fbpixel

Search icon
Search
SKG Stories: Ο Άκανθος Καλφίδης μάς ξεναγεί στη δική του Θεσσαλονίκη μέσα από 8+1 στάσεις
SKG STORIES

SKG Stories: Ο Άκανθος Καλφίδης μάς ξεναγεί στη δική του Θεσσαλονίκη μέσα από 8+1 στάσεις

Εκπροσωπώντας την 3η γενιά της οικογένειας Καλφίδη των κοσμηματοπωλείων KALFIDIS Jewellery, ο ίδιος μοιράζεται μαζί μας τα αγαπημένα του spots στην πόλη


Ο Άκανθος Καλφίδης ανήκει στην 3η γενιά της οικογένειας Καλφίδη των κοσμηματοπωλείων KALFIDIS Jewellery στη Θεσσαλονίκη. Από το Anatolia και στη συνέχεια με σπουδές International Tourism Management στο Λονδίνο, η αγάπη του για το κόσμημα δεν άργησε να έρθει στην επιφάνεια. Παρακάτω, ο ίδιος μιλάει για το μεγάλο του πάθος, την επιχείρησή τους, αλλά και για τα σημεία-σταθμούς στην πόλη που έχουν μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά του.

Ας τον γνωρίσουμε καλύτερα...

Who is Who


Η ενασχόλησή μου με το κόσμημα ξεκίνησε από την οικογενειακή επιχείρηση, γι' αυτό και συνέχισα τις σπουδές μου ως εκτιμητής διαμαντιών και πολύχρωμων λίθων στο HRD στην Αμβέρσα. Τελικά, με κέρδισε η δημιουργία κοσμημάτων.

Αυτό που αγαπώ περισσότερο στη δουλειά μου είναι η δημιουργικότητα στο κόσμημα. Οι πέτρες, ο χρυσός, οι ιδέες, αποκτούν ψυχή όταν τα δουλεύεις με αγάπη. Στο τέλος τα κοσμήματα γίνονται δημιουργίες και οι άνθρωποι που τα επιλέγουν να τα φορούν φίλοι.

Το να βρίσκεσαι στο τιμόνι ενός από τα πιο περιζήτητα κοσμηματοπωλεία είναι συναρπαστικό αλλά και πολύ μεγάλη ευθύνη.

akanthos-glow-2.jpg


Η
ιστορία του κοσμηματοπωλείου ξεκινά όταν ο παππούς μου ήρθε από την Κωνσταντινούπολη εμπορευόμενος κοσμήματα και στη συνέχεια από τους γονείς μου που δημιούργησαν την έδρα της επιχείρησης, εργαστήριο και κατάστημα, στο Πανόραμα. Μπαίνοντας η 3η γενιά στην επιχείρηση, δημιουργήσαμε το δεύτερο κατάστημα στο κέντρο, κι επεκτείναμε τις συλλογές των κοσμημάτων μας, εκτός από τις δικές μας δημιουργίες, με άλλους μεγάλους διεθνείς οίκους κοσμημάτων, ρολογιών και ειδών δώρων.

Στο μέλλον θα ήθελα να δημιουργήσω και άλλα σημεία πώλησης για να γνωρίσουν τα κοσμήματα μας όσο γίνεται μεγαλύτερο κοινό.


About Thessaloniki


Η αγαπημένη μου γειτονιά στη Θεσσαλονίκη είναι η Διαγώνιος, που βρίσκεται και το κατάστημά μας στο κέντρο.

Το σημείο της πόλης όπου έχω την πιο ξεχωριστή ανάμνηση είναι η πλατεία Φαναριώτων.

shutterstock-2442629373.jpg


Γ
ια ένα ατμοσφαιρικό dinner επιλέγω κάποιο spot που να μην έχει πολύ κόσμο, σε φιλικό περιβάλλον και με ιδιαίτερες γεύσεις.

Και για ποτό κάπου με θεά, ωραία κοκτέιλ και τη μουσική που ακούω.

Ένας χώρος Τέχνης που ξεχωρίζω στην πόλη είναι το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης MOMus και το Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τράπεζας Μ.Ι.Ε.Τ.

1104-1-750x350.jpg


Έ
να κτίριο που από πάντα θαύμαζα και στο οποίο αισθάνομαι πολύ οικεία είναι το κτίριο της ΧΑΝΘ όπου μεγάλωσα με πολλές δραστηριότητες και αναμνήσεις μέσα σε αυτό, όπως και στις κατασκηνώσεις της ΧΑΝΘ τα καλοκαίρια.

Ένα αξιοθέατο/σημείο στο οποίο θα ξεναγούσα κάποιον γνωστό μου από άλλη πόλη είναι η Νέα Παραλία, η ομορφότερη παραλία από πολλές άλλες πόλεις όπου έχω βρεθεί.

shutterstock-1490358743.jpg


Δ
εν πρέπει να φύγει κανείς από τη Θεσσαλονίκη αν δεν επισκεφθεί την Άνω Πόλη. Να κάνει βόλτα στα πλακόστρωτα στενά και να δει την καλύτερη θεά της πόλης.