fbpixel

Search icon
Search
7 mascara hacks που θα κάνουν όλη τη διαφορά στο makeup look σας
MAKE UP

7 mascara hacks που θα κάνουν όλη τη διαφορά στο makeup look σας

Από ένα smoky eye μέχρι το απόλυτο αιλουροειδές flick


Παρόλο που πρόσφατα το συγκεκριμένο makeup product έχει χάσει την απήχησή του, λόγω του no mascara trend, δεν θα σταματήσουμε ποτέ να λατρεύουμε την μάσκαρα, η οποία ολοκληρώνει κάθε makeup look. «Πάντα με ρωτούν πώς καταφέρνω να κάνω τις βλεφαρίδες να φαίνονται τόσο ωραίες», λέει ο επαγγελματίας makeup artist Vincent Ford στο Net-a-porter, »και αυτό οφείλεται πάντα στον τρόπο που χρησιμοποιώ τη μάσκαρα - δεν χρησιμοποιώ ψεύτικες βλεφαρίδες σε πελάτισσες ή μοντέλα, καθώς κάνουν τα μάτια να φαίνονται λίγο βαριά. Έτσι, με τη μάσκαρα, όλα έχουν να κάνουν με την τεχνική. Κάποιες φορές τοποθετώ διαφορετικές υφές σε στρώσεις, αλλά, στην πραγματικότητα, σημασία έχει το πώς την εφαρμόζεις».

Συνεχίστε την κύλιση για να ανακαλύψετε τα 7 mascara hacks που οι επαγγελματίες λατρεύουν!

1. Τελειοποιήστε ένα έντονο smokey eye look

Αντί να σαρώνετε το ραβδί προς τα πάνω μέσα στις βλεφαρίδες, δουλέψτε το πλάγια, μπρος-πίσω (σαν να βουρτσίζετε τα δόντια σας), ακριβώς στη ρίζα των βλεφαρίδων και στο μέσο του μήκους τους. Μην παίρνετε το ραβδί μέχρι τις άκρες των βλεφαρίδων, καθώς το θέμα δεν είναι να κάνετε τις βλεφαρίδες μακριές, αλλά να τις κάνετε έντονες. Αυτό δίνει πυκνότητα ακριβώς στη βάση της βλεφαρίδας, εκεί που τη θέλετε - δίνει επίσης ένα υπέροχο πλαίσιο στα μάτια, ειδικά στα μπλε ή πράσινα μάτια, αν χρησιμοποιήσετε μια πολύ σκούρα, ανθρακόμαυρη μάσκαρα.

snapinstaapp-455301955-1247104926281113-357216359499142086-n-1080.jpg

2. Εφαρμόστε ένα υπέροχο cat eye

Είναι αυτό το κλασικό μακρόστενο μάτι της Lauren Bacall και απλά πρέπει να σαρώνετε το ραβδί σχεδόν οριζόντια - πλάγια, όχι προς τα πάνω - μέσα από τις βλεφαρίδες. Χρησιμοποιήστε μια μάσκαρα όγκου, καθώς αυτές τείνουν να είναι πιο υγρές, οπότε όταν στεγνώνουν, κρατούν καλύτερα τις βλεφαρίδες στη θέση τους. Οι ογκομετρικές μάσκαρα δεν είναι καλές για το μήκος, αλλά είναι εξαιρετικές για την ένταση και τη δημιουργία σχημάτων όπως αυτό με τις βλεφαρίδες.

3. Πετύχετε το effect των ψεύτικων βλεφαρίδων

Χρησιμοποιήστε την κανονική σας μάσκαρα και, στη συνέχεια, ολοκληρώστε με μία ή δύο στρώσεις μάσκαρα όγκου - αλλά μόνο στις εξωτερικές, πάνω βλεφαρίδες, καθώς αυτό δίνει αυτό το καταπληκτικό πάχος στις βλεφαρίδες και ένα επιπλέον flick στα μάτια.

4. Κάντε τα μάτια σας να φαίνονται μεγαλύτερα

Πρέπει να δώσετε έμφαση στο κέντρο του ματιού. Χρησιμοποιήστε μια κανονική μάσκαρα στις πάνω βλεφαρίδες σας και, στη συνέχεια, για να ανοίξετε τα μάτια, ακριβώς στο κέντρο των βλεφαρίδων σας (πάνω από την ίριδα), χρησιμοποιήστε μια μάσκαρα όγκου - αλλά απλώστε την κρατώντας το ραβδί κάθετα, έτσι ώστε απλά να καλύψει, να πυκνώσει και να τονίσει αυτές τις μεσαίες βλεφαρίδες.

5. Εφαρμόστε τη μάσκαρα σας σε στρώσεις

Χρησιμοποιήστε πρώτα μια απλή μάσκαρα, σε όλο το μήκος των βλεφαρίδων σας, και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε μια μάσκαρα όγκου - αλλά χρησιμοποιήστε την μόνο για τη βάση των βλεφαρίδων, καθώς δίνει σχεδόν αυτό το αποτέλεσμα eyeliner όταν χρησιμοποιείται στις ρίζες.

snapinstaapp-443711024-426250207002071-235424048761865713-n-1080.jpg

6. Συνδυάστε και ταιριάξτε τις φόρμουλες

Μην χρησιμοποιείτε την ίδια μάσκαρα για τις πάνω και τις κάτω βλεφαρίδες - φαίνεται πάντα πιο όμορφο να έχετε πιο φτερωτές βλεφαρίδες στο κάτω βλέφαρο. Είτε χρησιμοποιήστε μια μάσκαρα ειδικά για τις κάτω βλεφαρίδες (τα βουρτσάκια είναι μικρότερα), είτε χρησιμοποιήστε ένα βουρτσάκι για τα μολύβια (λεπτό και με επίπεδη άκρη) ή ένα μικρό βουρτσάκι βεντάλιας αντί για το ραβδί. Είναι πολύ εύκολο, καθώς κυριολεκτικά το βάφετε στις ρίζες. Με αυτόν τον τρόπο έχετε υπέροχη, έντονη κάλυψη - ειδικά αν έχετε πολύ ανοιχτόχρωμες, ξανθές ή κόκκινες βλεφαρίδες και έχετε πάντα αυτό το κενό με τις ανοιχτόχρωμες τρίχες ακριβώς στη ρίζα.

7. Φροντίστε τις βλεφαρίδες σας

Είναι ένα παλιό κόλπο, αλλά οι ειδικοί πάντα συνιστούν το καστορέλαιο για τις βλεφαρίδες και τα φρύδια - μπορείτε να το αγοράσετε από οποιοδήποτε φαρμακείο και σίγουρα λειτουργεί. Απλά απλώστε το με μια μπατονέτα και αφήστε το όλη τη νύχτα. Οι οροί βλεφαρίδων θα βοηθήσουν τις βλεφαρίδες να μακρύνουν, αλλά όχι απαραίτητα να γίνουν πιο πυκνές - και για τις περισσότερες γυναίκες, είναι αυτές οι πυκνές, έντονες βλεφαρίδες που δείχνουν τόσο ωραίες. Και μας αρέσει ένα ντεμακιγιάζ με βάση το λάδι, καθώς καθαρίζει και περιποιείται τις βλεφαρίδες.