fbpixel

Search icon
Search
Τα εμβληματικά εστιατόρια του Παρισιού που είδαμε στη μεγάλη οθόνη όπου μπορείτε να δειπνίσετε
ESCAPE

Τα εμβληματικά εστιατόρια του Παρισιού που είδαμε στη μεγάλη οθόνη όπου μπορείτε να δειπνίσετε

Από gourmet restaurants μέχρι bistro που άφησαν εποχή


Δεν είναι λίγες οι φορές που το Παρίσι έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τους δημιουργούς από κάθε κλάδο. Ο κινηματογράφος δε θα μπορούσε να είναι εξαίρεση, καθώς υπάρχουν πολλά εστιατόρια στην Πόλη του Φωτός όπου γυρίστηκαν σκηνές εμβληματικών παραγωγών που έχουν αφήσει εποχή. Τα περισσότερα από αυτά έχουν να διηγηθούν μια μοναδική ιστορία που μας ταξιδεύει στον χρόνο, γυρίζοντάς μας σε μια εποχή γεμάτη αίγλη κι εκλεκτές γεύσεις.

Bon appétit!

Το Le Grand Véfour στην ταινία "Midnight in Paris"

010-a7a11125-309.webp

Ήταν στο γκουρμέ εστιατόριο του σεφ Guy Martin που ο Woody Allen γύρισε ένα από τα μεσημεριανά γεύματα της θρυλικής ταινίας "Midnight in Paris" του 2011. Μια ταινία που εξερευνά με χιούμορ πολλά κλισέ για την Πόλη του Φωτός. Γι' αυτό το εστιατόριο ο Martin αντλεί έμπνευση από πολλές απροσδόκητες πηγές: αναμνήσεις από ταξίδια, χρώματα, αισθήσεις και γεύσεις. Αυτά τον εμπνέουν να δημιουργεί κλασικές συνταγές που είναι ταυτόχρονα ευφάνταστες, με γευστικούς συνδυασμούς που εξιτάρουν τον ουρανίσκο.

Info: Domaine National du Palais-Royal

Το Le Grand Colbert στην ταινία "Anything Can Happen"

076-chl-139828.webp

Το εστιατόριο Grand Colbert παρουσιάζεται ως το αγαπημένο παριζιάνικο spot της Diane Keaton στην ταινία "Anything Can Happen" της Nancy Meyers. Καθισμένη με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, γιόρτασε τα γενέθλιά της εκεί δίπλα στον Keanu Reeves και τον Jack Nicholson. Ένα εμβληματικό εστιατόριο που συνδυάζει τη ρετρό γοητεία με την παραδοσιακή γαλλική κουζίνα.

Info: 2 Rue Vivienne, 75002 Paris.

Το 2 Moulins στην ταινία "The Fabulous Destiny of Amélie Poulain"

076-chl-036739.webp

Βρίσκεται στη μέση του Bois de Boulogne, το La Grande Cascade είναι ένα από τα εστιατόρια που συχνάζει η Séverine (την οποία υποδύεται η Catherine Deneuve), στην ταινία Belle de Jour του Luis Buñuel. Και για το μικρό ανέκδοτο, ανακαλύπτουμε ακόμη και τον σκηνοθέτη στο βάθος. Αυτό το bar-restaurant αποτελεί ένα από τα θρυλικά σημεία της περιοχής της Μονμάρτης. 

Info: 15 Rue Lepic, 75018 Paris.

Το La Tour d’Argent στην ταινία "Ratatouille"

la-vue-sur-notre-dame.jpg

Ένα από τα πιο διάσημα εστιατόρια στον κόσμο, το La Tour d'Argent είναι ένα από τα παλαιότερα του Παρισιού, με υπέροχη θέα στον Σηκουάνα. Αυτό το υπέροχο σκηνικό έχει αιχμαλωτίσει τη φαντασία συγγραφέων όπως ο Ernest Hemingway και ο Marcel Proust, ενώ ίσως το αναγνωρίσετε και από την ταινία της Pixar "Ratatouille", πολλές από τις σκηνές της οποίας είναι εμπνευσμένες από το La Tour d'Argent. Το φαγητό εδώ ανταποκρίνεται στο περιβάλλον του, και η πάπια ειδικότερα είναι σίγουρα άξια για βραβείο Όσκαρ. Το εστιατόριο διαθέτει, επίσης, μια από τις πιο εντυπωσιακές κάβες κρασιών στην Πόλη του Φωτός.

Info: 15 Quai de la Tournelle, 75005 Paris.

To Bistrot La Renaissance στην ταινία "Inglourious Basterds"

287139.jpg

Είναι γνωστό ότι ο Quentin Tarantino λατρεύει ως σκηνικά για να γυρίσει καίριες σκηνές στις ταινίες του. Είτε πρόκειται για τη σκηνή του πρωινού του Jules και του Vincent στο Pulp Fiction, είτε για την ιστορία του Mr Orange στο Reservoir Dogs είτε για τη σκηνή του εστιατορίου από την ίδια ταινία, τα εστιατόρια και τα μπαρ αποτελούν σημαντική τοποθεσία στις ταινίες του Tarantino. Η σκηνοθεσία του τον έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο και μια από τις σκηνές της ταινίας του, "Inglourious Basterds",  έλαβε χώρα στο La Renaissance Bistrot του Παρισιού. Το La Renaissance Bistrot ιδρύθηκε το 1904. Ο μαρμάρινος πάγκος και το ξύλο δένουν τέλεια με τη διάταξη και τη διακόσμηση του μπαρ. Οι μπαρόκ κολώνες, οι επιχρυσωμένες οροφές και τα ρομαντικά τοπία μιας άλλης εποχής κάνουν το La Renaissance Bistrot ένα είδος χρονομηχανής. Ένας λόγος για τον οποίο ο Κουέντιν Ταραντίνο στράφηκε σε αυτό για τα γυρίσματα του "Inglourious Basterds".

Info: 112 Rue Championnet, 75018 Paris.

Κεντρική φωτογραφία: Le Grand Véfour