fbpixel

Search icon
Search
Editors' weekly picks: Οι συντάκτες του GLOW.GR μοιράζονται τις top επιλογές της εβδομάδας
WHAT'S GLOW

Editors' weekly picks: Οι συντάκτες του GLOW.GR μοιράζονται τις top επιλογές της εβδομάδας

Ό,τι ξεχώρισαν και τους έκανε εντύπωση!



Σταυρούλα Κλειδαριά

ekthesi-1.jpg

Διάβασα την ανακοίνωση του One&Only Kéa Island, που παρουσιάζει την έκθεση "Daydreaming in Kéa", μια μοναδική εικαστική σύνθεση του πολυδιάστατου Έλληνα καλλιτέχνη Παύλου Χαμπίδη. Πρόκειται για μια σειρά από ζωγραφικά έργα που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της διαμονής του καλλιτέχνη στο θέρετρο, σηματοδοτώντας την έναρξη του προγράμματος καλλιτεχνικής φιλοξενίας Artist in Residence του One&Only Kéa Island.

Info: Αξίζει να σημειωθεί πως η έκθεση «Daydreaming in Kéa» θα είναι ανοιχτή τόσο για όσους διαμένουν στο One&Only Kéa Island, όσο και για τους εξωτερικούς επισκέπτες του resort.

i-tainia-i-neari-gynaika-kai-i-thalassa-erchetai-sto-disney-medet.jpg

Ανυπομονώ να παρακολουθήσω τη νέα πρωτότυπη ταινία της Disney, «Η Νεαρή Γυναίκα και η Θάλασσα», που έκανε πρεμιέρα χθες αποκλειστικά στο Disney+. Πρωταγωνιστεί η Daisy Ridley, στον ρόλο της επιτυχημένης κολυμβήτριας Trudy Ederle. Η Daisy Ridley γεννήθηκε το 1905 στη Νέα Υόρκη από γονείς μετανάστες. Η ταινία αφηγείται την απίστευτη, αληθινή ιστορία της Trudy Ederle, της πρώτης γυναίκας που διέσχισε τη Μάγχη κολυμπώντας. Χάρη στην ακλόνητη υποστήριξη της μεγαλύτερης αδερφής της, καθώς και του προπονητή και της προπονήτριάς της, κατάφερε να ξεπεράσει τις αντιξοότητες και την εχθρότητα της πατριαρχικής κοινωνίας, να αναδειχθεί μέσα από την ολυμπιακή ομάδα κολύμβησης και να επιτύχει το συγκλονιστικό κατόρθωμα, μια διαδρομή 21 μιλίων από τη Γαλλία στην Αγγλία. Η συγκλονιστική, δραματική ταινία, κυκλοφόρησε στις αίθουσες 31 Μαΐου 2024 και έλαβε θερμές κριτικές, όπως και η ερμηνεία της Daisy Ridley.

window-perspective-scaled.jpg

Πληροφορήθηκα πως ο βραβευμένος οίκος πολυτελούς περιποίησης της επιδερμίδας, σώματος και μαλλιών Augustinus Bader, ανακοίνωσε τη συνεργασία του με τον καλλιτέχνη Harry Nuriev για τη δημιουργία ενός pop-up καταστήματος στο Παρίσι. To νέο pop-up store που ανοίγει τις πύλες του τον Σεπτέμβριου του 2024, θα δημιουργηθεί εντός της Augustinus Bader boutique στο Παρίσι, προσφέροντας μια καινοτόμο και καθηλωτική εμπειρία πώλησης, σε ένα χώρο που επαναπροσδιορίστηκε από τον καλλιτέχνη, με γνώμονα την υψηλή τεχνολογία του μέλλοντος αλλά και την αρχιτεκτονική και συμμετρία των παραδοσιακών κήπων του PalaisRoyal.

Βασιλική Δουκουμοπούλου

img-3775.jpg

Γνώρισα τον μαγικό κόσμο του πολυτελούς οίκου αρωμάτων, Amouage. Πρόκειται για ένα μοναδικό γαλλικό niche brand, το οποίο έκανε την «πρεμιέρα» του στη Θεσσαλονίκη στο Hondos Center Apollonia Politia και πραγματικά με ενθουσίασε. Γνωστός για τα άριστης ποιότητας αρώματά του, στη σύνθεση του θα βρείτε μόνο τα καλύτερης ποιότητας συστατικά από όλο τον κόσμο. Στη δημιουργία αυτής της πολυτελούς επωνυμίας, η Ανατολή συναντά τη Δύση και η παραδοσιακή αραβική τέχνη συναντά τις σύγχρονες καινοτομίες.

Η ιστορία της επωνυμίας Amouage, όπως με πληροφόρησαν, ξεκίνησε το 1983 στο Σουλτανάτο του Ομάν, η κληρονομιά του οποίου είναι εμφανής σε κάθε άρωμα. Όλα τους αναμειγνύονται στο χέρι, από προσεκτικά επιλεγμένα σπάνια συστατικά, τα οποία μαζί δημιουργούν ενδιαφέρουσες αντιθέσεις και κομψούς αρμονικούς συνδυασμούς. Το αποτέλεσμα είναι ένα άρωμα που διαρκεί με μια σταγόνα πατίνας που θα σας τυλίξει σαν ένα πολυτελές μεταξωτό φουλάρι. My Favorite; Το άρωμα Blossom Love! 

shutterstock-2250866885.jpg

Με εντυπωσίασε η νέα δράση της non-profit organization WE LEAD, που με το νέο τους, δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε Data Science και Business Intelligence διάρκειας 17 εβδομάδων πάνω σε Data Science και Business Intelligence, δίνουν την ευκαιρία σε σις και τρανς γυναίκες ηλικίας 18 ετών και άνω με βασικές γνώσεις στους υπολογιστές ή στον προγραμματισμό, να ξεκινήσουν μια καριέρα στο χώρο της τεχνολογίας. Μπορούν ακόμα να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους ή να επιστρέψουν στην αγορά εργασίας μετά από μια διακοπή. Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του προγράμματος γίνεται σε συνεργασία με την Code.Hub και η υποβολή των αιτήσεων έχει ήδη ξεκινήσει και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 31 Αυγούστου 2024. Μία πραγματικά σημαντική πρωτοβουλία και δράση, καθώς το 80% των αποφοίτων έχει περάσει από τουλάχιστον μία συνέντευξη στον χώρο της τεχνολογίας και το 30% έχει βρει ή αλλάξει θέση εργασίας στον κλάδο.

2-hx5Cf.jpg

Ανακάλυψα στα παγκόσμια γαστρονομικά νέα ότι το beach club και πολυτελές θέρετρο Potato Head στο Bali παρουσίασε το νέο του εστιατόριο που προσφέρει μια ρετρό-φουτουριστική εμπειρία γαστρονομίας και ακούει στο όνομα Dome restaurant. Ο μοναδικός γαστρονομικός προορισμός σερβίρει natural food & wine σ’ ένα σύγχρονο και γήινο περιβάλλον, ενώ μεγάλο μέρος του εσωτερικού είναι κατασκευασμένο από recycled έπιπλα.


Κωνσταντίνος Τανιάς

img-1090.jpg

Μια συνεργασία που ξεχώρισα είναι αυτή του Pharrell Williams με την evian, με τον πρώτο να δίνει την υπογραφή του σε μια νέα σειρά μπουκαλιών. Μπορεί ακόμα να μην έχουν κυκλοφορήσει οι συσκευασίες, αλλά αυτό που μου αρέσει στην evian είναι ότι ενώνει τις δυνάμεις της με δημοφιλή brands, δίνοντας νέα πνοή στα μπουκάλια της. Μεταξύ αυτών των συνεργασιών αξέχαστες παραμένουν αυτή με την Coperni και τη Moncler. Stay tuned!

img-1088.jpg

Κυκλοφόρησαν νέες φωτογραφίες από την 4η σεζόν του Emily in Paris, σχεδόν ένα μήνα πριν την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα της. Μια σειρά ανάλαφρη, ό,τι πρέπει για τα καλοκαιρινά βράδια, την οποία παρακολουθώ πίστα τα τελευταία χρόνια. Πληροφορίες αναφέρουν για την 4η σεζόν ότι η χημεία μεταξύ Emily και Gabriel, που παραμένει στο επίκεντρο, ενώ συνεργάζονται για ένα νέο αστέρι Michelin, αλλά δύο μεγάλα μυστικά απειλούν να ανατρέψουν όλα όσα έχουν ονειρευτεί. Οι περιπέτειες της Emily Cooper (Lily Collins) συνεχίζονται στις 15 Αυγούστου στο Netflix. Το δεύτερο μέρος έρχεται στις 12 Σεπτεμβρίου.

4720073446-2-7-2-1.webp

Εντυπωσιάστηκα με τη Zara Home, η οποία παρουσιάζει τη Zara Home x Collagerie, τη νέα πιο εντυπωσιακή συνεργασία της για το καλοκαίρι. Συνεργαζόμενη στενά με την ομάδα σχεδιασμού της Zara Home, η συν ιδρύτρια και κύρια Δημιουργική Διευθύντρια της Collagerie, Lucinda Chambers, φέρνει την πλούσια σε χρώματα δημιουργικότητά της στην αισθητική της Zara Home που χαρακτηρίζεται από ηρεμία και δροσιά. Μαζί, σχεδίασαν μια συλλογή εσωτερικών χώρων σε ουδέτερες αποχρώσεις, που ποντάρει στη διακόσμηση εμπνευσμένη από τις χειροποίητες τεχνικές και τους πλούσιους χρωματικούς συνδυασμούς της Collagerie. Αυτό που ξεχώρισα από τη συλλογή είναι ένα πλεγμένο ξύλινο σκαμπό, που προσωπικό μου θυμίζει κάτι από ανέμελα καλοκαίρια στην Ελλάδα. Έχει ήδη τη θέση του στη wishlist μου!


Αγάπη Γαβριηλίδου

kimia-yousefi.jpg

Oι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι πιο κοντά από ποτέ πλέον και η προσοχή όλων στρέφεται το Παρίσι. Κάπως έτσι, έχουν κάνει την εμφάνισή τους από νωρίς και διάφορες ιστορίες που συνοδεύουν το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός και αυτές τις ημέρες, διάβασα μία πολύ ενδιαφέρουσα και ιδιαίτερη συνέντευξη της. Για όσους δεν τη γνωρίζουν, πρόκειται για μία 28χρονη σπρίντερ, που βρήκε καταφύγιο στο Ιράν έχοντας εγκαταλείψει το Αφγανιστάν, σε μία προσπάθεια να αφήσει πίσω της όλο τον πόνο και τον τρόπο που έχουν καλύψει την πατρίδα της. Όταν οι Ταλιμπάν επέστρεψαν στην εξουσία τον Αύγουστο του 2021, πήρε την απόφαση να φύγει από τη χώρα της για να αποφύγει τις διώξεις και τώρα, ετοιμάζεται να αγωνιστεί για τρίτη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες, για τα «κλεμμένα όνειρα και τις φιλοδοξίες» των γυναικών στο Αφγανιστάν, τρέχοντας στα 100μ. στο Παρίσι. «Είναι τιμή μου να εκπροσωπώ για άλλη μια φορά τα κορίτσια της πατρίδας μου, κορίτσια και γυναίκες που έχουν στερηθεί βασικά δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης, που είναι το πιο σημαντικό», σημείωσε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC…

hc7-canchanchara-cocktail-photo.webp

Κακά τα ψέματα, το καλοκαίρι είναι η απόλυτη εποχή για ένα δροσερό cocktail με φόντο το απέραντο μπλε της θάλασσας, ωστόσο, μερικές φορές όλοι μας είναι πιθανό να αισθανθούμε έναν μικρό κορεσμό. Αυτό συνέβη και σε μένα και πρόσφατα αναζήτησα και δοκίμασα ένα νέο ποτό, που εξελίχθηκε αμέσως στο go to της season! Την επόμενη φορά που θα ψάξετε ένα νέο drink, πείτε «ναι» στο ρούμι και συνδυάστε το με το αγαπημένο σας τσάι, είτε αυτό είναι λεμόνι, είτε ροδάκινο για παράδειγμα. Το αποτέλεσμα θα είναι άκρως δροσιστικό και θα σας ενθουσιάσει.

mini-bags.jpg

Ναι, είναι γεγονός ότι οι mini bags δεν είναι ό,τι πιο βολικό για μία καθημερινή μέρα μίας γυναίκας, που θέλει να έχει μαζί της όλα τα απαραίτητα για κάθε ενδεχόμενο. Ωστόσο, προσωπικά μπορώ να πω ότι το trend, αυτό, το αγαπώ! Συνδυάζονται εύκολα με κάθε outfit, είναι από μόνες τους το απόλυτο super-cool piece και είναι πολύ στιλάτες, αναβαθμίζοντας ακόμη και το πιο απλό look.


Μάρα Γρηγοριάδου

img-8796.jpg

Μια τάση που ξεχώρισα είναι τα farmer’s market nails της Hailey Bieber. Η trend setter δημοσίευσε μια σειρά από φωτογραφίες στο Instagram μεταξύ των οποίων μας έδειξε και τα νύχια της, τα οποία ήταν γεμάτα φρούτα, λαχανικά και ότι μπορούμε να προμηθευτούμε από ένα farmer’s market. Ο λόγος που λάτρεψα την τάση, εκτός από το ότι είναι υπέροχη για το καλοκαίρι, είναι πως ανταποκρίνεται υπέροχα ακόμα και σε άτομα που δεν προτιμούν τόσο το nail art αλλά θα δοκίμαζαν κάτι διακριτικό και chic.

tezza-8705.jpeg

Δοκίμασα τα νέα προϊόντα της L’Oreal Paris κατά των κηλίδων, ένα ζήτημα που μας αφορά γενικότερα αλλά πιο ειδικά το καλοκαίρι κατά το οποίο ο ήλιος μπορεί πραγματικά να εντείνει την κατάσταση. Τόσο ο ορός προσώπου Bright Reveal με 10% Νιασιναμίδη και Αμινοσουλφονικό οξύ, όσο και το αντηλιακο της εξαιρετικής αυτής σειράς έχουν ήδη προσφέρει πανέμορφα αποτελέσματα στην επιδερμίδα μου!

img-8797.jpg

Γεύτηκα τον ιδιαίτερο συνδυασμό κρασιού με παγωτό. Η πρώτη φορά που ήρθα σε επαφή με αυτήν την γαστρονομική εμπειρία ήταν σε ένα wine bar στο Παρίσι το οποίο συνοδεύει natural wines με παγωτό διαφόρων γεύσεων. Πρόκειται για μια εμπειρία pairing που ανυπομονούσα να δοκιμάσω και το απόλαυσα απίστευτα στην πόλη μου!