fbpixel

Search icon
Search
Όλες οι απαντήσεις στις πιο συχνές summer beauty ερωτήσεις σας
BEAUTY

Όλες οι απαντήσεις στις πιο συχνές summer beauty ερωτήσεις σας

Δεν γνωρίζετε πώς να διαχειριστείτε την περιποίησή σας το καλοκαίρι; Σας έχουμε τις λύσεις


Ήλιος, θάλασσα, μαυρισμένο δέρμα... όταν σκέφτομαι το καλοκαίρι αυτά είναι μόνο λίγα από τα καλά που μου έρχονται στο μυαλό. Βέβαια, κάθε εποχή μας επηρεάζει διαφορετικά, και ενώ το καλοκαίρι είναι η αγαπημένη μου, οφείλω να ομολογήσω ότι κατά τη διάρκειά του μου δημιουργούνται διάφοροι προβληματισμοί σχετικά με τη διαχείριση της ρουτίνας περιποίησης τόσο της επιδερμίδας μου, όσο και των μαλλιών μου - και όχι μόνο. Οι ερωτήσεις: "Πώς μπορώ να καταπολεμήσω το φριζάρισμα από τη ζέστη;" ή "Πώς μπορώ να κάνω την επιδερμίδα μου να φαίνεται "γυάλινη" αντί για λιπαρή;", είναι μόνο δύο από της αμέτρητες που δέχομαι καθημερινά ως beauty editor. Για αυτόν τον λόγο, συγκέντρωσα όλες μου τις συμβουλές σε μια προσπάθεια να απαντήσω στις πιο συχνές ερωτήσεις σχετικά με την ομορφιά. 

Βρείτε τις απαντήσεις στις πιο συχνές summer beauty ερωτήσεις σας παρακάτω!

Makeup

"Η βάση μου "γλιστρά" συνεχώς στη ζέστη - πώς μπορώ να το σταματήσω;"

Ξεκινήστε με την προετοιμασία της επιδερμίδας σας και χρησιμοποιήστε μια ελαφριά ενυδατική κρέμα σε μορφή gel, ώστε η επιδερμίδα σας να είναι ενυδατωμένη αλλά όχι πολύ υγρή. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα ματ primer για να ελέγξετε τη λιπαρότητα στις περιοχές όπου έχετε την τάση να εμφανίζετε λιπαρότητα, όπως η ζώνη Τ. Είναι επίσης σημαντικό να χρησιμοποιείτε τα σωστά προϊόντα μακιγιάζ, οπότε η επιλογή ενός foundation μακράς διάρκειας, χωρίς λιπαρότητα είναι η καλύτερη επιλογή. Στερεώστε το με μια ημιδιαφανή πούδρα και ολοκληρώστε με ένα σπρέι σταθεροποίησης που έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί το μακιγιάζ σας στη θέση του. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, μου αρέσει να έχω μαζί μου μια συμπαγή πρεσαρισμένη πούδρα ή χαρτιά για να απορροφήσω την περίσσεια λιπαρότητας χωρίς να διαταράξω το μακιγιάζ μου.

snapinstaapp-92321583-144164843780024-4949978207331624339-n-1080.jpg

"Πώς μπορώ να κρύψω τις ατέλειες χωρίς να χρησιμοποιήσω βαρύ μακιγιάζ;"

Χρησιμοποιήστε ένα ελαφρύ, "οικοδομήσιμο" concealer. Εφαρμόστε μια λεπτή στρώση απευθείας πάνω στην ατέλεια και αναμείξτε τις άκρες με ένα υγρό σφουγγάρι μακιγιάζ ή πινέλο. Στερεώστε το concealer με μια ελαφριά σκόνη ημιδιαφανούς πούδρας για να διασφαλίσετε ότι θα παραμείνει στη θέση του. Για έναν ομοιόμορφο τόνο δέρματος, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε μια ενυδατική κρέμα με χρώμα ή μια κρέμα BB αντί για foundation πλήρους κάλυψης, και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε concealer μόνο όπου χρειάζεται, ώστε να έχετε τη σωστή ποσότητα κάλυψης χωρίς το μακιγιάζ σας να φαίνεται κολλώδες και βαρύ.

"Πώς μπορώ να αποτρέψω το υγρό μου liner από το να μουτζουρωθεί όταν κάνει ζέστη;"

Μου αρέσει να χρησιμοποιώ πρώτα ένα αδιάβροχο μολύβι ματιών με βάση το gel για να χαράξω το σχήμα της γραμμής που θέλετε να δημιουργήσετε. Στη συνέχεια, περάστε από πάνω με το συνηθισμένο σας υγρό μολύβι. Η προετοιμασία είναι επίσης το κλειδί, καθώς οι περισσότερες από εμάς έχουμε λιπαρά βλέφαρα, οπότε, πριν εφαρμόσετε το υγρό σας liner, χρησιμοποιήστε ένα primer σκιών για να δημιουργήσετε μια λεία βάση. Στη συνέχεια, μου αρέσει να το σταθεροποιώ με μια ασορτί σκιά ματιών πάνω από τη γραμμή για να την "κλειδώσω" στη θέση της.


Hair

"Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού οι ρίζες μου γίνονται λιπαρές, αλλά οι άκρες μου είναι ξηρές. Τι μπορώ να κάνω;"

Χρησιμοποιήστε ένα σαμπουάν βαθύ καθαρισμού και ένα σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα για να καθαρίσετε πραγματικά τα μαλλιά σας χωρίς να τα στεγνώσετε. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα ενυδατικό conditioner και τρίψτε το πραγματικά στις άκρες, αποφεύγοντας τις ρίζες. Ένα ωραίο κούρεμα θα σας βοηθήσει επίσης να διατηρήσετε τις άκρες σας υγιείς και το να θυμάστε να μην εκθέτετε τις λιπαρές ρίζες ή τις ξηρές άκρες σας σε πολύ ήλιο θα διατηρήσει επίσης την αίσθηση της ισορροπίας.

snapinstaapp-451967533-495974642826831-3986371136834472656-n-1080.jpg

"Δεν μου αρέσει να χρησιμοποιώ θερμότητα στα μαλλιά μου στις διακοπές, αλλά πώς μπορώ να τα στεγνώσω στον αέρα χωρίς να φριζάρουν;"

Πλύνετε τα μαλλιά σας με κάτι που είναι απαλό, αλλά θα σας δώσει επίσης έναν βαθύ καθαρισμό, και στη συνέχεια ακολουθήστε με ένα πλούσιο conditioner για να ενυδατώσετε σωστά τις τούφες σας. Στεγνώστε τα μαλλιά σας με πετσέτα και φτιάξτε τα στο σχήμα που θέλετε με μια γενναιόδωρη ποσότητα από κάτι όπως μια leave-in κρέμα, και στη συνέχεια αφήστε τα να στεγνώσουν στον αέρα. Μόλις στεγνώσουν τα μαλλιά σας, κάντε το ελάχιστο σε αυτά και προσπαθήστε να μην τα αγγίζετε πολύ, καθώς τα έλαια στα χέρια σας θα δημιουργήσουν περισσότερο φριζάρισμα. Αν εμφανίζουν σημάδια φριζαρίσματος τη δεύτερη μέρα, δεν χρειάζεται να τα ξαναπλύνετε, απλά ψεκάστε τα με λίγο νερό και προσθέστε περισσότερη ενυδατική κρέμα όπου χρειάζεται.

"Πώς μπορώ να προστατεύσω το χρώμα μου από τον ήλιο και το χλώριο χωρίς καπέλο;"

Ακριβώς όπως και το δέρμα σας, τα μαλλιά θα ωφεληθούν από τη χρήση προστατευτικών προϊόντων για την προστασία τους από την υπεριώδη ακτινοβολία και τις χημικές ουσίες που μπορούν να επιδεινώσουν το ξεθώριασμα του χρώματος. Ένα αντηλιακό μαλλιών είναι ιδανικό για αυτή την περίοδο. Αφού εφαρμόσετε το προϊόν γενναιόδωρα από τη ρίζα έως τις άκρες, φτιάξτε τα μαλλιά σας σε έναν κομψό κότσο, φροντίζοντας να τυλίξετε τις ευάλωτες άκρες μέσα στον ίδιο τον κότσο για να διασφαλίσετε ότι δεν εκτίθενται σε τίποτα βλαβερό.


Face

"Φροντίζω να εφαρμόζω SPF καθημερινά, αλλά μου προκαλεί ξεσπάσματα. Πώς μπορώ να το αντιμετωπίσω;"

Η καθημερινή χρήση SPF είναι απαραίτητη και υπάρχουν φόρμουλες που ταιριάζουν σε κάθε τύπο δέρματος. Στην αγορά κυκλοφορούν πλέον πολλά μη κωμειογόνα αντηλιακά προϊόντα τα οποία είναι σχεδιασμένα για δέρματα με τάση ακμής. Αναζητήστε μια ελαφριά, χωρίς υπολείμματα φόρμουλα με ματ ιδιότητες για να ελαχιστοποιήσετε τη λιπαρότητα του δέρματος και τα ξεσπάσματα.

snapinstaapp-448122179-723002049840671-6534275469647897194-n-1080.jpg

"Έχω μια καλή ρουτίνα με την περιποίηση της επιδερμίδας μου, αλλά έχω άγχος για τη χρήση βιταμίνης C και ρετινόλης κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Τι πρέπει να κάνω;"

Η χρήση της βιταμίνης C κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι απαραίτητη, γι' αυτό επιλέξτε ένα υψηλής ποιότητας σκεύασμα που έχει κλινικά αποδειχθεί ότι προστατεύει από τις βλάβες της υπεριώδους ακτινοβολίας. Να ακολουθείτε πάντα με ένα προστατευτικό αντηλιακό ευρέος φάσματος το πρωί για να προστατεύεστε από τις βλάβες των ελεύθερων ριζών. Η ρετινόλη μπορεί επίσης να συνεχιστεί κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, καθώς αποτελεί επίσης προστατευτικό μέτρο κατά των βλαβών από την υπεριώδη ακτινοβολία. Τη συνιστώ σε συνδυασμό με ασφαλείς ηλιακές συνήθειες, όπως η καθημερινή εφαρμογή SPF και η αποφυγή του ενεργού μαυρίσματος.


Body

"Πώς μπορείτε να κρύψετε τα ingrown hair, ενώ δείχνετε το δέρμα σας;"

Εάν είστε επιρρεπείς σε ενσφηνωμένες τρίχες και σας κάνουν να νιώθετε αμήχανα, υπάρχουν διάφορα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα. Πρώτον, η τακτική απολέπιση είναι απαραίτητη. Κάντε απαλή απολέπιση στις πληγείσες περιοχές για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και να ξεβουλώσετε τους θύλακες των τριχών σας. Με αυτόν τον τρόπο σταματάτε τις τρίχες να παγιδεύονται κάτω από το δέρμα, μειώνοντας συνολικά τον αριθμό των ενσφηνωμένων τριχών. Ένας άλλος παράγοντας είναι τα ρούχα που φοράτε. Τα στενά ρούχα αυξάνουν την τριβή και τον ερεθισμό στο δέρμα, οδηγώντας σε περισσότερες ενσφηνωμένες τρίχες. Επιλέξτε φαρδιά και υφάσματα "που αναπνέουν" κατά τη διάρκεια του ζεστού καιρού. Αν το θέμα προκαλείται από το ξύρισμα, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε κοφτερό ξυράφι και δουλεύετε πάντα προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης των τριχών σας - το να πηγαίνετε αντίθετα με αυτή την κατεύθυνση θα προκαλέσει ενσφηνωμένες τρίχες. Αν και πάλι αυτό δεν αποδίδει αποτελέσματα, εξετάστε το ενδεχόμενο να εξερευνήσετε εναλλακτικές μεθόδους αποτρίχωσης - από λέιζερ μέχρι αποτρίχωση με κερί και αποτριχωτικές κρέμες, υπάρχουν πολλές επιλογές που είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσουν πρόβλημα. Τέλος, αποφύγετε να μαζεύετε ή να πιέζετε τις ενσφηνωμένες τρίχες. Αυτό θα οδηγήσει μόνο σε περαιτέρω ερεθισμό και ερυθρότητα.

snapinstaapp-448528043-381778651575595-5645226570320438937-n-1080.jpg

"Υπάρχουν συμβουλές για τη γρήγορη αντιμετώπιση του καμένου από τον ήλιο δέρματος;"

Για να καταπραΰνετε ένα έγκαυμα του δέρματος και να αποτρέψετε το ξεφλούδισμα, πρέπει να δράσετε γρήγορα. Ψύξτε το δέρμα με νερό για 10-20 λεπτά και αποφύγετε πάντα τα βαριά έλαια ή βούτυρα - αυτά μπορεί να προκαλέσουν ασφυξία στο δέρμα σας και να καθυστερήσουν τη διαδικασία επούλωσης. Αντ' αυτού, εφαρμόστε κρέμες και gel που είναι αποκλειστικά για τα ηλιακά εγκαύματα. Η αλόη βέρα και η βαζελίνη είναι και οι δύο εξαιρετικές θεραπείες. Μείνετε ενυδατωμένοι - και δεν εννοώ μόνο λίγο, συνεχίστε να πίνετε νερό για να ενθαρρύνετε την καλύτερη ενυδάτωση σε όλο το σώμα σας και να επιταχύνετε τη διαδικασία επούλωσης.