fbpixel

Search icon
Search
Ξηρό δέρμα στο τέλος του καλοκαιριού; 4+1 τρόποι για να το μεταμορφώσετε
FACE & BODY

Ξηρό δέρμα στο τέλος του καλοκαιριού; 4+1 τρόποι για να το μεταμορφώσετε

Αντιμετωπίστε αποτελεσματικά το dry skin


Παρά τις προσπάθειές μας, η ξηρή και θαμπή όψη της επιδερμίδας είναι σχεδόν αναπόφευκτη στο τέλος του καλοκαιριού. Αλλά μην ανησυχείτε! Υπάρχουν τρόποι για να ανακτήσετε τη χαμένη λάμψη και την απαλότητα του δέρματος με τις παρακάτω συμβουλές. Ξεκινήστε από σήμερα...

shutterstock-1319002592.jpg

1// Απολέπιση δύο φορές την εβδομάδα

Όλοι οι ειδικοί τονίζουν τη σημασία της τακτικής απολέπισης (δύο φορές την εβδομάδα είναι το επιθυμητό) αν θέλετε πραγματικά να δείτε μια αλλαγή στο δέρμα σας. Τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας πρέπει να απομακρυνθούν, ώστε τα προϊόντα θεραπείας και ενυδάτωσης να διεισδύσουν σωστά. Τα χημικά απολεπιστικά είναι ιδανικά επειδή είναι πιο αποτελεσματικά αλλά και λιγότερο σκληρά από τα scrubs. Αν το δέρμα σας είναι έντονα ξηρό και ευαίσθητο, ένα βαμβακερό pad θα λειτουργήσει εξαιρετικά. Αν θέλετε να παρατείνετε το μαύρισμά σας μέχρι το φθινόπωρο, πρέπει να κάνετε απολέπιση κάθε δύο με τρεις ημέρες. Στην πραγματικότητα, όσο περισσότερο κάνετε απολέπιση, τόσο καλύτερο θα είναι το φυσικό φινίρισμα της επιδερμίδας σας. Φροντίστε να εστιάζετε σε περιοχές που τείνουν να προσελκύουν συσσώρευση ξηρού δέρματος, όπως οι αγκώνες, τα γόνατα και οι αστράγαλοι.

2// Χρησιμοποιήστε μια μάσκα LED

Το φως LED είναι εξαιρετικό για την αντιμετώπιση των δερματικών προβλημάτων και είναι εξαιρετικά καλό για να χαρίσει ένα λαμπερό, λείο δέρμα. Το κόκκινο φως μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της φυσικής ενυδάτωσης του δέρματος. Εφαρμόστε έναν ορό υαλουρονικού οξέος, πριν χρησιμοποιήσετε τη μάσκα θεραπείας με φως LED για να ενυδατώσετε βαθιά το πρόσωπό σας. Η φωτοθεραπεία LED είναι μια μακροπρόθεσμη διαδικασία, αλλά αν χρησιμοποιείτε μια συσκευή στο σπίτι 5 φορές την εβδομάδα, θα δείτε σίγουρα αποτελέσματα μετά από περίπου έξι εβδομάδες. 

3// Αυξήστε τα ωμέγα-3 σας

Όσον αφορά την ενυδάτωση, το τι τρώτε είναι εξίσου σημαντικό με το τι βάζετε στο δέρμα σας. Λόγω του φραγμού της επιδερμίδας, πρέπει να ενυδατώνετε το δέρμα από μέσα προς τα έξω. Τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3, όπως ο σολομός, οι σπόροι chia και οι ξηροί καρποί, μπορούν να βοηθήσουν στην ανάδειξη της φυσικής ενυδάτωσης από μέσα. Βεβαιωθείτε επίσης ότι πίνετε αρκετό νερό. Δεν θα επηρεάσει άμεσα τα επίπεδα ενυδάτωσης της επιδερμίδας σας, αλλά θα ενισχύσει τη συνολική σας υγεία, με αποτέλεσμα τη βελτίωση του δέρματος! 

shutterstock-2505627903.jpg

4// Μην παραμελείτε τα χέρια και τα πόδια σας

Λόγω της άμμου και του αλατιού, οι ξηρές, φθαρμένες φτέρνες είναι ένα κοινό πρόβλημα. Προσθέστε μερικές σταγόνες από ένα ενυδατικό λάδι σώματος σε μια ενυδατική κρέμα ποδιών και εφαρμόστε την στην περιοχή. Επίσης, μην αμελείτε τα χέρια σας, καθώς θα ξεχωρίσουν άσχημα αν είναι ξηρά σε σύγκριση με το σώμα σας. Ένα μυστικό είναι να προσθέσετε μερικές σταγόνες ορού υαλουρονικού οξέος σε οποιαδήποτε κρέμα χεριών για να πετύχετε μεγαλύτερη ενυδάτωση και να επαναλαμβάνετε την χρήση συχνά μέσα στην ημέρα.