fbpixel

Search icon
Search
Ο λόγος που ένα keratin treatment είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε αυτό το καλοκαίρι
HAIR & NAILS

Ο λόγος που ένα keratin treatment είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε αυτό το καλοκαίρι

Τι είναι οι θεραπείες κερατίνης και τι μπορούν να κάνουν για τα μαλλιά σας;


Η κερατίνη - η πρωτεΐνη που βοηθά στην ενίσχυση των μαλλιών για την πρόληψη του σπασίματος, της θερμικής βλάβης και του φριζαρίσματος - είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση ισχυρών και υγιών μαλλιών. Η κερατίνη είναι μια δημοφιλής θεραπεία ενδυνάμωσης και λείανσης των μαλλιών που μετατρέπει τα ξηρά, φριζαρισμένα και ατίθασα μαλλιά σε λαμπερά, χαρούμενα και υγιή μαλλιά. Η θεραπεία αποτελείται από πρωτεΐνες (κερατίνη) που θα βελτιώσουν την υγεία και την υφή των μαλλιών σας. Τα μαλλιά σας παράγουν φυσικά κερατίνη, αλλά ορισμένοι τύποι μαλλιών μπορεί να χρειάζονται μια θεραπεία κερατίνης για να τιθασεύσουν τα φριζαρισμένα και σγουρά μαλλιά όταν χρειάζεται. Η καλοκαιρινή περίοδος είναι εδώ, το ίδιο και η ζέστη και η υγρασία. Αν δεν έχετε κάνει ποτέ θεραπεία κερατίνης...χάνετε. 

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το θαυματουργό hair treatment και τους λόγους για τους οποίους πρέπει να το δοκιμάσετε αυτό το καλοκαίρι!

Τι είναι η θεραπεία κερατίνης;

Η κερατίνη είναι μια δομική πρωτεΐνη που βρίσκεται στα μαλλιά, το δέρμα και τα νύχια μας. Βρίσκεται επίσης συνήθως σε προϊόντα styling για να βοηθήσει στην ενίσχυση των μαλλιών - αλλά ο όρος "θεραπεία με κερατίνη" είναι στην πραγματικότητα μια λανθασμένη ονομασία.

3ece5f7f0bfb8a5de833323f96c5022f.jpg

Οι θεραπείες κερατίνης είναι ημιμόνιμες θεραπείες ισιώματος μαλλιών που εξομαλύνουν και προσθέτουν λάμψη στα φριζαρισμένα μαλλιά. Ωστόσο, ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν οι θεραπείες δεν είναι μέσω της χρήσης κερατίνης. Για να γίνουν τα μαλλιά πιο ίσια, ένα διάλυμα που περιέχει ένα παράγωγο φορμαλδεΰδης ή (το πολύ πιο ασφαλές) γλυοξυλικό οξύ δουλεύεται μέσα στα μαλλιά για να σπάσει τους δεσμούς και να τα επαναφέρει σε πιο ίσια θέση. Στη συνέχεια, το διάλυμα στεγνώνεται με το πιστολάκι και σφραγίζεται με ένα σίδερο και τα αποτελέσματα μπορούν να διαρκέσουν από τρεις έως έξι μήνες. Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι θεραπείες λειτουργούν καλά στους περισσότερους τύπους μαλλιών και τις συνιστά σε όποιον θέλει να μειώσει το φριζάρισμα, να ενισχύσει τη λάμψη ή να κόψει το στέγνωμα ή το ίσιωμα των μαλλιών του σε τακτική βάση.

Μπορεί μια θεραπεία κερατίνης να βοηθήσει στην ανάπτυξη των μαλλιών;

Τα οφέλη της θεραπείας μπορεί να κάνουν τα μαλλιά να φαίνονται πως μακραίνουν πιο γρήγορα, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για την ενδυνάμωση της τρίχας. Η κερατίνη βοηθά να προσθέσει λάμψη, να μειώσει το φριζάρισμα και να μειώσει την εμφάνιση της ψαλίδας, ενώνοντας προσωρινά τα μαλλιά. Όλα αυτά τα αποτελέσματα μπορούν να βοηθήσουν τις τούφες να φαίνονται και να αισθάνονται μακρύτερες και ισχυρότερες, αλλά τελικά αναπτύσσονται με τον ίδιο ρυθμό.

Με άλλα λόγια, η μείωση του σπασίματος βοηθά να δημιουργηθεί η ψευδαίσθηση της μεγαλύτερης ανάπτυξης των μαλλιών. Η θεραπεία κάνει τα μαλλιά πιο ευκολοχτένιστα, εξομαλύνοντας την επιδερμίδα και σφραγίζοντάς την, συμβάλλοντας στην αποφυγή του φριζαρίσματος. Αυτό μπορεί να κάνει τα μαλλιά σας να φαίνονται ότι μεγαλώνουν πιο γρήγορα, επειδή οι άκρες δεν σπάζουν, επιτρέποντάς τους έτσι να διατηρήσουν το μήκος τους.

Μπορείτε να κάνετε θεραπεία κερατίνης εάν έχετε μαλλιά που έχουν υποστεί επεξεργασία με χρώμα;

Ένα άλλο πρόσθετο πλεονέκτημα είναι ότι θα διατηρήσει τα φρεσκοβαμμένα μαλλιά ζωντανά. Οι ειδικοί συνιστούν να μιλήσετε με τον κομμωτή σας για να ανανεώσετε το χρώμα σας ακριβώς πριν από τη θεραπεία κερατίνης. Η θεραπεία σφραγίζει το χρώμα, κάνοντάς το να διαρκεί περισσότερο και να φαίνεται πιο φωτεινό.

snapinstaapp-451202019-1446355942911311-7991390556597318754-n-1080.jpg

Μπορείτε να κάνετε θεραπεία κερατίνης αν έχετε φυσικές μπούκλες;

Οι θεραπείες κερατίνης λειτουργούν καλά στους περισσότερους τύπους μαλλιών. Ειδικά για τα σγουρά μαλλιά, θα εξομαλύνει εντελώς το φριζάρισμα και θα προσθέσει περισσότερη λάμψη. Τα σγουρά μαλλιά αντανακλούν το φως λιγότερο εύκολα από τα ίσια μαλλιά, οπότε θα παρατηρήσετε περισσότερη λάμψη μετά τη θεραπεία κερατίνης.

Ποια είναι η διαδικασία της θεραπείας με κερατίνη;

Η θεραπεία διαρκεί μερικές ώρες, αν και ποικίλλει ανάλογα με το μήκος και τον τύπο των μαλλιών. Ανάλογα με την υφή και την πυκνότητα των μαλλιών σας, μπορείτε να υπολογίσετε ότι η επίσκεψή σας στο κομμωτήριο θα διαρκέσει από δύο έως τέσσερις ώρες. Ο κομμωτής σας θα λούσει πρώτα τα μαλλιά σας και στη συνέχεια θα εφαρμόσει τη θεραπεία κερατίνης στα βρεγμένα μαλλιά, όπου στη συνέχεια θα παραμείνει για περίπου 30 λεπτά- ωστόσο, ορισμένοι στυλίστες μπορεί να στεγνώσουν πρώτα τα μαλλιά με το πιστολάκι και στη συνέχεια να εφαρμόσουν τη θεραπεία. Τέλος, δεδομένου ότι η θεραπεία ενεργοποιείται με θερμότητα, ο στυλίστας θα "σιδερώσει" τα μαλλιά σε μικρά τμήματα για να τα σφραγίσει.

3 λόγοι που χρειάζεστε μια θεραπεία κερατίνης το καλοκαίρι

1. Αποχαιρετήστε τα φριζαρισμένα μαλλιά

Ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη των θεραπειών κερατίνης και ο λόγος για τον οποίο αποτελεί την ιδανική καλοκαιρινή θεραπεία, είναι ότι εξαλείφει τα φριζαρισμένα μαλλιά. Όσοι παλεύουν με σγουρά, ξηρά, φριζαρισμένα και ατίθασα μαλλιά μπορούν να επωφεληθούν σημαντικά από τις θεραπείες κερατίνης. Όταν ένας επαγγελματίας στυλίστας κάνει μια θεραπεία κερατίνης, εμποδίζει τα μαλλιά σας να φριζάρουν. Αυτό επιτρέπει στα μαλλιά σας να αντιμετωπίζουν υψηλά επίπεδα θερμότητας και υγρασίας χωρίς ζημιά. Η ενίσχυση της λάμψης και της απαλότητας των μαλλιών σας συμβάλλει στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησής σας και στη διατήρηση ενός τρόπου ζωής με χαμηλή συντήρηση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Δεν έχουν όλοι χρόνο να στεγνώνουν και να φτιάχνουν τα μαλλιά τους κάθε μέρα, αλλά με μια θεραπεία κερατίνης, μπορείτε να απλοποιήσετε τη ρουτίνα σας χωρίς να στερήστε το styling σας!

snapinstaapp-314493908-643755050827987-84972783997186830-n-1080.jpg

2. Διευκολύνει το στέγνωμα των μαλλιών

Η διευκόλυνση της ρουτίνας στεγνώματος των μαλλιών σας διευκολύνει και τη ζωή σας. Εάν έχετε πυκνά μαλλιά, μια θεραπεία κερατίνης μπορεί να σας ωφελήσει, ειδικά τις ημέρες που στεγνώνετε τα μαλλιά σας. Οι θεραπείες κερατίνης μειώνουν τον χρόνο στεγνώματος των μαλλιών και επιτρέπουν επίσης στα μαλλιά σας να στεγνώσουν πιο ίσια και πιο κομψά. Αυτό το καθιστά πολύ πιο βολικό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν κάνει ζέστη και δεν θέλετε να ξοδεύετε ώρες για να φτιάχνετε τα μαλλιά σας με καυτά εργαλεία.

3. Παρέχει αποτελέσματα που διαρκούν

Η θεραπεία κερατίνης είναι μια θεραπεία μαλλιών μακράς διάρκειας για τους πελάτες. Η κερατίνη μπορεί να διαρκέσει από 2 έως 6 μήνες, γεγονός που είναι πολύ ευεργετικό για ολόκληρη την καλοκαιρινή περίοδο. Η συντήρηση και η φροντίδα για τις θεραπείες κερατίνης είναι ελάχιστες, καθιστώντας τις εύκολες στη συντήρηση. Μόλις εφαρμοστεί η θεραπεία στα μαλλιά, αποφύγετε το ντους των μαλλιών σας για 2-3 ημέρες. Οι θεραπείες κερατίνης χρειάζονται μερικές ημέρες για να εγκατασταθούν στα μαλλιά και χρειάζονται κάποιο χρόνο για να λειτουργήσουν σωστά. Όσο περισσότερο μπορείτε να αφήσετε τη θεραπεία χωρίς να λούσετε τα μαλλιά σας, τόσο καλύτερα και πιο αποτελεσματικά αποτελέσματα θα δείτε. Επιπλέον, τα θειικά άλατα μπορούν να απογυμνώσουν την πρωτεΐνη της τρίχας και να μειώσουν τη διάρκεια της θεραπείας κερατίνης, οπότε η χρήση προϊόντων χωρίς θειικά άλατα, που είναι ασφαλή για την κερατίνη, θα διασφαλίσει ότι η θεραπεία σας μπορεί να διαρκέσει όσο το δυνατόν περισσότερο.