fbpixel

Search icon
Search
3 iconic pieces της Carolyn Bessette-Kennedy θα δημοπρατηθούν από τον οίκο Sotheby's
FASHION NEWS

3 iconic pieces της Carolyn Bessette-Kennedy θα δημοπρατηθούν από τον οίκο Sotheby's

Πρόκειται για τρία εμβληματικά κομμάτια από την γκαρνταρόμπα του it girl της δεκαετίας του '90


Ο οίκος Sotheby's πρόκειται να παρουσιάσει ίσως την πιο πολυαναμενόμενη δημοπρασία του χειμώνα: μια σειρά από εμβληματικά κομμάτια που ανήκαν στην Carolyn Bessette-Kennedy, μια σημαντική προσωπικότητα της μόδας της δεκαετίας του '90, θα τεθούν προς online πώληση από τις 27 Νοεμβρίου, με το τέλος της δημοπρασίας να έχει προγραμματιστεί για τις 17 Δεκεμβρίου. 

carolyn.jpg

Μεταξύ των κομματιών που παρουσιάζονται, τρία style pieces από την γκαρνταρόμπα της αποτελούν απόδειξη του μινιμαλιστικού και διαχρονικού στιλ της, ένα σήμα-κατατεθέν του χαρακτήρα της που συνεχίζει να εμπνέει ακόμα και σήμερα. Αυτή η πώληση αποτελεί μέρος της δεύτερης έκδοσης της πώλησης "Fashion Icons" του Sotheby's, η οποία υμνεί γνωστούς θρύλους της μόδας μέσα από τα ρούχα τους, και συνεχίζει μετά την επιτυχία της πρώτης έκδοσης, που ήταν αφιερωμένη στην πριγκίπισσα Diana.

Η RoseMarie Terenzio, πρώην βοηθός του John F. Kennedy Jr. και στενή φίλη του ζευγαριού, βρίσκεται πίσω από τη δημοπρασία. Τα ρούχα δόθηκαν στη Terenzio από την ίδια την Carolyn Bessette-Kennedy, συμπεριλαμβανομένου ενός vintage λεοπάρ σακακιού από γούνα που αγοράστηκε σε μια παρισινή open market. Αυτό το statement item εκτιμάται στα 20.000 με 30.000 δολάρια. Όπως επισημαίνει η Lucy Bishop, ειδική σε θέματα μόδας του οίκου Sotheby's: «Αυτά τα ρούχα αφηγούνται την ιστορία της εξαιρετικής ζωής της Carolyn. Το διακριτικό, προσεγμένο στιλ της, το οποίο κατέκτησε με χάρη και εξυπνάδα, λάμπει σε κάθε ένα από αυτά».

1-9Gv9s.jpg
Courtesy of Sotheby's

Άλλα αντικείμενα που θα δημοπρατηθούν περιλαμβάνουν ένα μαύρο μάλλινο παλτό Prada, πιθανότατα από τη συλλογή του οίκου για το φθινόπωρο-χειμώνα 1996-1997, το οποίο εκτιμάται σε 15.000 έως 20.000 δολάρια. Η Carolyn Bessette-Kennedy εθεάθη να φοράει το παλτό στην ορκωμοσία του Bill Clinton με τον σύζυγό της. Τέλος, ένα δίπτυχο σακάκι Yohji Yamamoto με ανοικτό στους γοφούς και στενή μέση, που φορέθηκε από την Carolyn σε ένα Gala του 1997 προς τιμήν του Robert De Niro, συμπληρώνει την επιλογή. Το τελευταίο εκτιμάται επίσης σε 15.000 έως 20.000 δολάρια.

Η στιλιστική κληρονομιά της Carolyn Bessette, η πολυτελής κομψότητα και ο πρωτοποριακός μινιμαλισμός, εξακολουθούν να έχουν ισχυρή απήχηση και σήμερα, στην εποχή του όλο και πιο δημοφιλούς Quiet Luxury και του Old Money style. Αυτή η δημοπρασία αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία να αποκτήσει κανείς fashion pieces που ενσωματώνουν ένα κομμάτι της ιστορίας της μόδας, αποτίοντας παράλληλα φόρο τιμής στη διαρκή επιρροή της Bessette-Kennedy στη σύγχρονη μόδα.

Πηγή: Vogue France