fbpixel

Search icon
Search
SKG Stories: Η Ανθή Σπάργια μάς ξεναγεί στη δική της Θεσσαλονίκη μέσα από 12+1 στάσεις
SKG STORIES

SKG Stories: Η Ανθή Σπάργια μάς ξεναγεί στη δική της Θεσσαλονίκη μέσα από 12+1 στάσεις

Η ίδια αποκαλύπτει τα αγαπημένα της spots στην πόλη


Έχοντας ασχοληθεί ενεργά με τον κατασκευαστικό τομέα, αλλά και με τον τουρισμό, καθώς στην οικογένειά της ανήκει το Blue Carpet Luxury Suites στην παραλία του Πευκοχωρίου, η Ανθή Σπάργια δε σταματά συνεχώς να εξελίσσεται και να μαθαίνει καινούρια πράγματα. Αυτό που αγαπά περισσότερο στη δουλειά της είναι η αστείρευτη δημιουργικότητα και η πρωτοτυπία που κάθε project επιφέρει και η
μοναδική αίσθηση ολοκλήρωσης που βιώνει στο τέλος κάθε έργου. Αφοσιωμένη στον στόχο της να δημιουργεί σπίτια με «ψυχή», κάνοντας πραγματικότητα το όνειρο του κόσμου, κοιτάζει μπροστά αλλά δεν ξεχνά από πού ξεκίνησε.

Παρακάτω, η ίδια μάς συστήνεται καλύτερα και μας ξεναγεί στη δική της Θεσσαλονίκη μέσα από 12+1 στάσεις...

Who is Who


Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην όμορφη Θεσσαλονίκη, στην Καλαμαριά. Όμως, κάθε καλοκαίρι, η καρδιά μας χτυπούσε στη Χανιώτη Χαλκιδικής. Εκεί, η οικογενειακή παράδοση απαιτούσε να βοηθάμε στις επιχειρήσεις, ενώ ο ρυθμός της ζωής μας συνδυαζόταν αρμονικά με το παιχνίδι στη θάλασσα.

Σπούδασα στο Slovak University of Technology, στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, στην Μπρατισλάβα, την πανέμορφη πρωτεύουσα της Σλοβακίας. Στο αγγλόφωνο τμήμα του πανεπιστημίου, είχα την ευκαιρία να εμβαθύνω στον τομέα της πολιτικής μηχανικής και να αποκτήσω τόσο το Bachelor όσο και το Master, με εξειδίκευση στον κατασκευαστικό τομέα.

Το εναρκτήριο λάκτισμα για την ενασχόλησή μου με την κατασκευή και τη διακόσμηση ήταν βαθιά ριζωμένο στις αξίες και τα όνειρα της οικογένειάς μου. Η ακατάπαυστη όρεξη για ανάπτυξη που έβλεπα στον πατέρα μου και η αστείρευτη δημιουργικότητα της μητέρας μου αποτέλεσαν τον καταλύτη για την πορεία μου. Από μικρή ηλικία, περπατούσα ανάμεσα στα έργα μας, γεμάτη όνειρα και φιλοδοξίες να δημιουργήσω κάτι πραγματικά ξεχωριστό - έργα που δε θα διακρίνονταν μόνο για την άριστη ποιότητα κατασκευής, αλλά και για την πρωτοποριακή αρχιτεκτονική τους. 

img-5271.JPEG


Το κομμάτι του τουρισμού
ήρθε ως φυσική συνέχεια, χρόνια αργότερα, ως καρπός ενός συλλογικού οράματος της οικογένειάς μου. Μαζί, ονειρευτήκαμε και δημιουργήσαμε έναν πραγματικά μαγευτικό προορισμό διακοπών, έναν χώρο που θα αναδεικνύει τη μοναδική ομορφιά της Χαλκιδικής και θα προσφέρει μια αξέχαστη εμπειρία πολυτέλειας και φιλοξενίας στους επισκέπτες μας.

Αυτήν την περίοδο, πρωτοστατούμε σε μια σειρά σημαντικών projects που θα αλλάξουν τον χάρτη της Θεσσαλονίκης. Με την έναρξη δύο εμβληματικών κατασκευών κατοικιών με την πολυετής Spargias Group, φέρνουμε μια νέα πνοή στον αστικό ιστό της πόλης. Παράλληλα, προετοιμαζόμαστε για την εντυπωσιακή επέκταση του πολυτελούς ξενοδοχείου μας στη Χαλκιδική, Blue Carpet Luxury Suites. Οι νέες σουίτες μας θα είναι πραγματικά αριστουργήματα, συνδυάζοντας την πολυτέλεια με ένα μοναδικό στυλ και διακόσμηση που θα μαγνητίσουν τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες.

Πιστεύω πως κάθε χώρος πρέπει να αποπνέει μια αίσθηση ηρεμίας και ασφάλειας, καθώς αυτές οι αρετές είναι που του χαρίζουν διαχρονική αξία και ζεστασιά. Ένας ιδανικός χώρος δεν είναι μόνο μια αισθητική εμπειρία, αλλά και ένα καταφύγιο που προσφέρει γαλήνη και άνεση, δημιουργώντας έτσι μια αίσθηση οικειότητας και διαρκούς συναισθηματικής σύνδεσης με τους ανθρώπους που τον βιώνουν.

Αυτό που αγαπώ περισσότερο στη δουλειά μου είναι η αστείρευτη δημιουργικότητα και η πρωτοτυπία που κάθε project επιφέρει, καθώς και η μοναδική αίσθηση ολοκλήρωσης που βιώνω στο τέλος κάθε έργου. Η επικοινωνία με τον κόσμο—είτε πρόκειται για πελάτες είτε για συνεργάτες—είναι η καρδιά της επαγγελματικής μου ικανοποίησης. Αυτή η αλληλεπίδραση μου δίνει την ευκαιρία να υλοποιώ τις ιδέες μου με πάθος και να βλέπω την εργασία μου να αποκτά ζωή, κάνοντάς με να εκτελώ το έργο μου με αληθινή ευχαρίστηση και αφοσίωση.

Στο μέλλον θα ήθελα να επικεντρώσω την προσοχή μου στην κατασκευή
ξεχωριστών έργων στην αγαπημένη μου Θεσσαλονίκη.


About Thessaloniki


Η αγαπημένη μου γειτονιά στη Θεσσαλονίκη είναι αναμφίβολα η Καλαμαριά. Είναι ένα μέρος όπου η θάλασσα συναντά την ενέργεια ενός πολυσύχναστου πεζόδρομου, γεμάτου ζωή και κίνηση. Οι συνεχείς εκδηλώσεις και τα δρώμενα που φιλοξενούνται εκεί προσδίδουν έναν
ξεχωριστό παλμό στην περιοχή - κάτι που λατρεύω, καθώς δίνει στη γειτονιά έναν μοναδικό χαρακτήρα και την καθιστά το ιδανικό μέρος για να ζεις και να δημιουργείς.

shutterstock-2326917325.jpg


T
ο σημείο της πόλης που κρατά για μένα την πιο ξεχωριστή ανάμνηση είναι το Παρεκκλήσιο του Αγίου Νικολάου. Στα σχολικά μου χρόνια, ήταν το μέρος όπου με τις φίλες μου ζούσαμε στιγμές ανεμελιάς και διασκέδασης, ένας χώρος γεμάτος γέλια και όμορφες αναμνήσεις. Σήμερα, αυτό το μέρος παραμένει το καταφύγιό μου, όπου πηγαίνω με τον σύζυγό μου για χαλαρωτικούς περιπάτους και στιγμές ηρεμίας.

Ξεκινάω την ημέρα μου με καφέ στα γραφεία της κατασκευαστικής μας, Spargias Group τα οποία έχουν θέα τον κόλπο του Θερμαϊκού. Η ηρεμία και η έμπνευση που αντλώ από αυτή την υπέροχη θέα με συνοδεύουν σε κάθε επαγγελματική μου δραστηριότητα, κάνοντάς με να νιώθω ευλογημένη που ξεκινώ τη μέρα μου με τέτοια ομορφιά.

106283397-1352194361639205-3478507414090431073-n.jpg
Τo ΝΕΟΝ


Ένα
εστιατόριο όπου απολαμβάνω να τρώω είναι το ΝΕΟΝ στην Τούμπα. Είναι ένα στέκι της παρέας μου με γνήσιες ελληνικές γεύσεις.

Για ένα ατμοσφαιρικό dinner επιλέγω το Μarea Sea Spirit. Απίστευτες γεύσεις στην καρδιά της Θεσσαλονίκης.

393415220-807862274681158-577058906346854382-n.jpg
Μarea Sea Spirit


Και για ποτό
πάμε συχνά στο Sanaa Coast. Είναι πολύ κοντά στο σπίτι μου κι έχει απίστευτη θέα στη Μαρίνα Ν.Ο.Θ.

Ένας χώρος Τέχνης που ξεχωρίζω στην πόλη είναι το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Tο ΜΜΣΤ αποτελεί́ ένα χώρο πρωτοβουλίας πολιτών, μοναδικό στην ιστορία του ελληνικού εικαστικού χώρου.

dsc-6746-2-1-scaled.jpg
Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης


Ένα
κτίριο που από πάντα θαύμαζα είναι ο Ναός της Αγίας Σοφίας. Είναι ένα από τα παλαιότερα και σπουδαιότερα κτίρια στην πόλη μας.

Περνάω τον ελεύθερό μου χρόνο στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης. Αγαπημένη μου ώρα είναι φυσικά το ηλιοβασίλεμα.

shutterstock-1340189699.jpg
Αγία Σοφία


Ένα
αξιοθέατο/σημείο στο οποίο θα ξεναγούσα κάποιον γνωστό μου από άλλη πόλη είναι το Καπάνι ή Αγορά Βλάλη. Είναι η παλαιότερη παραδοσιακή αγορά στη Θεσσαλονίκη και ειδικά την περίοδο εορτών γεμίζει με κόσμο και μουσικές που το κάνει ξεχωριστό.

Δεν πρέπει να φύγει κανείς από τη Θεσσαλονίκη αν δεν επισκεφθεί τη Νέα Παραλία. Είναι η πιο πρόσφατη εισαγωγή στην πόλη μας και αξίζει σίγουρα κάποιος να την περπατήσει.

shutterstock-735954838.jpg
Νέα Παραλία


Ό
ταν θέλω να αποφορτιστώ, το καταφύγιό μου είναι το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Είναι από τα πιο όμορφα κτίρια και σε χαρισματικό σημείο της πόλης με την καλύτερη θέα.

Το κρυφό μου σημείο στην πόλη είναι μία εξέδρα στη Σοφούλη με θέα όλο τον κόλπο μπροστά στην θάλασσα. Δεν είναι γνωστό σημείο, χωρίς πολύ κόσμο, γι' αυτό και πάω για να ηρεμήσω. Θα προτιμούσα να μη δώσω παραπάνω πληροφορίες για να παραμείνει έτσι (γέλια)!