fbpixel

Search icon
Search
Το πολυαναμενόμενο Victoria's Secret show επέστρεψε: Εκπλήρωσε τις προσδοκίες μας;
TRENDS & CATWALKS

Το πολυαναμενόμενο Victoria's Secret show επέστρεψε: Εκπλήρωσε τις προσδοκίες μας;

Στην πασαρέλα περπάτησε και η Ανθή Φακιδάρη - η πρώτη Ελληνίδα που συμμετείχε ποτέ


Six years later... Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2024, ώρα 7μ.μ, Νέα Υόρκη. Τα αγγελάκια βρίσκονται ξανά «σπίτι» τους και όλος ο κόσμος της μόδας ανυπομονεί να δει τι έχουν ετοιμάσει. Ήταν όλοι εκεί!

Η Tyra Banks επέστρεψε εντυπωσιακά μετά από δύο δεκαετίες, μαζί με άλλους θρύλους της Victoria’s Secret, όπως η Adriana Lima, η οποία κατέχει το ρεκόρ των περισσότερων εμφανίσεων, η Joan Smalls, η Alessandra Ambrosio, η Candice Swanepoel, η Behati Prinsloo, η Liu Wen, η Jasmine Tookes και η Barbara Palvin. Άλλα αγαπημένα μοντέλα ήταν οι Irina Shayk, Bella Hadid, Gigi Hadid, η οποία άνοιξε την επίδειξη, η Imaan Hammam, η Anok Yai και πολλές άλλες star. Φυσικά, δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε και τη δική μας Ανθή Φακιδάρη - cover star του GLOW Magazine, Οκτώβριος 2022 -  την πρώτη Ελληνίδα που περπάτησε ποτέ σε show του brand και εντυπωσίασε με την εμφάνισή της. 

anthi-2-1.jpg

Το χθεσινό come back του brand σηματοδοτεί έναν επαναπροσδιορισμό του, χρόνια μετά τις σημαντικές αλλαγές που υπέστη. Τον Αύγουστο, ένας εκπρόσωπος της Victoria’s Secret δήλωσε στο περιοδικό People ότι «Το Victoria’s Secret Fashion Show του 2024 θα προσφέρει ακριβώς αυτό που ζητούν οι πελάτες μας — την αίγλη, την πασαρέλα, τη μόδα, τη διασκέδαση, τα φτερά, την ψυχαγωγία — όλα μέσα από έναν ισχυρό, σύγχρονο φακό που αντικατοπτρίζει ποιοι είμαστε σήμερα. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα μοιραστούμε αυτή τη γυναικεία προσέγγιση αυτής της εμβληματικής εκδήλωσης αργότερα φέτος!».

Η αλήθεια είναι πως η χθεσινή βραδιά τα είχε όλα. Μοντέλα που αφήνουν το στίγμα τους στον χώρο εδώ και δεκαετίες, όπως η Kate Moss και η Carla Bruni, πιστές ακολούθους του brand, όπως η Alessandra Ambrosio και η Adriana Lima, σύγχρονες stars, όπως οι αδερφές Hadid, plus size models, transgender και φυσικά φτερά και λάμψη. Πολλά φτερά και πολλή λάμψη. 

Ένα από τα highlights της βραδιάς, ίσως κι αυτό που συζητάμε περισσότερο σήμερα - παίζει συνεχώς στο κεφάλι μου το "Strong Enough" - ήταν η εμφάνιση της iconic Cher, η οποία στα 78 της δεν είχε να ζηλέψει στην κυριολεξία τίποτα, από τα μοντέλα που περπατούσαν γύρω της όσο αυτή τραγουδούσε τις διαχρονικές της επιτυχίας. Η star εμφανίστηκε στη σκηνή μέσα σ' ένα total black, glittery look μαζί με τη Blackpink Lisa και την Tyla, σηματοδοτώντας την πρώτη γυναικεία μουσική σύνθεση του show.

463275772-1634345730811810-7977962920887523212-n.jpg

Η πολυαναμενόμενη επίδειξη έκλεισε με όλα τα αγγελάκια να εμφανίζονται μαζί με τις ξεχωριστές δημιουργίες και η επόμενη ημέρα ήρθε. Και γεννήθηκε το εξής ερώτημα: Ήταν τελικά αυτό που περιμέναμε να δούμε στην πραγματικότητα; 

Ακόμα δεν έχω μια ξεκάθαρη απάντηση. Από τη μία πλευρά, σίγουρα μας είχε λείψει όλη η αίγλη που χάριζαν για πολλά χρόνια τα shows της Victoria's Secret, από την άλλη, μετά από έξι χρόνια απουσίας, μήπως περιμέναμε να δούμε κάτι διαφορετικό; Εκτός φυσικά από τον κραυγαλέο diversity χαρακτήρα, που μάλλον κυριάρχησε στη διάρκεια του casting μοντέλων... ήταν αυτός ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης του #cancel που είχε δεχτεί το brand εξαρχής; 

Ας μην περιαυτολογούμε, τα εντυπωσιακά Victoria's Secret shows ήταν πάντοτε μπροστά από την εποχή τους. Τα runways της δεκαετίας του '90 και του 2000 άνοιξαν τον δρόμο για να αποκτήσουν οι επιδείξεις των οίκων την αισθητική μιας θεαματικής παραγωγής. Ίσως αυτό είχαμε ανάγκη να θυμηθούμε χθες. Την πρωτοπορία και τον εκσυγχρονισμό ενός show που δεν εντυπωσιάζει μόνο με τις επιλογές των μοντέλων του...

Η γεύση που μου άφησε γλυκόπικρη. Χάρηκα τη νοσταλγία του παρελθόντος, θυμήθηκα τα εφηβικά μου χρόνια -μέσα από αυτές τις πασαρέλες αγάπησα τη μόδα- και τα iconic performances των αγαπημένων τραγουδιστών και συγκροτημάτων - ποιος μπορεί να ξεχάσει των Justin Timberlake, τους Maroon 5 ή το Diamonds της Rihanna; Ωστόσο, με προβληματισμό διαπίστωσα ότι μου γεννήθηκε το συναίσθημα του ανεκπλήρωτου. Ήθελα να πω ξανά εκείνο το «Ουάου», γουρλώνοντας για ακόμα μια φορά τα μάτια μου μπροστά στην οθόνη. Αλλά δεν το είπα, παρά μόνο όταν είδα τη Cher! 

Παρόλα αυτά χαιρόμαστε ιδιαίτερα που #AngelsAreBack!