fbpixel

Search icon
Search
Fall Balcony Makeover: Πώς να δημιουργήσετε cozy ατμόσφαιρα στο μπαλκόνι σας
INTERIORS

Fall Balcony Makeover: Πώς να δημιουργήσετε cozy ατμόσφαιρα στο μπαλκόνι σας

Με μικρές παρεμβάσεις και λίγες κινήσεις που θα κάνουν τη διαφορά


Μπορεί ο καιρός να διατηρεί ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες αν και διανύουμε σχεδόν τα μέσα του Οκτώβρη, αλλά το γεγονός πως σε λίγο καιρό δε θα μπορούμε να απολαμβάνουμε τη χαλαρωτική αύρα του μπαλκονιού μας, μας κάνει να μπαίνουμε σε σκέψεις για το πώς θα πρέπει να το διαμορφώσουμε σύμφωνα με τις καιρικές μεταβολές. Εάν κι εσείς λατρεύετε να περνάτε την ημέρα -ή και τη νύχτα- σας στους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού σας, τότε πρέπει να προβείτε σε ένα mini balcony makeover ώστε να δημιουργήσετε το πιο cozy place to be.

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα...

Go for the lighting

7b7b436f1602a1c68aedcf7c552dfed9.jpg

Αρχικά, εξαιρετικά σημαντικός είναι ο φωτισμός! Κατά τις βραδινές ώρες, αφήστε τον ρομαντισμό να λειτουργήσει σαν κατασταλτικός παράγοντας για μια ultimate εμπειρία χαλάρωσης. Επιλέξτε φωτιστικά δαπέδου με θερμό φωτισμό, σειρές από λαμπάκια σε όποια μορφή προτιμάτε, φανάρια που θα χαρίσουν rustic χαρακτήρα, ακόμα και κρυφούς φωτισμούς κάτω από το τραπέζι και το σαλόνι σας. Πείτε ένα μεγάλο «ναι» στα κεριά που θα δώσουν σε χρόνο dt το ιδανικό φθινοπωρινό αποτέλεσμα και θα σας βοηθήσουν να βυθιστείτε σε vibes ηρεμίας.


C is for Carpets

9489e648898560a00ae6789cd655fc75.jpg

Ακόμα και για το μπαλκόνι σας, τα χαλιά εύκολα μπορούν να προσδώσουν cozy χαρακτήρα στην όλη διακόσμηση, ενώ παράλληλα θα σας προστατεύσουν από τα πρώτα κρύα που πρόκειται να κάνουν την εμφάνισή τους. Είναι προτιμότερο να επιλέξετε χαλιά που είναι δημιουργημένα με λεπτή πλέξη, έτσι ώστε να εναρμονιστούν με τις παρούσες καιρικές συνθήκες, αλλά και για να σας βγάλουν από τη διαδικασία του να τα καθαρίζετε συνεχώς λόγω της συσσώρευσης ρύπων.


Pillows & fluffy fabrics

c86097b3b62fd1a6fe644567b4f2d3ad.jpg

Απογειώστε το τελικό αποτέλεσμα με extra items που θα «ζεστάνουν» ακόμα περισσότερο τον χώρο. Προμηθευτείτε μαξιλάρια σε διάφορα μεγέθη, σχήματα και υφές και τοποθετήστε τα στις καρέκλες ή στους καναπέδες σας, χαρίζοντάς τους ένα ενδιαφέρον στοιχείο που ταιριάζει φανταστικά και με την εποχή που διανύουμε. Επίσης, στρώστε καλύμματα με fluffy υφή που θα «ντύσουν» άκρως φθινοπωρινά τις επιφάνειες όπου θα κάθεστε.


Wooden details

a08f733c361f226f92c8199e56901675.jpg

Τοποθετήστε μια ξύλινη τραπεζαρία, αποθηκευτικά ράφια ή ακόμα και DIY κατασκευές με βασικό υλικό το ξύλο που θα έχουν την υπογραφή και θα ανταποκρίνονται εντελώς στο προσωπικό σας γούστο. Ακόμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μια παλιά ξύλινη σκάλα στην οποία θα ακουμπήσετε φυτά και διακοσμητικά είδη. Οι επιφάνειες από ξύλο θα «ζεστάνουν» εκπληκτικά τον χώρο σας.


EXTRA TIPS:

Δεδομένου ότι οι καιρικές συνθήκες κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου δεν ευνοούν πάντα μια εντυπωσιακή εικόνα στο μπαλκόνι σας, τα αντικείμενα και οι κατασκευές που θα τοποθετήσετε, φροντίστε να αφαιρούνται άμεσα από τον εξωτερικό σας χώρο, έτσι ώστε να προστατεύονται σε περίπτωση βροχής ή έντονου αέρα. Ακόμα, τα χαλιά, τα μαξιλάρια και σίγουρα οι φωτισμοί που συνδέονται σε πρίζα, καλό είναι να προστατεύονται καλύτερα. Τέλος, είναι προτιμότερο να βάζετε στο exterior του σπιτιού σας αντικείμενα που ενδεχομένως «έχουν κάνει τον κύκλο τους» και δεν τα χρειάζεστε για μέσα στο σπίτι. Εάν το μπαλκόνι σας είναι άμεσα εκτεθειμένο στον καιρό και στις μεταβολές του, αποφύγετε διακοσμητικά μεγάλης αξίας, εφόσον εύκολα μπορούν να καταστραφούν ή να αλλοιωθούν.