fbpixel

Search icon
Search
Οι τάσεις στα φορέματα που δεν θα αποχωριζόμαστε το φθινόπωρο
TRENDS & CATWALKS

Οι τάσεις στα φορέματα που δεν θα αποχωριζόμαστε το φθινόπωρο

Το go to κομμάτι επιστρέφει πιο ανανεωμένο από ποτέ


Αναζητώντας τις τάσεις στη μόδα που θα μας απασχολήσουν τους επόμενους μήνες, δε γίνεται να μην στρέψουμε το ενδιαφέρον μας στα φορέματα. Κι ενώ οι φούστες και τα σχέδια τους φαίνεται να έχουν κλέψει λίγο από τη δόξα τους, τα dresses θα αποτελούν πάντοτε must haves της γυναικείας συλλογής. 

Μπορεί στις F/W 24 πασαρέλες να μην είδαμε σχέδια, τα οποία δεν έχουμε ξαναδεί, ωστόσο οι προτάσεις που παρουσιάστηκαν εμφάνισαν μια μεγάλη ποικιλία για όλα τα γούστα, ανεξαρτήτως στιλ και ηλικία.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τα σχέδια που θα κυριαρχήσουν τους επόμενους μήνες!

Polka dots 

7e1c266225e13e7ae1da0254f7c157ce.jpg
Image source: @whowhatwear

Σε περίπτωση που δεν το έχετε αντιληφθεί, τα polka dots είναι μία από τις μεγαλύτερες τάσεις του φθινοπώρου. Γι' αυτό θα τα συναντάμε συνεχώς! Το συγκεκριμένο print μεταφέρεται και στα φορέματα, χαρίζοντας μια πιο ρομαντική και παιχνιδιάρικη διάθεση στην εικόνα μας. Μπορείτε να αντλήσετε έμπνευση από το mini design της Lady Gaga στο Venice Film Festival, αναδεικνύοντας τη πιο sexy πλευρά του εαυτού σας. Από την άλλη πλευρά, θα το συναντήσετε και σε πιο midi εκδοχές που θα σας συνοδεύσουν day to night. 

Leather 

f1a1583a6b9dee8f43576853afc0e8ee.jpg

Τα δερμάτινα φορέματα πρωταγωνίστησαν στις Fall/Winter 2024 collections και μας υπενθύμισαν ότι το leather θα είναι πάντοτε ένα από τα υφάσματα του χειμώνα. Μας βοηθάει μ' έναν πολύ εύκολο τρόπο να αναδείξουμε τον πιο rock χαρακτήρα μας. Ωστόσο, τα σχέδια της φετινής σεζόν αντανακλούν τη θηλυκότητα που διακατέχει κάθε γυναίκα. Από leather shirt dresses μέχρι κομμάτια με τιράντες που συνδυάζονται μοναδικά με πουκάμισα, έχει έρθει η στιγμή να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει και να το απογειώσετε. 

Sheer 

29870080831595f359313f6a3ea9d58a.jpg

Διαφάνειες, διαφάνειες, διαφάνειες! Διαφάνειες παντού... Αν κάτι μας έχει μάθει η μόδας των προηγούμενων σεζόν είναι ότι τα sheer κομμάτια, εκτός από sexy μπορούν να γίνουν και απόλυτα cool. Η περίοδος που διανύουμε λέει ένα μεγάλο "Ναι" στα sheer dresses, ανεξαρτήτως ώρας και περίστασης κατά τη διάρκεια της ημέρας. Για πιο formal looks φορέστε απλά το φόρεμά σας και συνδυάστε το μ' ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνα, σανδάλια ή slingbacks. Στον αντίποδα, αν δεν επιθυμείτε να το αποχωριστείτε ούτε τις πρωινές ώρες δεν έχετε παρά να το συνδυάσετε με πλεκτά πουλόβερ ή hoodies και μπαλαρίνες ή sneakers.

Scarf 

684c81dddc302c1b27b002d3da7b1d86.webp
Image source: @pinterest

Τα scarf dresses αποτελούν ένα από τα διαχρονικά κομμάτια της γυναικείας συλλογής και μπορεί να σταθεί σε όλες τις εποχές. Η φετινή τάση, επιβάλλει σατέν μακριά φορέματα σε στενή γραμμή και one shoulder στοιχεία. Είναι από τα σχέδια που δεν χρειάζονται ιδιαίτερη προσπάθεια για να αναδειχθούν. Αρκούν μερικές πινελιές, όπως διακριτικά κοσμήματα κι ένα chic ζευγάρι παπουτσιών για να βγάλουν τον καλύτερό τους εαυτό.