fbpixel

Search icon
Search
An insider guide to: Αίγινα με τον Κίμωνα Φραγκάκη
TRAVEL

An insider guide to: Αίγινα με τον Κίμωνα Φραγκάκη

Ο εκδότης του Andro.gr και διοργανωτής του Ladies Run συστήνει τους καλά κρυμμένους θησαυρούς του αγαπημένου του νησιού


Θα μπορούσε να είναι ο καλύτερος connoisseur που υπάρχει, αφού με τις πάντα ιδιαίτερες και inside προτάσεις του έχουμε γνωρίσει την Ελλάδα όπως ποτέ άλλοτε. Η εμπειρία και το γούστο του εκδότη του Andro.gr και διοργανωτή του Ladies Run είναι τα κριτήρια εμπιστοσύνης της γνώμης του, την οποία μοιράζεται πάντα αυθεντικά, κάνοντας απίστευτο γκελ με το κοινό.

THE ISLAND Η Αίγινα είναι ένα πολύ κουλ μέρος που δεν έχει το ελαφρώς στημένο των Σπετσών ή το λίγο σνομπ της Ύδρας, για να αναφέρω -με όλο τον σεβασμό- δύο κοντινά νησιά. Σε κάνει να νιώθεις χαλαρός, σαν παιδί που τρώει ένα παγωτό και κάνει τη βόλτα του με το ποδήλατο.

aegina28.jpg
Παλαιοχώρα


MU
ST VISIT Η άνοιξη είναι μούρλια στο νησί, που είναι ανθισμένο. Ειδικά αν επισκεφτείς τον αρχαιολογικό χώρο της Κολώνας με τα ανθισμένα αγριολούλουδα ολόγυρα μεθάς. Το τοπίο του νησιού είναι εκατό τοις εκατό αττικό, οπότε το καλοκαίρι υπάρχει μια σχετική ξεραΐλα. Ιδανική εποχή για ολιγοήμερο «σβήσιμο» είναι τον γλυκό Σεπτέμβριο. Την Αίγινα είναι ωραία να τη γνωρίσεις με ένα μικρό μηχανάκι που θα βάλεις στο ferry από την Αθήνα. Βόλτες γύρω γύρω, από τον συγκλονιστικό Ναό της Αφαίας και μέσα από τον Μεσαγρό στην Παλαιοχώρα, που είναι σαν μίνι νησιωτικός Μυστράς, και από το Ανίτσαιο πάνω στο βουνό ως την Camera Obscura στην Πέρδικα, και απέναντι, στο νησάκι της Μονής.

TOP SECRET Η Αίγινα ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας πριν και από το Ναύπλιο! Επισκεφτείτε τη Μητρόπολη όπου ορκίστηκε ο Καποδίστριας και το τότε Κυβερνείο, το οποίο στεγάζει σήμερα το ιστορικό αρχείο της Αίγινας, αν θέλετε να μάθετε τα πάντα για την Ιστορία του νησιού. Και βέβαια το αρχαιολογικό μουσείο που ιδρύθηκε κι αυτό από τον Καποδίστρια, λίγα χρόνια μετά την Επανάσταση.

elaionas-aegina-resized.jpg
Αρχαίος Ελαιώνας


F
AVORITE BEACH Η «μυστική» παραλία στον Τούρλο, κοντά στα ναυτικά οχυρά. Και κάποιες «καβάτζες» στην ευρύτερη περιοχή Πλακάκια που ξέρουν οι ντόπιοι. Γενικά, από παραλίες δε σκίζει το νησί.

LOCAL FLAVORS Tο καλύτερο εστιατόριο του νησιού είναι ο Σκοτάδης. Η καλύτερη ώρα είναι στο ηλιοβασίλεμα. Εκείνη την ώρα είναι ωραία και στην Καβουρόπετρα. Βράδυ στον παραδοσιακό Βατζούλια, ένα σπάνιο μνημείο της παλιάς ταβερνικής τέχνης. Για μεσημέρι θα πω την
ωραία και νοικοκυρεμένη Όστρια, κάτω από τα Αρμυρίκια.

skotadis-gastronomos.jpg
Ουζερί «Ο Σκοτάδης»


H
IDDEN GEMS Ο αρχαίος ελαιώνας, ένα από τα ωραιότερα και πιο άγνωστα μέρη γενικώς. Μέχρι και πολλοί ντόπιοι τον έμαθαν όταν έκανε εκεί μια φωτογράφιση η Hermés.


Island Inspiration


shutterstock-2469963371.jpg
Παρεκκλήσι Αγίου Νικολάου Θαλασσινού


Προτείνω να διαβάσετε το «Καπλάνι της Βιτρίνας» που διαδραματίζεται στην Αίγινα, αλλά θα πω επίσης το “So long Marianne” με τη ζωή και τον έρωτα του Λέοναρντ Κοέν και της Μαριάν Ιλέιν στην Ύδρα. Και τον «Μάγο» του Τζον Φόουλς που διαδραματίζεται σ’ ένα φανταστικό νησί που έχει βασιστεί εξ ολοκλήρου στις Σπέτσες.

Δοκιμάστε το φιστίκι που πουλάνε όλοι στο λιμάνι, κατσούλες που θα βρείτε στην εποχή τους στην ψαραγορά και γκερεμέζι, το τοπικό τυρί σε μερικά ταβερνάκια.

Αντί να ψωνίσετε σε μπουτίκ, «αγοράστε» ένα διήμερο Τέχνης και ομορφιάς στην οικία Νικολάου, ένα μπουτίκ ξενοδοχείο όπου θα δείτε και το θαυμάσιο ατελιέ του καλλιτέχνη Νίκου Νικολάου.