fbpixel

Search icon
Search
Greek Beauty: 6 παραλίες - «διαμάντια» στα νησιά που πρέπει να προσθέσετε στην bucket-list σας
TRAVEL

Greek Beauty: 6 παραλίες - «διαμάντια» στα νησιά που πρέπει να προσθέσετε στην bucket-list σας

Η αποθέωση της ομορφιάς και της ελληνικής παράδοσης


Ποιος δε θα ήθελε να περάσει την πιο όμορφη εποχή του χρόνου σε ένα ειδυλλιακό μέρος, όπου οι υπέροχες εικόνες θα διαδέχονται η μία την άλλη, σαν slides φωτογραφιών; Ευτυχώς για εμάς, η Ελλάδα είναι μία χώρα που τα συνδυάζει όλα με τον πιο μαγικό τρόπο. Το βουνό με τη θάλασσα, τα παρθένα τοπία με το απέραντο πράσινο και η κάθε εποχή έχει πραγματικά να προσφέρει κάτι διαφορετικό.

Ειδικά το καλοκαίρι, τα νησιά έχουν την τιμητική τους, με τις όμορφες παραλίες και την ανυπέρβλητη ομορφιά τους και το κάθε ένα από αυτά, έχει να προσφέρει κάτι διαφορετικό. Άλλα, είναι πιο κοσμοπολίτικα κι άλλα, φημίζονται για την αυθεντική ομορφιά και την ηρεμία τους. Συνεχίστε να διαβάζετε, για να ανακαλύψετε τις must-visit παραλίες της Ελλάδας που αξίζει να προσθέσετε στην bucket-list σας.

Μαγικές τοποθεσίες...

Μαύρα Βόλια, Χίος

shutterstock-1458699245.jpg

Θεωρείται go to place για όσους αγαπούν την εξερεύνηση και θέλουν να δοκιμάσουν διάφορες δραστηριότητες, αλλά και για τους λάτρεις της παράδοσης. Η Χίος, είναι ένα νησί με πλούσια ιστορία, με ιδιαίτερη αισθητική και μία μοναδική αύρα, που φιλοξενεί μία σειρά από μαγευτικές παραλίες, με την καθεμία να προσφέρει μία διαφορετική εμπειρία στους visitors. Στα νότια του νησιού, σε μία μαγική τοποθεσία, θα συναντήσετε τα Μαύρα Βόλια, μία από τις πιο όμορφες και ιδιαίτερες παραλίες της Χίου, που από μόνη της αποτελεί ένα αξιοθέατο κι αναμφίβολα θα κερδίσει αμέσως μία θέση στην καρδιά σας. Τα σκουρόχρωμα νερά, οι ψηλοί βράχοι και κυρίως τα μεγάλα μαύρα βότσαλα, που προέκυψαν από την έκρηξη ενός ηφαιστείου κατά την προϊστορική περιοχή, συνθέτουν ένα μαγευτικό τοπίο και την κατατάσσουν -δικαίως- στα πιο hot σημεία αυτού του τόπου.

Κόκκινη παραλία, Σαντορίνη

shutterstock-2294164669.jpg

Eίναι γνωστή παγκοσμίως για την απαράμιλλη φυσική της ομορφιά, το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα, το ηφαίστειο με την εντυπωσιακή καλντέρα και τη μοναδική θέα στο Αιγαίο. Η ηφαιστειογενής μαύρη και κόκκινη πέτρα κυριαρχεί παντού στην Σαντορίνη κι παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο και στις παραλίες της, με την Κόκκινη παραλία να είναι μία από αυτές. Βρίσκεται στις νοτιοδυτικές ακτές του νησιού και πήρε το όνομα της από τα κατακόκκινα ηφαιστειογενή βράχια, που δεσπόζουν περιμετρικά, με τα μαύρα βότσαλα και τα γαλάζια νερά να συμπληρώνουν ιδανικά το σκηνικό. Μία ιδανική ημέρα σε αυτήν, μπορεί να συνδυαστεί με μία περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου, όπου ανακαλύφθηκε ο διάσημος αρχαίος οικισμός θαμμένος κάτω από την ηφαιστειακή τέφρα, καθώς πρόκειται πραγματικά για μία μοναδική εμπειρία.

Ξι, Κεφαλονιά

shutterstock-2079257317.jpg

Η Κεφαλονιά είναι ένα νησί με πολλά διαφορετικά πρόσωπα. Από τη μία, υπάρχει ο κοσμοπολίτικος χαρακτήρας της που την καθιστά ιδανικό προορισμό για όσους αγαπούν αυτόν τον τρόπο ζωής κι από την άλλη και η πιο ήρεμη πλευρά της. Διακοπές σε αυτό το νησί, σημαίνει πεντανόστιμο φαγητό και βόλτες στη φύση, σε μαγευτικά τοπία και κυρίως, ατελείωτες βουτιές σε υπέροχες παραλίες. Σε απόσταση μόλις 8 χλμ. από το Ληξούρι, συναντά κανείς την παραλία, Ξι που δε θεωρείται τυχαία μία από τις πιο όμορφες του Ιονίου συνολικά. Το πορτοκαλοκόκκινο χρώμα της αμμουδιάς της, σε συνδυασμό με τα πεντακάθαρα, ρηχά νερά συνθέτουν ένα σκηνικό σπάνιας ομορφιάς, ενώ η αργιλώδης λάσπη του εδάφους έρχεται απλά να συμπληρώσει ιδανικά μία απίστευτη εικόνα, που θυμίζει carte postale.

Ψιλή Άμμος, Πάτμος

shutterstock-2444764841.jpg

Όσοι είχαν την τύχη να βρεθούν κάποιο καλοκαίρι στην Πάτμο, σημειώνουν πως το νησί αυτό δεν έχει αποκτήσει ακόμη όση λάμψη του αξίζει κι ίσως, αυτό ακριβώς να είναι και το στοιχείο που το κάνει να ξεχωρίζει. Φιλοξενεί μερικές από τις πιο ιδιαίτερες παραλίες του Αιγαίου κι όπου κι αν κοιτάξει κανείς, συναντά μαγευτικά τοπία και απέραντο πράσινο, με την Ψιλή Άμμο να είναι το must-visit place για όσους αποζητούν το κάτι διαφορετικό. Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται εύκολα με το καραβάκι που διατίθεται στην Σκάλα και έτσι θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε και μια όμορφη διαδρομή μέχρι τον προορισμό σας, ενώ εναλλακτικά, μπορείτε αφήσετε το όχημα σας στο Διακόφτι, ακολουθώντας στη συνέχεια μία μακρινή διαδρομή. Πρόκειται για μία ερημική και ήσυχη παραλία με απέραντη χρυσή αμμουδιά και κρυστάλλινα νερά, που θα σας αποζημιώσει από την πρώτη στιγμή που θα φτάσετε σε αυτήν.

Μπάλος, Κρήτη

shutterstock-2069368445.jpg

Υπάρχει κανείς που δε θέλει να βρεθεί έστω για μία φορά στη ζωή του στην Κρήτη; Ο τόπος, αυτός, μοιάζει να είναι ευλογημένος. Έχει μία μοναδική αύρα, έντονη παράδοση και κατοίκους που είναι πάντα πρόθυμοι να μοιραστούν τα βαθύτερα μυστικά του νησιού με τους visitors, προσφέροντας την απόλυτη ελληνική φιλοξενία. Στα βορειοδυτικά του νησιού, συναντά κανείς μία γαλαζοπράσινη λιμνοθάλασσα που φιγουράρει ανάμεσα στα βραχώδη τμήματα με την απαλή ροζ άμμο, με τα μικροσκοπικά μαλακόστρακα -Foraminifera- να αφήνουν πίσω τους τα κατακόκκινα κοχύλια τους που παραμένουν στο νερό και συνθλίβονται μέσα στην άμμο, χαρίζοντάς μία μοναδική, ροζ απόχρωση στην παραλία. Η πρόσβαση στον Μπάλο γίνεται είτε με καραβάκι από τον Κίσσαμο, είτε με αυτοκίνητο, ακολουθώντας μία δύσκολη διαδρομή, με την εικόνα της παραλίας να είναι απλά μαγευτική.

Γκιόλα, Θάσος

shutterstock-1865214508.jpg

Η Θάσος είναι ο ιδανικός προορισμός για τους φυσιολάτρεις κι όσους αγαπούν την περιπέτεια και την εξερεύνηση, καθώς σε κάθε του γωνιά, αυτό το νησί φιλοξενεί ατελείωτα επιβλητικά πεύκα, λίμνες, καταρράκτες και τιρκουάζ νερά, με τις παραλίες να αποτελούν το σήμα κατατεθέν του. Σύμφωνα με τους locals, η Γκιόλα είναι η πιο ιδιαίτερη από όλες κι αυτό που τη διαφοροποιεί από τις άλλες, είναι το γεγονός ότι ουσιαστικά πρόκειται για μία φυσική «πισίνα» μέσα στη θάλασσα. Τα σμαραγδένια της νερά, περιβάλλονται από ψηλά βράχια που φτάνουν τα 8 μέτρα ύψος κι είναι ιδανικά για ατελείωτες βουτιές, με την παραλία να αλλάζει χρώματα στη διάρκεια της ημέρας και το μπλε και το πράσινο να κυριαρχούν παντού. Είναι λίγο δύσκολη η πρόσβαση, αλλά φτάνοντας σε αυτήν, η εικόνα που θα αντικρίσετε θα σας αποζημιώσει από το πρώτο λεπτό.

Live your myth in Greece!