fbpixel

Search icon
Search
Back on track: Έτσι θα πετύχετε το απόλυτο glow up μετά τις καλοκαιρινές σας διακοπές
WELLNESS

Back on track: Έτσι θα πετύχετε το απόλυτο glow up μετά τις καλοκαιρινές σας διακοπές

Συμβουλές και tips για να μπείτε ξανά σε πρόγραμμα


Είναι δεδομένο πως στη διάρκεια των διακοπών μας αισθανόμαστε όλοι λίγο πιο ελεύθεροι. Λέμε «όχι» στα healthy foods και ένα μεγάλο «ναι» στο αλκοόλ, στα cocktails και στο junk food, που αποτελεί must αυτή την περίοδο. Τώρα -ωστόσο- που οι περισσότεροι από εμάς επιστρέφουμε στην... κανονικότητα, συνειδητοποιούμε πως πρέπει να επανενταχθούμε σε υγιεινές διατροφικές συνήθειες και γενικότερα, να επιστρέψουμε στις αγαπημένες μας συνήθειες, προκειμένου να επαναφέρουμε το σώμα και το δέρμα μας στα καλύτερα επίπεδα.

Don't panic, υπάρχει λύση!

Βeauty

Exfoliate

Δεν υπάρχει μεγαλύτερος σύμμαχος για ένα super-glowy δέρμα, από την απολέπιση. Δε μιλάμε για μία hardcore διαδικασία, αλλά για ένα ήπιο μασάζ, που θα δώσει τη δυνατότητα στην επιδερμίδα να «αναπνεύσει» και να ανακτήσει τη χαμένη της λάμψη. Κάνοντας απαλές, κυκλικές κινήσεις στο δέρμα, τα πιο μαύρα, νεκρά κύτταρα φεύγουν από την επιφάνεια της επιδερμίδας κι αυτό που μένει, είναι μία απίστευτη λάμψη, με το δέρμα να μοιάζει πιο απαλό και υγιές από ποτέ. Επιλέξτε το προϊόν που σας ταιριάζει κι ολοκληρώνοντας το ντουζ σας, χαρίστε στο σώμα σας μία στιγμή χαλάρωσης κι απόλαυσης. 

dfacfab5-6efc-42a2-857f-32e2bfb089cb.jpeg

Ενυδάτωση

Το next step μετά την απολέπιση, είναι -φυσικά- η πλούσια ενυδάτωση. Ειδικά αν θέλετε να διατηρήσετε το σοκολατένιο χρώμα που αποκτήσατε στη διάρκεια των διακοπών σας, δε θα πρέπει να κάνετε... εκπτώσεις. Βγαίνοντας από το μπάνιο, εφαρμόστε μία καλή ποσότητα από μία πλούσια ενυδατική κρέμα, ιδανικά με αλόη καθώς θα σας χαρίσει και μία αίσθηση φρεσκάδας κι ανακούφισης μετά την έκθεση στον ήλιο, σε όλο το σώμα σας, κάνοντας ξανά ελαφρύ μασάζ για να απορροφηθεί.

Καθαρισμός

Όσο αποτελεσματική κι αν είναι μία απολέπιση στο σπίτι, είναι σίγουρο πως ειδικά το πρόσωπό μας χρειάζεται ένα extra boost μετά τις διακοπές, προκειμένου να είναι ξανά super καθαρό κι ενυδατωμένο. Τώρα -λοιπόν- είναι η κατάλληλη στιγμή για έναν βαθύ καθαρισμό, ενώ σε περίπτωση που δεν έχετε τη δυνατότητα να επισκεφθείτε άμεσα κάποιον skin-expert ή αισθητικό, ακόμη και μία καθαριστική κρέμα με βασικό συστατικό τον άργιλο, μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Προστασία

Το γεγονός ότι έχετε επιστρέψει στην πόλη, ολοκληρώνοντας τις διακοπές σας, δε σημαίνει πως μπορείτε να αποχωριστείτε το αντηλιακό σας. Ειδικά τώρα που η επιδερμίδα σας έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά από την έκθεση στον ήλιο, την υγρασία και τη θάλασσα, χρειάζεται extra φροντίδα και κυρίως, προσοχή, προκειμένου να επιστρέψει στην καλύτερη κατάσταση. Έτσι κι αλλώς, το αντηλιακό πρέπει να αποτελεί το last step στην καθημερινή σας beauty routine όλο τον χρόνο κι αυτό ισχύει και τώρα!

Wellness

1a400718-09c1-4835-96d9-4c0d1545a5d4.jpeg
Γυμναστική
 

Υπάρχουν αυτοί που δε σταματούν τη γυμναστική ακόμη και στη διάρκεια των διακοπών τους, ωστόσο, υπάρχουν κι εκείνοι που προτιμούν να κάνουν ένα mini-break, επιστρέφοντας κατόπιν στην σταθερή ρουτίνα τους. Σε περίπτωση που ανήκετε στη δεύτερη κατηγορία, αυτό που πρέπει να κάνετε, είναι να αναλάβετε -σταδιακά- δράση. Δε χρειάζονται υπερβολές. Είναι λογικό το σώμα σας να έχει συνηθίσει σε διαφορετικούς ρυθμούς το τελευταίο διάστημα κι είναι πολύ σημαντικό να το ακούτε και να το ακολουθείτε. Ξεκινήστε με λίγο περισσότερο περπάτημα ή και τρέξιμο και step by step, βάλτε ξανά την συστηματική άσκηση στη ζωή και την καθημερινότητά σας, επιλέγοντας το είδος γυμναστικής που σας εξυπηρετεί.

Διατροφή

Εξίσου σημαντική είναι -φυσικά- και η διατροφή. Είναι πολύ φυσιολογικό να κάνουμε μικρά διαλείμματα, οπότε αισθανόμαστε την ανάγκη και όπως προαναφέρθηκε, οι διακοπές είναι το ιδανικό διάστημα για κάτι τέτοιο, ωστόσο, τώρα είναι η σωστή στιγμή για ένα ολικό... comeback. Βάλτε ξανά τα φρούτα και τα λαχανικά στη ζωή σας, περιορίστε το αλκοόλ και την extra ζάχαρη και σύντομα θα παρατηρήσετε σημαντική διαφορά. Να θυμάστε πάντα, πως κλειδί είναι η ισορροπία και η μεθοδικότητα και σίγουρα, δε χρειάζεται να στερηθείτε τίποτα.

Προγραμματισμός

Είχατε συνηθίσει να έχετε ένα πρόγραμμα, είτε ημερήσιο, είτε εβδομαδιαίο κι αισθάνεστε πως όλο αυτό χάθηκε κάπου ανάμεσα στις βουτιές, την ηλιοθεραπεία και τις summer-nights με τα λαχταριστά cocktails και τις πλούσιες γεύσεις; Δε χρειάζεται να το σκέφτεστε ιδιαίτερα... Αυτό που πρέπει να κάνετε, είναι να επιστρέψετε στην αγαπημένη σας συνήθεια και να καθορίσετε εκ νέου ένα πρόγραμμα κι ένα πλάνο, που θα σας βοηθήσει να έχετε ξεκάθαρη εικόνα για όλες τις υποχρεώσεις σας, από σήμερα κιόλας. Όλα είναι θέμα συνήθειας και σίγουρα, μετά από μερικές μόνο ημέρες, όλα θα μοιάζουν πολύ πιο απλά και θα πάρουν το δρόμο τους. Keep pushing!

1a127165-ca0c-4203-a71c-f1aa8caaa713.jpeg

New goals

Το διάστημα μετά τις διακοπές του καλοκαιριού, προσφέρεται για νέα ξεκινήματα, για νέους στόχους, μπαίνοντας στην... τελική ευθεία της χρονιάς. Τώρα, είναι η κατάλληλη στιγμή για να επαναπροσδιορίσετε τα δικά σας «θέλω» και να αποφασίσετε το τι θέλετε να πετύχετε στη διάρκεια των επόμενων μηνών. Με καθαρό και ξεκούραστο μυαλό, σκεφτείτε με ρεαλισμό και ειλικρίνεια κι αφού θέσετε τους νέους σας στόχους, αναλάβετε δράση, ενόψει της συνέχειας. New goals-new life!