fbpixel

Search icon
Search
Οι απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις σας για το μακιγιάζ
MAKE UP

Οι απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις σας για το μακιγιάζ

Από το πώς να κρατήσετε το κραγιόν σας στη θέση του έως το πώς να καλύψετε αποτελεσματικά ένα spot


Οι ερωτήσεις που περιβάλλουν τα ζητήματα ομορφιάς είναι πιο πολλές από αυτές που γίνεται όντως να απαντηθούν, Ως beauty editor, προσπαθώ να απαντώ στις δικές σας δημιουργώντας "κεφάλαια". Για αυτόν τον λόγο, όπως έχω μοιραστεί στο παρελθόν τα tips μου και τις απαντήσεις στις πιο συχνές σας concealer questions, τώρα θα σας απαντήσω στις πιο συχνές σας ερωτήσεις σχετικά με το μακιγιάζ!

Από το πώς να κρατήσετε το κραγιόν σας στη θέση του έως το πώς να καλύψετε αποτελεσματικά ένα spot, παρακάτω απαντώνται οι πιο hot makeup ερωτήσεις!

Πώς μπορείτε να βρείτε τη σωστή απόχρωση του foundation για τον τόνο της επιδερμίδας σας;

Να δοκιμάζετε πάντα τις αποχρώσεις του foundation στο σαγόνι και στην περιοχή του στήθους σας - αυτό δίνει πολύ πιο ακριβή αντιστοιχία από ό,τι το δέρμα στα χέρια σας. Επιλέξτε δύο ή τρεις αποχρώσεις που αισθάνεστε πιο κοντά στον τόνο του δέρματός σας και εφαρμόστε μια μικρή λωρίδα από την καθεμία. Εξετάστε τα δείγματα στο φυσικό φως της ημέρας, καθώς ο εσωτερικός φωτισμός μπορεί συχνά να παραμορφώσει το πραγματικό χρώμα. Η απόχρωση που δένει άψογα με το δέρμα σας είναι το καλύτερο ταίρι.

snapinstaapp-448416845-444549911543340-4622903822708810665-n-1080.jpg

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να κρύψετε μια κηλίδα;

Ξεκινήστε με την εφαρμογή του foundation σας για να δημιουργήσετε μια ομοιόμορφη βάση. Αυτό σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε λιγότερο concealer και να επιτύχετε μια πιο φυσική εμφάνιση. Προτιμήστε ένα καλυπτικό, κρεμώδες concealer υψηλής κάλυψης. Εφαρμόστε το απευθείας στο σημείο, χρησιμοποιώντας την άκρη του μολυβιού για ακριβή εφαρμογή. Ανακατέψτε απαλά τις άκρες του concealer είτε με το δάχτυλό σας είτε με ένα μικρό πινέλο για να το ενσωματώσετε στο makeup σας. Ολοκληρώστε σταθεροποιώντας την καλυμμένη περιοχή με μια ημιδιαφανή πούδρα για να την κλειδώσετε στη θέση της.

Ποιος είναι ο σκοπός του διορθωτή και πώς ξέρετε ποιο χρώμα χρειάζεστε;

Τα διορθωτικά είναι απαραίτητα εργαλεία, που λειτουργούν με βάση την αρχή της θεωρίας των χρωμάτων για την εξουδετέρωση των ατελειών. Λειτουργούν εξουδετερώνοντας συγκεκριμένες αποχρώσεις της επιδερμίδας σας. Για παράδειγμα, τα πράσινα διορθωτικά εξουδετερώνουν την ερυθρότητα και μπορούν να είναι πολύ χρήσιμα αν έχετε ατέλειες ή ροδόχρου ακμή. Αν έχετε κοκκινίλες σε όλο το δέρμα σας, ένα foundation με κίτρινη βάση μπορεί να βοηθήσει στην εξισορρόπηση του τόνου του δέρματός σας χωρίς να χρειαστεί πράσινο διορθωτικό. Διαφορετικά, χρησιμοποιήστε το με φειδώ στις περιοχές με έντονη ερυθρότητα και, στη συνέχεια, τοποθετήστε από πάνω το συνηθισμένο σας concealer. Το ροδακινί, το πορτοκαλί ή το κόκκινο είναι τα καλύτερα για την εξουδετέρωση των μαύρων κύκλων, δημιουργώντας την εντύπωση μιας πιο φωτεινής περιοχής κάτω από τα μάτια. Ανακατέψτε το καλά και συνεχίστε με ένα concealer που είτε ταιριάζει με τον τόνο του δέρματός σας είτε είναι μια σκιά πιο ανοιχτό.

Πόσο συχνά πρέπει να πλένετε τα πινέλα μακιγιάζ σας;

Τα πινέλα είναι διαβόητοι χώροι αναπαραγωγής βακτηρίων - ο μη τακτικός καθαρισμός τους μπορεί να οδηγήσει σε δερματικά προβλήματα, όπως ξεσπάσματα και λοιμώξεις. Πλύνετέ τις χρησιμοποιώντας ένα απαλό σαμπουάν και χλιαρό νερό τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα για να αποτρέψετε τη συσσώρευση βακτηρίων, ελαίων και υπολειμμάτων προϊόντων. Κάντε μασάζ στις τρίχες και, στη συνέχεια, ξεπλύνετε μέχρι το νερό να τρέξει καθαρό. Αφήστε τις βούρτσες να στεγνώσουν εντελώς στον αέρα πριν τις αποθηκεύσετε για να προστατεύσετε την ποιότητα. Για μια γρήγορη επιλογή χωρίς νερό, σκεφτείτε ένα αντιβακτηριδιακό καθαριστικό πινέλων.

snapinstaapp-455301955-1247104926281113-357216359499142086-n-1080.jpg

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να απλώσετε το foundation για ένα φυσικό φινίρισμα χωρίς ραβδώσεις;

Η εφαρμογή του foundation με τα δάχτυλά σας επιτρέπει να αναμειχθεί με τη φυσική υφή του δέρματός σας, δίνοντάς σας μια λαμπερή εμφάνιση. Λατρεύω επίσης ένα ποιοτικό πινέλο buffer, καθώς προσφέρει ελεγχόμενη εφαρμογή και δημιουργεί ένα άψογο, airbrushed αποτέλεσμα. Χτίζετε σταδιακά την κάλυψη εφαρμόζοντας λεπτές στρώσεις foundation, εστιάζοντας στις περιοχές που φυσικά χρειάζονται περισσότερη κάλυψη.

Πού στο πρόσωπο πρέπει να εφαρμόζετε το ρουζ για ένα κολακευτικό, ανασηκωμένο αποτέλεσμα;

Αν και μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σας, οι περισσότεροι άνθρωποι επωφελούνται από την εφαρμογή ρουζ στα μήλα των μάγουλων - το μέρος που αναδύεται μπροστά όταν χαμογελάτε. Για ένα ανασηκωμένο αποτέλεσμα, αναμείξτε το ρουζ ελαφρώς προς τα πάνω, προς τους κροτάφους. Αυτή η τεχνική όχι μόνο προσθέτει ένα φυσικό ρουζ, αλλά και ενισχύει το συνολικό περίγραμμα του προσώπου σας.

Πώς μπορείτε να κρατήσετε το κραγιόν σας στη θέση του;

Εάν είστε επιρρεπείς στο "τρέξιμο" της γραμμής των χειλιών, δοκιμάστε μια πιο ξηρή σύνθεση. Θα μπορούσατε ακόμη να χρησιμοποιήσετε ένα μολύβι χειλιών σε όλα τα χείλη με ένα άγγιγμα από lip balm στο κέντρο για ενυδάτωση. Όσο πιο γυαλιστερό είναι το κραγιόν, τόσο πιο πιθανό είναι να αιμορραγεί. Οι πουδρένιες, ματ υφές έχουν πολύ καλύτερη αντοχή και βοηθούν στη διατήρηση ενός καθαρού, καθορισμένου βλέμματος καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ της κρέμας BB, της κρέμας CC και της χρωματιστής ενυδατικής κρέμας;

Ειλικρινά, όχι πολύ! Είναι όλα ουσιαστικά διαφανή foundation με πρόσθετα οφέλη περιποίησης. Οι κρέμες BB συνήθως επικεντρώνονται στην ενυδάτωση και τον έλεγχο των ατελειών, οι κρέμες CC προσανατολίζονται στη διόρθωση του χρώματος και οι χρωματιστές ενυδατικές κρέμες παρέχουν ελαφριά κάλυψη με μια δόση ενυδάτωσης. Ανεξάρτητα από το ποια θα επιλέξετε, εφαρμόζετε πάντα τα κανονικά προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας σας από κάτω για καλύτερα αποτελέσματα.

snapinstaapp-442461607-407424932189003-8655428223647299907-n-1080.jpg

Πού πρέπει να εφαρμόζετε το περίγραμμα για ένα διακριτικό, σμιλευμένο αποτέλεσμα;

Η εποχή του υπερβολικού contouring έχει περάσει, ευτυχώς, και το διακριτικό contouring είναι in. Επικεντρωθείτε στην εφαρμογή του προϊόντος στις κοιλότητες των μάγουλών σας, κατά μήκος της γραμμής του σαγονιού και στους κροτάφους, αναμειγνύοντας το καλά για ένα απρόσκοπτο, σμιλευμένο αποτέλεσμα.

Ποιο είναι το μυστικό για να πετύχετε λαμπερή, γυάλινη επιδερμίδα;

Ως λάτρης της περιποίησης της επιδερμίδας, πιστεύω ότι το κλειδί βρίσκεται στη σχολαστική προετοιμασία της επιδερμίδας. Η διαστρωμάτωση των προϊόντων περιποίησης, η ενσωμάτωση μασκών και το σχολαστικό μασάζ των ορών στο δέρμα είναι απαραίτητα βήματα. Η επιδερμίδα πρέπει να είναι καλά ενυδατωμένη και δροσερή πριν από την εφαρμογή του foundation σε ελαφρές στρώσεις. Για να εξασφαλίσω ένα άψογο φινίρισμα, αποφεύγω να πουδράρω τη ζώνη Τ μέχρι το τέλος της εφαρμογής του μακιγιάζ, επιτρέποντας στην περιποίηση και το foundation να κατασταλάξουν πλήρως. Για επιπλέον λάμψη, μου αρέσει να προσθέτω γυαλιστερές κρέμες στα ζυγωματικά, δημιουργώντας αυτό το πολυπόθητο γυάλινο φινίρισμα.