fbpixel

Search icon
Search
Οι κεντρικοί πεζόδρομοι της Θεσσαλονίκης μας οδηγούν στα πιο γοητευτικά γαστρονομικά τοπόσημα
CITY VIBES

Οι κεντρικοί πεζόδρομοι της Θεσσαλονίκης μας οδηγούν στα πιο γοητευτικά γαστρονομικά τοπόσημα

Και ενισχύουν τη διάθεση για εξερεύνηση σε διαχρονικά και νέα στέκια


Πολλές φορές ξεχνάμε να περπατάμε. Να διεκδικούμε προσωπικό χρόνο, χώρο και αέρα. Να κατηφορίσουμε την καρδιά της πόλης, μακρυά από κόρνες και οχήματα και να έρθουμε πιο κοντά στην όχι τόσο έντονη πλευρά της. Πέρα από τους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, η ανάγκη για ελευθερία και απόλαυση είναι ταυτισμένες με σοκάκια και πλακόστρωτα λιτά που κουβαλούν μακρά ιστορία και γοητεία περασμένων εποχών. Άλλωστε τι θα ήταν μια πόλη χωρίς τους πεζοδρόμους της; Από την Avenue des Champs-Élysées της ρομαντικής γαλλικής πρωτεύουσας μέχρι τη φημισμένη La Rambla Street της Μπαρτσελόνα και το ατμοσφαιρικό Harajuku στο Τόκιο, κάθε πεζόδρομος διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στη ζωή μας, με την ομορφιά της ησυχίας να συνδέει αρμονικά το παρελθόν με το παρόν. 

Σήμερα, στο κέντρο της Σαλονίκης, σας παίρνουμε μαζί μας για μια ήρεμη βόλτα στους πιο χαρακτηριστικούς της πεζοδρόμους. Διαχρονικά, αλλά και νέα γαστρονομικά τοπόσημά τους θα μας ανοίξουν τις πόρτες τους. Αρκεί να πείτε το «ναι»...

Πεζόδρομος Αγίας Σοφίας 

Είναι από τους πεζοδρόμους της πόλης, στον οποίο έχω ιδιαίτερη αδυναμία. Η μαγεία της  Αγίας Σοφίας βρίσκεται σε πρώτο πλάνο, ήδη την αρχή της έκτασής της, στην Οδό Ολυμπιάδος μέχρι τις οδούς Κασσάνδρου, Αγίου Δημητρίου, Ιασωνίδου, Εγνατία, Ερμού, Τσιμισκή, Μητροπόλεως, τις οποίες διασχίζει κάθετα με κατάληξη στην παλιά παραλία. Οι γαστρονομικοί της θησαυροί ξέρουν να μαγνητίζουν αριστοτεχνικά τα βλέμματα των περαστικών.

MEETING POINTS

Blé Taste Gallery

ble-taste-gallery1-1.jpg

Ένα σύγχρονο bake house, μια πραγματική «γκαλερί γεύσεων» στο κέντρο της πόλης. Στο Blé Taste Gallery κυριαρχούν η αρτοποιία και ζαχαροπλαστική χωρίς συμβιβασμούς, ύψιστης ποιότητας, ισορροπημένης γλυκύτητας, χαμηλών λιπαρών, σπουδαίας τεχνικής και λεπτής δουλειάς. Κορυφαία φυσικά υλικά: αγελαδινό γάλα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, ξακουστές βέλγικες σοκολάτες κι ολόφρεσκα φρούτα συνθέτουν τη μοναδική Blé εμπειρία που μπορούμε να απολαύσουμε 24 ώρες το 24ωρο!

Info: Αγίας Σοφίας 19. Instagram: @bletastegallery

Garcon Brasserie

home2024-05-24.jpg

Ένα chic νεοκλασικό κτίριο δίπλα στη γοητευτική αλμύρα της θάλασσας, μας συντροφεύει στο γευστικό ραντεβού με τον εαυτό μας. Στο Garcon Brasserie το κόκκινο χρώμα πρωταγωνιστεί, κάνοντάς μας να αισθανθούμε την υπέροχη πολυτέλειά του. Premium επιλογές μας οδηγούν στο γευστικό μονοπάτι που αναζητούμε αυτό το μεσημέρι. Μία ώρα μας αρκεί για να χαρίσουμε στον εαυτό μας ένα high quality break.

Info: Αγίας Σοφίας 2 (με Λεωφόρο Νίκης). Instagram: @garconbrasserie

Paparazzi Bar

snapinstaapp-441871013-991806246284519-9104633801645798920-n-1080-1.jpg

Σερβίρει χαμόγελα και εκλεπτυσμένες επιλογές σε ποικιλίες καφέ, cocktails, αλλά και πιάτα, φτιαγμένα από από αγνά υλικά που μυρίζουν φρεσκάδα. Το Paparazzi Bar, το οποίο στεγάζεται σε ένα πανέμορφο νεοκλασικό κτίριο, το οποίο μπορούμε να θαυμάσουμε καθώς κατηφορίζουμε, ξεχωρίζει όλα αυτα τα χρόνια για τη ζεστή του ατμόσφαιρα. Είναι από τα spots, το οποίο είναι άμεσα συνδυασμένο με τον μυθικό πεζόδρομο. 

Info: Αγίας Σοφίας 27. Instagram: @paparazzithess

Το κόκκινο σπίτι

at-to-kokkino-spiti-mezedopolio-authentikwn-gheuseon-tis-thessalonikis-kai-mesogheiakwn-pineliwn-sto-diatiriteo-tis-platias-aghias-sofiasnea-arkhi-se-ena-emvlimatiko-ktirio-kokkino-spiti-tavern-with-auth.jpg

Το Μέγαρο Λόγγου, περισσότερο γνωστό ως Κόκκινο Σπίτι, κουβαλά μέχρι σήμερα τη δική του ιστορία, δεσπόζοντας στο σημείο εκείνο, όπου ο γοητευτικός πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας συναντά την Ερμού. Στο ισόγειο του νεοκλασικού κτιρίου, η πρόσφατη ανακαίνισή του έδωσε ψυχή στο ομώνυμο νέο μεζεδοπωλείο της πόλης. Το Κόκκινο Σπίτι συνεχίζει την αισθητική παράδοση του εμβληματικού κτιρίου. Στους εσωτερικούς του χώρους πρωταγωνιστεί η φιλόξενη ατμόσφαιρα του ξύλου, αλλά και πλούσιο φωτογραφικό υλικό με ιστορικά στιγμιότυπα της περιοχής της Αγίας Σοφίας. Η ταυτότητα μιας περασμένης και ρομαντικής εποχής επικρατεί ακόμη από τους κομψούς ενδυματολογικούς κανόνες του service μέχρι την επιμέλεια κάθε τραπεζαρίας, με τα σουπλά παλιάς φιλοσοφίας που καλύπτουν όλη την έκταση του τραπεζιού και τα λευκά πορσελάνινα και σκαλωστά πιάτα. Στη γαστριμαργική του κουλτούρα, η ελληνική παραδοσιακή κουζίνα και η ανατολίτικη πλευρά της κατέχουν κυρίαρχο ρόλο σε μια μεγάλη ποικιλία επιλογών από κρέας μέχρι ψάρι.

Info: Αγίας Σοφίας 31. Instagram: @to_kokkino_spiti

__________________________________________________________________________________________

Ζεύξιδος 

Αποτελεί έναν από τους πιο μικρούς πεζοδρόμους της πόλης, γεωγραφικά τοποθετημένος ανάμεσα στην Τσιμισκή και στην Παύλου Μελά. Το όνομά του ταυτίζεται άμεσα με τον δημιουργικό χαρακτήρα της Θεσσαλονίκης, φιλοξενώντας πάντα στα στενά δρομάκια του μια ευρεία γκάμα καλλιτεχνών, αλλά και ατόμων που έχουν αδυναμία στην πνευματική αναζήτηση. Η Ζεύξιδος είναι μια μικρή -ας μου επιτραπεί ο όρος- πλανεύτρα. Γνωρίζει άρτια πως να κατακτήσει τις καρδιές κάθε περαστικού από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι αργά τη νύχτα.

MEETING POINTS

Pasta Flora Darling

snapinstaapp-363990733-792629726044138-7544949241830519162-n-1080.jpg

Διαχρονική αξία στη θεσσαλονικιώτικη σκηνή εδώ και πολλά χρόνια, η Pasta Flora Darling στη Ζεύξιδος αποτελεί πολυαγαπημένο στέκι κατοίκων και επισκεπτών κάθε ηλικίας, με την τόσο ρετρό διακόσμησή του να θυμίζει το σπίτι της γιαγιάς, που καλωσορίζει ευχάριστα κάθε θαμώνα. Αμέτρητα «μπιμπελό», vintage έπιπλα και έντονα χρώματα δημιουργούν μια ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα, η οποία ταιριάζει εξαιρετικά με την ευρεία γκάμα ροφημάτων και ποτών που προσφέρει.

Info: Ζεύξιδος 6. Instagram: @pastaflora_darling

Urban Bar 

snapinstaapp-82477818-529473174341060-5757117304630237594-n-1080.jpg

Ένα art friendly cafe bar, γεμάτα από χρώματα και θετική ενέργεια μας χαρίζει κάθε φορά διαφορετικές στιγμές ψυχαγωγίας και διασκέδασης. Το Urbam Bar ξεχωρίζει κάθε φορά για τα signature cocktails, τις υφηλής ποιότητας επιλογές καφέ, αλλά και τις ανεβαστικές μελωδίες, κάνοντας μας την πιο creative παρέα. 

Info: Ζεύξιδος 7. Instagram: @urbanbarskg

______________________________________________________________________________________________

Ικτίνου

Τα δρομάκια της φέρουν μια αρχοντική ιστορία παραπάνω από τριάντα χρόνων, αναγάγοντάς την ως έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της πόλης. Η Ικτίνου ξεκινάει από την οδό Μακένζι Κινγκ, στον Ι.Ν. Αγίας Σοφίας και καταλήγει στην οδό Τσιμισκή. Διασταυρώνεται με την οδό Ζεύξιδος, στην οποία είναι συγκεντρωμένα κάποια από τα πιο γνωστά καφέ της Θεσσαλονίκης. Μέχρι σήμερα, κάθε νέα γαστρονομική της άφιξη αποτελεί talk of the town.

MEETING POINTS

Cin Cin

mg-9173.jpg

Αποτελεί διαχρονικό σημείο συνάντησης για τους Θεσσαλονικείς για κάθε εποχή του χρόνου. Το Cin Cin μας καλωσορίζει καθημερινά στη ραφιναρισμένη του ατμόσφαιρα και ειδικά τώρα το καλοκαίρι στην eclecti αυλή του μπορούμε από το πρωί να απολαύσουμε τον καφέ μας μαζί με ένα γευστικό brunch και να συνεχίσουμε με υπέροχες μεσογειακές γεύσεις συνοδεία των πιο δροσιστικών signature cocktails το βράδυ. Εδώ νιώθουμε σαν στο σπίτι ας, με διάθεση chill out για να βρεθούμε με φίλους ή ακόμη και για ένα business meat-up. Το φιλόξενο περιβάλλον του ξεχωρίζει για την cool αισθητική και τη φρέσκια αύρα του στην οποία θέλουμε να επιστρέψεουμε ξανά.

Info: Iκτίνου 22. Instagram: @cincin.skg

Tiffany's x 1905

snapinstaapp-444795460-829031255798978-5312004339893782530-n-1080.jpg

Πρόκειται για μια από τις πιο πολυσυζητημένες ενάρξεις εστιατορίων στην πόλη, καθώς παρόλο που κουβαλά μια ιστορική γαστρονομική σφραγίδα, η νέα της ταυτότητα είναι κάτι το τελείως διαφορετικό. Ο λόγος για τo "Tiffany's x 1905", ένα spot, το οποίο βρίσκεται στη γοητευτική Ικτίνου και στον αριθμό 3, στο σημείο ακριβώς που δέσποζε το εμβληματικό εστιατόριο "Tiffany's" από το 1970 έως το 2013. Την εταιρική και οπτική ταυτότητα και τη δημιουργική επιμέλειά του -τους καταλόγους wine, food & coffee menu- έχει το Design Mono και ο Θανάσης Γεωργίου, και στη διακόσμηση και την κατασκευή είναι ο Νίκος Λέτσας. Όπως αποκάλυπτε και η ατάκα - «κλειδί» του ιδιοκτήτη του, Νίκου Νυφούδη, στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media εδώ και αρκετό διάστημα: «Στον ίδιο χώρο, αλλά εντελώς διαφορετικά». Ακόμη ένα ενδιαφέρον στοιχείο αφορά στην αισθητική ταυτότητα των έργων του εστιατορίου, αλλά και των custom t-shirts του προσωπικού, τα οποία φέρουν την υπογραφή του specialist, Gianluca Cannizzo, ο οποίος για παραπάνω από είκοσι χρόνια ειδικεύεται στην καλλιτεχνική διεύθυνση, στον γραφιστικό σχεδιασμό και στην εικονογράφηση αφισών.

Info: Ικτίνου 3. Instagram: @tiffanys_1905

__________________________________________________________________________________

Πεζόδρομος Παπαμάρκου

Δημιουργικός χαρακτήρα σε πρώτο πλάνο και μια σχεδόν ρομαντική ένωση του παλιού με το καινούργιο πρωταγωνιστούν στον πεζόδρομο Παπαμάρκου στην ιστορική πλατεία Άθωνος. Εργαστήρια και ξυλουργεία από τη μια πλευρά και από την άλλη ενδιαφέροντα spots για φαγητό και ποτό. 

MEETING POINTS

Café Bazaar

402660521-869952645131032-5737788711623036097-n.jpg

Κάθε γωνιά του αγαπημένου Café Bazaar είναι και ένα έργο τέχνης, νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε κινηματογραφική σκηνή με τη vintage αισθητική να κυριαρχεί. Κάθε έπιπλο αποπνέει έναν ρομαντισμό και μια γλυκιά νοσταλγία. Μπορώ να κάθομαι για ώρες εδώ, ακούω τις μελωδίες του πιάνου και ταξιδεύω σε παλιά σουαρέ.

Info: Παπαμάρκου 34-36, Πλατεία Άθωνος. Facebook: @Cafe-Bazaar

rOOTS

snapinstaapp-438164721-838120451679863-6133425637489784819-n-1080.jpg

Ο απόλυτος προορισμός των vegetarians & vegans, αλλά κι εκείνων που επιθυμούν ν’ ανακαλύπτουν διαρκώς εναλλακτικούς γαστρονομικούς κόσμους είναι αναμφίβολα το rOOTS επί της οδού Μπαλάνου 4-6. Σε μια υπέροχη γειτονιά, η γωνιά του συνδυάζει τη μοντέρνα αισθητική με πινελιές πράσινου, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα οικεία και φιλόξενη. Η νέα τάση στη μαγειρική, που υμνεί την ηθική και healthy διατροφή, δεν έχει να στερηθεί τίποτα γευστικά από τα κλασικά options μιας παραδοσιακής cuisine κρέατος.

Info: Μπαλάνου 4. Instagram: @roots_vegan

_________________________________________________________________________________________

Πεζόδρομος της Πλατείας Φαναριωτών

Με κέντρο του το χαρακτηριστικό συντριβάνι και τη μαγική θέα προς τον Λευκό Πύργο και το γαλάζιο του Θερμαϊκού, ο πεζόδρομος της Πλατείας Φαναριωτών μας καλωσορίζει κάθε ημέρα στη ζεστή του ατμόσφαιρα. Κάθε γωνιά του περιλαμβάνει μια ευρεία γκάμα από spots για καφέ και cocktails μέχρι εκλεπτυσμένες προτάσεις φαγητού. 

MEETING POINTS

Canteen

dsc-5074.jpg

Αποτελεί έναν από τους πιο διαχρονικούς all day προορισμούς για φαγητό, καφέ και ποτό στο κέντρο της πόλης, με το εμπνευσμένο μενού του και τις συχνές ανανεώσεις του να πρωταγωνιστούν. Εδώ και χρόνια, το αγαπημένο για την ποιότητά του all day στέκι, Canteen, μας προσκαλεί στην ανεπιτήδευτη κομψότητά του. Οι μοναδικές γεύσεις, που προσφέρονται κάθε στιγμή της ημέρας, μάς περιμένουν ένα εντυπωσιακό brunch menu, που έχει γίνει συνώνυμο της επιτυχίας του, αρωματικοί καφέδες και πολύ πρωτότυπες προτάσεις.

Info: Δημ. Γούναρη 7. Instagram: @canteen_skg

Father

snapinstaapp-295895916-1485440395251707-2464273863879709621-n-1080.jpg

Η τέχνη συναντά το bar και «χτίζουν» μαζί ένα «θαύμα» αισθήσεων! Στο father κάθε επιλογή ξεχωρίζει για την επιμελημένη προετοιμασία και το ιδιαίτερο πάντρεμα των γεύσεων για να απολαύσουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ. Special βινύλια με αγαπημένες διαχρονικές μελωδίες συναντούν μια μοντέρνα urban underground κουλτούρα.

Info: Στρ. Καλλάρη 9. Instagram: @fathercoffee.gr

Marea Sea Spirit

snapinstaapp-451775388-1511288519458142-8614322195177952307-n-1080.jpg

Η exclusive αισθητική του μας υποδέχεται πάντα με την πιο φιλική διάθεση. Τα τραπέζια αποτελούν προέκταση του πεζόδρομου, δημιουργώντας την αίσθηση ενός γνώριμου και οικείου περιβάλλοντος. Το Marea Sea Spirit εξειδικεύεται στο ψάρι, προσφέροντας ένα σύγχρονο μενού χωρίς να ξεχνιούνται αλάθητες συνταγές της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας. Τα εμπνευσμένα πιάτα του head chef Ηλία Χιλάλ είναι φινετσάτα και προσεκτικά σχεδιασμένα, χωρίς όμως το πέπλο μιας σοβαρής και μετρημένης με το χιλιοστό εμφάνισης.

Info: Λώρη Μαργαρίτη 13. Instagram: @marea_sea_spirit

Το Ελληνικό

snapinstaapp-437128547-747240190938323-322931467192708771-n-1080.jpg

Ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο που μυρίζει Ελλάδα υπόσχεται το εστιατόριο Ελληνικό. H παρεΐστικη ατμόσφαιρα, η φιλική εξυπηρέτηση, και τα προσεγμένα μεζεδάκια φτιαγμένα με τα πιο αγνά υλικά συναντιούνται σε ένα διαμορφωμένο χώρο που θυμίζει έντονα παντοπωλείο άλλης εποχής!

Info: Στρατηγού Καλάρη 9. Instagram: @toelliniko

______________________________________________________________________________________

Πεζόδρομος της Ρογκότη

Στο ιστορικό κέντρο της πόλης, αυτός ο πεζόδρομος είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την πλούσια γαστρονομική της προσωπικότητα. Τα στενάκια της Ρογκότη φροντίζουν να μας ξαφνιάζουν θετικά κάθε φορά, μέσα από ενδιαφέρουσες εκπλήξεις, ικανές να αφυπνίσουν τους γευστικούς μας κάλυκες!

MEETING POINTS

Cena

snapinstaapp-449860131-999466364916830-8082928621564281213-n-1080.jpg

Μέσα στην πιο ιδιαίτερη στοά της πόλης, που θυμίζει Μιλάνο, το ιταλικό εστιατόριο της Ρογκότη παρουσιάζει αυθεντική ιταλική κουζίνα, με γεύσεις που συναντάμε μόνο στη γειτονική χώρα. Σε ένα φιλόξενο περιβάλλον με διακοσμητικές hand-made λεπτομέρειες που σίγουρα δεν περνούν απαρατήρητες, μπορείτε να απολαύσετε από το lunch break σας μέχρι ένα ρομαντικό dinner for two.

Info: Ρογκότη 4. Instagram: @cena.skg

Hanaya

snapinstaapp-441462504-18022470428499299-3639194811652023717-n-1080.jpg

Αποτελεί το sushi bar που εδώ και χρόνια έχει δώσει ζωή σε αυτό το στενό της πόλης και παράλληλα παρουσιάζει την πιο αναβαθμισμένη εκδοχή της ιαπωνικής κουζίνας. Γνωρίζοντας καλά τα μυστικά της δημοφιλούς αυτής κουζίνας, στο Hanaya παρουσιάζουν ένα προσεχτικά επιμελημένο μενού και μια ενημερωμένη λίστα κρασιών, σάκε και cocktails που θα συνοδεύσουν κάθε στιγμή σας εκεί. Στα συν του, στον επάνω όροφό του θα ανακαλύψετε έναν ξεχωριστό χώρο, τον οποίο μπορείτε να κλείσετε για private events, επαγγελματικές εκδηλώσεις, γενέθλια, κ.ά.

Info: Ρογκότη 4. Instagram: @hanaya.skg

Shaka

snapinstaapp-437956055-947216433769566-4971743260968787393-n-1080.jpg

Αν επιθυμείτε να βρείτε το κατάλληλο σημείο, το οποίο συνδυάζει υπέροχο ναργιλέ και fusion κουζίνα, το Shaka είναι η κατάλληλη επιλογή. Σερβίρει αριστοτεχνικά τις γεύσεις των μοναδικών Hanaya Sushi Bar, Cena και Soufflér που βρίσκονται στον ίδιο πεζόδρομο και διακρίνεται και για την επιλογή για brunch. Στο εσωτερικό ξεχωρίζει το μεγάλο ενυδρείο του - το μεγαλύτερο αυτή τη στιγμή στην πόλη, αλλά και οι μοντέρνες τουαλέτες του, όπου το design τους θα σας δώσει το τέλειο φόντο για το επόμενο Instapost σας.

Info: Ρογκότη 3. Instagram: @shaka.downtown

Soufflér|Pastry Art

snapinstaapp-443541431-848852970388270-8433267368669899352-n-1080.jpg

Είμαστε πάντα ευπρόσδεκτοι στον κόσμο της γλυκιάς γοητείας, όπως αναφέρει το κύριο ρητό που συνοδεύει την ταυτότητα του ραφιναρισμένου αυτού οίκου των επιδορπίων και συγκεκριμένα της Τέχνης του σουφλέ. Για το Soufflér, κάθε παρασκευή ταυτίζεται με την πραγματοποίηση καθενός από τα όνειρά του, στοιχείο, το οποίο μαρτυρά την ακρίβεια και λεπτομέρεια στην τελική παρουσίαση των άκρως κομψών dessert του. Κάθε επιλογή από τους καταλόγους του boutique pastry shop μαρτυρά την αδυναμία μας να γνέψουμε αρνητικά σε ένα γλύκισμα - πειρασμός, στο οποίο ξεχειλίζει η πλούσια και γεμάτη από ενδιαφέρουσες αντιθέσεις σοκολάτα.

Info: Ρογκότη 4. Instagram: @souffler.pastry

_____________________________________________________________________________________

Πεζόδρομος Ρωμαϊκής Αγοράς

Μια από τις πλευρές της πόλης με πλούσια ιστορία, η οποία μέχρι σήμερα συνεχίζει να μονοπωλεί το ενδιαφέρον των κατοίκων της, αλλά και όλων των επισκεπτών. Για τρεις περίπου αιώνες, η Ρωμαϊκή Αγορά της Θεσσαλονίκης αποτέλεσε κύριο σημείο αναφοράς της, καθώς και διοικητικό κέντρο, ανεγέρθηκε στη Θεσσαλονίκη κατά το τέλος του 2ου αι. και το πρώτο τρίτο του 3ου αι. μ.Χ. Χτίστηκε ως κάτι αντίστοιχο προς την ελληνική Αγορά, με αρχέτυπο όμως το κέντρο της Ρώμης. Εξερευνώντας τον πεζόδρομό της δεν βαριόμαστε ποτέ και κάθε φορά μπορούμε να εντοπίσουμε και ένα νέο στέκι!

MEETING POINTS

Καφενείο Basta

basta.jpg

Το όνομά του στα σέρβικα σημαίνει κήπος, ενώ η ελληνική απόδοση της λέξης αφορά σε φρενάρισμα και ανάγκη για στροφή προς μια κατάσταση άνετη και χαλαρή. Το χαρακτηριστικό καφενείο Basta του πεζοδρόμου συνεχίζει να μας προσκαλεί στην κινηματογραφική του ατμόσφαιρα και σε ένα γοητευτικό ταξίδι στον χρόνο, όπου οι πολύωρες συζητήσεις και το μοίρασμα του κρασιού ήταν οι πρωταγωνιστές.

Info: Μητρ. Γενναδίου 16 & Ιουστινιανού 22. Facebook: @Καφενείο Basta

The Blues Bar

20451921-1507555795972714-5541137313372611523-o.jpg

Ένα διαχρονικό στέκι στην καρδιά της πόλης με ξεχωριστές μουσικές επιλογές, οι οποίες μας ταξιδεύουν σε κάθε άκρη της γης από το πρωί μέχρι τις πολύ βραδινές ώρες. Το Blues Bar μας χαρίζει κάθε ημέρα μια μοναδική συντροφιά χάρη στις ιδιαίτερες ποικιλίες καφέ, αλλά και signature coctails, ειδικά επιμελημένων. 

Info: Ολύμπου 84. Instagram: @bluesbarthess

Στόρι

310729557-513444277458543-2440263290867379172-n.jpg

Η mix n' match  ομορφιά του μας καλεί για να το γνωρίσουμε ακόμη καλύτερα μέσα από ενδιαφέροντα παντρέματα της alternative και ρετρό γαλλικής αισθητικής. Το Στόρι συνεχίζει να ξεχωρίζει ως ένας από τα πιο creative spaces της πόλης με παράδοση στο γνήσιο coolness. 

Info: Ολύμπου 87. Facebook: @Στόρι

Enjoy!