fbpixel

Search icon
Search
SKG Stories: Η Άντζελα Καραθανάση μάς ξεναγεί στη δική της Θεσσαλονίκη μέσα από 16+1 στάσεις
SKG STORIES

SKG Stories: Η Άντζελα Καραθανάση μάς ξεναγεί στη δική της Θεσσαλονίκη μέσα από 16+1 στάσεις

Η owner της Personal Wellness μοιράζεται μαζί μας τα αγαπημένα της spots στην πόλη


H Άντζελα Καραθανάση είναι η δημιουργός της Personal Wellness στη Θεσσαλονίκη, που στόχο έχει την κατάκτηση της βέλτιστης εκδοχής του εαυτού μας. Μέσω αυτής έχει ως σκοπό να ενδυναμώσει τον κόσμο για να αναλάβει τον έλεγχο του ταξιδιού του προς την ευεξία, παρέχοντάς του τα επιστημονικά εργαλεία, τις γνώσεις και την υποστήριξη που χρειάζονται για να επιτύχουν τους ατομικούς τους στόχους και την ψυχική τους ευημερία. Η λέξη «δουλειά» δεν την αντιπροσωπεύει. Τη μεταφράζει ως την ικανοποίηση που παίρνει μέσα από την επιλογή που έχει κάνει, και αυτό το αποδεικνύει παρακάτω.

Η ίδια μάς συστήνεται καλύτερα και μας ξεναγεί στη δική της Θεσσαλονίκη μέσα από 15+1 στάσεις...

Who is Who


Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην όμορφη Θεσσαλονίκη! Μια πόλη που κάθε γωνία της κρύβει αναμνήσεις και συναισθήματα. Πλέον είναι η βάση μου και το μέρος στο οποίο έχω σχεδιάσει -προς το παρόν- τη ζωή μου.

Σπούδασα Διατροφή και Υγεία στην Αγγλία και συνέχισα το ακαδημαϊκό μου ταξίδι πίσω στην Ελλάδα, όπου και γύρισα να δημιουργήσω και να πραγματώσω όλα όσα οραματιζόμουν.

Η ιδέα της Personal Wellness προέκυψε από εσωτερική αναζήτηση, τόσο δική μου όσο και την ανάγκη του κόσμου γύρω μου για εξατομικευμένη φροντίδα, διατροφική εκπαίδευση και πρωτοβάθμια πρόληψη. H Personal Wellness δεν είναι απλώς ένα ακόμη διαιτολογικό κέντρο - είναι η παρακίνηση σου στο να υιοθετήσεις υγιέστερες συνήθειες. Είναι το reminder σου να προλαμβάνεις γιατί σου αξίζει να ζεις καλά και να σε φροντίζεις, με απώτερο στόχο τη μακροζωία.

personal-wellness-13.jpg


H
 πρωτοποριακή προσέγγιση της Personal Wellness ενσωματώνει σύγχρονες επιστημονικές μεθόδους και εργαστηριακές αναλύσεις όπως η ανάλυση του εντερικού μικροβιώματος, εισάγοντας έτσι τον όρο Scientific Wellness για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Αποτελεί ένα ολοκληρωμένο μοντέλο ευεξίας που συνδυάζει διαγνωστικά εργαλεία, προηγμένη τεχνολογία και δημιουργεί εξατομικευμένα προγράμματα ευεξίας, πάντα με γνώμονα τις ιδιαίτερες ανάγκες του καθένα. Στον πυρήνα της βρίσκεται η μικροβιωματική και ενσυνείδητη διατροφή, όπου συνοδεύεται από lifestyle συστάσεις και πρωτόκολλα ενίσχυσης - Personal Supplements.

Μια ολιστική well-being εμπειρία περιλαμβάνει όλες τις διαστάσεις/εκφάνσεις και προεκτάσεις της ευεξίας ενός ατόμου ενεργοποιώντας όλες του τις αισθήσεις. Πρόκειται για αλλαγή στάσης ζωής και τη δημιουργία ενός ισορροπημένου τρόπου ζωής και mindset που μεριμνά τις σωματικές, νοητικές, συναισθηματικές και πνευματικές ανάγκες. Συνήθειες όπως η σωστή για εσένα διατροφή, η τακτική κίνηση, η επαρκής ξεκούραση, η προληπτική φροντίδα αλλά και η διαχείριση του άγχους μέσω του διαλογισμού και περνώντας χρόνο στη φύση προσφέρουν μια ολοκληρωμένη πρόταση προαγωγής της συνολικής μας ευημερίας.

Στο μέλλον θα ήθελα η Διατροφή να διδάσκεται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και η προληπτική υγεία να αποτελεί προτεραιότητα. Να ζούμε σε έναν κόσμο που το νοιάξιμο του εαυτού να είναι must και όχι πολυτέλεια.


About Thessaloniki


Η αγαπημένη μου γειτονιά στη Θεσσαλονίκη είναι η Νέα Aρετσού. Ένα μέρος που απολαμβάνω το περπάτημα με παρέα τα Σαββατοκύριακα ή τις ήρεμες βόλτες μόνη κατά το ηλιοβασίλεμα με λιγότερο κόσμο, χωρίς ακουστικά, αλλά τους ήχους και τη θέα της θάλασσας. Είναι για εμένα το απόλυτο walking meditation για περισυλλογή και σκέψη ύστερα από μια απαιτητική ημέρα.

Το σημείο της πόλης όπου έχω την πιο ξεχωριστή ανάμνηση είναι το Πανόραμα, καθώς εκεί πέρασα το μεγαλύτερο μέρος των παιδικών και εφηβικών μου χρόνων. Οπότε... οι αναμνήσεις πολλές!

shutterstock-1332795017.jpg
Νέα Aρετσού


Ως coffee lover ξεκινάω την ημέρα μου
αρχικά με τα εξατομικευμένα για τις ανάγκες μου Personal Supplements και έπειτα κατά τη διάρκεια της προπόνησης με «υποστηρίζει» ο Arabica, καφές μου καθώς έχει αποδειχθεί και από έρευνες πως η καφεΐνη ενισχύει την αθλητική απόδοση και τη μυϊκή αντοχή pre και post workout. Έτσι η άσκηση και ο καλός καφές, ειδικά το πρωί, με διατηρούν παραγωγική και σε peak performance για το υπόλοιπο της ημέρας.

Το καλύτερο smoothie το έχω βρει στο Hyatt Regency Thessaloniki. Ύστερα από την εγκαθίδρυση της Personal Wellness στη ξενοδοχειακή μονάδα, έχουμε σχεδιάσει προγράμματα και retreats για τα οποία έχουμε δημιουργήσει μια σειρά bio-functional herbal smoothies τα οποία φέρουν την υπογραφή της επιστημονικής μας ομάδας. Συγκεκριμένα το “Be-Well” signature smoothie είναι ένα από τα must try!

drone-photos-015-2048x1364.jpg
Hyatt Regency Thessaloniki


Τ
α τελευταία χρόνια είμαι pescetarian, οπότε τα θαλασσινά και το ψάρι έχουν πρωταγωνιστική θέση στο διαιτολόγιό μου. Προσωπικά το αγαπημένο μου εστιατόριο είναι η Μαύρη Θάλασσα. Εκτιμώ το γεγονός ότι σου παρέχεται άριστης ποιότητας πρώτη ύλη, από φρέσκα και αγνά υλικά, υψηλής διατροφικής και θρεπτικής αξίας. Υπάρχει πάντα ένα φιλικό και ζεστό περιβάλλον/κλίμα, άψογο customer service και κυρίως το επιλέγω επειδή σε κάθε επίσκεψη διατηρεί σταθερά το επίπεδο και αναλλοίωτο το προϊόν που σου προσφέρει. Αξίζει και το συστήνω ανεπιφύλακτα σε όσους αγαπούν τη γαστρονομία και τις «καθαρές» γεύσεις.

Γενικώς, δίνω ευκαιρίες σε νέα εστιατόρια, οπότε κάθε φορά θα επιδιώξω να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό. Αυτό που έχω ξεχωρίσει lately είναι το γαλλικό Lineare Restaurant, ένας χώρος με περιορισμένο αριθμό τραπεζιών, που προσφέρει άριστη εξυπηρέτηση και εκλεκτά πιάτα. Μεγάλη ποικιλία από γαλλικά κρασιά, χαμηλό φωτισμό, ρομαντική ατμόσφαιρα που σε ταξιδεύουν σε bistro στη Saint Germain του Παρισιού.

424974840-363012830023925-3194487088521238543-n.jpg
Lineare Restaurant


Α
ν και οι φίλοι μου με φωνάζουν “granny” γιατί δεν είμαι ο τύπος των late night εξόδων, προτιμώ τις μαζώξεις στο σπίτι ή τα early dinners..Όταν όμως βγούμε με την παρέα μου, θα επιλέξω μέρη όπως το Ύψιλον, το Pelosof, το Έλξατε ή το Bulldogs. Μου αρέσει η μουσική τους, η χαλαρότητα του κόσμου και τα urban vibes που εκπέμπουν.

Στη Θεσσαλονίκη μπορεί κανείς να βρει το well-being καταφύγιό του στο Hyatt Regency Thessaloniki. Με εξαιρετικές εγκαταστάσεις, έναν υπέροχο, καταπράσινο κήπο και το πρόσφατο λανσάρισμα του “ΒΕ” concept αποτελεί το απόλυτο καταφύγιο ευεξίας της πόλης μας. Η καινοτόμος πρωτοβουλία του “ΒΕ” περιλαμβάνει σύγχρονα προγράμματα και retreats που εστιάζουν στην ολιστική αναζωογόνηση, με την προσωπική ευεξία των επισκεπτών στο επίκεντρο.

339476401-254265336955091-4819108355896369727-n.jpg
Pelosof


Μια διαδρομή
που αξίζει να περπατήσει ένας λάτρης του fitness είναι σίγουρα το Σέιχ σου. Με αμέτρητα μονοπάτια και διαδρομές για κάθε επίπεδο
δυσκολίας. Αγαπημένη διαδρομή είναι από το Θέατρο Γης μέχρι την Ατλαντίδα (ή και αντίστροφα). Ευχάριστος περίπατος που συνδυάζει τη δροσιά της φύσης με θέα την πόλη και ενδείκνυται τόσο για βόλτα όσο και για jogging.

Ένας χώρος Τέχνης που ξεχωρίζω στην πόλη είναι το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, που συχνά φιλοξενεί ενδιαφέροντα events που αφορούν την
τέχνη, όπως την έκθεση φωτογραφίας. Επίσης, για όσους αγαπούν την αρχιτεκτονική και είναι artsy interior lovers το διήμερο Open House που διαδραματίζεται στην πόλη μας κάθε χρόνο είναι must-visit.

shutterstock-431821642.jpg
Λιμάνι Θεσσαλονίκης


Έ
να κτίριο που από πάντα θαύμαζα είναι το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού. Έχει ιστορία και καθηλωτική αρχιτεκτονική, από το μεγάλο αίθριο με την περιμετρική στοά μέχρι τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή του. Επίσης, θαυμάζω το εμβληματικό αρχοντικό Κυβερνείο -aka Παλατάκι- και τη νεοκλασική του φινέτσα, είναι ένα σημείο που κάνω κάθε φορά στάση όταν βγαίνω για τρέξιμο και απολαμβάνω τη θέα του.

Ένα αξιοθέατο/σημείο στο οποίο θα ξεναγούσα κάποιον γνωστό μου από άλλη πόλη είναι τα Λαδάδικα, γιατί έχει ιστορία, έχει κρατήσει την ταυτότητα της παλιάς Θεσσαλονίκης και η ατμόσφαιρα της περιοχής μπορείς να πεις ότι θυμίζει και νησί φέρνοντας έτσι στον επισκέπτη τη γοητεία της αυθεντικότητας και της παράδοσης.

shutterstock-1720349248.jpg
H θέα από τον Χορτιάτη


Δ
εν πρέπει να φύγει κανείς από τη Θεσσαλονίκη αν δεν επισκεφθεί τα Κάστρα, απολαμβάνοντας τη θέα της πόλης από ψηλά. Είναι ένα μέρος που θα μαγέψει τον καθένα καθώς αποκαλύπτει την ομορφιά της περιοχής από άλλη οπτική.

Όταν θέλω να αποφορτιστώ, πηγαίνω στο βουνό του Χορτιάτη, πίσω από την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χορτιάτη ένα μέρος κοντά στο πατρικό μου που ηρεμώ απόλυτα, αφήνω πίσω κάθε άγχος ή ένταση της καθημερινότητας και είναι το προσωπικό μου καταφύγιο για στιγμές περισυλλογής και έμπνευσης!