fbpixel

Search icon
Search
Η Ελλάδα διεκδικεί την 3η θέση στη λίστα με τους ομορφότερους προορισμούς στον κόσμο για το 2024
TRAVEL

Η Ελλάδα διεκδικεί την 3η θέση στη λίστα με τους ομορφότερους προορισμούς στον κόσμο για το 2024

Η χώρα μας βρίσκεται γι' άλλη μια φορά στο επίκεντρο


Κάθε εποχή, ιδίως τα καλοκαίρια, η Ελλάδα αποτελεί πόλο έλξης για visitors από κάθε γωνιά του κόσμου, που καταφθάνουν σε αυτή, θέλοντας να γνωρίσουν από κοντά τους μαγικούς προορισμούς της. Η χώρα μας φημίζεται για τα πανέμορφα νησιά της -μικρά και μεγάλα- και βλέπει συνεχώς τα βλέμματα να στρέφονται πάνω της. Πέρα από τα γοητευτικά σημεία της, είναι η ζεστή φιλοξενία των ντόπιων που κάνει τους επισκέπτες να επιστρέφουν σε αυτήν. 

Αυτήν τη στιγμή, όλοι μιλούν για τη λίστα του Condé Nast Traveler με τους πιο όμορφους προορισμούς του κόσμου για το 2024, όπου η Ελλάδα κατακτά την 3η θέση, ενώ στη 2η βρίσκεται η Ιταλία και στην πρώτη η Ιαπωνία. Ανάμεσα στις 19 χώρες, η δική μας δε θα μπορούσε να μην πρωταγωνιστεί από τις προτάσεις του διεθνούς ταξιδιωτικού περιοδικού, καθώς είναι πολλές οι φορές που την εκθειάζει στα άρθρα της για την απερίγραπτη ομορφιά που τη χαρακτηρίζει.

Η Ελλάδα στην 3η θέση της λίστας

shutterstock-2361054665.jpg
Πάρος

Το Condé Nast Traveler καταγράφει συγκεκριμένα για την Ελλάδα: «Η Ελλάδα προσελκύει αριθμούς-ρεκόρ τουριστών, και τα κρυστάλλινα νερά του Αιγαίου μας καλούν πίσω σε μερικά από τα αγαπημένα νησιά στον κόσμο: στη σαν καρτ-ποστάλ Σαντορίνη, στη μυθολογική Μύκονο και στην τεράστια Κρήτη, με την αναδυόμενη αμπελουργική της σκηνή».

Και συνεχίζει: «Αυτός ο κατάλογος των ονειρεμένων νησιών διευρύνεται διαρκώς, με όλο και περισσότερους επισκέπτες να επιλέγουν την Πάρο, την Ύδρα χωρίς αυτοκίνητα, την ευχάριστα απομονωμένη Ζάκυνθο, τη γεμάτη παραλίες Ίο και την άγρια, ανεμοδαρμένη Τήνο. Και φροντίστε να μην αγνοήσετε την Αθήνα».

shutterstock-2255032683.jpg
Ζάκυνθος


Αναφορικά με την πρωτεύουσα και τα must-visit σημεία της, έγραψε: «Καθώς ανοικοδομήθηκε μετά από μια παραλυτική κρίση χρέους, η αρχαία πόλη ήγειρε σε μια δημιουργική ενέργεια που έχει δημιουργήσει εστιατόρια, πρωτοποριακές γκαλερί και μοντέρνα ξενοδοχεία που κατατάσσουν την Αθήνα στις απροσδόκητα πιο cool πρωτεύουσες της Ευρώπης».

shutterstock-2449026059.jpg
Αθήνα


Τέλος, σημείωσε σχετικά με τα Ζαγοροχώρια, την Πίνδο: «Και όσοι αναζητάτε πραγματικά μια περιπέτεια -έστω και αργή- σκεφτείτε ένα ταξίδι στα Ζαγοροχώρια, μια συλλογή από 46 παραδοσιακά πέτρινα χωριά διάσπαρτα γύρω από την οροσειρά της Πίνδου στο απόκρημνο βορειοδυτικό τμήμα της Ελλάδας. Εκεί είναι πιο πιθανό να συναντήσετε κυνηγούς τρούφας, φυσικές πηγές και μοναστήρια με ορθόδοξες τοιχογραφίες παρά πάρτι στον ήλιο».

Ιταλία και Ιαπωνία στην κορυφή

shutterstock-2399838039.jpg
Ρώμη

Στη δεύτερη θέση φιγουράρει η Ιταλία, με τη Ρώμη, το Μιλάνο και τη Φλωρεντία να βρίσκονται on top, ενώ από τη λίστα δε λείπουν οι μαγευτικές παραλίες και τα νησιά της. Και φυσικά την πρωτιά διεκδικεί η Ιαπωνία, ως ο πιο δυναμικά αναπτυσσόμενος προορισμός μεταξύ των ταξιδιωτών της Gen Z.

shutterstock-2441502529.jpg
Λίμνη Ashi, Honshū, Ιαπωνία
Τη λίστα συμπληρώνουν...

4. Ιρλανδία

5. Νέα Ζηλανδία

6. Ισπανία

7. Πορτογαλία

8. Νορβηγία

9. Ελβετία

10. Τουρκία

11. Αυστραλία

12. Ισλανδία

13. Κροατία

14. Γερμανία

15. Ηνωμένο Βασίλειο

16. Νότια Αφρική

17. Αυστραλία

18. Σρι Λάνκα

19. Γαλλία

Κεντρική φωτογραφία: Ύδρα