fbpixel

Search icon
Search
Travel & Leisure: 4 ελληνικά νησιά στη λίστα με τους 25 κορυφαίους προορισμούς παγκοσμίως
TRAVEL

Travel & Leisure: 4 ελληνικά νησιά στη λίστα με τους 25 κορυφαίους προορισμούς παγκοσμίως

Μία ακόμη φορά που η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στην summer-season


Είναι γεγονός πως η Ελλάδα θεωρείται ένας από τους πιο όμορφους και ιδιαίτερους summer προορισμούς παγκοσμίως κι αυτός, είναι κι ο λόγος που κάθε χρόνο τέτοια εποχή όλα τα βλέμματα στρέφονται σε αυτήν. Οι A-listers και οι πασίγνωστοι celebrities την λατρεύουν, με τα ελληνικά νησιά να φημίζονται για την απαράμιλλη ομορφιά τους και τις εντυπωσιακές παραλίες με τα μαγευτικά τοπία να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, οι αναγνώστες του Travel + Leisure, διαμόρφωσαν τη δική τους αγαπημένη λίστα με τους κορυφαίους προορισμούς του καλοκαιριού και σε αυτήν, βρίσκονται και τέσσερα must-visit ελληνικά νησιά, που περιμένουν τους λάτρεις των καλοκαιρινών εξορμήσεων να τα επισκεφθούν, για να ανακαλύψουν από κοντά την απίστευτη ομορφιά τους.

Συνεχίστε να διαβάζετε για να τα ανακαλύψετε!

The Article

shutterstock-2465602885.jpg

Για μία ακόμη φορά, η Ελλάδα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο. Για μία ακόμη φορά, ο απλός κόσμος δείχνει το πόσο αγαπάει τη χώρα μας και κυρίως, το πόσο πολύ την έχει ταυτίσει με την summer-season, έχοντας δημιουργήσει σε αυτήν και στα απίστευτα όμορφα μέρη της, αναμνήσεις που δε σβήνουν ποτέ. Tα πανέμορφα νησιά της, συγκεντρώνουν όλα τα φώτα επάνω τους, με τα ειδυλλιακά τοπία της να αποτελούν έναν ακόμη επιπλέον λόγο για να βρεθεί κανείς σε αυτά και την ίδια στιγμή που οι travel-lovers τη θεωρούν τον απόλυτο παράδεισο και σπεύδουν σε αυτήν, προκειμένου να ανακαλύψουν τα απίστευτα τοπία, αλλά και τα μυστικά που κρύβει βαθιά μέσα της, ακόμη κι αυτοί που δεν αγαπούν τα ταξίδια, οργανώνουν μικρές αποδράσεις, με φόντο την καλοκαιρινή περίοδο.

Όλα τα παραπάνω, επιβεβαιώνονται κι από τις επιλογές των αναγνωστών του Travel + Leisure, που κλήθηκαν να ψηφίσουν τα καλύτερα νησιά του πλανήτη στο πλαίσιο της ετήσιας έρευνας «World’s Best Awards» για το 2024 και δημιούργησαν μία λίστα με... έντονο γαλάζιο χρώμα. Αξίζει να σημειωθεί, πως πρόκειται για μία μεγάλη έρευνα του γνωστού, ταξιδιωτικού περιοδικού, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 186.000 αναγνώστες, ενώ συγκεντρώθηκαν 700.000 ψήφοι και τα νησιά βαθμολογήθηκαν με συγκεκριμένα με κριτήρια που αφορούν τα φυσικά αξιοθέατα και τις παραλίες τους, τις δραστηριότητες που μπορεί να απολαύσει κανείς σε αυτά, την γαστρονομία και -τέλος- την σχέση τιμής και αξίας. 

The Islands 

Κάπως έτσι, στη λίστα με τα 25 must-visit νησιά για το καλοκαίρι παγκοσμίως, έχουν μία θέση και η Μήλος, η Κρήτη, η Κέρκυρα και -last but not least- η Πάρος, συγκεντρώνοντας αρκετά υψηλές βαθμολογίες συνολικά, βάσει των παραπάνω κριτηρίων. «Η Μήλος είναι ένα νησί που έχει εντυπωσιακούς βραχώδεις σχηματισμούς, όπως το Σαρακίνικο, με το σεληνιακό τοπίο χάρη στους ηφαιστειακούς σχηματισμούς ελαφρόπετρας. Σε αυτό, μπορεί κανείς να απολαύσει μία σειρά από δραστηριότητες, όπως η εξερεύνηση των υποθαλάσσιων σπηλαίων και θαλάσσιων τούνελ, ενώ έχει να επιδείξει και μία πλούσια ιστορία, με τις Κατακόμβες και το Αρχαίο Θέατρο της Μήλου να αποτελούν βασικό κομμάτι της», αναφέρεται αρχικά για τη Μήλο.

shutterstock-2448873189.jpg
Μήλος


«Αν θέλετε να επισκεφθείτε εκπληκτικές παραλίες όπως ο Μπάλος, με τα εξωπραγματικά καταγάλανα νερά ή το Ελαφονήσι, την iconic παραλία με τη ροζ άμμο, τότε πρέπει να βρεθείτε στο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, την Κρήτη. Εναλλακτικά, επισκεφτείτε τα αρχαία μινωικά ερείπια όπως το Παλάτι της Κνωσού ή περπατήστε στην Παλιά Πόλη των Χανίων για να δείτε τουρκική και βενετσιάνικη αρχιτεκτονική. Οι λάτρεις της υπαίθρου μπορούν να κάνουν πεζοπορία στο φαράγγι της Σαμαριάς, που οδηγεί τους ταξιδιώτες στα Λευκά Όρη της Κρήτης. Σύμφωνα με έναν αναγνώστη του T+L, οι κάτοικοι της Κρήτης ήταν «φιλικοί και εξυπηρετικοί στους ταξιδιώτες», σημειώνεται στη συνέχεια για την Κρήτη.

shutterstock-2075754508.jpg
Κρήτη


Όσο για την Κέρκυρα και τα νησιά του Ιονίου; Μεταξύ άλλων, το περιοδικό αναφέρει πως «αυτά τα ορεινά νησιά στα ανοικτά των ακτών της Ελλάδας είναι γνωστά για τα παρθένα καταφύγιά τους και τις γραφικές, πλούσιες σε πολιτισμό πόλεις, όπως η Λευκάδα και το Φισκάρδο, όπου οι ταξιδιώτες μπορούν να επισκεφθούν κάστρα του 14ου αιώνα και να περιπλανηθούν στις πολυσύχναστες μαρίνες. Η χαλαρή ατμόσφαιρα και οι ήσυχοι ρυθμοί της Κέρκυρας την καθιστούν ιδανικό προορισμό για αποφόρτιση μέσα σε ένα ήσυχο περιβάλλον». 

shutterstock-1883773390.jpg
Κέρκυρα


Last but not least, στη λίστα έχει μία θέση και η Πάρος, για την οποία σημειώνεται: «Σε αυτόν τον ελληνικό παράδεισο, με τις δημοφιλείς παραλίες, αξίζει να επισκεφθεί κανείς τη Χρυσή Ακτή, με τις Κολυμπήθρες με τους μοναδικούς βραχώδεις σχηματισμούς. Οι ταξιδιώτες μπορούν να εξερευνήσουν τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια της Παροικιάς, που είναι και η πρωτεύουσα του νησιού, για να δουν ασβεστωμένα κτίρια ή να περιπλανηθούν στα σοκάκια της Νάουσας, για να ανακαλύψουν τη βραδινή ζωή και την παραδοσιακή γαστρονομία αυτού του μέρους».

shutterstock-2120026613.jpg
Πάρος

Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί και για μία ακόμη φορά, βλέπει την προσοχή όλων να στρέφεται σε αυτήν, με φόντο ένα καλοκαίρι γεμάτο χρώματα, αρώματα και αναμνήσεις σε μεθυστικά τοπία και με φόντο το απέραντο γαλάζιο...