fbpixel

Search icon
Search
Paris Calling: Ό,τι νέο κάνει αυτήν στιγμή την Πόλη του Φωτός τον απόλυτο ευρωπαϊκό προορισμό
ESCAPE

Paris Calling: Ό,τι νέο κάνει αυτήν στιγμή την Πόλη του Φωτός τον απόλυτο ευρωπαϊκό προορισμό

Όλοι οι λόγοι που θα σας πείσουν να οργανώσετε το επόμενο ταξίδι σας στο Παρίσι


Είναι τρεις οι βασικοί λόγοι που όλα τα βλέμματα είναι τώρα στραμμένα στο Παρίσι: Από τη μία η περίοδος μετά μετά την επιτυχημένη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, από την άλλη η 4η σεζόν του Emily in Paris και τέλος το Paris Fashion Week που βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες. Στην πραγματικότητα, όμως, υπάρχουν χιλιάδες ακόμη αφορμές που είναι ικανές να σας πείσουν πως η Πόλη του Φωτός είναι must-visit ανεξαρτήτως εποχής. Για μια πόλη που σε γενικές γραμμές σφύζει από cliché, είναι πολλά αυτά που έχετε να εξερευνήσετε, περνώντας μερικές ημέρες... like a local!

Παρακάτω, έχουμε συγκεντρώσει όλα όσα «τρέχουν» αυτήν τη στιγμή στο Παρίσι και που σίγουρα θα ενθουσιάσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς travelers...

For Fashion Lovers


The Row in Paris

mont-thabor-2.webp

Στην 1 rue du Mont Thabor, στη γωνία της rue d'Alger, η Mary-Kate και η Ashley Olsen του The Row άνοιξαν τις πόρτες της νέας τους boutique στο Παρίσι. Το άνοιγμα αυτό ήταν από πάντα όνειρο για τις δύο αδερφές, ψάχνοντας για καιρό έναν χώρο για το δικό τους κατάστημα στην Πόλη του Φωτός. Με minimal design -σαν αυτό που έχουν τα ρούχα του διάσημου brand- και με earthy αποχρώσεις, η νέα αυτή boutique έχει γίνει ήδη πόλος έλξης για τους λάτρεις της μόδας, εκεί απ' όπου οι Olsen θα συνεχίσουν το όραμά τους, που όπως φαίνεται το κάνουν γνωρίζοντας τεράστια επιτυχία.

Το νέο κτίριο της Chanel στη λεωφόρο Montaigne

shutterstock-1416230582.jpg

Στην εμβληματική λεωφόρο Montaigne, εκεί όπου οι μεγαλύτεροι οίκοι στεγάζουν τα καταστήματά τους, η Chanel αγόρασε ένα νέο κτίριο. Βρίσκεται ένα τετράγωνο μακριά από τα Ηλύσια Πεδία, με τη νέα αυτή κίνηση να ακολουθεί μετά από τις άλλες αγορές ακινήτων που πραγματοποίησε πέρυσι η Chanel τόσο στο Παρίσι όσο και σε πόλεις όπως το Λονδίνο και το Biarritz της Γαλλίας. Να αναφέρουμε πως ο οίκος διαθέτει ήδη μία boutique στο κτίριο, ενώ έχει άλλο ένα κατάστημα στη λεωφόρο Montaigne, στο νούμερο 51.


For Art Lovers


Bourse de Commerce - Pinault Collection

flos-reference-bourse-de-commerce-bourse-de-commerce-exterieur-hdf-02-courtesy-bourse-de-commerce-pinault-collect-arcit18.jpg

Το Bourse de Commerce, ένα πρώην χρηματιστήριο, έχει μετατραπεί στην πλούσια και ταυτόχρονα μινιμαλιστική συλλογή Pinault, η οποία στεγάζεται επίσης στο Palazzo Grassi και στην Punta della Dogana στη Βενετία. 10.000 έργα σύγχρονης τέχνης που εκτείνονται από ανερχόμενους έως καταξιωμένους καλλιτέχνες μοιράζονται μεταξύ των δύο πόλεων. Ο αρχιτέκτονας Tadao Ando -γνωστός για το Μουσείο Chichu στο νησί Naoshima στην Ιαπωνία- επανασχεδίασε το κτίριο με έμφαση στον μνημειώδη φωταγωγό. Το πολιτιστικό ίδρυμα είναι γνωστό για τον εμπνευσμένο καλλιτεχνικό προγραμματισμό του σε ένα ευρύ φάσμα μέσων - από τη ζωγραφική και τη φωτογραφία έως τη γλυπτική και τα μέσα ενημέρωσης.

Info: Bourse de Commerce - Pinault Collection, 2 rue de Viarmes, 75001 Παρίσι.

Έκθεση "The Infinite Woman" στη Villa Carmignac

1-the-infinite-woman-exhibition-views-26-1024x683.jpg

Η Villa Carmignac, ένα γαλήνιο καταφύγιο στο νησί Porquerolles στη νότια Γαλλία, αποτελεί την ιδανική εξόρμηση εάν έχετε σκοπό να περάσετε αρκετές ημέρες στο Παρίσι. Η αγροικία της Προβηγκίας περιβάλλεται από ένα εντυπωσιακό πάρκο γλυπτών με σαρωτική θέα στη Μεσόγειο. Σε επιμέλεια της Alona Pardo, η έκθεση "The Infinite Woman" αντικατοπτρίζει την ενδυνάμωση και την αναπαράσταση των γυναικών. Οι επισκέπτες μπορούν να δουν από κοντά μοναδικά έργα Ιταλών αναγεννησιακών καλλιτεχνών, όπως ο Sandro Botticelli, μαζί με σύγχρονους ζωγράφους όπως η Loie Hollewell, ακόμη και μια τοιχογραφία της France-Lise McGurn που βρίσκεται στον χώρο. Η έκθεση θα συνοδεύεται από έναν ποικίλο πολιτιστικό προγραμματισμό, από διαλογισμό έως οικείες κινηματογραφικές προβολές στον κήπο των γλυπτών.

Info: Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 7 Νοεμβρίου 2024. Villa Carmignac, Porquerolles, Île de Porquerolles, La Courtade, 83400 Hyères.


For Foodies


SUELO Paris

1097737-suelo-table-espagnole-pour-quartier-chic.jpg

Ανοίγοντας τις πόρτες του αυτόν τον Σεπτέμβριο, το SUELO φέρνει την Ισπανία... στο Παρίσι! Με την υπερσύγχρονη διακόσμηση και την πολλά υποσχόμενη κουζίνα του, αυτό το εστιατόριο στη διεύθυνση 7 rue du Boccador στο 8ο διαμέρισμα του Παρισιού χαρακτηρίζεται ήδη από αυθεντικότητα και γενναιοδωρία. Και όσον αφορά στο φαγητό, θα βρείτε μια επανεξεταζόμενη μεσογειακή κουζίνα, που παρασκευάζεται με qua-li-té ισπανικά προϊόντα. 

Info: SUELO, 7 rue du Boccador, 75008 Παρίσι.

Onyx

1095728-onyx-nouveau-restaurant-gastronomique-au-mur-d-onyx-de-4-metres-de-hauteur.jpg

O όμιλος Marki & co, ο οποίος έχει ήδη στο τιμόνι του τα Sphère, Ao Izakya, TO και Shiro, μόλις παρουσίασε το πιο πρόσφατο άνοιγμά του, με την ονομασία Onyx. Στο 9ο διαμέρισμα, κοντά στις Galeries Lafayette, ανακαλύψτε αυτό το μαγευτικό νέο εστιατόριο, υπό την καθοδήγηση του σεφ Nassim Kouta. Πρώην καλύτερος μαθητευόμενος της Γαλλίας, ο σεφ εκπαιδεύτηκε με τον Alain Ducasse και τον Akrame Benallal. Κι εδώ, μια πραγματική γαστρονομική εμπειρία προσφέρεται στους εκλεκτούς foodies. Στα πιάτα, η τόλμη είναι το ζητούμενο, υποσχόμενη να ξεσηκώσει τους γευστικούς σας κάλυκες: Μοσχαρίσιο τατάκι με μαγιονέζα yuzu, μπουρατίνα με πραλίνα καρύδας κάσιους και βινεγκρέτ λευκής τρούφας, σνακ χταποδιού Γαλικίας με γαλάκτωμα καφέ ή φιλέτο μοσχαριού με κακάο είναι μερικές μόνο από τις γαστρονομικές απολαύσεις που προσφέρονται.

Info: 71 rue de Provence, Παρίσι 9.