fbpixel

Search icon
Search
Χειμωνιάτικα skincare tips: 6 απαράβατοι κανόνες για αψεγάδιαστο δέρμα
FACE & BODY

Χειμωνιάτικα skincare tips: 6 απαράβατοι κανόνες για αψεγάδιαστο δέρμα

Βρείτε όλα όσα θα κάνουν το δέρμα σας να λάμψει


Θέλετε να βελτιώσετε τη χειμερινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας και δεν ξέρετε το τρόπο; Εμείς ερχόμαστε να σας αποκαλύψουμε όλα όσα οφείλετε να γνωρίζετε. Από σήμερα κιόλας θα καταλάβετε πως η αναζήτησή της λύσης σε ένα λάδι προσώπου ή σε μια ενυδατική μπορεί να μην είναι το σωστό trick. To παν στο skincare είναι ο συνδυασμός. Για αυτό το λόγο φέτος το χειμώνα μην αρνηθείτε στην επιδερμίδα σας όλα όσα μπορεί να σας χαρίσει και ακολουθήστε μια ρουτίνα που θα λειτουργήσει υπέρ σας. Αν το πετύχετε θα καταφέρετε σε χρόνο μηδέν να αποκτήσετε το δέρμα των ονείρων σας.

skin-befor-40-skincare-products.webp

Ενισχύστε τον φραγμό του δέρματος σας

Καθώς είμαστε στον χειμώνα, το δέρμα εκτίθεται στις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας και της υγρασίας, καθώς και στον άνεμο και τη βροχή, που μπορεί να λειτουργήσουν κατά του. Είναι, λοιπόν, η τέλεια στιγμή για να αναθεωρήσετε τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας για να καταπολεμήσετε τα περιβαλλοντικό στρες. Αναζητήστε συστατικά όπως η νιασιναμίδη η οποία αυξάνει την παραγωγή κεραμιδίων στο δέρμα, είναι αντιφλεγμονώδης και καταπολεμά την ανομοιόμορφη μελάγχρωση.

Δώστε προσοχή στη νυχτερινή ρουτίνα

Το βράδυ το δέρμα μπαίνει σε λειτουργία αποκατάστασης επομένως η νυχτερινή ρουτίνα περιποίησης είναι πολύ σημαντική. Ένα μη ξηραντικό καθαριστικό με πολυυδροξυοξέα (PHAs) καθώς και η καθημερινή εναλλαγή της ρετινόλης με τα πεπτίδια -τα οποία είναι το δεύτερο πιο αποδεδειγμένο συστατικό όσον αφορά την υγεία και την αναγέννηση του δέρματος μετά τη ρετινόλη- θα σας απαλλάξει από κάθε σπυράκι. 

woman-skincare-hair.webp

Μην κάνετε υπερβολικό scrub

Όταν νιώθετε το δέρμα σας τραχύ, μερικές φορές το scrub φαίνεται σαν να αποτελεί τη μόνη λύση. Στην πραγματικότητα, αυτό μπορεί να βλάψει περαιτέρω τον φραγμό του δέρματος, οδηγώντας σε περισσότερα δερματικά προβλήματα. Αφήστε αυτή την πρακτική για μία ή δυο φορές την εβδομάδα ώστε να αποφύγετε την ερυθρότητα και τους ερεθισμός. 

Χρησιμοποιήστε αντιοξειδωτικά

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για το δέρμα τον χειμώνα είναι οι συνεχείς αλλαγές της θερμοκρασίας. Η μετάβαση από τη ζέστη στο κρύο προκαλεί, όπως είναι εμφανές, πολλά προβλήματα. Ακόμη, το να περνάτε περισσότερο χρόνο μέσα σε εσωτερικούς χώρους που δεν αερίζονται σωστά προκαλεί επίσης προβλήματα. Ο ανακυκλωμένος αέρας έχει περισσότερες τοξίνες και η θέρμανση απομακρύνει την υγρασία από την ατμόσφαιρα, κάτι το οποίο με τη σειρά του αφαιρεί την υγρασία από το δέρμα. Η πλούσια σε αντιοξειδωτικά περιποίηση του δέρματος είναι επίσης σημαντική, καθώς βοηθά στην άμυνα του δέρματος από τις μικροτοξίνες που προκαλούνται από τον ανακυκλωμένο αέρα, και από τη ρύπανση, την υπεριώδη ακτινοβολία και το μπλε φως. Αναζητήστε συστατικά όπως βιταμίνη C, βιταμίνη Ε, ρεσβερατρόλη και νιασιναμίδη.

skincare-expert-tips.jpg


Οι πιο έντονες φόρμουλες δεν είναι πάντα καλύτερες 

Όπως και τα έλαια, έτσι και οι πιο παχύρρευστες φόρμουλες δεν είναι πάντα ιδανικές για το δέρμα, αν και πολλές φορές αποτελούν μια καλή λύση. Για παράδειγμα τα παχύρρευστα, θρεπτικά καθαριστικά balm είναι ένας υπέροχος τρόπος για να περιποιηθείτε το δέρμα σας για κάποιο χρονικό διάστημα, αλλά δεν θα σας ενυδατώσουν στο μέγιστο. Αυτό συμβαίνει καθώς όταν εφαρμόζετε πολλά βαριά προϊόντα, οι αισθητήρες του δέρματος σας το αντιλαμβάνονται και αποτρέπουν την απαραίτητη απορρόφηση στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος.

Τα συμπληρώματα βιταμίνης D μπορούν να βοηθήσουν

Η λήψη ενός συμπληρώματος βιταμίνης D το χειμώνα μπορεί να είναι χρήσιμη. Αν και η Ελλάδα είναι μια χώρα με ήλιο, οι περισσότεροι δεν λαμβάνετε τις απαιτούμενες ποσότητες, ειδικά κατά τους ψυχρότερους μήνες, που οι μέρες είναι μικρότερες και πιο σκοτεινές. Η βιταμίνη D είναι το κλειδί για την άμυνα του δέρματος και προστατεύει σε φλεγμονώδεις καταστάσεις, όπως η ακμή, η ροδόχρου ακμή και το έκζεμα. Επιπλέον, η έλλειψη της μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη διάθεση, προκαλώντας περαιτέρω ορμονικές ανισορροπίες. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας και κάντε τις απαραίτητες εξετάσεις άμεσα.