fbpixel

Search icon
Search
To πρώτο pop-up μουσείο της Breitling στο κέντρο της Ζυρίχης είναι γεγονός
FASHION NEWS

To πρώτο pop-up μουσείο της Breitling στο κέντρο της Ζυρίχης είναι γεγονός

Σηματοδοτώντας την 140ή επέτειό της, η έκθεση έχει τον τίτλο "Breitling Then & Now"


Η ελβετική ωρολογοποιία Breitling σηματοδοτεί την 140ή επέτειό της ως πρωτοποριακή και με παγκόσμια επιρροή μάρκα πολυτελείας, ανοίγοντας το πρώτο pop-up μουσείο της στο κέντρο της Ζυρίχης. Το μουσείο, με τίτλο Breitling Then & Now, βρίσκεται στην καρδιά της πόλης στη διεύθυνση Rennweg 14-16, λίγο πιο κάτω από την μπουτίκ της στην Bahnhofstrasse 70.

01-breitling-then-and-now-pop-up-museum.jpg

Το διαδραστικό pop-up μουσείο Then & Now εστιάζει στη σημαντική ιστορία της Breitling, καθώς η μάρκα γιορτάζει 140 χρόνια πρωτιές. Ο επί μακρόν πρεσβευτής της μάρκας Ελβετός εξερευνητής και υπέρμαχος του κλίματος Bertrand Piccard και ο Gregory Breitling, γιος του Willy Breitling, του τελευταίου μέλους της οικογένειας Breitling που ηγήθηκε της εταιρείας, ήταν παρόντες στα επίσημα εγκαίνια στη Ζυρίχη στις 28 Άυγούστου.

«Το pop-up μουσείο σάς δίνει μια ιδέα σχετικά με το παρασκήνιο των συλλογών της Breitling που έχουν εμπνευστεί από την κληρονομιά της», λέει ο CEO Georges Kern. «Το μοντέρνο-ρετρό στυλ μας δεν θα ήταν εφικτό χωρίς τα θεμέλια των 140 ετών πρωτοποριακών πρωτιών».

Η καθηλωτική εμπειρία περιλαμβάνει 88 vintage ρολόγια, έναν προσομοιωτή πτήσης, μια μίνι εσωτερική Chronometrie, και μια πληθώρα πληροφοριών, αναμνηστικών και φωτογραφιών από το ένδοξο και εφευρετικό παρελθόν της Breitling. Τα εκθέματα επικεντρώνονται στους πρωτοπόρους που έκαναν την Breitling την ελβετική ωρολογοποιία που είναι σήμερα, καθώς και στα τρία«σύμπαντα» της Breitling, τον αέρα, τη ξηρά και τη θάλασσα.

05-breitling-then-and-now-pop-up-museum-breitling-cafe-038-air-universe.jpg

Το πρώτο pop-up μουσείο της Breitling, εμπνευσμένο από την πολιτιστική της κληρονομιά, είναι ανοιχτό στο κοινό και δωρεάν για περιορισμένο μόνο χρονικό διάστημα. Οι επισκέπτες μπορούν να πάρουν το εισιτήριό τους είτε απευθείας στην είσοδο του μουσείου είτε κάνοντας κράτηση για ένα συγκεκριμένο time slot online. Επιπλέον, στο ισόγειο το Breitling Café προσφέρει κοκτέιλ και μικρά πιάτα με την υπογραφή της Breitling. Το καφέ θα είναι ανοιχτό για όλους τους επισκέπτες που διαθέτουν εισιτήριο για οποιαδήποτε ημερομηνία κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του pop-up μουσείου στην οδό Rennweg 14-16 στο District 1 της Ζυρίχης. Ένα ειδικό επετειακό βιβλίο, το Breitling: 140 Years in 140 Stories, κυκλοφορεί επίσης από τη Rizzoli και θα πωλείται στο gift shop από τις 29 Άυγούστου, μαζί με εξοπλισμό που φέρει το σήμα της Breitling.

06-breitling-then-and-now-pop-up-museum-air-universe.jpg

Μέσα από μια επιλογή μοναδικών και συχνά ανέκδοτων ιστοριών, η Breitling ταξιδεύει τον επισκέπτη πίσω στις πρώτες ημέρες των απαρχών της μάρκας στο Saint-Imier το 1884, πριν ο Leon Breitling μεταφέρει την εταιρεία στη γενέτειρά του, το La Chaux-de-Fonds, την καρδιά της ελβετικής ωρολογοποιίας. Οι επισκέπτες ενθαρρύνονται να ανακαλύψουν σημαντικά ορόσημα της ιστορίας της Breitling με ένα ταξίδι μέσα από τη σήραγγα του χρόνου της Breitling πριν κάνουν μια βαθιά βουτιά στα τρία «σύμπαντα» της μάρκας, στον αέρα, τη ξηρά και τη θάλασσα. Η μικρή εσωτερική αίθουσα Chronometrie επιτρέπει στους επισκέπτες να εξερευνήσουν τις ιδιαιτερότητες της κατασκευής των μηχανισμών της Breitling με την υποστήριξη διαδραστικής τεχνολογίας αιχμής, ενώ ο προσομοιωτής πτήσης μεταφέρει τη μάρκα στο σήμερα με δραστηριότητες φιλικές προς την οικογένεια.

02-breitling-then-and-now-pop-up-museum-time-tunnel.jpg
12-breitling-then-and-now-pop-up-museum-land-universe.jpg
10-breitling-then-and-now-pop-up-museum-flight-simulator.jpg

Ως η πρώτη μάρκα ρολογιών που κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας έναν χρονογράφο με διπλό μοχλό, έστειλε ένα ελβετικό ρολόι χειρός στο διάστημα και πρόσθεσε ένα διεθνές διπλό σήμα κινδύνου σε ένα ρολόι χειρός, υπάρχει άφθονο αρχειακό υλικό για μια πολυεπίπεδη προσέγγιση που είναι τόσο εκπαιδευτική όσο και συναρπαστική. Μια συλλογή από 88 σπάνια vintage ρολόγια που αναδεικνύουν την πρωτοποριακή καινοτομία και την εμπνευσμένη εξερεύνηση της Breitling επί 140 χρόνια αποτελούν το κεντρικό σημείο αναφοράς του pop-up μουσείου.

16-breitling-then-and-now-pop-up-museum-sea-universe.jpg
15-breitling-then-and-now-pop-up-museum-sea-universe.jpg

Τα ρολόγια Breitling έχουν φορεθεί από διασημότητες όπως ο μεγάλος τζαζίστας Miles Davis, η ηθοποιός Raquel Welch και ο Γάλλος μουσικός Serge Gainsbourg. Στους σημερινούς πρεσβευτές της μάρκας περιλαμβάνονται ο αστέρας του μπάσκετ Γιάννης Άντετοκούνμπο, ο επιθετικός της Manchester City Erling Haaland, οι πρωταθλητές του World Surf League Kelly Slater και Sally Fitzgibbons και η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός και παραγωγός Charlize Theron.

09-breitling-premier-b19-datora-42-140th-anniversary-ref-rb19401a1b1p1-rgb.jpg

Τα διάσημα ορόσημα περιλαμβάνουν το πρώτο ελβετικό ρολόι χειρός στο διάστημα που φορούσε ο αστροναύτης της NASA Mercury 7 Scott Carpenter το 1962 και τα ρολόγια που συνόδευσαν την πρώτη πτήση με αερόστατο χωρίς στάση γύρω από τον κόσμο που ολοκλήρωσαν ο Bertrand Piccard και ο Brian Jones το 1999. Η Breitling εφηύρε τον πρώτο χρονογράφο κατάδυσης, το SuperOcean Ref. 807, και ήταν η πρώτη που τοποθέτησε ένα διεθνές σήμα κινδύνου σε ένα ρολόι χειρός, που ονομάστηκε απλά «Emergency».

Είτε είστε μεγάλος θαυμαστής της Breitling είτε απλώς ψάχνετε για έναν μοναδικό τρόπο να περάσετε ένα απόγευμα, δεν θα ξεχάσετε αυτή τη μοναδική εμπειρία στην ιστορία του οίκου. 

Ιnfo: Οι ώρες επίσκεψης είναι Τρίτη έως Παρασκευή από τις 10 π.μ. έως τις 7 μ.μ. και Σάββατο και Κυριακή από τις 10 π.μ. έως τις 6 μ.μ. Το Then & Now είναι κλειστό τις Δευτέρες. Για λεπτομέρειες και για να εγγραφείτε για να επισκεφθείτε το pop-up μουσείο, επισκεφθείτε τη διεύθυνση breitling.com/zz-zz/140-years/ pop-up-museum.