fbpixel

Search icon
Search
Kitchen Color Trends: Τα χρώματα που θα επικρατήσουν στις κουζίνες τον ερχόμενο χειμώνα
INTERIORS

Kitchen Color Trends: Τα χρώματα που θα επικρατήσουν στις κουζίνες τον ερχόμενο χειμώνα

Ό,τι νέο επιφυλάσσει ο χώρος του interior design


Όσο οδεύουμε προς το τέλος αυτής της χρονιάς, βλέπουμε ολοένα και περισσότερο τις νέες τάσεις που φέρνει ο χώρος του interior design, διαμορφώνοντας τα trends για τον χειμώνα που πλησιάζει. Όσο για τα χρώματα στις κουζίνες, οι experts προτείνουν ανανεωμένες ιδέες, πολλές από αυτές πιο αναπάντεχες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και μας βάζουν από τώρα στη διαδικασία αλλαγών.

Παρακάτω, ανακαλύψτε τα πιο hot color trends στις κουζίνες για το διάστημα που ακολουθεί!

Burgundy

cochineal-jane-street-0041xx-1642610173.jpg

Ξεχάστε τις κλασικές επιλογές της παλέτας του καφέ και πείτε «ναι» σε κάτι πιο τολμηρό που θα αλλάξει τελείως τον χώρο σας. To βουργουνδί είναι το χρώμα της χρονιάς και αυτό το βλέπουμε ακόμα και στον χώρο του interior design. Σκεφτείτε, λοιπόν, το ενδεχόμενο να αλλάξετε το χρώμα του ντουλαπιών, κάνοντας τον χώρο σας να φαίνεται πιο ζεστός και απίστευτα μοντέρνος. Θα ταιριάξει τέλεια με χρυσά πόμολο, αλλά και με λευκό μάρμαρο. Αποφύγετε αυτήν διαδικασία εάν το σπίτι σας είναι μικρό ή αν δε φωτίζεται επαρκώς, γιατί θα πετύχετε το αντίθετο αποτέλεσμα.

Total black

kitchen-island-black-marble.jpg

Μπορεί να σας φαίνεται πολύ έντονο, αλλά δεν παύει να είναι μια από τις πιο updated προτάσεις για το 2024 -και για το 2025- από τους ειδικούς στις κουζίνες. Στην πραγματικότητα, είναι ένα ultra μοντέρνο χρώμα που παραμένει διαχρονικό στο πέρασμα των δεκαετιών παρά τον statement χαρακτήρα του. Ωστόσο, εάν το σπίτι σας είναι μικρό, καλύτερα να κινηθείτε σε πιο φωτεινές αποχρώσεις, έτσι ώστε να δείχνουν οι χώροι σας μεγαλύτεροι.

Deep blue 

hopedale-ht-2-1.jpg

Τα τελευταία χρόνια, το σκούρο μπλε έχει την τιμητική του στη διακόσμηση κι εμείς δεν έχουμε παρά να ακολουθήσουμε αυτήν την τάση. Αυτή η σκούρα απόχρωση εκπέμπει το chicness που όλοι αναζητούν για τη διαμόρφωση μιας σύγχρονης κατοικίας, που χαρακτηρίζεται τόσο για τη λειτουργικότητά της όσο και για το απόλυτα ενημερωμένο design. Μια χρωματική επιλογή που ταιριάζει τέλεια με το διαχρονικό καφέ, αλλά και με το κλασικό λευκό.

Gray blue

transitional-kitchen-1.jpg

Μια ακόμα απόχρωση του μπλε, λίγο πιο διακριτική και αρκετά πιο απαλή αυτήν τη φορά, που ήδη έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των interior lovers. Ο τόσο ανοιχτός αυτός τόνος έχει τον τρόπο να χαρίζει φως και ζωντάνια στον χώρο, κάνοντάς τον να δείχνει μεγαλύτερος από ό,τι είναι στην πραγματικότητα. Bonus, ταιριάζει απόλυτα με μεταλλικές λεπτομέρειες κι έρχεται σε τέλεια αντίθεση με το πολυτελές χρυσό.

Shades of green

f4dee038e54138aa1c8ee6664497bcd1.jpg

Άλλο ένα hot χρώμα, που στην πραγματικότητα είναι ό,τι πιο διαχρονικό κυριαρχεί στον κόσμο του design. Όλα δείχνουν πως το πράσινο έχει έρθει για να μείνει και όχι άδικα! Και αυτό γιατί πρόκειται για ένα χρώμα που συμβάλει στη θετική ενέργεια και στην ενίσχυση της δημιουργικότητάς μας. Τα καλά νέα είναι πως μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε μια πληθώρα τόνων του πράσινου - από το πιο σκούρο έως το πιο ανοιχτό. Φέτος, έχουν όλα την τιμητική τους!

Marble effect

fav-kitchen.jpg

Το μάρμαρο και οι πέτρινες επιφάνειες πάνε σε άλλη διάσταση. Γίνονται πιο bold και χαρίζουν πιο dramatic και μοντέρνα διάσταση ακόμα και στο πιο κλασικά διαμορφωμένο σπίτι. Πρόκειται για ένα trend που βλέπουμε εδώ και κάποια χρόνια, κάτι που σημαίνει πως έχει έρθει για να παραμείνει διαχρονικό μέσα στον χρόνο. Μάλιστα, μπορείτε να τολμήσετε να ταιριάξετε το μάρμαρο ή την πέτρα με ξύλο για το απόλυτο mix & match.