fbpixel

Search icon
Search
Πώς να περιποιηθείτε τα νύχια σας σαν επαγγελματίας
HAIR & NAILS

Πώς να περιποιηθείτε τα νύχια σας σαν επαγγελματίας

Μια A-list manicurist μοιράζεται τα nails rules της


Οι περισσότεροι από εμάς προτιμούμε την επίσκεψη σε ένα nail salon όταν πρόκειται για τη σωστή περιποίηση των νυχιών μας, και φυσικά κανείς δεν μπορεί να περιποιηθεί τα νύχια μας καλύτερα από τους ίδιους τους επαγγελματίες. Ωστόσο, τι μπορούμε να κάνουμε για να περιποιηθούμε τα νύχια μας μέχρι το επόμενό μας ραντεβού, ώστε να φαίνονται πάντα υγιή και φρέσκα; Εξάλλου, πολλοί δεν επιλέγουν μια ημιμόνιμη βαφή κάτι το οποίο σημαίνει ότι οι συμβουλές περιποίησης νυχιών είναι ακόμη πιο σημαντικές για τους ίδιους. Με αφορμή τα παραπάνω αλλά και το σχετικά μεγάλο κενό του Αυγούστου κατά το οποίο πολλοί χώροι περιποίησης θα παραμείνουν κλειστοί, ας δούμε πώς μπορούμε να περιποιηθούμε τα νύχια μας like pros.

Μια A-list manicurist μοιράζεται τους κανόνες της για τα νύχια!

Χρήση ποιοτικών εργαλείων

"Από τη λαβίδα μου μέχρι το εργαλείο για την απομάκρυνση των πετσών, αν δεν τα έχω μαζί μου, τότε καλύτερα να μην μπω στον κόπο να ξεκινήσω τη δουλειά. Αλλά δεν χρειάζεται να αγοράζετε ακριβά προϊόντα για να διατηρείτε τα νύχια σας όμορφα. Είναι πάντα χρήσιμο να έχετε πρόχειρα μερικά ξυλάκια, ώστε να μπορείτε να σπρώχνετε απαλά τα πετσάκια, καθώς και μια καλή λίμα και ένα ρυθμιστικό για να αποφύγετε τυχόν εμπλοκές που μπορεί να έχετε μεταξύ των ραντεβού", αναφέρει η Michelle Class, η οποία περιποιείται τα νύχια της Naomi Campbell και της Margot Robie. 

snapinstaapp-448931920-18439511968002050-4534841700238240759-n-1080.jpg

Επιλέξτε κλασικές αποχρώσεις

"Χρησιμοποιήστε μια nude απόχρωση - είτε είναι διάφανη είτε γαλλική, βρίσκω ότι ταιριάζει με τα πάντα και η αναγέννηση είναι λιγότερο εμφανής. Οι αγαπημένες μου ουδέτερες αποχρώσεις είναι το «Once Chiffon A Time», ένα ροζ-κίτρινο διαφανές της Sally Hansen ή το «Ballerina» της Chanel που είναι λίγο πιο γαλακτώδες. Η επιλογή της τέλειας ουδέτερης απόχρωσης μοιάζει λίγο με την επιλογή του foundation. Ο τόνος θα αλλάζει κατά τη διάρκεια του έτους, όταν αλλάζει ο τόνος του δέρματός σας. Το κόκκινο στα δάχτυλα των ποδιών δείχνει πάντα ωραίο - τείνω να επιλέγω μια πιο πορτοκαλί απόχρωση το καλοκαίρι και κάτι πιο σκούρο για το χειμώνα. Τίποτα δεν μου αρέσει περισσότερο από το να κοιτάζω ένα γυαλιστερό κόκκινο χρώμα στα δάχτυλα των ποδιών. Είναι και η επιλογή της Naomi".

Αποφύγετε το DIY Gel Μανικιούρ

"Το μεγαλύτερο όχι. Δεν ξέρετε τι περιέχουν αυτά τα προϊόντα, και όταν πρόκειται για ένα επαγγελματικό μανικιούρ σε τζελ, υπάρχει ένας συγκεκριμένος τρόπος εφαρμογής που μόνο ένας εκπαιδευμένος επαγγελματίας μπορεί να γνωρίζει. Διατρέχετε μεγάλο κίνδυνο να πάθετε αλλεργία, η οποία θα μπορούσε να σας εμποδίσει να φοράτε τζελ και στο μέλλον".

Συνεχίστε με τα Top-Ups

Όλοι πιστεύουμε ότι το τζελ μανικιούρ είναι μαγικό - πώς θα μπορούσε να σπάσει ή να σηκωθεί; Η προετοιμασία των νυχιών πριν από την εφαρμογή είναι το κλειδί, ωστόσο μερικές φορές απλά πιάνουμε ή χτυπάμε τα νύχια μας. Η Michelle συμβουλεύει: "Αν σπάσει κάποιο, βρείτε ένα βερνίκι σε αντίστοιχη απόχρωση για να σας κρατήσει μέχρι το επόμενο ραντεβού σας".

snapinstaapp-342900916-1017718255877819-4882970013893575554-n-1080.jpg

Προτεραιότητα στις στοχευμένες θεραπείες

Τα αδύναμα νύχια μπορεί να είναι κληρονομικά ή μπορεί να είναι αποτέλεσμα μιας λειαντικής θεραπείας. "Εγώ θα ξεκινούσα αφαιρώντας τα πάντα από τα νύχια σας και κόβοντάς τα" υπογραμμίζει η επαγγελματίας. Εφαρμόστε ένα στρώμα από το ένα σκληρυντικό νυχιών. Εφαρμόστε το κάθε λίγες μέρες για μερικές εβδομάδες και θα δείτε τη διαφορά. Αν ψάχνετε έναν επαγγελματία για να σας βοηθήσει, δοκιμάστε μια θεραπεία IBX. Αυτό βοηθά στη συγκόλληση και την ενίσχυση των στρωμάτων κερατίνης των νυχιών.

Λάβετε συμπληρώματα

"Καθώς μεγαλώνουμε και αρχίζουμε να εισερχόμαστε στην περιεμμηνόπαυση, τα επίπεδα των οιστρογόνων μας πέφτουν, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγές στο σώμα μας - μπορεί να διαπιστώσετε ότι τα νύχια σας γίνονται πιο ξηρά, πιο ξεφλουδισμένα ή απλά δεν είναι τόσο δυνατά όσο παλιά. Η λήψη συμπληρωμάτων μπορεί να βοηθήσει στη θρέψη των εύθραυστων νυχιών εκ των έσω".

Εφαρμόστε λάδι σε καθημερινή βάση

"Είναι μια απλή συμβουλή, αλλά το να λαδώνετε τα νύχια σας καθημερινά είναι το μυστικό για να τα διατηρήσετε ενυδατωμένα και υγιή και θα παρατείνει το μανικιούρ σας. Σκεφτείτε τα νύχια σας και το βερνίκι ή το τζελ σαν ένα σάντουιτς. Αν η γέμιση αρχίσει να στεγνώνει, οι δύο φέτες ψωμιού θα αρχίσουν να κυρτώνουν και να χωρίζονται. Το ίδιο συμβαίνει και με τα νύχια - κρατήστε αυτό το λάδι στο γραφείο σας, στην τσάντα σας και δίπλα στο κρεβάτι σας. Θα με ευχαριστείτε αργότερα".

Αντιμετωπίστε τον αποχρωματισμό

"Τα νύχια μπορεί να αποχρωματιστούν από τη μη χρήση βάσης κάτω από ένα σκούρο χρώμα. Ένας τρόπος για να το διορθώσετε αυτό είναι να αφαιρέσετε το βερνίκι σας χρησιμοποιώντας καθαρή ασετόν και με ένα μαλακό buffer, τρίβοντας απαλά την επιφάνεια του νυχιού. Αν ο λεκές εξακολουθεί να μην απομακρύνεται, χρησιμοποιήστε μια μαλακή οδοντόβουρτσα με λίγη λευκαντική οδοντόκρεμα και τρίψτε απαλά τα νύχια για να αφαιρέσετε τον αποχρωματισμό. Σημειώστε ότι ορισμένες ιατρικές παθήσεις μπορεί να προκαλέσουν αποχρωματισμό των νυχιών σας, οπότε αν ανησυχείτε, ζητήστε ιατρική συμβουλή".

snapinstaapp-328091364-3535561123323590-3895559683671599172-n-1080.jpg

Μην ξεχνάτε τα πετσάκια σας

"Οι κόφτες επιδερμίδας είναι εύχρηστοι, αλλά μόνο για να αφαιρέσετε ένα νύχι. Μην προσπαθήσετε να κάνετε στον εαυτό σας ένα πλήρες ρωσικό μανικιούρ επειδή είδατε ένα reel στο Instagram. Το must-have μου για να διατηρήσω τα πετσάκια μου τακτοποιημένα και περιποιημένα είναι το r remover gel της Sally Hansen, το οποίο λειτουργεί μαλακώνοντας και διασπώντας τη σκληρή επιδερμίδα. Χρειάζεστε μόνο λίγο - και φροντίστε να πλύνετε τα χέρια σας μετά, καθώς περιέχει ενεργά συστατικά".

Δώστε προσοχή στις λεπτομέρειες

"Για να φτάσετε ένα DIY μανικιούρ στο επόμενο επίπεδο, το παν είναι οι καθαρές γραμμές, η τέλεια προετοιμασία και το να μην κατακλύζετε την επιδερμίδα με πολύ βερνίκι ή προϊόν. Μου αρέσει να χρησιμοποιώ ένα λεπτό πινέλο γραμμής για να εξομαλύνω τις άκρες και να πλησιάζω τα πετσάκια για το τέλειο φινίρισμα. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι η επιδερμίδα και τα πετσάκια σας είναι ενυδατωμένα και καλυμμένα - κάνει αισθητή διαφορά στη συνολική εμφάνιση του μανικιούρ".