fbpixel

Search icon
Search
An insider guide to: Κύθηρα με τη Madame Ginger
TRAVEL

An insider guide to: Κύθηρα με τη Madame Ginger

Η γνωστή food creator μοιράζεται μαζί μας τους θησαυρούς αυτού του τόπου


Ο περισσότερος κόσμος τη φωνάζει “Madame Ginger”, αλλά στις προσωπικές της στιγμές είναι απλά η Μαριλού. Μαγειρεύει βιώσιμα για το δικό της πιστό κοινό, τα Gingerakia της, και οι γευστικές της εμπνεύσεις πάντα μας ενθουσιάζουν. Λατρεύει την Κυψέλη, την περιοχή όπου μεγάλωσε και στην οποία μετά από πολλά χρόνια επέστρεψε για να φτιάξει το Madame Gigner’s Food Studio, αλλά και τα καλοκαίρια, τα ήσυχα, σε μέρη με γαστρονομικούς θησαυρούς, για τους οποίους αναζητάμε τη γνώμη της.

THE ISLAND Τα Κύθηρα είναι από τα νησιά όπου το μάτι σου χορταίνει όμορφα τοπία, ηρεμεί το μυαλό σου κι έχουν μια γοητευτική μελαγχολία που θυμίζει πίνακες του Van Gogh. Είναι ένα νησί ιδανικό για όσους αγαπούν την οδήγηση και τις μεγάλες διαδρομές και κυρίως για όσους αναζητούν την ηρεμία. Όμως, σε αυτό το μέρος θα ζήσεις και ακραίες αντιθέσεις. Μπορεί να πετύχεις μια παραλία ασφυκτικά γεμάτη με οικογένειες και παραδίπλα μία άλλη όπου επικρατεί η απόλυτη ησυχία. Είναι απίστευτο! Όπως όλα τα νησιά πλέον, τα Κύθηρα είναι πανέμορφα και ήσυχα τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο. Βέβαια, επειδή είναι αρκετά μεγάλο νησί, είναι ευχάριστα και τον Αύγουστο, αλλά δε θα γλιτώσεις τις κρατήσεις στα εστιατόρια αρκετές μέρες νωρίτερα ή το κυνήγι της ξαπλώστρας στις οργανωμένες παραλίες.

prasini-limni1-scaled.jpg
Πράσινη Λίμνη


M
UST VISIT Παίρνοντας το glass bottom καραβάκι αξίζει μια επίσκεψη στο νησάκι Χύτρα και κολύμπι στις σπηλιές του. Ο καπετάνιος, ο Σπύρος, λέει υπέροχες ιστορίες για το νησί, ενώ η καλύτερη ώρα για να ξεκινήσετε την περιήγηση είναι λίγο πριν από το ηλιοβασίλεμα.

TOP SECRET Ο Φάρος του Μουδαρίου, που βρίσκεται στο Ακρωτήρι Σπαθί από το 1857, είναι ο κρυφός παράδεισος των Κυθήρων που μόνο οι locals γνωρίζουν. Έχει αρκετό χωματόδρομο να διανύσετε μέχρι να φτάσετε ως εκεί, αλλά η θέα θα σας ανταμείψει στο 100%.

lemonokipos.jpg
Εστιατόριο - Ο Λεμονόκηπος


L
OCAL FLAVORS Τα αγαπημένα μου εστιατόρια είναι η Φαμίλια, με νόστιμα μαγειρευτά και μια πολύ ενδιαφέρουσα λίστα κρασιών, και η Ψωμολαδέα που σερβίρει μια πολύ νόστιμη και δημιουργική νησιώτικη κουζίνα. Πέρυσι, φάγαμε ωραία στην Κάππαρη στο Καψάλι, στο Καφενείο του Χαλικόκου στα Πιτσινιάνικα και στον Λεμονόκηπο στον Καραβά με την υπέροχη θέα. Για τέλειες πίτες, για πρωινό στον φούρνο, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τους Καρβουνάδες. Μετά το βραδινό φαγητό, πηγαίνετε για ποτό στο Αραχτοπωλείο στον Αβλέμονα ή διασκεδάστε σε κάποιο από τα πολύ ενδιαφέροντα live που διοργανώνει το Αστικόν στον Ποταμό.

6c5b3880-e6bb-49fb-904b-b98d54c16624.jpg
Φόρος Μουδαρίου


H
IDDEN GEMS Από μαγαζιά, αναζητήστε το βοτανοθεραπείο Ελίχρυσος στον Ποταμό. Η Sara, φαρμακευτική βοτανολόγος, φτιάχνει εκπληκτικά καλλυντικά αλλά και θεραπευτικές κρέμες με βότανα από το νησί και όλη την Ελλάδα. Ακόμα, μη φύγετε αν δεν πάρετε παξιμάδια από την οικογένεια Καραβά. Προτιμήστε να επισκεφτείτε το αρτοποιείο-μουσείο τους στο ομώνυμο χωριό και να πιείτε τον καφέ σας στη δροσερή αυλή τους. Ακόμα, σας προτείνω να δοκιμάσετε οπωσδήποτε τη λαδοπαξίμαδα, το πικάντικο και το γλυκό παξιμάδι με το αμύγδαλο.


Island Inspiration


castle-of-chora-kythira-spathumpa.jpg
Χώρα των Κυθήρων


Νομίζω ότι τα Κύθηρα είναι το ιδανικό μέρος για να ξεκινήσει κανείς να διαβάζει ποίηση. Note to self!

Μία από τις must γεύσεις που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσει κάποιος πριν φύγει από το νησί είναι η πάστα μύλου -από τον μύλο και όχι τα μήλα-, ένα παραδοσιακό γλυκό με σιμιγδάλι, αμύγδαλο και γλάσο.

Όσο για τα αναμνηστικά που αξίζει να πάρετε μαζί σας, ένα μπουκέ- το αποξηραμένος Ελίχρυσος είναι το ιδανικό δώρο τόσο για τον εαυτό σας όσο και για τους αγαπημένους σας.