fbpixel

Search icon
Search
Τα must-visit χιονοδρομικά που βρίσκονται μία «ανάσα» από τη Θεσσαλονίκη
TRAVEL

Τα must-visit χιονοδρομικά που βρίσκονται μία «ανάσα» από τη Θεσσαλονίκη

Κατάλευκα τοπία και ατελείωτο ski!


Μπορεί φέτος ο καιρός στην Ελλάδα να μη θυμίζει σε τίποτα... χειμώνα, ωστόσο, το σκηνικό είναι τελείως διαφορετικό στα χιονοδρομικά κέντρα που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τη Θεσσαλονίκη. Εκεί είναι όλα κατάλευκα και το χιονισμένο τοπίο, καλεί τους visitors να φορέσουν τη στολή τους και να αφεθούν στα χέρια των experts, για να απολαύσουν τις πιο εντυπωσιακές πίστες ski και να κάνουν ένα σύντομο break από όλους κι από όλα. Συνεχίστε να διαβάζετε και μπείτε σε winter-mood, γνωρίζοντας τα χιονοδρομικά που αξίζουν να βρίσκονται στην bucket-list σας.

Απολαύστε μία σύντομη εξόρμηση!

Βασιλίτσα

vasilitsa-syromeno-sykas.jpg

Η Βασιλίτσα αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια αγαπημένη επιλογή για τους Θεσσαλονικείς, καθώς τα συνδυάζει όλα! Βρίσκεται περίπου δύο ώρες μακριά από την πόλη, οι πίστες της προσφέρονται για ατελείωτο ski και τα πανέμορφα, κατάλευκα τοπία δημιουργούν θετικά συναισθήματα κι αφήνουν το μυαλό και το σώμα να αποφορτιστούν πλήρως. Το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας, ξεκίνησε για πρώτη φορά τη λειτουργία του το 1975 και πλέον, φιλοξενεί μεταξύ άλλων επτά αναβατήρες και 18 διαφορετικές πίστες, ενώ δύο από αυτές, έχουν χαρακτηριστεί από την F.I.S. Ολυμπιακών προδιαγραφών. Δεδομένου πως τα Γρεβενά είναι σε πολύ κοντινή απόσταση, μπορεί ένα short-trip σε αυτό, να συνδυαστεί με μία βόλτα στον πόλη, που τον χειμώνα αποκτά μία διαφορετική, πιο ιδιαίτερη ομορφιά. Πριν να αποχαιρετήσετε αυτό το μέρος, επιβάλλεται να κάνετε μία γρήγορη στάση στο εστιατόριο Αυλαίς. Εδώ και δεκαετίες αποτελεί αγαπημένο spot για τους visitors κι αν ανήκετε στους λάτρεις των μανιταριών -τα Γρεβενά φημίζονται για τις ποικιλίες τους- θα έχετε τη δυνατότητα να γευτείτε απίστευτες γεύσεις, που θα σας ταξιδέψουν.

Ελατοχώρι

elatoxori.jpg

Αν πάλι ανήκετε στην κατηγορία αυτών που αγαπούν τα εντυπωσιακά τοπία και θέλουν απλώς να απολαύσουν μία ημέρα σε ένα κατάλευκο μέρος, με καθαρό οξυγόνο και πυκνό χιόνι, τότε ιδανική επιλογή αποτελεί το Ελατοχώρι. Οι λάτρεις των winter-sports το έχουν εντάξει στη δική τους must-visit list τα τελευταία χρόνια κι η αλήθεια είναι, πως πρόκειται για ένα μέρος με σπάνια ομορφιά. Το χιονοδρομικό, βρίσκεται σε ένα μεγάλο υψόμετρο που φτάνει τα 1450μ. κι έχει θέα στον Όλυμπο και τον Αλιάκμονα. Το χιονοδρομικό περιλαμβάνει 10 πίστες, αλλά και μία ειδική πίστα για snowboard και μια για έλκηθρα, ενώ στη βάση του δεσπόζει ένα super-cozy chalet, που προσφέρεται για χαλάρωση και mini-breaks για μία ζεστή σοκολάτα στο κατάλευκο τοπίο. Σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε ένα mini-break από το ski, το Mythos Restaurant, βρίσκεται στο Ελατοχώρι και θεωρείται go to προορισμός για τους λάτρεις του καλού φαγητού και των παραδοσιακών γεύσεων. Σε αυτό το spot, θα έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα και τοπικές σπεσιαλιτέ, από επιλεγμένα υλικά υψηλής ποιότητας, αγναντεύοντας το υπέροχο τοπίο. Extra Info: Προς το παρόν το χιονοδρομικό λειτουργεί μόνο τα Σαββατοκύριακα.

Καϊμακτσαλάν

wfahp.jpg

Λίγα -μόλις- χιλιόμετρα μακριά από τη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ένας κατάλευκος παράδεισος, που δικαίως φιγουράρει στη λίστα με τους go to χειμερινούς προορισμούς, που αξίζει να επισκεφθεί κανείς, είτε αγαπάει το ski, είτε όχι. Το Καϊμακτσαλάν, τη δεδομένη χρονική στιγμή θεωρείται ένα από τα κορυφαία χιονοδρομικά κέντρα συνολικά της Ελλάδα, διαθέτοντας συνολικά 16 πίστες, τόσο για αρχάριους, όσο και για πιο έμπειρους skiers. Προσφέρεται για πλήρη αποφόρτιση, για χαλάρωση, για ξεκούραση, αλλά και για διασκέδαση. Είναι ο απόλυτος, χειμερινός, προορισμός. Το μέρος που θα κερδίσει μία θέση στην καρδιά σας, από την πρώτη στιγμή που θα φτάσετε σε αυτό! Εφόσον το επισκεφθείτε, μην παραλείψετε να κάνετε μία σύντομη στάση στον παραδοσιακό οικισμό του Παλαιού Αγίου Αθανασίου, που βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση. Ο γραφικός χαρακτήρας του χωριού, σε συνδυασμό με τη μαγική θέα που κόβει την ανάσα, συνθέτουν ένα σκηνικό σπάνιας ομορφιάς και πραγματικά, θα σας ταξιδέψουν σε μία άλλη εποχή. Αν ανήκετε στην κατηγορία των food-lovers, αξίζει να βρεθείτε στην ταβέρνα Πέτρος, προκειμένου να γευτείτε τις πλούσιες ντόπιες γεύσεις και να δοκιμάσετε παραδοσιακές συνταγές, φτιάγμενες με μεράκι και πολλή αγάπη και φροντίδα. Πρόκειται για ένα short-trip που θα σας γεμίσει με πλούσιες εικόνες και σίγουρα, θα το θυμάστε για όλη τη ζωή σας!

Σέλι

700e57c3-7246-462a-b70b-04f2df48aa94.jpg

Last but not least, αγαπημένη επιλογή για τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης -κι όχι μόνο- αποτελεί το Σέλι. Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά και φημισμένα χιονοδρομικά κέντρα της Β. Ελλάδας και δεν είναι καθόλου τυχαίο, το γεγονός ότι κάθε χρόνο τέτοια εποχή αποτελεί πόλο έλξης για visitors από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Το χιονοδρομικό, εκτείνεται σε μία έκταση 13000 στρεμμάτων, σε υψόμετρο από 1530 μ. έως 1890μ. και για πρώτη φορά άνοιξε τις πόρτες του το 1934. Διαθέτει πολλούς και σύγχρονους αναβατήρες, μεγάλη ποικιλία στίβων με πίστες για τουριστική και αθλητική χιονοδρομία, πίστες δρόμων αντοχής με δυνατότητα διεξαγωγής διεθνών αγώνων, αλλά και μονοπάτια ορειβασίας. Το make the long story short, είναι το κατάλληλο μέρος για τους adventure-lovers, που θέλουν να βιώσουν μία μοναδική εμπειρία. Πολλοί, συνδυάζουν μία επίσκεψη στο Σέλι με μία στάση στο Βέρμιο, ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι στη γύρω περιοχή συναντά κανείς πολλά μικρά -και πιο άγνωστα- γραφικά χωριά, που αξίζει να γνωρίσετε από κοντά. Ένα από αυτά είναι η Μεταμόρφωση. Εκεί, θα συναντήσετε το πετρόχτιστο Archontiko Agonari, που στο menu του φιλοξενεί όλες τις ντόπιες γεύσεις και πεντανόστιμες, ελληνικές συνταγές με εκλεκτά υλικά. Αφήστε τους ειδικούς να σας καθοδηγήσουν κι ολοκληρώστε την απόλυτη, αυτή, γαστρονομική εμπειρία με ένα ποτήρι κρασί, απολαμβάνοντας το φαγητό σας σε ένα ονειρικό περιβάλλον.