fbpixel

Search icon
Search
4+1 κοινά don'ts στο λούσιμο των μαλλιών σας που μπορούν να προκαλέσουν τριχόπτωση
WELLNESS

4+1 κοινά don'ts στο λούσιμο των μαλλιών σας που μπορούν να προκαλέσουν τριχόπτωση

Οι πιθανότητες λένε ότι πολύ πιθανόν να κάνετε τουλάχιστον 1


Η αλήθεια είναι ότι μαθαίνουμε να λούζουμε τα μαλλιά μας περίπου την ίδια εποχή που μαθαίνουμε την αλφαβήτα, αλλά, σε αντίθεση με το αλφάβητο, αυτή η καθημερινή τελετουργία δεν είναι τόσο απλή. Ακόμα και μικρά λάθη στη διαδικασία του λουσίματος μπορούν να έχουν μεγάλες συνέπειες για το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά σας, όπως την απώλειά τους. Προσθέστε σε αυτό τους διάφορους τύπους των σαμπουάν, τη θερμοκρασία του νερού και τη συχνότητα πλυσίματος και τότε σίγουρα πρέπει να μάθετε ξανά από την αρχή τη διαδικασία. 

Επειδή υπάρχει πάντα περιθώριο βελτίωσης λοιπόν, παρακάτω σας παρουσιάζουμε τα 5 πιο κοινά λάθη που κάνετε όταν λούζετε τα μαλλιά σας! 

1. Λούζεστε αρκετά συχνά ή και όχι...

Ξεκινάμε με τη δημοφιλή συζήτηση για το πόσο συχνά πρέπει να λούζετε τα μαλλιά σας. Το σπάνιο λούσιμο μπορεί να προκαλέσει στο τριχωτό της κεφαλής φαγούρα και ερεθισμό, αλλά το πολύ συχνό λούσιμο προκαλεί ξηρότητα, παράγοντας περισσότερο λάδι για να την αντισταθμίσει. Σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν υπάρχει καθολική απάντηση, επειδή η συχνότητα πλυσίματος των μαλλιών εξαρτάται από διάφορες συνθήκες, όπως η υφή των μαλλιών και ο τρόπος ζωής. Αν έχετε λεπτά, λιπαρά μαλλιά, θα προτείναμε να λούζεστε κάθε δεύτερη μέρα. Αυτή είναι επίσης η καλύτερη πρακτική για τα άτομα με πιτυρίδα. Για εσάς με κανονικό προς ξηρό τριχωτό της κεφαλής ή σγουρά μαλλιά, θα πρέπει να απλώνετε τις ημέρες λουσίματος σε μία ή δύο φορές την εβδομάδα το πολύ. Extra tip: Ανεξάρτητα από τον τύπο μαλλιών, προσπαθήστε να αποφεύγετε το λούσιμο κάθε μέρα! 

shutterstock-2264132125.jpg

2. Δεν βρέχετε εντελώς τα μαλλιά σας πρώτα

Είναι εύκολο να γίνετε ανυπόμονες στο μπάνιο - ειδικά αν το κάνετε το πρωί πριν τη δουλειά που ο χρόνος είναι περιορισμένος - αλλά, για να πετύχετε βαθύ καθαρισμό, κάθε τούφα πρέπει να είναι μούσκεμα. Αν δεν το κάνετε αυτό, θα είναι πιο δύσκολο να απλωθεί το προϊόν στα μαλλιά σας και θα σας οδηγήσει σε υπερβολική χρήση σαμπουάν. Έτσι, για να του επιτρέψετε να «γαλακτωματοποιηθεί», βεβαιωθείτε ότι τα μαλλιά σας είναι εντελώς βρεγμένα.

3. Κάνετε πολύ δυνατό μασάζ

Σε όλους μας αρέσει ένα έντονο τρίψιμο κεφαλής στο κομμωτήριο, αλλά μην το κάνετε κάθε μέρα στο σπίτι. Το πολύ δυνατό μασάζ μπορεί να προκαλέσει σπάσιμο και οι γρατζουνιές στο τριχωτό σας, που μπορεί να οδηγήσουν σε ουλές. Η καλύτερη πρακτική είναι να χρησιμοποιείτε τα τις άκρες των δαχτύλων σας ως φυσικά «μαξιλαράκια» και όχι τα νύχια σας για να τρίβετε το κεφάλι σας. Χρησιμοποιώντας κυκλικές κινήσεις με ελαφριά πίεση θα είναι αρκετό για να καθαρίσετε σωστά τα μαλλιά σας.

4. Τοποθετείτε σαμπουάν στις άκρες

Φυσικά και θα σας το ξαναπούμε: επικεντρωθείτε στις ρίζες, όχι στις άκρες, καθώς το να τοποθετείτε σαμπουάν στις άκρες μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητο μπέρδεμα και κόμπους. Επιπλέον, ο μη σχολαστικός καθαρισμός των φραγμένων θυλάκων της τρίχας μπορεί να οδηγήσει σε τριχόπτωση, αν δεν είστε προσεκτικοί. Κάντε αφρό και μασάζ στις ρίζες μέχρι το μέσο του μήκους και, στη συνέχεια, αφήστε το νερό να διώξει φυσικά το σαπούνι όταν ξεβγάζετε.

shutterstock-2407237759.jpg

5. Δεν αφήνετε το σαμπουάν αρκετή ώρα

Αν μπαίνετε και βγαίνετε από το ντους σε πέντε λεπτά, μάλλον δεν το κάνετε σωστά. Είναι σημαντικό να αφιερώνετε αρκετό χρόνο για να τρίβετε και να κάνετε καλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής. Αυτό είναι σημαντικό, επειδή το μασάζ δημιουργεί ροή αίματος, η οποία συμβάλλει σε ένα υγιές τριχωτό, το οποίο συνεπάγεται με υγιή μαλλιά. Μια καλή πρακτική είναι να λούζεστε με κυκλικές κινήσεις σε όλο το τριχωτό σας για δύο έως τρία λεπτά.