fbpixel

Search icon
Search
Facial Exercises: 3 ασκήσεις για το πρόσωπο που όντως δουλεύουν
HAIR & NAILS

Facial Exercises: 3 ασκήσεις για το πρόσωπο που όντως δουλεύουν

Σμιλεύστε το πρόσωπό σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο


Κι όμως, γνωρίζατε ότι όπως γυμνάζουμε το σώμα μας μπορούμε να κάνουμε το ίδιο και για το πρόσωπο μας; Μπορείτε να κάνετε αυτές τις ασκήσεις ως μια πλήρη προπόνηση ή ως μικρές συνεδρίες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Εάν το εντάξετε τακτικά μέσα στην εβδομάδα σας - επαναλαμβάνοντας κάθε κίνηση 10 φορές για δύο με τρία σετ - θα δείτε σίγουρα διαφορά. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να κάνετε προθέρμανση πρώτα με μερικές περιστροφές των ώμων, κύκλους του κεφαλιού και διατάσεις του αυχένα και να τοποθετήσετε ένα καλό face oil στα χέρια σας για την υπόλοιπη «προπόνηση».

1// Τράβηγμα βλεφάρων

shutterstock-2034483746.jpg

Πρόκειται για μία εξαιρετική πρωινή προπόνηση προσώπου, αλλά λειτουργεί κι εξίσου καλά στο τέλος κάθε εργάσιμης ημέρας, φωτίζοντας τα μάτια σας. Πώς θα το κάνετε: Λυγίστε τον δείκτη, έτσι ώστε να μοιάζει με γάντζο, και τοποθετήστε την πλευρά κατά μήκος του κάτω μέρους του φρυδιού και κρατήστε το στη θέση του. Στη συνέχεια, κλείστε τα μάτια σας, κρατήστε τα για ένα καλό μέτρημα 1-2 λεπτών και ανοίξτε τα. Θα πρέπει να αισθανθείτε ένα μικρό τράβηγμα - όχι ένα έντονο τέντωμα - στο άνω βλέφαρο.

2// Πίεση πιγουνιού 

shutterstock-2004635237.jpg

Το «αντίδοτο» σε μια ζωή που την περνάμε κοιτάζοντας συσκευές, αυτή η άσκηση στοχεύει και απελευθερώνει τους μύες του αυχένα. Καθισμένοι όρθιοι, τοποθετήστε ένα δάχτυλο στο κέντρο του πηγουνιού σας και πιέστε το προς τα πίσω στο λαιμό - δεν αποτελεί και την πιο κολακευτική στάση, καθώς σας δημιουργήσει το ανεπιθύμητο double chin, αλλά κρατήστε το για λίγα λεπτά, αφήστε το και επαναλάβετε. Σίγουρη ανακούφιση από τους πόνους στον αυχένα.

3// Face knuckling (Μασάζ στις αρθρώσεις προσώπου)

shutterstock-1776790811.jpg

Κάντε τα χέρια σας γροθιές και δουλέψτε τις αρθρώσεις του προσώπου σας σε κύκλους. Φροντίστε να κινείστε προς τα πάνω και προς τα έξω από το πηγούνι μέχρι τη γραμμή του σαγονιού: από τις γωνίες του στόματος προς τα αυτιά, τις πλευρές της μύτης προς τους κροτάφους και στη συνέχεια σε μικρότερους κύκλους για να μετακινηθείτε πάνω από το μέτωπο, κάτι που είναι πιο εύκολο να κάνετε και όταν ξεβάφεστε μετά από μια κουραστική ημέρα.