fbpixel

Search icon
Search
SKG Stories: Οι Haha Nomads μάς ξεναγούν στη δική τους Θεσσαλονίκη μέσα από 10+1 στάσεις
SKG STORIES

SKG Stories: Οι Haha Nomads μάς ξεναγούν στη δική τους Θεσσαλονίκη μέσα από 10+1 στάσεις

Ο Κωνσταντίνος και η Νίκη, που εργάζονται ως ψηφιακοί νομάδες γυρίζοντας τον κόσμο, μοιράζονται μαζί μας τα αγαπημένα τους spots στην πόλη


Ο Κωνσταντίνος και η Νίκη, γνωστοί μέσω των social media ως Haha Nomads, κάνουν πραγματικότητα το όνειρό τους, γυρίζοντας τον κόσμο ως ψηφιακοί νομάδες. Το πάθος τους να γνωρίζουν νέους πολιτισμούς και διαφορετικές κουλτούρες ολοένα και μεγαλώνει και σίγουρα θα έχει τύχει να δείτε κάποιο από τα TikToks τους σε κάποια γωνιά του πλανήτη όπου βρίσκονται σχεδόν καθημερινά. Αυτήν την περίοδο είναι στην Ελλάδα, αλλά σύντομα θα μεταβούν ξανά στη Λατινική Αμερική, ενώ στο μέλλον θα ήθελαν να επισκεφθούν χώρες της Ασίας και της Αφρικής.

Παρακάτω, οι ίδιοι μάς συστήνονται καλύτερα και μας ξεναγούν στη δική τους Θεσσαλονίκη -την πόλη απ' όπου κατάγονται- μέσα από 10+1 στάσεις...

Who is Who


Γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε στη Θεσσαλονίκη. Η αγάπη μας για τα ταξίδια προέκυψε όταν ζούσαμε στο Ρίο ντε Τζανέιρο και αρχίσαμε να ταξιδεύουμε σε διάφορες πολιτείες της χώρας μεταξύ του 2020-2022. Συνολικά επισκεφθήκαμε 12 πολιτείες και τότε ήταν που αρχίσαμε να σκεφτόμαστε τρόπους ώστε να καταφέρουμε να ταξιδεύουμε μόνιμα.

Το να εργάζεσαι ως digital nomad προσφέρει μεγάλη ελευθερία, καθώς επιτρέπει να συνδυάζεις την εργασία με την εξερεύνηση νέων πολιτισμών και τόπων.

Αυτός ο τρόπος ζωής μάς έχει μάθει την αξία της αυτοδιαχείρισης και της προσαρμοστικότητας. Μαθαίνουμε να διαχειριζόμαστε αποτελεσματικά τον χρόνο και τα οικονομικά μας, να προσαρμοζόμαστε σε νέες καταστάσεις και να δουλεύουμε ανεξάρτητα. Παράλληλα, αποκτούμε αυτοπεποίθηση, ανοιχτό μυαλό και τη δυνατότητα να χτίζουμε νέες σχέσεις και συνεργασίες.

arkhio-lipsis-EPVFQ.webp


Ο
ι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε ως ψηφιακοί νομάδες περιλαμβάνουν την αβεβαιότητα, την απομόνωση από φίλους και οικογένεια, τις δυσκολίες στην πρόσβαση σε αξιόπιστο διαδίκτυο και την ανάγκη για συνεχή οργάνωση και πακετάρισμα της βαλίτσας μας.

Το καλύτερο κομμάτι είναι η δυνατότητα να εργαζόμαστε από οπουδήποτε, η ευκαιρία να ανακαλύπτουμε νέα μέρη και κουλτούρες και η ευελιξία να διαμορφώνουμε το πρόγραμμά μας σύμφωνα με τις προσωπικές μας προτιμήσεις.

Το πρώτο μας μεγάλο ταξίδι ήταν στο Μαϊάμι και στο Μεξικό όπου μείναμε για 5 εβδομάδες.

Και το πιο πρόσφατο ήταν στην πανέμορφη Κρήτη.

Το ταξίδι που έχει μείνει χαραγμένο στην καρδιά μας ήταν σε ένα υπέροχο τροπικό νησάκι της Βραζιλίας, το οποίο ονομάζεται Ilha Grande.


About Thessaloniki


Η αγαπημένη μας γειτονιά στη Θεσσαλονίκη είναι το κέντρο, όπου γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε.

Το σημείο της πόλης όπου έχουμε την πιο ξεχωριστή ανάμνηση είναι κάπου στην οδό Μητροπόλεως.

shutterstock-503704417.jpg
Μητρόπολη


Έ
να εστιατόριο όπου απολαμβάνουμε να τρώμε είναι το Χάλαρο στην Καλαμαριά.

Λατρεύουμε τις σαλάτες από το Κρητικό περιβόλι. Ολόφρεσκες και πεντανόστιμες!

347607269-783465756960535-8649525154812672208-n.jpg
Pastaflora Darling


Γ
ια ποτό πηγαίνουμε στo Pastaflora Darling ή παίρνουμε μπύρα στο χέρι από το περίπτερο και περπατάμε στην πόλη.

Ένα κτίριο που πάντα θαυμάζαμε είναι ο Λευκός Πύργος, που αποτελεί σήμα κατατεθέν της πόλης μας.

shutterstock-1096160270.jpg
Λευκός Πύργος


Π
ερνάμε τον ελεύθερό μας χρόνο κάνοντας γυμναστική και βόλτες στις γειτονιές και στα πάρκα του κέντρου.

Ένα σημείο στο οποίο θα ξεναγούσαμε κάποιον γνωστό μας από άλλη πόλη είναι τα Κάστρα, μου μαρτυρούν την ιστορία της Θεσσαλονίκης. Bonus, η απίστευτη θέα που προσφέρουν φυσικά!

shutterstock-1917976235.jpg
Κάστρα


Δ
εν πρέπει να φύγει κανείς από τη Θεσσαλονίκη αν δεν επισκεφθεί την πλατεία Αριστοτέλους. Ακούγεται κλισέ, αλλά πράγματι είναι το σημείο συγκέντρωσης τόσο για εμάς τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες της πόλης.

Όταν θέλουμε να αποφορτιστούμε, το καταφύγιό μας είναι η Νέα Παραλία. Δεν υπάρχει καλύτερο spot για να χαλαρώσεις και να απολαύσεις τη θάλασσας, ξεφεύγοντας για λίγο από τη φασαρία του κέντρου. Καθόμαστε εκεί με τις ώρες!

shutterstock-1251650044.jpg
Νέα Παραλία


Τ
ο κρυφό μας σημείο στην πόλη είναι το πάρκο του Ξαρχάκου. Είναι ένα μέρος που μας επιτρέπει να ξεφύγουμε από την εργασία μας στον υπολογιστή, ενώ παράλληλα αθλούμαστε.