fbpixel

Search icon
Search
Hair Grow: Πώς να μακρύνετε τα μαλλιά σας πιο γρήγορα
HAIR & NAILS

Hair Grow: Πώς να μακρύνετε τα μαλλιά σας πιο γρήγορα

Τα βήματα που θα σας βοηθήσουν να το πετύχετε


Τα πραγματικά μακριά μαλλιά είναι όμορφα, αλλά χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια. Εάν κι εσείς επιθυμείτε να μακρύνετε τα μαλλιά σας με φυσικό τρόπο και να τα διατηρήσετε περιποιημένα και λαμπερά τότε θα πρέπει να οπλιστείτε με υπομονή και επιμονή. Παρακάτω, σας αποκαλύπτουμε τα πιο hot tips για να δώσετε στα μαλλιά σας το boost που χρειάζονται για να μακρύνουν και να παραμείνουν έτσι!

Σταματήστε να «δαιμονοποιείτε» τα ψαλίδια

Ας ξεκαθαρίσουμε πρώτα αυτό: Ναι, τα ψαλίδια του κομμωτηρίου ακούγονται τρομαχτικά, αλλά θα πρέπει να συνεχίσετε να κόβετε τα μαλλιά σας μερικές φορές τον χρόνο. Το κούρεμα απαλλάσσει από τις συσσωρευμένες φορές και την ψαλίδα που καταλήγουν να σας ταλαιπωρούν μακροπρόθεσμα. Κάθε 8 εβδομάδες περίπου είναι το απαιτούμενο, αλλά δεν χρειάζεται να είναι ένα αυστηρό, επαναλαμβανόμενο ραντεβού. Απλά προσέξτε τις άκρες σας, ειδικά αν έχετε τραχιά υφή ή αν κάνετε συχνά πιστολάκι ή βαφή, και βεβαιωθείτε ότι ο hairstyle σας αφαιρεί μόνο ό,τι είναι απαραίτητο - ζητήστε το γνωστό baby trim!

shutterstock-2484452461.jpg

Μην μαζεύετε τα μαλλιά σας στην πετσέτα

Κάνετε ακόμα αυτό το πράγμα με την πετσέτα; Είναι πολύ διασκεδαστικό να γυρίζετε το κεφάλι σας και να σηκώνεστε με ένα κομψό τουρμπάνι, αλλά ο συνδυασμός στρίψιμο, ένταση και τρίψιμο του υφάσματος σε εξαιρετικά εύθραυστα βρεγμένα μαλλιά δεν είναι καλός για την ανάπτυξή τους. Δοκιμάστε ν' αλλάξετε τη συνηθισμένη σας πετσέτα με μια πιο απαλή για τα μαλλιά από μικροΐνες (χωρίς τρίψιμο, μόνο με σκούπισμα), και αν έχετε μπούκλες, δοκιμάστε τη μέθοδο με το βαμβακερό μπλουζάκι.

Δώστε χώρο στα μαλλιά σας

Πέρα από το απαλό βούρτσισμα, προσπαθήστε να αφήνετε τα μαλλιά σας ήσυχα όσο το δυνατόν περισσότερο. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να περιορίσετε το ίσιωμα, το πιστολάκι, τις μπούκλες, την ισιωτική, τη βαφή, το πείραγμα, τον ήλιο. Όσο λιγότερο αλλοιώνετε και πειράζετε τα μαλλιά σας, τόσο περισσότερο μπορούν πραγματικά να μακρύνουν.

Μάθετε να αγαπάτε τις χαμηλές αλογοουρές

Μπορείτε ακόμα να κάνετε styling στα μαλλιά σας, αλλά αποφύγετε τις ψηλές, πολύ τραβηγμένες αλογοουρές. Αντ' αυτού, μείνετε σε κάτι σχετικά ακίνδυνο, όπως η χαμηλή αλογοουρά ή φροντίστε να προμηθευτείτε ειδικά λαστιχάκια, που δεν θα καταστρέψουν τα μαλλιά σας, όπως τα μεταξωτά scrunchies.

shutterstock-2470351953.jpg

Κοιμηθείτε στο μετάξι

Για χιλιοστή φορά, το να επιθυμείτε να μακρύνετε τα μαλλιά σας σε εντυπωσιακά μήκη σημαίνει ότι πρέπει να τους φέρεστε σαν κάτι εύθραυστο, οπότε αρχίστε να κοιμάστε σε μεταξωτές μαξιλαροθήκες για να μειώσετε τα μπερδέματα, το σπάσιμο και τις φθορές και να διατηρήσετε όλη τη σκληρή δουλειά που κάνατε ακολουθώντας τα προαναφερθέντα βήματα. Αυτό το βήμα είναι διασκεδαστικό, επειδή οι μεταξωτές μαξιλαροθήκες έχουν πολύ ωραία αίσθηση και κάνουν καλό και στο πρόσωπό σας.