fbpixel

Search icon
Search
Τhessaloniki 360°: Οι αθεράπευτοι city lovers μας συστήνουν την αυθεντική Θεσσαλονίκη - part 2
CITY VIBES

Τhessaloniki 360°: Οι αθεράπευτοι city lovers μας συστήνουν την αυθεντική Θεσσαλονίκη - part 2

Η κοσμοπολίτισσα του Βορρά ετοιμάζεται να υποδεχτεί την 88η ΔΕΘ


H Θεσσαλονίκη τον Σεπτέμβριο ακτινοβολεί περισσότερο, αφού μετατρέπεται σε πόλο έλξης, τόσο για τους κατοίκους, όσο και για τους επισκέπτες της. Η πιο κοσμοπολίτικη πόλη της Ελλάδας, σταυροδρόμι πολιτισμών, δεν σταματά να μας μαγεύει και να δημιουργεί μικρά σκιρτήματα στην καρδιά μας. Όποιος ζει ή περνάει έστω για λίγο από εδώ, το γνωρίζει καλά αυτό. Δεν είναι μόνο η μοναδική παραλία της, η ιδιαίτερη τέχνη της, τα νόστιμα φαγητά της που σε συναρπάζουν... Είναι και οι άνθρωποί της, που με μεράκι και πολλή δουλειά καταφέρνουν να την κρατούν στο επίκεντρο του ελληνικού χάρτη και συμβάλλουν -ο καθένας με τον τρόπο του- ώστε αυτή να λάμπει ακόμα πιο πολύ κάθε χρόνο. 

Με μερικούς από αυτούς συνομιλήσαμε και τους αποσπάσαμε μικρά μυστικά και τις καλύτερες συστάσεις τους για να γνωρίσουμε την πιο αυθεντική Θεσσαλονίκη. 

Θωμάς Δούζης - Co-founder and CEO of ERGON Foods

Credits: Όλγα Δέικου

Τι αγαπάτε περισσότερο στη Θεσσαλονίκη; Tο γεγονός ότι το κέντρο της είναι τόσο συμπαγές και «ζωντανό», που συνδυάζει την αίσθηση της γειτονιάς με τον παλμό μιας μεγάλης πόλης. Εδώ μπορείς να ζεις, να εργάζεσαι και να διασκεδάζεις, όλα σε απόσταση ενός περιπάτου, κάτι που κάνει τη ζωή απλή και ευχάριστη.

Μοιραστείτε μαζί μας ένα secret spot της πόλης. Το αγαπημένο μου secret spot είναι η στιγμή που κατεβαίνεις από τον περιφερειακό προς το κέντρο, την ώρα του ηλιοβασιλέματος. Η θέα της πόλης που απλώνεται μπροστά σου, από το λιμάνι μέχρι το Αγγελοχώρι, σε καθηλώνει με τα χρώματα και το φως της, δημιουργώντας μια εικόνα που αναδεικνύει την ομορφιά της Θεσσαλονίκης σε όλο της το μεγαλείο.

Ένα fun fact της Θεσσαλονίκης. Η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη με τα περισσότερα καφέ ανά κάτοικο στην Ευρώπη. Ίσως αυτό να φαίνεται υπερβολικό, να μας δυσκολεύει μερικές φορές ή να μας δημιουργεί την αίσθηση μίας στρεβλής επιχειρηματικότητας σαν να προσπαθούμε να καλύψουμε την ανάγκη μας για πρόοδο μέσα από κάτι τόσο καθημερινό. Και όμως, αυτή ακριβώς η καθημερινότητα είναι που κάνει την πόλη τόσο ξεχωριστή. Είναι η απόδειξη ότι, παρά τις δυσκολίες και τις προκλήσεις, οι Θεσσαλονικείς βρίσκουμε πάντα τον τρόπο να δημιουργούμε ωραία projects, να συνδεόμαστε, να δημιουργούμε κοινότητες και να γιορτάζουμε τις μικρές χαρές της ζωής μέσα από απλές συνήθειες, όπως ένας καφές με φίλους.

Για κάποιον επισκέπτη, ποια είναι τα τρία must-do που δεν πρέπει να χάσει; Πρώτα απ' όλα, μια βόλτα με τα καραβάκια στον Θερμαϊκό κατά το ηλιοβασίλεμα είναι απαραίτητη. Είναι μια ξεχωριστή εμπειρία, καθώς μπορείς να απολαύσεις την απίστευτη θέα της πόλης από τη θάλασσα, τη στιγμή που ο ήλιος δύει, δημιουργώντας μοναδικά χρώματα στον ορίζοντα. Δεύτερον, το φαγητό σε ένα από τα ταβερνάκια στο κέντρο είναι κάτι που δεν πρέπει να λείψει από το πρόγραμμά του. Η Θεσσαλονίκη είναι γνωστή για την πλούσια της παράδοση, και στα ταβερνάκια μπορεί κανείς να δοκιμάσει αυθεντικές τοπικές γεύσεις σε έναν οικείο περιβάλλον χωρίς περιττές επιδείξεις. Τέλος, μια επίσκεψη στα Αρχαιολογικό και Βυζαντινό. Ο συνδυασμός αυτός είναι είναι το πιο αντιπροσωπευτικό παράδειγμα της εξέλιξης, της κληρονομιάς και της σημαντικότητα της πόλης στους αιώνες.

Δεν πρέπει να φύγεις από αυτήν την πόλη αν δεν δοκιμάσεις… Σουτζουκάκια, Τρίγωνο Πανοράματος και μπουγάτσα.


Νεφέλη Χατζηιωαννίδου - Βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ και Ιδρύτρια του μη κερδοσκοπικού οργανισμού, «Υπέροχες Γυναίκες»

Τι αγαπάτε περισσότερο στη Θεσσαλονίκη; Είναι πολλά αυτά που αγαπώ εδώ. Όμως, ο αυθορμητισμός της πόλης και των ανθρώπων της αντικατοπτρίζει μία ιδιαίτερη ενέργεια που την κάνει να ξεχωρίζει.

Μοιραστείτε μαζί μας ένα secret spot της πόλης.
Το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στο Ναυτικό Όμιλο, δίπλα στη θάλασσα, είναι πραγματικά ένα κρυμμένο διαμάντι της πόλης. Πηγαίνω εκεί όταν χρειάζομαι λίγες στιγμές ηρεμίας και απομόνωσης.

Ένα fun fact της Θεσσαλονίκης. 
Ότι η Θεσσαλονίκη θα έχει μέτρο στις 30 Νοεμβρίου μετά από 25 χρόνια!


Για κάποιον επισκέπτη, ποια είναι τα τρία must-do που δεν πρέπει να χάσει; Να επισκεφθεί το μουσείο του MOMus, να διασχίσει την παραλία τις ώρες που δύει ο ήλιος και περιηγηθεί στην Άνω πόλη.

Δεν πρέπει να φύγεις από αυτήν την πόλη αν δεν δοκιμάσεις…
Τα τρίγωνα Πανοράματος και τα σουτζουκάκια της πόλης.


Νίκος Ράκκας - Window designer και Creative director

Τι αγαπάτε περισσότερο στη Θεσσαλονίκη; Υπάρχει ένας στίχος από ένα κομμάτι των Massive Attack που αντικατοπτρίζει ακριβώς την σχέση μου με την Θεσσαλονίκη. "Ι feel like the world is my home at last." Aυτό που αγαπάω στην πόλη είναι ο μικρόκοσμος που έχω δημιουργήσει. Η οικογένεια μου,οι φίλοι μου που μου παρέχουν comfort και οικειότητα όταν το χρειάζομαι. Σε επαγγελματικό επίπεδο οι πελάτες μου που μου δείχνουν εμπιστοσύνη κι εκτίμηση στις μακροχρόνιες συνεργασίες που συνήθως έχουμε. Τέλος, οι συνεργάτες μου που με στηρίζουν για να μπορώ να δημιουργώ και να υλοποιώ ότι τρελή ιδέα μου περάσει από το μυαλό!

Γιατί είναι η «πρωτεύουσα» της διασκέδασης; Είναι αλήθεια πως όταν έρχονται στην πόλη φίλοι που ζούνε εκτός, περνούν πάντα καλά στις εξόδους τους, είτε πρόκειται για φαγητό ή για ποτά. Ένας σημαντικός λόγος είναι ότι υπάρχουν πολύ ωραία μαγαζιά που μπορούν να σε κρατήσουν από το μεσημέρι μέχρι το επόμενο πρωί,ότι lifestyle κι αν είσαι! Είναι όμως θέμα ηλικίας, την όρεξη, τον ενθουσιασμό και την αντοχή που βλέπω να έχουν οι νεότερες γενιές όπως της κόρης μου,τα θαυμάζω και μου θυμίζει τις φάσεις που έχω περάσει κι εγώ! Πλέον, λόγω χρόνου, βγαίνω επιλεκτικά, αλλά χαίρομαι που υπάρχουν spots που αγαπώ στην πόλη και θα με «ξεκουνήσουν» δύο-τρεις φορές την εβδομάδα από τον καναπέ μου.

Μοιραστείτε μαζί μας 3 secret spots της πόλης. Δεν ξέρω αν είναι secret spots, αλλά είναι αγαπημένα για μένα. Οι βόλτες με το ποδήλατο στις δωδεκαόροφες και στις εργατικές κατοικίες στην Ξηροκρήνη είναι πάντα αναζωογονητικές! Η περιοχή αυτή ενώ είναι δίπλα στο κέντρο, έχει κρατήσει την ταυτότητα και την αυθεντικότητά της. To δεύτερο spot είναι το παρεκκλήσι του Αγίου Νικολάου στην Σοφούλη. Η μοναδική θέα της πόλης από εκεί με τη θάλασσα μπροστά είναι η αποσυμπίεση μου. Τρίτο και πιο αγαπημένο είναι η νέα μας γειτονιά στην περιοχή των Δώδεκα Αποστόλων που αξιοποιούνται καλαίσθητα όλα τα παλιά συνεργεία της περιοχής από νέους δημιουργούς. Ελπίζω με τον νέο μας χώρο Volume R να συμβάλουμε κι εμείς σε μία όμορφη εξέλιξη της περιοχής αισθητικά και δημιουργικά.

Τι (τραγούδι) ακούμε στα αυτιά μας όταν τριγυρνάμε στα στενά της; Ακούω πολύ μουσική γενικά γιατί είναι πολλές φορές πηγή έμπνευσης στα project που δημιουργώ. Τον τελευταίο καιρό «έχω λιώσει» τα βινύλια των Sault, της Little Simz και των Pulp που είδαμε φέτος live. Το κομμάτι όμως που σημάδεψε άλλο ένα καλοκαίρι είναι η Ηλιαχτίδα της Μelentini και του φίλου μου Βασίλη Ντοκάκη.

Ένα fun fact της Θεσσαλονίκης. Αυτό που χαρακτηρίζει τους Θεσσαλονικείς είναι η άνεση και η ευκολία που έχουν για socializing σε μπαρ, κτλ. Υπάρχει η αίσθηση της φιλοξενίας και της οικειότητας που είναι πολύ fun αν είσαι σε αυτή την διάθεση, πολλές φορές όμως αν δεν είσαι, μπορεί να παρεξηγηθεί!

Ένα new entry στην πόλη που δεν πρέπει να προσπεράσουμε το φετινό χειμώνα… Όπως λένε οι παροιμίες είναι σοφές, κι αν δεν παινέσεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει! Το new entry για φέτος λέγεται Volume R και είναι ο ολοκαίνουριος χώρος που έχουμε στήσει με την σύζυγο μου Georgia Ρ.  Είναι ένα retail design studio, ένα πωλητήριο, μία gallery κι ένας archive χώρος! Είναι η βάση όλων των project που κάνουμε, αλλά κι ένας χώρος εξωστρέφειας που θα παρουσιάζονται αυτά που ασχολούμαστε και μας αντιπροσωπεύουν αισθητικά. Το πωλητήριο είναι μία επιλογή από βινύλια, βιβλία και print γύρω από τέχνη, μόδα, design και μία επιλογή από διακοσμητικά art pieces από νέους designers. Όλα είναι ειδικά επιλεγμένα από την Γεωργία κι εμένα. Η gallery θα παρουσιάζει τις δουλειές νέων καλλιτεχνών που θαυμάζουμε γύρω από την φωτογραφία,την street art και το illustration.


Σμαράγδα Μακρή - Γευσιγνώστρια, Food Expert 

Τι αγαπάτε περισσότερο στη Θεσσαλονίκη; Tη θάλασσα, αυτόν τον υδάτινο ορίζοντα που δροσίζει την πόλη και της δίνει μια μπλε μαγική αύρα. Ένας περίπατος στο παραλιακό μέτωπο της πόλης σε γεμίζει ευφορία και καλή διάθεση καθώς σίγουρα θα συναντήσεις γνωστούς και φίλους να γυμνάζονται με τα παιδιά τους πάνω σε ποδήλατα, άλλους να κάνουν τζόκινγκ ή να βγάζουν τους τετράποδους φίλους τους μια βόλτα. Η Παραλία της Θεσσαλονίκης το βράδυ γεμίζει ζευγαράκια που περπατούν αγκαλιασμένα, πλανόδιους πωλητές με κάθε λογής πραμάτεια και όταν έχει ολόγιομο φεγγάρι, η θάλασσα παίρνει να ασημίζει και η πόλη τότε φαντάζει ακόμα πιο μαγική.


Που γεύεσαι το καλύτερο φαγητό στην πόλη;
Η Θεσσαλονίκη συνεχίζει να διατηρεί την γαστρονομική της ταυτότητα, αυτήν την πολυπολιτισμική ξεχωριστή κουζίνα της, που κυρίως κανείς μπορεί να τη γευτεί στα πολλά ουζερί και ταβέρνες που βρίσκονται διάσπαρτα στην πόλη. Βέβαια υπάρχουν και τα εκλεπτυσμένα εστιατόρια που προσφέρουν την παραδοσιακή κουζίνα της με μια ματιά φρέσκια, καινοτόμα που βασίζεται σε σύγχρονες τεχνικές και γεμίζουν τους γευστικούς κάλυκες με αναπάντεχες νόστιμες εκπλήξεις.

Δεν πρέπει να φύγεις από εδώ αν δεν δοκιμάσεις…
Μπουγάτσα Θεσσαλονικιώτικη, σουτζουκάκια από τα Βομβίδια, τρίγωνα Ελενίδη γεμιστά με βελούδινη κρέμα και φυσικά να πάρεις μαζί σου γλυκά του κουταλιού από το εμβληματικό γλυκοπωλείο Παπαγεωργίου.

Oι πιο ενδιαφέρουσες γειτονιές της πόλης και μια διαδρομή που πρέπει να διασχίσεις; Η Άνω πόλη με το «μπαλκόνι» και την απρόσκοπτη θέα στον Θερμαϊκό κόλπο, τις Βυζαντινές εκκλησίες, την αρχιτεκτονική της, το Επταπύργιο και τα μικρά ουζερί και τις ταβέρνες της. Από εκεί κατηφορίζεις με τα πόδια προς το παραλιακό μέτωπο της πόλης και περνάς μέσα από το Τσινάρι, τον τουρκομαχαλά μιας άλλης εποχής και χάνεσαι στα μικρά σοκάκια όπου χαζεύεις την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της γειτονιάς αυτής που έχει κρατήσει σχεδόν αναλλοίωτο τον παραδοσιακό της χαρακτήρα.

Μια κρυφή γωνιά της;  Ως παιδί του κέντρου θα σας αποκαλύψω την δική μου γωνιά που με ταξιδεύει στο μυσταγωγικό παρελθόν και αυτή είναι το καφέ Μπαζάρ πίσω από την πλατεία Άθωνος, ένα καφέ-μπαρ που μου θυμίζει την παλιά Θεσσαλονίκη καθώς βρίσκεται σε μια από τις πιο παραδοσιακές αγορές της πόλης μας.

Αν η πόλη ήταν μπαχάρι, ποιο θα ήταν;
Το πιο σημαντικό αρωματικό που μπαίνει σε ένα από τα πιάτα του σύνθετου εδεσματολογίου της πόλης, το Χουνκιάρ Μπεγεντί, το σιγομαγειρεμένο μοσχαράκι με μπαχάρι, δάφνη και άλλα μυστικά σερβιρισμένο με πουρέ μελιτζάνας φτιαγμένο με μπεσαμέλ.


Σωτήρης Ευαγγέλου - Executive Chef 

Τι αγαπάτε περισσότερο στη Θεσσαλονίκη; Στην πόλη αγαπώ περισσότερο τους ανθρώπους. Αγαπώ την απλότητα και την ευθύτητα τους. Γνωστοί και άγνωστοι, που θα σου πουν μια καλημέρα και θα πιάσουν κουβέντα στον δρόμο, απλά γιατί έτυχε να τους μαγειρέψεις. Αγαπώ πολύ και τους φίλους, που θα σε πάρουν με την πρώτη ευκαιρία να σε προσκαλέσουν σε ένα τραπέζι που κρατάει για ώρες.

Που γεύεσαι το καλύτερο φαγητό εδώ; Στις μικρές ταβέρνες της πόλης και στα ταπεινά εστιατόρια. Στα μέρη αυτό που μπορώ και συναντώ τους φίλους μου. Το φαγητό εκεί παίρνει άλλη αξία. Έχει μεγάλη σημασία για εμένα να μοιράζομαι το τραπέζι με ανθρώπους που αγαπώ.

Δεν πρέπει να φύγεις από αυτήν την πόλη αν δεν δοκιμάσεις… Το σημαντικότερο είναι ότι δεν πρέπει να φύγεις από αυτήν την πόλη. Αλλά σε περίπτωση που πρέπει, τότε σίγουρα δεν πρέπει να χάσεις, τα τρίγωνα πανοράματος, το κουλούρι, το τσουρέκι, το αρμενοβίλ.

Αν η πόλη ήταν φαγητό, αυτό θα ήταν
τα σουτζουκάκια. Είναι ένα πιάτο που φέρει ιστορία και παράδοση. Μια συνταγή με πολλά μυστικά , μιας και ο καθένας μας έχει την εκδοχή που του αρέσει περισσότερο. Είναι μια πολύπλοκη γεύση και η Θεσσαλονίκη έχει φροντίσει να την αναδείξει με τον καλύτερο τρόπο.


Φαίη Καζαντζίδου - Art Director και Συνδιοργανώτρια & Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ "Bring Your Chair"

Τι αγαπάτε περισσότερο στη Θεσσαλονίκη; Η Θεσσαλονίκη είναι μια νεανική και σύγχρονη πόλη, γεμάτη ζωή, που δεν κοιμάται ποτέ. Αυτό που αγαπώ περισσότερο είναι η περίοδος που διεξάγεται το Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Ντοκιμαντέρ, όταν η πόλη μεταμορφώνεται για να υποδεχτεί Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες. Μια μαγική αύρα διαχέεται στην ατμόσφαιρα, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της.

Μοιραστείτε μαζί μας ένα secret spot της πόλης. Θα ξεχωρίσω τον Πύργο Τριγωνίου, όπου η θέα στην πόλη σου «κόβει την ανάσα» και κλείνοντας τα μάτια μεταφέρεσαι σε μια άλλη εποχή.

Για κάποιον επισκέπτη, ποια είναι τα τρία must-do που δεν πρέπει να χάσει; Ο επισκέπτης έχει πολλά να δει και να κάνει στη Θεσσαλονίκη, ανάλογα με τα ενδιαφέροντά του. Θα συνιστούσα μια επίσκεψη στα παλαιοχριστιανικά και βυζαντινά μνημεία της πόλης, τα οποία η UNESCO έχει ανακηρύξει ως Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Ανάμεσά τους, οι εκκλησίες μοναδικής αρχιτεκτονικής και ομορφιάς, όπως η Αχειροποίητος και οι Άγιοι Απόστολοι με τα εξαιρετικά ψηφιδωτά τους, καθώς και ο Άγιος Νικόλαος Ορφανός με τις εντυπωσιακές τοιχογραφίες του. Επιπλέον, μια επίσκεψη στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης είναι απαραίτητη, καθώς φιλοξενεί την περίφημη Συλλογή Κωστάκη, τη σημαντικότερη συλλογή έργων της Ρωσικής Πρωτοπορίας εκτός Ρωσίας. Τέλος, προτείνω να απολαύσει κανείς το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα στο λιμάνι της πόλης, χαλαρώνοντας και γαληνεύοντας την ψυχή του.

Μια Θεσσαλονικιά δεν αποχωρίζεται ποτέ... τον Αθηναίο της.

Αγαπημένοι χώροι τέχνης στην πόλη; Η Θεσσαλονίκη διαθέτει πολλούς ενδιαφέροντες χώρους τέχνης με μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις. Ανάμεσά τους, το MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Συλλογές Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, το Μουσείο Φωτογραφίας, και η Γκαλερί Αθανασιάδου προσφέρουν μια αντιπροσωπευτική εικόνα για όσους έχουν περιορισμένο χρόνο. Τέλος, συνιστάται ανεπιφύλακτα να παρακολουθήσετε μια εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για μια μοναδική πολιτιστική εμπειρία.

Δεν πρέπει να φύγεις από αυτήν την πόλη αν δεν δοκιμάσεις… Τι να πρωτοδοκιμάσει κανείς σε μια πόλη που αποτελεί από μόνη της γαστρονομικό προορισμό. Ξεχωρίζω την μπουγάτσα του Φίλιππου Μπαντή, ένα μαγαζί το οποίο βγάζει τους επισκέπτες λίγο πιο έξω από το κέντρο της πόλης. Τα πεντανόστιμα σουτζουκάκια της Διάβασης συνοδευόμενα από ρωσική σαλάτα. Τέλος αξίζει να δοκιμάσετε την Lemon pie του ζαχαροπλαστείου Μουρούζη και το σουφλέ σοκολάτας από την Sugarela. Και μια φιλική σύσταση προς τους επισκέπτες: μη ζυγιστείτε μόλις επιστρέψετε στο σπίτι σας!


Φίλη Ζελελίδου - Marketing and Communication Manager του Mediterranean Palace Hotel

Τι αγαπάτε περισσότερο στη Θεσσαλονίκη; Την απλότητα σε όλες της, τις εκδοχές. Με τάση για ανάπτυξη, παραμένει μια ρομαντική πόλη που προσφέρει απλές αλλά ποιοτικές επιλογές, από μια βόλτα στην Παραλία το ηλιοβασίλεμα μέχρι θερινό σινεμά ανάμεσα σε πολυκατοικίες.

Μοιραστείτε μαζί μας ένα secret spot της πόλης. Νέο αγαπημένο μου spot είναι το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Εκτός από ενδιαφέρουσες εκθέσεις από καταξιωμένους καλλιτέχνες, φιλοξενεί σύγχρονα μουσικά events και δημιουργούν μια μοναδική ατμόσφαιρα.

Ένα fun fact της Θεσσαλονίκης. Υπάρχει η πεποίθηση πως οι περισσότερες «φευγάτες» ιδέες και τα πιο σύγχρονα πρότζεκτ, δοκιμάζονται στη Θεσσαλονίκη πριν ταξιδέψουν για την πρωτεύουσα και γίνουν μόδα. Λένε πως αν κάτι πάρει το βάπτισμα του πυρός εδώ, η επιτυχία είναι δεδομένη.


Για κάποιον επισκέπτη, ποια είναι τα τρία must-do που δεν πρέπει να χάσει;
Μια full-day στη Θεσσαλονίκη περιλαμβάνει χειροποίητα κρουασάν από τον pastry Chef του Mediterranean Palace, παραλιακή ποδηλατάδα από το λιμάνι μέχρι την πλαζ της Αρετσούς και βραδινά κοκτέιλ στη Βαλαωρίτου.

To καλύτερο μέρος για να μείνει κανείς στη Θεσσαλονίκη;
Εξαρτάται τις ανάγκες του καθενός και τις περιοχές στις οποίες κινείται. Προσωπικά απολαμβάνω πολύ τη νέα παραλία, γιατί ενώ βρίσκεσαι στον αστικό ιστό, απολαμβάνεις τα θετικά μιας παραδοσιακής γειτονιάς χωρίς να είσαι στο κέντρο της πόλης.

Τι δεν αποχωρίζεται μια Θεσσαλονικιά;
Tote bag με emergency νεσεσέρ κι ένα ζευγάρι αθλητικά, γιατί ποτέ δεν ξέρεις εάν θα προλάβεις να επιστρέψεις στο σπίτι, πριν την καθημερινή προπόνηση.

Η καλύτερη θέα στην πόλη βρίσκεται…
Στην Άνω Πόλη και το Σέιχ-Σου, εκεί που ο ορίζοντας είναι στην κατάλληλη απόσταση για να εντοπίσεις όλα τα κτίρια σύμβολα της πόλης και έχοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα να ατενίσεις τη θέα στο Θερμαϊκό.