fbpixel

Search icon
Search
Living in Art: Η δημιουργική Deborah Brett μας ανοίγει το καλοκαιρινό καταφύγιό της στην Ίμπιζα
MAGAZINE

Living in Art: Η δημιουργική Deborah Brett μας ανοίγει το καλοκαιρινό καταφύγιό της στην Ίμπιζα

Η οποία μας μιλάει για τη στροφή στην καριέρα της και την πορεία της από τον χώρο της μόδας και των περιοδικών μέχρι την ενασχόλησή της με την κεραμική τέχνη


Ένα ονειρεμένο σπίτι στην Ίμπιζα, με θέα που κόβει την ανάσα, αποτελεί το καλοκαιρινό καταφύγιο της δημιουργικής Deborah Brett, η οποία μας μιλάει για τη στροφή στην καριέρα της και την πορεία της από τον χώρο της μόδας και των περιοδικών μέχρι την ενασχόλησή της με την κεραμική τέχνη. 

db-ceramics-final-026.jpg

H Deborah Brett είναι ένα ζωντανό παράδειγμα του πώς το πάθος για δημιουργικότητα μπορεί να διαπερνά κάθε πτυχή της ζωής ενός ανθρώπου. Κάτι άλλο που την κάνει να ξεχωρίζει είναι ότι είναι μια γυναίκα με μεγάλο ενδιαφέρον και μια πραγματικά έμφυτη αίσθηση του στιλ. Έπειτα από μια εικοσιπενταετή καριέρα ως δημοσιογράφος μόδας -ένας χώρος που εξακολουθεί να την παθιάζει- για περιοδικά όπως οι Times, το Harper’s Bazaar, το Red και το Elle, η ίδια αποφάσισε να ακολουθήσει μια νέα πορεία και επανεκπαιδεύτηκε στην κεραμική τέχνη, που αποτελεί πλέον τη μεγάλη της αγάπη.

C IS FOR CERAMICS

db-ceramics-final-028.jpg
db-ceramics-final-029.jpg

Η δημιουργική της φιλοσοφία είναι κατά βάση διαισθητική - κάτι που συμβαίνει φυσικά χωρίς σκέψη. Συνεχώς οι ιδέες της γεννιούνται μέσα από ερεθίσματα που της χαρίζει η μόδα, το interior design, η Τέχνη και η ίδια η ζωή, ενώ μεγάλη πηγή έμπνευσης για τα κεραμικά που δημιουργεί αποτελεί η Ίμπιζα: το τραχύ τοπίο, τα ζωηρά χρώματα, η γη, τα βράχια και η θάλασσα που περιβάλλει το νησί. «Το ταξίδι μου στην κεραμική ξεκίνησε ως ιδέα στο μυαλό μου πριν από περίπου 10 χρόνια, αλλά χρειάστηκε λίγος χρόνος ώστε να βρω την αυτοπεποίθηση για να τολμήσω αυτό το βήμα. Λόγω των σπουδών μου στη Μόδα και τα Υφάσματα στο Central Saint Martins, είχα γοητευτεί από παλιά με τον σχεδιασμό και τις υφές. Έτσι κι η μετάβαση στην κεραμική ήταν για μένα μια φυσική εξέλιξη. Ξεκίνησα με ένα course κεραμικής κοντά στο σπίτι μου, πριν από περίπου 7 χρόνια, και από τότε δεν έχω σταματήσει», αποκαλύπτει.

IBIZA HOME

db-ceramics-final-016.jpg
db-ceramics-final-002.jpg

Το σπίτι της στην Ίμπιζα ξεχωρίζει για τη βρετανική αισθητική στους εσωτερικούς του χώρους, που «συνομιλεί» με αυτήν του τόπου, η οποία είναι πιο έντονη στους εξωτερικούς χώρους, δημιουργώντας ένα σκηνικό που εναρμονίζεται με το φυσικό περιβάλλον. Η ίδια έχει δημιουργήσει σε αυτό γωνιές για χαλάρωση για την οικογένειά της και τους καλεσμένους της. Όλα υλοποιήθηκαν ύστερα από μελέτη, για να επιτευχθεί αυτό το εκλεκτικό mix από φινιρίσματα, έπιπλα και κατασκευές, με τη βοήθεια τοπικών τεχνιτών και χρήση φυσικών υλικών, όπως bamboo, δέρμα, πέτρα, συνθέτοντας ένα άκρως εντυπωσιακό αποτέλεσμα. «Το σπίτι μας βρίσκεται στην άκρη ενός γκρεμού, με θέα στη Μεσόγειο. Ήταν πολύ σημαντικό για μένα να καταφέρω να ενσωματώσω το “τραχύ” τοπίο του νησιού στη διακόσμηση και την ατμόσφαιρά του. Γι’ αυτόν τον λόγο χρησιμοποιήσαμε κυρίως φυσική πέτρα, σχοινιά και τοπικό ξύλο που ονομάζεται Sabena, για να δώσουμε μια κομψή αλλά πολύ γειωμένη αίσθηση».

FASHION & STYLE

db-ceramics-final-005.jpg

«Η μόδα για μένα είναι η τέχνη της ένδυσης και της δημιουργίας αλλά και η αξιοποίησή της με ό,τι είναι αυτήν τη στιγμή σύγχρονο. Απλά προσθέτοντας ένα ζευγάρι σκουλαρίκια, παπούτσια ή μια τσάντα, μπορείς να κάνεις την εμφάνισή σου πιο μοντέρνα. Από την άλλη, το στιλ είναι το να καταλαβαίνεις τον τρόπο που θα συνδυάσεις τα διάφορα κομμάτια μεταξύ τους, ώστε να καταφέρνεις να τα φοράς αντί να σε φοράνε», θα μου πει. Η ίδια τονίζει ότι το στιλ της έχει εξελιχθεί και έχει αλλάξει μαζί με την ηλικία της. Κάποτε ήταν πιο πολύ ένα “Chloé girl”, όπως περιγράφει τον εαυτό της, με ένα πιο hippy και bohemiam στιλ. Σήμερα, προτιμά πιο δομημένα κομμάτια στην γκαρνταρόμπα της, με δυνατές σιλουέτες, εστιάζοντας περισσότερο στην ποιότητα, την πολυτέλεια και τη διακριτική κομψότητα.

db-ceramics-final-012.jpg

LIFE LESSONS

Και επειδή η Deborah είναι ένα άτομο που δεν επαναπαύεται στις δάφνες της, οι συμβουλές της πάντα έχουν ιδιαίτερη σημασία. «Αν θα έπρεπε να δώσω μια συμβουλή σε νέες γυναίκες, επιχειρηματίες ή καλλιτέχνες, αυτή θα ήταν να ακολουθήσουν το πάθος τους και να μη φοβούνται να ζητήσουν βοήθεια. Στη ζωή μου είχα στο πλευρό μου πολλές γυναίκες που ήταν τόσο γενναιόδωρες μαζί μου, κάτι το οποίο θεωρώ ανεκτίμητο. Επίσης, γι’ αυτούς που αναζητούν μια αλλαγή στην καριέρα ή τη ζωή τους, αυτό που θα είχα να πω είναι ότι, αν και η αρχή φαίνεται δύσκολη, δίχως να ξέρετε ποιον δρόμο να διαλέξετε, αυτό που πρέπει να έχετε στο μυαλό σας είναι να δοκιμάσετε πολλά διαφορετικά πράγματα για να ανακαλύψετε τι δε σας αρέσει. Μην επικεντρώνεστε πολύ στο τελικό αποτέλεσμα, αλλά στο ταξίδι. Δείτε το όπως εγώ με τα κεραμικά μου, που είναι ένα εξελισσόμενο ταξίδι», τονίζει.

FAVORITE LIST: SUMMER EDITION

ΟΙΚΟΣ ΜΟΔΑΣ 

Mondo Corsini

ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΣ 

Gabriela Hearst

ΑΡΩΜΑ 

To Carnal Flower του Frederic Malle

SUMMER OUTFIT 

Tο παρεό μου DB x Wyse πάνω από ένα μαγιό Prism συνδυασμένο με Ancient Greek Sandals 

AΞΕΣΟΥΑΡ 

Ο,τιδήποτε από το brand "Call it By Your name"

ΒΙΒΛΙΟ 

“Welcome to Glorious Tuga” της Francesca Segal

MUST-HAVE 

Τα απαραίτητα για τη βαλίτσα των διακοπών είναι το αντηλιακό της Supergoop gel για τα μαλλιά Sam McKnight για το τέλειο wet look, χειροποίητο σάλι Wehve από το Peru, ιδανικό για το αεροπλάνο ή για να ρίξεις κάτι επάνω σου τα δροσερά βράδια, και τέλος το travel case της Anya hindmarch. 

Ανακαλύψτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ SARAΗ BLAKE

Info: www.dbceramic.co.uk

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ-ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024