fbpixel

Search icon
Search
5 είδη τσαγιού που βοηθούν στη μείωση του λίπους της κοιλιάς
WELLNESS

5 είδη τσαγιού που βοηθούν στη μείωση του λίπους της κοιλιάς

Εντάξτε τα στην καθημερινότητά σας


Το πράσινο τσάι, το τσάι κανέλας, το τσάι oolong και το ginger tea περιέχουν ενώσεις που ενισχύουν το μεταβολισμό και βοηθούν στην καύση του λίπους της κοιλιάς. Τα περισσότερα τσάγια βοτάνων συμβάλλουν στην απώλεια βάρους ενισχύοντας το μεταβολισμό, προωθώντας την οξείδωση του λίπους και καταστέλλοντας την όρεξη. Είναι επίσης πλούσια σε αντιοξειδωτικά και κατεχίνες, τα οποία βοηθούν στην καύση θερμίδων και στη μείωση της αποθήκευσης λίπους, ενώ βελτιώνουν την πέψη και αποτοξινώνουν τον οργανισμό - όλα ευεργετικά για την απώλεια βάρους.

Παρακάτω, προτείνουμε 5 είδη φυτικών τσαγιών που βοηθούν στην αποβολή του λίπους της κοιλιάς!

1. Πράσινο τσάι 

shutterstock-2496522173.jpg

Η τακτική κατανάλωση πράσινου τσαγιού μπορεί να μειώσει το λίπος της κοιλιάς, καθώς αυτό το ρόφημα περιέχει φλαβονοειδή, κατεχίνες, αμινοξέα, πολυφαινόλες και διάφορες βασικές βιταμίνες και μέταλλα. Αυτές οι ενώσεις διεγείρουν τις ορμόνες που απελευθερώνουν το λίπος στην κυκλοφορία του αίματος, μετατρέποντάς το σε ενέργεια που υποστηρίζει τη δραστηριότητα.

2. Τσάι Oolong

shutterstock-2490268085.jpg

Η τακτική κατανάλωση τσαγιού oolong μπορεί να μειώσει το ποσοστό σωματικού λίπους και την περιφέρεια της μέσης ελέγχοντας την όρεξη και αυξάνοντας τις ενεργειακές «δαπάνες». Τόσο το πράσινο τσάι, όσο και το τσάι oolong παρασκευάζονται από τα ίδια φύλλα τσαγιού, αλλά υφίστανται διαφορετική επεξεργασία. Ενώ το πράσινο τσάι, είναι φρέσκο και μη ζυμωμένο, το τσάι oolong είναι μερικώς ζυμωμένο μόνο.

3. Τσάι Fenugreek

shutterstock-1039738867.jpg

Το τσάι Fenugreek είναι αποτελεσματικό για την απώλεια βάρους, καθώς ελέγχει την όρεξη, αυξάνει τη διάσπαση των λιποκυττάρων και επιβραδύνει την απορρόφηση του λίπους στο έντερο.

4. Τσάι κανέλας

shutterstock-2498823939.jpg

Το τσάι κανέλας βοηθά στη μείωση του λίπους στη μέση ενισχύοντας την καύση λίπους, επιταχύνοντας το μεταβολισμό, προάγοντας την πέψη και βοηθώντας στη χαλάρωση του σώματος.

5. Ginger tea 

shutterstock-2351679409.jpg

Το γνωστό σε όλους τσάι τζίντζερ ενισχύει τον μεταβολισμό και αυξάνει τις καύσεις ενέργειας του οργανισμού. Ενισχύει την παραγωγή πεπτικών ενζύμων, μειώνει το φούσκωμα και προάγει μια πιο λεπτή μέση μέσω των θερμογενετικών ιδιοτήτων του, οι οποίες παράγουν θερμότητα στο σώμα και μειώνουν την αποθήκευση λίπους.