs-768x512.jpg

Την εκρηκτική κωμωδία του Μολιέρου «Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής» σκηνοθετούν και διασκευάζουν φέτος το καλοκαίρι ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Μανώλης Δούνιας. Με τον «Κατά Φαντασίαν Ασθενή», ο Μολιέρος βάζει στο στόχαστρό τη τους τσαρλατάνους και τους κομπογιαννίτες που λυμαίνονται το ιατρικό επάγγελμα. Παίζουν: Αιμίλιος Χειλάκης, Αθηνά Μαξίμου, Μυρτώ Αλικάκη, Θοδωρής Ρωμανίδης κ.ά.

Info: Θέατρο Δάσους (Δάσος Σέιχ Σου), Δευτέρα στις 21:05.

Kids Fashion Show

img-2659-YfkZ2.jpg

H Apollonia Politia και η Αγγελικη Χοντου διοργανώνουν ένα kids fashion show με φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Η αγαπημένη σε μικρούς και μεγάλους Φαίη Σκόρδα θα παρουσιάσει το event. Δευτερά 2 Σεπτέμβριου, στις 18:00, στον περιστύλιο χώρο του κτηρίου μας (είσοδος β') σε μια εκδήλωση αφιερωμένη στα παιδιά. Όλα τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Make Α Wish (κάνε μια ευχή Ελλάδος). Δώρα κι εκπλήξεις περιμένουν όλους τους καλεσμένους, ενώ μετά την επίδειξη μόδας θα ακολουθήσει πάρτι με υπέροχη μουσική. Μοναδικά finger foods και desserts θα σερβίρονται από το Wonderlounge Apolonia Politia.

Info: Apollonia Politia (Λεωφ. Γεωργικής Σχολής 84), Δευτέρα στις 18:00.


Τρίτη

James στο Θέατρο Γης

james-band.jpg

Οι James έρχονται ξανά στη χώρα μας επιβεβαιώνοντας τη σχέση λατρείας που έχουν αναπτύξει με το ελληνικό κοινό. Την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Γης στη Θεσσαλονίκη και την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού στην Αθήνα, οι James θα συναντηθούν και πάλι με τους χιλιάδες Έλληνες fans που ανυπομονούν για δύο ακόμη ιστορικές συναυλίες του αγαπημένου ροκ συγκροτήματος, ειδικά μετά την περσινή μαγευτική sold out εμφάνισή τους στο Ηρώδειο. Οι James έχουν αφήσει εποχή στη βρετανική μουσική σκηνή με τη μακρόχρονη και πολυσχιδή καριέρα τους. Από τις πρώτες τους εμφανίσεις στις αρχές της δεκαετίας του '80 έως και σήμερα, οι James έχουν αναδειχθεί ως ένα από τα πιο εμπορικά και καλλιτεχνικά επιτυχημένα γκρουπ των τελευταίων 40 χρόνων.

Info: Θέατρο Γης (Νταμάρι Τριανδρίας), Τρίτη στις 20:00.

«Οκτώ Γυναίκες» του Ρομπέρ Τομά στο Θέατρο Δάσους

b-40697-or-1.jpg

«Οκτώ Γυναίκες», η διάσημη αστυνομική κωμωδία του Ρομπέρ Τομά ταξιδεύει φέτος το καλοκαίρι σε ολόκληρη την Ελλάδα για να προσφέρει άφθονες δόσεις γέλιου, μυστηρίου και ανατροπών. Μια έπαυλη. Ένα πτώμα. Οκτώ γυναίκες. Κανένα άλλοθι. Μετάφραση: Κοσμάς Φοντούκης. Διασκευή-Σκηνοθεσία: Χρήστος Σουγάρης. Παίζουν: Υρώ Μανέ, Γιώτα Φέστα, Τάνια Τρύπη, Φωτεινή Ντεμίρη, Ευγενία Δημητροπούλου, Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, Ευγενία Ξυγκόρου, Μαρίζα Τσάρη.

Info: Θέατρο Δάσους (Δάσος Σέιχ Σου), Τρίτη στις 21:00.

«Η Θάλασσα και ο Γέρος» στο Θέατρο Κήπου

thalassa-kai-o-geros.jpg

«Η Θάλασσα και ο Γέρος» είναι μια διασκευή βασισμένη στο κλασικό και βραβευμένο με Πούλιτζερ έργο «Ο γέρος και η θάλασσα» του Έρνεστ Χέμινγουεϊ μετά το οποίο του απονεμήθηκε και το Νόμπελ λογοτεχνίας. Το έργο αυτό κατατάσσεται στα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας και παρομοιάζεται με ομηρικό έπος. Ιδέα, Διασκευή, Δραματουργία: Μαρλέν Καμίνκσι. Παίζουν: Τάσος Νούσιας, Βασίλης Μηλιώνης, Φαίδρα Σούτου.

Info: Θέατρο Κήπου (Νικολάου Γερμανού, Πλατεία ΧΑΝΘ), Τρίτη στις 21:30.


Τετάρτη

Σταμάτης Κραουνάκης «Πιάνει ο έρωτας δουλειά» στο Θέατρο Δάσους

stamatis-k-1569171-b269452e-crb-sofia-camplioni-crop.jpg

Ο Έρωτας κομμάτι της ζωής μας. Πολλά τραγούδια καινούργια και παλιά, του Σταμάτη. Μεγάλες διαχρονικές λαϊκές επιτυχίες που σφράγισαν βράδια και καημούς και ελπίδες, από μια παρέα ανθρώπων που πιστεύουν στο τραγούδι και στην ψυχαγωγική του λειτουργία, και είναι έτοιμοι να οδηγήσουν αυτή τη βραδιά, στα ωραιότερα όνειρα μας. Με ηγέτη τον συνθέτη οι καλλιτέχνες.

Info: Θέατρο Δάσους (Δάσος Σέιχ Σου), Τετάρτη στις 21:00.

Συναυλία Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Θεσσαλονίκης στην Casa Bianca

casa-bianca-1024x768.jpg

Η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης, υπό τη μουσική διεύθυνση του αρχιμουσικού Χάρη Ηλιάδη, παρουσιάζει στον κήπο της Δημοτικής Πινακοθήκης - Casa Bianca, συναυλία με έργα των Edward Elgar και W.A. Mozart. Σολίστ: Άγγελος-Σπυρίδων Κοσκινάς (γαλλικό κόρνο).

Info: Casa Bianca (Βασ. Όλγας 180 & Θεμ. Σοφούλη), Τετάρτη στις 21:00.

Ergon Agora Music Festival ''Goodbye Summer'' - Πυξ Λαξ

889729.jpg

Την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου θα απολαύσουμε στη σκηνή του Ergon Agora East Music Festival - Goodbye Summer τους Πυξ Λαξ. Οι πρωταγωνιστές της ελληνικής ροκ, θα βάλουν φωτιά στα συναισθήματα σε μια σαγηνευτική συναυλία μπροστά στη θάλασσα, κάτω από τα αστέρια Οι Πυξ Λαξ επιστρέφουν στα αγαπημένα ροκ μονοπάτια και λένε όσα θα θέλαμε να πούμε για τις παλιές και τις νέες αγάπες, ακονίζουν την τέχνη τους και αναζητούν διαρκώς νέες μουσικές κατευθύνσεις και συγγένειες, αλλά πάνω από όλα συνεχίζουν να κάνουν αυτό που ξέρουν πολύ καλά, να δίνουν μοναδικές συναυλίες και να «αγγίζουν» το κοινό με μοναδικό τρόπο.

Info: Ergon Agora East (Λεωφόρος Γεωργικής Σχολής 50), Τετάρτη στις 21:30.


Πέμπτη

«Η Σπασμένη Στάμνα» του Χάινριχ Φον Κλάιστ στο Θέατρο Κήπου

879100.jpg

Μια από τις πιο γνωστές και αγαπητές στο κοινό κωμωδίες της ευρωπαϊκής δραματουργίας παρουσιάζει φέτος το καλοκαίρι η εταιρεία Μέθεξις, σε μετάφραση, διασκευή και σκηνοθεσία του Γιώργου Κιμούλη. «Η Σπασμένη Στάμνα» του Χάινριχ Φον Κλάιστ, γράφτηκε το 1806 με θέμα τον λανθασμένο τρόπο που ασκείται η δικαιοσύνη από τους λειτουργούς της. Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Κιμούλης, Τζόυς Ευείδη, Αργύρης Αγγέλου, Λίλη Τσεσματζόγλου, Γιώργος Στριφτάρης, Βασίλης Γιακουμάρος, Βασίλης Πουλάκος.

Info: Θέατρο Κήπου (Νικολάου Γερμανού, Πλατεία ΧΑΝΘ), Πέμπτη και Παρασκευή στις 21:15.

Έκθεση "So far, so close – Τόσο μακριά, τόσο κοντά"

888861.jpg

H έκθεση διοργανώνεται από τον Δήμο Θεσσαλονίκης και τη Δημοτική Πινακοθήκη, με τη συνεργασία της Πρεσβείας της Ιαπωνίας στην Ελλάδα και του Επίτιμου Προξενείου της Ιαπωνίας στη Θεσσαλονίκη και εντάσσεται στον πλαίσιο του εορτασμού «2024 Έτος Πολιτισμού και Τουρισμού Ιαπωνίας – Ελλάδας». Στην έκθεση παρουσιάζονται 57 έργα σύγχρονης χαρακτικής Ιαπώνων και Ελλήνων καλλιτεχνών, από τη συλλογή έργων της Δημοτικής Πινακοθήκης Θεσσαλονίκης.

Info: Δημοτική Πινακοθήκη (Βασ. Όλγας 162 και Μαρτίου), Τρίτη - Σάββατο 09:00 - 15:00.

Ergon Agora Music Festival ''Goodbye Summer'' - Pan Pan & Years of Youth

889730.jpg

Στις 5 Σεπτεμβρίου στο stage του Εrgon Agora East Music Festival - Goodbye Summer υποδεχόμαστε τον Pan Pan + Years of Youth και τους Street Outdoors Soundsystem για μια μοναδική βραδιά γεμάτη πολλή μουσική και χορό. Θα ξεκινήσουμε λίγο μετά το ηλοβασίλεμα απολαμβάνοντας το γνωστό DJ set του Street Outdoors Soundsystem, αποτελούμενο από τους Jiles & Jose Amba.

Info: Ergon Agora East (Λεωφόρος Γεωργικής Σχολής 50), Πέμπτη στις 20:00 και στις 22:10.


Παρασκευή & Σαββατοκύριακο

Γιάννης Κότσιρας - Μίλτος Πασχαλίδης live στο Θέατρο Γης

kotsiras-pasxalidis.jpg

O Μίλτος Πασχαλίδης και ο Γιάννης Κότσιρας, ενώνουν ξανά τις φωνές και τις μουσικές τους και πραγματοποιούν φέτος το καλοκαίρι μια σειρά συναυλιών, μαζί με τους συνεργάτες τους. Δημιουργικές διασκευές γεμάτες φαντασία και πάθος, καινούργια και παλιά τους τραγούδια, κοινές ερμηνείες σε ένα ξεχωριστό πρόγραμμα που δεν πρέπει να χάσετε.

Info: Θέατρο Γης (Νταμάρι Τριανδρίας), Παρασκευή στις 21:30.

Άλκηστις Πρωτοψάλτη «Καλό Καλοκαίρι» στο Φράγμα Θέρμης

protopsalti2.jpg

Η μοναδική Άλκηστις Πρωτοψάλτη με τη μαγευτική φωνή της- που αναδεικνύει υπέροχα ηχοχρώματα – θα μας ταξιδέψει με τα υπέροχα τραγούδια της. Η παρουσία της Άλκηστης Πρωτοψάλτη επί σκηνής είναι αναμφισβήτητα μία αποκάλυψη και πάντα έχει κάτι καινούργιο να μας προσφέρει. Η αγαπημένη ερμηνεύτρια μαζί με μία εξάδα σπουδαίων μουσικών, είναι βέβαιο ότι θα μας παρασύρουν σε μουσικά μονοπάτια γεμάτα ένταση, ευαισθησία και πάθος.

Info: Φράγμα Θέρμης (Θέρμη), Παρασκευή στις 20:30.

Μιχάλης Stavento - Ήβη Αδάμου στο Vergina Theatro

stavento-ivi-adamou.jpg

Μια σεζόν γεμάτη επιτυχίες ξεκινάει με το απόλυτο δίδυμο Μιχάλης Stavento και Ήβη Αδάμου! Έρχονται για δύο μόνο εμφανίσεις να παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα γεμάτο μουσική, ρυθμό, πάθος και συναίσθημα.

Info: Regency Casino Thessaloniki - Θέατρο Βεργίνα (12 χλμ. Θεσσαλονίκης - Αεροδρομίου), Παρασκευή & Σάββατο στις 22:00.

«Βάκχες» του Ευριπίδη στο Θέατρο Δάσους

images-ektoras-lygizos-vakxes-eidame-2.jpg

Οι Βάκχες του Ευριπίδη -η τραγωδία των Ελλήνων, των αρχόντων και των λαών, κατά τον Γιαν Κοτ- γράφτηκαν την τρίτη δεκαετία του Πελοποννησιακού Πολέμου, όταν πια η Ιστορία είχε αποχαλινωθεί, και εξιστορεί την έλευση του Διονύσου στη Θήβα. Ο Ευριπίδης τη συνέθεσε κατά τα χρόνια της παραμονής του στη Μακεδονία, όπου ήρθε σε επαφή με τη διονυσιακή λατρεία. Σκηνοθεσία: Θάνος Παπακωνσταντίνου. Παίζουν: Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Μαριάννα Δημητρίου, Αλεξία Καλτσίκη, Θέμης Πάνου κ.ά.

Info: Θέατρο Δάσους (Δάσος Σέιχ Σου), Παρασκευή στις 21:00.

88η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης

deth.jpg

Η φετινή διοργάνωση της ΔΕΘ θα επικεντρωθεί στις σύγχρονες προκλήσεις για τη χώρα και στους κρίσιμους τομείς της οικονομίας που επηρεάζουν άμεσα την καθημερινότητα και την ευημερία των πολιτών δίνοντας έμφαση στα νέα τεχνολογικά μέσα, την καινοτομία και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Με τη δυναμική παρουσία των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, τιμώμενη την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, τη φιλοξενία πολλών Β2Β και Β2C γεγονότων, αλλά και πλήθος ψυχαγωγικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων για το ευρύ κοινό, η 88η ΔΕΘ κλείνει το «θεσμικό» ραντεβού της με τις χιλιάδες κόσμου που την επισκέπτονται κάθε χρόνο.

Info: HELEXPO Δ.Ε.Θ. (Εγνατία 154), 7-15 Σεπτεμβρίου.

Γιάννης Πάριος Live στο Θέατρο Γης

ghiannis-parios.jpg

Ο ερωτικός ερμηνευτής Γιάννης Πάριος, έρχεται για ένα live στο Θέατρο Γης στις 7 Σεπτεμβρίου. Μαζί του το κοινό θα ταξιδέψει, θα ερωτευτεί, θα ονειρευτεί, θα νοσταλγήσει και θα τραγουδήσει τις μεγαλύτερες παλιές και νέες του επιτυχίες χαρίζοντας αμέτρητες συγκινήσεις. Με την ιδιαίτερη χροιά της φωνή του και τις μοναδικές ερμηνείες του έχει καταφέρει να είναι χαραγμένος ανεξίτηλα στη συνείδηση του κοινού τόσο ο ίδιος ως καλλιτέχνης, όσο και τα τραγούδια που έχει ερμηνεύσει. Πάντα με μεγάλο σεβασμό και αφοσίωση σε αυτό που κάνει, κατάφερε να έχει μια συγκινητική απήχηση στον κόσμο όλα αυτά τα χρόνια. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός ότι κάθε του δίσκος έχει γίνει χρυσός ή πλατινένιος.

Info: Θέατρο Γης (Νταμάρι Τριανδρίας), Σάββατο στις 21:00.

Σταύρος Ξαρχάκος «Ρεμπέτικο - 40 χρόνια μετά» στο Θέατρο Δάσους

201013120721-untitled-2.jpg

Ο Σταύρος Ξαρχάκος -μαζί με 20 ακόμα μουσικούς, τραγουδιστές και ψάλτες- θα μεταφέρει τη συγκίνηση, τον διονυσιασμό, το φως, αλλά και τα γοητευτικά σκοτάδια των ορχηστρικών και των τραγουδιών του εμβληματικού αυτού έργου που φέτος κλείνει σαράντα χρόνια από τότε που ρίζωσε στις καρδιές του κοινού. Σαράντα χρόνια πριν, παρά τις επιθυμίες εταιρειών, επέλεξε να βρει φωνές που να ταιριάζουν σ' αυτό που ονειρεύτηκε, φωνές με βίωμα και ιδιαίτερο χρώμα. Έτσι και τώρα επιλέγει την ομαδικότητα στην παρουσίαση αυτού του έργου χωρίς κραυγαλέα ονόματα και δίνει τον πρώτο λόγο στην ορχήστρα του. Όλοι μαζί παίζουν, τραγουδούν, συνθέτουν μια σύγχρονη ρεμπέτικη κομπανία, δημιουργείται η συνθήκη του ρεμπέτικου πάλκου του 2023, με μουσικούς του σήμερα, με τη σημερινή μουσική ματιά του Σταύρου Ξαρχάκου πάνω στο ιστορικό πλέον αυτό έργο του και μας αποκαλύπτουν, πώς σαράντα χρόνια μετά, το έργο αυτό συνεχίζει να εξελίσσεται, να πρωτοπορεί και να εκφράζει τα μύχια της ανθρώπινης ψυχής.

Info: Θέατρο Δάσους (Δάσος Σέιχ Σου), Σάββατο στις 20:30.

Sasha Waltz & Guests: Kreatur στο Μέγαρο Μουσικής

waltz.jpg

Η διάσημη χορογράφος Sasha Waltz έρχεται πρώτη φορά στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο μιας πρωτοβουλίας του World Human Forum και με την υποστήριξη της Γερμανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα. H Sasha Waltz ξεκίνησε την ενασχόληση με τον χορό σε ηλικία πέντε ετών. Κατά τη διάρκεια της περιόδου μεταξύ 1983 και 1986, φοίτησε στο School for New Dance Development στην Ολλανδία, ενώ, στη συνέχεια, μετέβη στην Αμερική, όπου και συνεργάστηκε με κορυφαίους χορογράφους όπως τους Tristan Honsinger, Frans Poelstra, Mark N Tompkins, και David Zambrano.

Info: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (25ης Μαρτίου και Παραλία), Κυριακή και Δευτέρα στις 21:00.