fbpixel

Search icon
Search
 Μια αριστουργηματική κατοικία στις ακτές του Bodrum γίνεται υπόδειγμα υψηλής αισθητικής
INTERIORS

Μια αριστουργηματική κατοικία στις ακτές του Bodrum γίνεται υπόδειγμα υψηλής αισθητικής

To Ladybug House υπογράφει η interior designer Yesim Kozanli


Φωλιασμένο στην περιοχή του Bodrum της Τουρκίας, το Ladybug House σχεδιάστηκε από τη διάσημη interior designer και αρχιτέκτονα Yesim Kozanli και το γραφείο της. Η σύγχρονη κατασκευή Βρίσκεται σε οικόπεδο 7.500 m2 (8 στρέμματα) με θέα στη θάλασσα και περιλαμβάνει δύο ξενώνες, ένα σπίτι στην πισίνα, πολλές βεράντες κι ένα χώρο θερμοκηπίου, το καθένα σχολαστικά σχεδιασμένο για να προσφέρει μια απαράμιλλη εμπειρία διαβίωσης. Αντλώντας έμπνευση από τα γαλήνιας αισθητικής στιλ Japandi και Wabi-Sabi, το Ladybug House ενσωματώνει την απλότητα, τη λειτουργικότητα και την κομψότητα

apr-yesim-konzanli-ladybug-house-27-o7bUY.jpg


O πρωταρχικός στόχος ήταν να δημιουργηθεί ένα ευρύχωρο και αναζωογονητικό καταφύγιο, όπου το φυσικό φως αλληλεπιδρά με τους άνετους χώρους, ενισχύοντας μια ισχυρή σύνδεση με τη φύση. Το Ladybug House συγχωνεύεται αρμονικά με το φυσικό του περιβάλλον μέσω ενός συνδυασμού γυαλιού, πέτρας, σκυροδέματος και ξύλου, που τονίζονται από ζεστούς γκρι τόνους. 

apr-yesim-konzanli-ladybug-house-25-b6mYI.jpg


Η καινοτόμος μονοκατοικία, με συνδυασμένη συνολική επιφάνεια 2000 m2, όχι μόνο μεγιστοποιεί την επαφή με τη φύση αλλά επιτρέπει σε κάθε χώρο διαβίωσης να είναι ευάερος και ιδιωτικός. Οι προεξοχές στη χαλύβδινη οροφή προσθέτουν ένα γλυπτικό βάθος στην αρχιτεκτονική του κτιρίου, δημιουργώντας σκιασμένες και φωτισμένες περιοχές ενώ μεγιστοποιούν την πανοραμική θέα του τοπίου. 

Η Yesim Kozanli Architecture & Interior Design ενστερνίζεται τη βιωσιμότητα ως βασική αρχή και κατά συνέπεια το Ladybug House ενσωματώνει χαρακτηριστικά οικολογικής συνείδησης, όπως ηλιακούς συλλέκτες κι ευρηματικές αρχιτεκτονικές λύσεις, όπως η συλλογή βρόχινου νερού. Ο σχεδιασμός λαμβάνει υπόψην τη φυσική κεκλιμένη τοπογραφία του τόπου και έγινε με τέτοιον τρόπο ώστε να επιτρέπει τον φυσικό αερισμό. Τα μπάζα που προέκυψαν επαναχρησιμοποιήθηκαν ως πρώτη ύλη στον εξωραϊσμό. Η χρήση οργανικών υλικών και η τεχνολογία έξυπνου σπιτιού ελαχιστοποιεί τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις ενώ ελαχιστοποιεί την ενεργειακή eWiciency. 

apr-yesim-konzanli-ladybug-house-3-plvDv.jpg


Σχεδιασμένο για να συνδέει με ιδανικό τρόπο τα όρια μεταξύ εσωτερικής και εξωτερικής διαβίωσης, το Ladybug House διαθέτει λειτουργικές προσόψεις και συρόμενες πόρτες, επιτρέποντας απρόσκοπτες μεταβάσεις μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού χώρου. Το ύψος της οροφής των 4,5 μέτρων δημιουργεί ένα εκτεταμένο περιβάλλον διαβίωσης, δημιουργώντας μια γαλήνια όαση για τους ιδιοκτήτες. 

Το Ladybug House ξεπερνά τα όρια της συμβατικής αρχιτεκτονικής, χρησιμοποιώντας μια συμφωνία σχεδιασμού, φύσης και βιωσιμότητας. Από τη γλυπτική του σιλουέτα έως τους χώρους διαβίωσής του, κάθε πτυχή του έργου αντικατοπτρίζει τη δέσμευση της Yesim Kozanli Architecture & Interior Design για την αριστεία και τον βαθύ σεβασμό για το περιβάλλον.

apr-yesim-konzanli-ladybug-house-20-9fLhp.jpg

About

Η Yesim Kozanlı, η ιδρύτρια της Yesim Kozanlı Architecture and Interior Design, είναι γνωστή για το καινοτόμο όραμά της και τη μοντέρνα προσέγγισή της. H Yeşim αποφοίτησε ως διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων από το Πανεπιστήμιο Bilkent το 1994 και στη συνέχεια ίδρυσε το ομώνυμο στούντιο στην Κωνσταντινούπολη. Το 2024, η βραβευμένη designer γιορτάζει την 30η επέτειο του πρακτορείου της. Με μια ακλόνητη δέσμευση στη δημιουργικότητα και τη λειτουργικότητα, καθώς και στην καινοτομία και τον νεωτερισμό, ο Yesim Kozanlı έχει διαπρέψει ως πολυεπιστημονικός σχεδιαστής. Κατά τη διάρκεια τριών δεκαετιών, έχει δημιουργήσει μια κληρονομιά από εξαιρετικά έργα, βελτιώνοντας την τεχνογνωσία της στους τομείς της φιλοξενίας, της κατοικίας και των επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο.

Ανακαλύψτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες του σπιτιού!