fbpixel

Search icon
Search
Editors' weekly picks: Οι συντάκτες του GLOW.GR μοιράζονται τις top επιλογές της εβδομάδας
WHAT'S GLOW

Editors' weekly picks: Οι συντάκτες του GLOW.GR μοιράζονται τις top επιλογές της εβδομάδας

Ό,τι ξεχώρισαν και τους έκανε εντύπωση!


Σταυρούλα Κλειδαριά

mandarin-oriental-costa-navarino-x-mary-katrantzou-2.jpg

Εντυπωσιάστηκα με τη νέα συνεργασία του Mandarin Oriental, Costa Navarino και τη διάσημης Ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας, Μαίρη Κατράντζου - καθώς την καλωσόρισαν ως την πρώτη Social Fan Ambassador του. Το Resort και η Μαίρη Κατράντζου σφραγίζουν τη συνεργασία τους για τα επόμενα δύο χρόνια με ένα εντυπωσιακό καφτάνι, ειδικά σχεδιασμένο για τους επισκέπτες του Mandarin Oriental, Costa Navarino, σηματοδοτώντας μια μοναδική στιγμή όπου η φιλοξενία συναντά τη μόδα. Στο πλαίσιο αυτής της καμπάνιας, η Μαίρη Κατράντζου φέρνει στο προσκήνιο το ταλέντο της, χαρίζοντας στο Resort το χαρακτηριστικό στιλ και την κομψότητα που διακρίνουν τις δημιουργίες της. Επιπλέον, το καφτάνι θα είναι διαθέσιμο προς αγορά στο Τhe Spa at Mandarin Oriental, Costa Navarino, με μέρος των εσόδων να διατίθεται υπέρ του φιλανθρωπικού οργανισμού “ΕΛΠΙΔΑ - Σύνδεσμος Φίλων του Παιδιού με Καρκίνο”. 

240305-ooaa-p3-wellness-spa-pool-loungers-wide-3177-master-medium.jpg

Ανυπομονώ να δω από κοντά το απόλυτο καταφύγιο ολιστικής ευεξίας της Guerlain στο One&Only Aesthesis, το πολυτελές resort που αναβιώνει τη λαμπερή ατμόσφαιρα της «χρυσής εποχής» της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Για το πρώτο της spa στην Ελλάδα, η Guerlain αντλεί έμπνευση από το μεσογειακό περιβάλλον και τις παραδοσιακές μεθόδους wellness προσφέροντας μια πραγματικά μοναδική εμπειρία ευεξίας. Σε κάθε Guerlain Spa σε όλο τον κόσμο διατίθενται signature θεραπείες, εμπνευσμένες από την ιστορία και τη φύση της περιοχής κι αυτό είναι ένα από τα στοιχεία που το κάνουν κορυφαίο διεθνώς και μοναδικό στο είδος του.

7-photo-paris-tavitian-museum-of-cycladic-art.jpg

Ξετρελάθηκα με τη νέα σειρά αντικειμένων εμπνευσμένη από την έκθεση «Cindy Sherman at Cycladic: Πρώιμα έργα». Η νέα συλλογή του Cycladic Shop περιλαμβάνει συλλεκτικά T-shirts, posters, υφασμάτινα τσαντάκια και postcards με έργα-ορόσημα της Cindy Sherman, σχεδιασμένα αποκλειστικά για την έκθεση, με την ευγενική παραχώρηση της καλλιτέχνιδος και της Hauser & Wirth.


Βασιλική Δουκουμοπούλου

imrs.jpg

Διάβασα για το περιεχόμενο του νέου βιβλίου με τίτλο "Ask Not" που φέρνει στο προσκήνιο τη σοκαριστική μεταχείρηση των γυναικών από τους Κένεντι. Βασιζόμενη σε ένα ευρύ φάσμα πηγών, αλλά και σε δικό της, εκτενές ρεπορτάζ, η συγγραφέας και χρονογράφος Maureen Callahan ρίχνει μια κριτική ματιά στην «πραγματική κατάρα των Κένεντι», μέσα από το πρίσμα των δυστυχισμένων και κακοποιημένων γυναικών στη ζωή τους. Έχει μπει ήδη στην reading list μου!

aaaaqqrbfpzs5g16kirgq-zicmgn0enheui7rysftjbcfismjozhdat-qgnca8xzx5to31snb1rilsoevbs3cj8aiqkohpihpdtv1-bxj7xsefpgc7i0r1zqgv9bj0xq1e6zfnlgxejxfv3zyhxd3cc0qksh.jpg

Παρακολούθησα την ταινία "A Family Affair" στο Netflix, και μού έκανε εντύπωση το γεγονός ότι δεν μπορούσα να συγκεντρωθώ και να απολαύσω τις υποκριτικές ικανότητες των δύο αγαπητών κι ευρέως γνωστών Nicole Kidman και Ζac Efron λόγω της αλλοίωσης των φυσικών τους χαρακτηριστικών εξαιτίας των ανυπολόγιστων αισθητικών επεμβάσεων. Φυσικά, είμαι υπέρμαχος του «φτιάξε ότι δεν σου αρέσει» αλλά μην χαλάς μια πρώτη ύλη, που σου έχει προσφέρει ερμηνείες για τις οποίες έχεις αποθεωθεί στο παρελθόν. Είναι κρίμα τα ταλέντα των Χολυγουντιανών ηθοποιών να εξαφανίζονται πίσω από κέρινα -σχεδόν όμοια- προσωπεία... Food for thought.

0075-7lgQr.JPG

Εντυπωσιάστηκα με την επίσκεψή μου στο CTY Greece του Κολλεγίου Ανατόλια, και συγκεκριμένα στο νέο υπερσύγχρονο Anna Papageorgiou STEM Center. Η γιορτή για τα 10 χρόνια λειτουργίας του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά/ Center for Talented Youth (CTY) Greece έγινε η ευκαιρία για μία διαδραστική δημοσιογραφική ενημέρωση, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Ιουλίου 2024 με την υποστήριξη της Lidl Ελλάς. Εκεί, είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε το μάθημα «Γενετική» του θερινού προγράμματος, συμμετέχοντας στην πρωτότυπη δραστηριότητα “Genetics Escape Room: Αποκωδικοποιώντας τα Μυστήρια του DNA”. Αναλαμβάνοντας τον ρόλο των γενετιστών, εφαρμόσαμε εργαστηριακές τεχνικές για να λύσουμε ένα «μυστήριο», βρήκαμε το «κρυμμένο» μήνυμα και «αποδράσαμε» από το Escape Room που δημιουργήθηκε για τη δράση αυτή. Η καθηγήτρια του μαθήματος «Γενετική» Δρ Μαρία Τσαουσίδου και οι βοηθοί της, Τατιάνα Κουκοβίνη και Γιώργος Τσουκαλάς ήταν εξαιρετικοί, ενώ τα παιδιά που μας εξηγούσαν όλη τη διαδικασία κατά τη διάρκεια μ' εντυπωσίασαν πραγματικά με τις εξαιρετικές ακαδημαϊκές γνώσεις και τις χαρισματικές ικανότητές τους.

Φέτος 400 μαθητές και μαθήτριες από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο συμμετέχουν στα θερινά προγράμματα του CTY Greece στη Θεσσαλονίκη (Κολλέγιο Ανατόλια) και στην Αθήνα (OTEAcademy) με το 60 % να προέρχεται από σχολεία της περιφέρειας (Χίος, Λέσβος, Αλεξανδρούπολη, Ορεστιάδα, Ιωάννινα, Δράμα, Άρτα, Λειβαδιά, Καλαμάτα, Λάρισα, Κρήτη, Κως), προσφέροντας έναν κοινό τόπο πνευματικότητας, ακαδημαϊκής διδασκαλίας και επικοινωνίας για παιδιά με σπουδαία μυαλά!


Κωνσταντίνος Τανιάς

img-0857.jpg

Διαβάζω τις τελευταίες ημέρες το βιβλίο «Ο πλούτος που δεν αγοράζεται με χρήμα». Τώρα το καλοκαίρι ειδικά, λατρεύω να χάνομαι στις σελίδες βιβλίων αυτοβελτίωσης και το συγκεκριμένο με έχει κερδίσει ήδη. Με λίγα λόγια που παίρνω από την περιγραφή του, στον «πλούτο που δεν αγοράζεται με χρήμα» παρουσιάζεται μια εντελώς νέα φιλοσοφία που θα αλλάξει τη ζωή σας και μια μεθοδολογία για να απολαμβάνετε μια πραγματικά πλούσια ζωή, με προσωπική δύναμη, ασυνήθιστη αυθεντικότητα, εξαιρετικά ικανοποιητική εργασία και έναν όμορφο τρόπο ζωής που θα σας κάνει να νιώσετε πως σας έχει χαμογελάσει η τύχη. Το συστήνω ανεπιφύλακτα!

img-0583.jpeg

Λατρεύω τα solo ταξίδια και αυτό είναι κάτι που ανακάλυψα πρόσφατα σε ένα τέτοιο που έκανα για δουλειά. Και ο λόγος για τον οποίο το αναφέρω είναι γιατί ίσως αυτό το καλοκαίρι να είναι η αφορμή για να απενοχοποιήσει ο καθένας από εμάς το να περνάει χρόνο με τον εαυτό του. Να κάνουμε το ταξίδι που τόσο πολύ επιθυμούμε, χωρίς να μας κρατάει μακριά από αυτό το γεγονός ότι δε βρίσκουμε την ιδανική παρέα. Για παρέα, άλλωστε, έχουμε εμάς τους ίδιους, προσαρμόζοντας το πρόγραμμά μας έτσι ακριβώς όπως το θέλουμε, χωρίς να χρειαστεί να συμβιβαστούμε. Μια ιδέα είναι μόνο το να πάρουμε το αεροπλάνο και να βρεθούμε σε έναν τόπο που για καιρό βρίσκεται στην bucket-list μας. Όλα βρίσκονται στο μυαλό μας μέχρι τελικά να τα δοκιμάσουμε και να δούμε πως εν τέλει είναι πολύ πιο απλό απ’ όσο νομίζουμε. Εγώ θα έλεγα πως είναι ανακουφιστικό. Ένας τρόπος για να έρθουμε πιο κοντά με τον εαυτό μας και με τα δικά μας θέλω. Όσο κλισέ κι αν ακούγεται, σημασία δεν έχει ο προορισμός, αλλά το ταξίδι. Κι ας το απολαμβάνουμε και μόνοι μας.

img-0862.jpg

Παρακολούθησα την ταινία “Fly Me to the Moon” του Greg Berlanti και μπορώ να πω ότι είναι μια από τις καλύτερες που απόλαυσα μέχρι στιγμής αυτό το καλοκαίρι. Σύμφωνα με το story, η Kelly Jones, το παιδί-θαύμα του marketing, έρχεται για να φτιάξει τη δημόσια εικόνα της NASA και προκαλεί χάος στο ήδη δύσκολο έργο του διευθυντή εκτόξευσης, Cole Davis. Μπορεί, όμως, να είναι το μυστικό όπλο που χρειάζεται η NASA για να κερδίσει την κούρσα με τους Ρώσους για το ποιος θα προσσεληνωθεί πρώτος. Με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ να θεωρεί την αποστολή πολύ σημαντική για να αποτύχει, η Jones λαμβάνει εντολή να οργανώσει μια ψεύτικη, εφεδρική προσσελήνωση και η αντίστροφη μέτρηση αρχίζει πραγματικά. Πρωταγωνιστούν: Scarlett Johansson, Channing Tatum, Woody Harrelson.


Χρύσα Σιμώνη

picture-1.jpg

Μια τάση που έχω ξεχωρίσει φέτος πιο πολύ από ποτέ είναι οι σαγιονάρες με κάθε outfit. Πρόκειται για ένα Scandi-trend που έχουν καθιερώσει οι best-dressed. Φυσικά, οι κλασικές Havaianas αποτελούν και θα αποτελούν go-to και η νέα Top Capsule Collection του brand αποτελεί μια στυλάτη παραλλαγή της εμβληματικής Havaianas Top με υπερσύγχρονη διάφανη, neon σόλα. I love!

screenshot-2024-07-12-at-34202-pm.png

Εντυπωσιάζομαι με τα ελληνικά brands που καινοτομούν και πρόσφατα ανακάλυψα το Avani The Label που αντλεί έμπνευση από τον φυσικό κόσμο. Η συγκεκριμένη μάρκα έχει δεσμευτεί να δημιουργεί μινιμαλιστικά κομμάτια που αποπνέουν αβίαστη κομψότητα και η φιλοσοφία της επικεντρώνεται στο σχεδιασμό διαχρονικών κομματιών σε ζεστές γήινες αποχρώσεις που προκαλούν μια αίσθηση προσγειωμένης και γαλήνιας ζωής, ενώ συνδυάζονται αρμονικά με τα φυσικά τοπία. H συλλογή SS24 «Άνεμος» είναι εμπνευσμένη από το καλοκαίρι στα ελληνικά νησιά αλλά και το εξωτικό Μπαλί. Ανακαλύψτε την!

sanneh-charli-listenting-booth.webp
Άκουσα το καινούριο album BRAT της Charlie XCX και το έχω λατρέψει. Πρόκειται για το έκτο στούντιο άλμπουμ της Αγγλίδας τραγουδίστριας, το οποίο την έχει κάνει πιο viral από ποτέ. Γενικότερα πιστεύω πως η συγκεκριμένη καλλιτέχνης θα παραμείνει στο επίκεντρο και θα αναδειχθεί ως pop icon της γενιάς μας.

Αγάπη Γαβριηλίδου

sanne-vloet-wake-up-call-0322-865x1297-fxDny.webp

Kακά τα ψέματα, οι γυναίκες καλούμαστε πολύ συχνά να αντιμετωπίσουμε διάφορες αλλαγές -ακόμη και πολύ ξαφνικές- στο σώμα μας, που μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις να επηρεάσουν σημαντικά ακόμη και την ψυχολογία μας. Παρακολούθησα ένα video που δημοσίευσε στο κανάλι της στο YouTube η Sanne Vloet, ένα μοντέλο από την Ολλανδία που μοιράζεται πολλά wellness και fitness tips μέσα από τα social media της και μπορώ να πω ότι ήταν αρκετά βοηθητικό. Αυτή τη φορά, έκανε focus στο κομμάτι της «ανασύνταξης» μετά από ένα μικρό break διακοπών, παρουσιάζοντας μερικές πολύ απλές διατροφικές συμβουλές, αλλά αυτό που κράτησα εγώ κυρίως, ήταν το homemade λεμφικό μασάζ που μπορεί να κάνει σημαντική διαφορά, μέσα σε μερικά μόλις λεπτά στο σώμα της κάθε γυναίκας. Δείτε το σχετικό video, ακολουθήστε τα βήματά της και είμαι σίγουρη πως θα παρατηρήσετε κι εσείς μεγάλη διαφορά.

shutterstock-437756866-1-1-iXYxo.jpg

Διάβασα ένα άρθρο σχετικά με το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η θερμοκρασία του νερού για την υγεία των μαλλιών μας και μπορώ να πω ότι εντυπωσιάστηκα! Τόσο η θερμοκρασία, όσο και η ποιότητα του νερού που χρησιμοποιούμε παίζουν καθοριστικό ρόλο στην υγεία των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής κι αυτό είναι κάτι που πρέπει και οφείλουμε να προσέξουμε, στην προσπάθειά μας να αποκτήσουμε πιο υγιή και λαμπερά μαλλιά. Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες, το χλιαρό νερό σε θερμοκρασία περίπου 38°C είναι ιδανικό για κάθε γυναίκα…

4c44272e4f1d00b68323f7e565920402-2soBW.jpg

Η τάση των baggy jeans δεν ήταν ανέκαθεν η αγαπημένη μου, ωστόσο, μπορώ να πω ότι πλέον έχω αλλάξει γνώμη. Τα έχω εντάξει στην καθημερινότητά μου και ειδικά το τελευταίο διάστημα έχουν εξελιχθεί σε βασικό και σταθερό item, καθώς είναι δροσερά και εξαιρετικά άνετα. Συνδυάστε τα με ένα πιο στενό top ή ακόμη και πουκάμισο και ολοκληρώστε το loοk σας με ένα ζευγάρι πέδιλα, για τις street style εμφανίσεις σας κι ετοιμαστείτε να κλέψετε την παράσταση!

Μάρα Γρηγοριάδου

snapinstaapp-449891571-1076756000688857-7959739954591796769-n-1080.jpg

Εντυπωσιάστηκα από την νέα workwear capsule του Pharrell Williams για τον οίκο Louis Vuitton. Εύκολα το μοναδικό moment πολυτελούς μόδας του 2024, η σειρά ρούχων workwear του Pharrell Louis Vuitton αποτελεί ορόσημο για τον οίκο. Πρόκειται για μια πλούσια επιλογή που περιλαμβάνει σκληρά chore coats, παντελόνια με double-knee και πουκάμισα γουέστερν, κεντημένα, διακοσμημένα, με καρφιά και πλούσια κομμένα από ζακάρ με μονόγραμμα LV σε γήινες αποχρώσεις.

Η capsule workwear collection της Louis Vuitton θα είναι διαθέσιμη για προ-έναρξη στην ιστοσελίδα και την εφαρμογή της Louis Vuitton στις 18 Ιουλίου, πριν κυκλοφορήσει επίσημα σε επιλεγμένα καταστήματα-ναυαρχίδες στις 8 Αυγούστου.

Παρακολούθησα το πολυαναμενόμενο trailer της ταινίας It Ends With Us. Ως λάτρης του βιβλίου της Colleen Hoover στο οποίο η ταινία βασίζεται, ανυπομονούσα να παρακολουθήσω ένα πρώτο δείγμα του τι πρόκειται να ακολουθήσει, ειδικά από τη στιγμή που ανακάλυψα ότι η Blake Lively θα υποδυθεί την πρωταγωνίστρια, Lily. Ο χαρακτήρας ξεπερνά μια τραυματική παιδική ηλικία για να ξεκινήσει μια νέα ζωή. Μια τυχαία συνάντηση με έναν νευροχειρουργό πυροδοτεί μια σχέση, αλλά η Λίλι αρχίζει να βλέπει πλευρές του που της θυμίζουν τη σχέση των γονιών της. Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα που κρύβει πολλές αλήθειες και μας εισάγει στον κόσμο μιας γυναίκας που καλείται να λάβει δύσκολες αποφάσεις. Η ταινία πρόκειται να κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους στις 9 Αυγούστου στις ΗΠΑ.

snapinstaapp-445210376-830337009019441-3460499740743879824-n-1080.jpg

Μια τάση που ξεχώρισα είναι η επιστροφή του Old Hollywood μαντηλιού ως αξεσουάρ για τα μαλλιά. Προσωπικά εκτός από το γεγονός ότι αποτελεί ένα εξαιρετικά elegant styling piece που φέρει vibes old money, το βρίσκω και εξαιρετικά πρακτικό. Μπορεί να αντικαταστήσει εύκολα τον σκοπό της προστασίας ενός καπέλου και φυσικά να μας σώσει κομψά από ένα bad hair day!